Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неоткриваем проблем !

Featured Replies

Обръщам се към всички знаещи с молба за съвет и помощ!

Проблемът: Без да влиза в определена схема /като време или използван софтуер/ компа се рестартира. НО след рестарта видеокартата не пали. Налага се машината да бъде изключена от мрежата и чак след това тръгва нормално. Самият комп съдържа: SAPPHIRE HD4850 PCI-E 512MB GDDR5; MB GIGABYTE EP45-UD3LR/P45/ s.775; CPU Intel Pentium Dual-Core E5200 /2.5G/2MB/BOX s.775; HDD HITACHI 500GB/7200/SATA2/16MB; RAM DDR2 2GB/1066MHz/2x1GB/Dual Kit A-Data; Power Supply FORTRON SAGA 450W. Конфигурацията е чисто нова-на по-малко от 2 седмици. Първоначално я бях клокнал на 3,25 GHz, но след като започна да се рисетва върнах всички настройки. Инсталацията е с Win XP Pro SP3-пълна версия, а не някоя орязана от Нета. Странното е че всички тестове, с които издеветелствах над машинката /MemTest, Prime95, 3D Mark'06.../ не показаха никакви проблеми. тези тестове ги превъртях на 3 пъти-веднъж след инсталацията на Уин-а и драйверите (по навик), втори път след клока и трети-сега след началото на проблемите. Нито веднъж машината не се провали. Но при всякакви други обстоятелства и по всяко време може да се рестартира и се получава горепосоченият ефект. Между другото проследявах и температурите-нито веднъж някой от компонентите не достигна критична такава с изключение на видеото, ако 77 градуса могат да се нарекат критични при двучасово въртене на тестове.

Та колеги и приятели съфорумци, моля ви за помощ и идеи. Моите просто се изчерпаха. Предварително благодаря на всички отзовали се!

• Автор

Паметта с какви настройки и напрежение е в момента ?

В момента не съм пред компа (в къщи е), но би трябвало да под default.

Пускаш я на 1066 , задаваш и ръчно в Биос 2.2 В, таймингите ги оставяш на Ауто.

Постарай се да намериш друго захранване за проба. Ако е от същият клас като твоето, гледай да са поне 500 Вата.

ame='Elemaq' date='30 септември 2009 - 11:01 ' timestamp='1254297716' post='1523326']

Пускаш я на 1066 , задаваш и ръчно в Биос 2.2 В, таймингите ги оставяш на Ауто.

Постарай се да намериш друго захранване за проба. Ако е от същият клас като твоето, гледай да са поне 500 Вата.

(не се броя за знаещ или разбиращ)

Това: "Power Supply FORTRON SAGA 450W" - ми направи впечатление.

* Сравнително наскоро попаднах на дискусия за пусковите токове и максималната консумация от видеокарта от тази серия.

* Според оферта за конфигурация, която ще заръчваме тези дни с видеокарта "SAPPHIRE VAPOR-X HD4870 1G GDDR5" [копи/пейст от офертата] захранването е оферирано на 600 вата ("Fortron Epsilon FX600-GLN 600 Watt"). Само за сведение: офертата е от фирма съществуваща повече от 13 години, а на въпросната оферта дават 3 години гаранция на щайгата [на някои компоненти и повече].

Ако не Ви е проблем и може да се направи опит с по-мощно зхранване - тествайте;

Ако и тогава има грижи => аз бих си предявил претенциите за гаранцията.

Поздрави

• Автор

ОК. Ще пробвам довечера.

Ако има още идеи, споделяйте ги-все още в къщи нямам нет и работата малко ще се проточи.

Сега се зарових в сайта на SAPPHIRE-според тях " 450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode) ". Не мисляе че при така компилираната система се изисква нещо повече като мощност, но пък не пречи да пробвам.

Navigate to the Control Panel in Windows XP by left-clicking on Start, followed by Settings and then choosing Control Panel.

In the Control Panel window, open System.

Note: In Microsoft Windows XP, depending on how your operating system is setup, you may not see the System icon. To correct this, click on the link on the left-hand side of the Control Panel window that says Switch to Classic View.

In the System Properties window, click on the Advanced tab.

Locate the Startup and Recovery area and click on the Settings button.

In the Startup and Recovery window, locate and uncheck the check box next to Automatically restart.

Click OK in the Startup and Recovery window.

Click OK in the System Properties window.

Източник: http://pcsupport.abo...autorestart.htm

СТЪПКА 2: сега вече ще можеш да видиш синия екран и да ни споделиш какво пише, най важното е номера на грешката във формата 0хХХХХ..... и файла с който е свързана, ако има такъв.

СТЪПКА 3: Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer. Грешки в категориите System и Software. Особено около времето когато компютъра се рестартира. Всеки запис си има дата и точен час, така че ще можеш да се ориентираш.

-----------------------------

Изключи машинката, отвори я и внимателно намести интерфейсния кабел на твърдия диск. Един тънък такъв, сата му казват. Жълт или червен ще да е, по вероятно първото предвид дъното.

----------------------

За спорта като се рестартира влез веднага в bios и погледни дали се вижда твърдия диск./няма да е там/

-------------------

Постваш тези работи тук да им се радваме. Захранването ти е предостатъчно, и освен ако не е дефектно няма как да прави проблеми.

Това със фирмата от много години и 600 ватовото захранване ще коментирам така: Няма гаранция че офертата е правена от човек с 13 години стаж. Дори и да е така, просто си нямаш на идея какви хора работят по фирмите и не само. Тъжното е че има малки но важни области в един компютър които им убягват жестото, а се имат за големи професионалисти. Тъжно е когато хора незнаещи и неразбиращи възхваляват нещо. Не знам останалите компоненти на офертата, но в случая не са направили нещо велико, а просто са се презапасили с това захранване. Т.е. са си свършили работата. sad.gif

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

Може би не съм бил достатъчно ясен. Няма сини екрани или нещо подобно-просто машината гасне, все едно си натиснал бутона Reset. Но след това самоволно "рисетване" видеото не проработва. На пипане радиатора му не е прекалено горещ, вентилатора му е напълно изправен и върти на нормални обороти. Едва след като "дръпна кабела" (всъщност изключвам бутончето на захранването) и изчакам 2 или 3 секунди и го включа отново машината тръгва нормално.

SAPPHIRE HD4850 PCI-E 512MB GDDR5

Малко встрани от темата, но кой е точно модела на картата? Освен това в днешния форум има дискусия, относно захранванията и там дават доста добри съвети, какво трябва да бъде едно качествено захранване и че Fortron-а не минава за такова във високия клас.

• Автор

Не за съжаление-не ги поствам нещата за да завиждате или да издевателствам над някой! Просто искам да ми се оправи проблема. Що се отнася до влизането в БИОС веднага след ресването -то вероятно е възможно, но няма как да видя каквото и да било. Липсва образ...... :)

Мдааа...който не гледа така става.. Това е точният модел на видеото SAPPHIRE HD 4850 1GB GDDR3 PCI-E HDMI. Благодаря на колегата от горният пост, че ми обърна внимание.

Може би не съм бил достатъчно ясен. Няма сини екрани или нещо подобно-просто машината гасне, все едно си натиснал бутона Reset. Но след това самоволно "рисетване" видеото не проработва. На пипане радиатора му не е прекалено горещ, вентилатора му е напълно изправен и върти на нормални обороти. Едва след като "дръпна кабела" (всъщност изключвам бутончето на захранването) и изчакам 2 или 3 секунди и го включа отново машината тръгва нормално.

Явно и аз не съм бил достатъчно ясен. Крайно време е хората да разберат че "оправянето" на компютри не е час по гадаене. Някак си ми се искаше да отметна някои варианти, но ти не споделяш желанието ми. След като знаеш кое какво е явно нямаш нужда от чужда помощ. Приятен лов на гарги. 

• Автор

go60_kara, не се сърди, но може би не си прочел малко по-горе. Искам да събера възможно най-много мнения сега, но за съжаление мога да ги тествам чак довечера-аз на работа, машина в къщи, а там все още нямам нет. Просто се преместих в ново жилище. затова и написах предварително, че нещата малко ще се проточат. що се отнася до отчета за грешките с удоволствие ще го пусна но утре-в този момент няма как да стане. Поздрави и мир...

Не виждам нужда да се карате, вероятно проблема с гасненето не е едностранен, т.е. възможно е и захранването и картата да "благоприятстват" процеса. go6o_kara искаше да ти каже да изключиш авторестарта, защото понякога има син екран, но той толкова бързо минава, че окото не реагира и остава впечатление за шътдаун. Послушай колегите, нали от тях искаш помощ?!?!?

• Автор

Да, искам помощ и ще послушам всички съвети, които получа тук. Но ще стане по-късно тази вечер. А и най-малко съм искал да се карам с някой.

Дай някакъв линк със снимка на видеокартата. Виж каква температура ти държат волт регулаторите, примерно в Еверест би трябвало да се показва, ако този модел има датчик. Може и на пипане да провериш, ако са открити.

Паметта по-добре я остави на 800 (може и на 2.1-2 волта), поне докато не оправиш текущия проблем. Пусни Furmark тест на видеокартата и следи температурите.

• Автор

Това е чудото на техниката http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=214.

температурата на видеото (при постоянни 45% от оборотите на вентилатора) не надхвърли 77 градуса.

След като очевидно картата ти има пръст в цялата работа,защо не вземеш да погледнеш дали захранващия и кабел е вкаран както трябва или пък просто да боднеш профилактично друга линия.Оглрдай и като цяло дали някое кабелче не подпира някъде където не му е мястото,има случаи когато чисто нов компютър прави ядове заради такива банални работи.Това че гасне така брутално показва поне за мен,че има гаф с токовете,температурните проблеми почват да се проявяват полека и чак след известно време системата се размазва.

А на колегата с ватовете захранване и фирмите разбирачи,в темата за захранванията съм показал снимка колко лапа реално моята система натоварена и то при положение че картата ми е една от най-лакомите (за съжаление) на пазара а и останалите компоненти не биха взели награда за малка консумация на ток!

Успех с търсенето и кажи ако има напредък :eek:

• Автор

Всички кабели ги проверих и включих и изключих няколко пъти. Използвах и преходника, който е в комплект с картата, ползвах и този, който си е към захранването. За другите работи-утре.

Хайде и от мене малко случки :eek: Компютър с дъно GB P35 DS4, CPU E5300 / 3.25 GHz - 1.18 V / , RAM - 2x1 GB Corsair DDR2 800 / 1000 MHz / 2.06 V , VGA ATI HD 4830 512 Mb, HDD -160 GB , DVD/RW - Та, това нещо се захранваше от Fortron 400 W - 60 APN. Дотук добре ! Само че .... машината се рестартираше произволно ( да побързам да отбележа : не от липса на захранване на процесора :P въпросното напрежение е тествано многократно и повишено , след намирането на стабилно такова).

В крайна сметка проблема се реши със смяна на захранването с подобен Фортрон, само че 450 Вт. Останалите настройки не са пипани. Компютъра спря със самоволните рестарти. И двете захранвания са нови, напреженията са им стабилни и в нормата ( естествено, проверени с мултицет). 400 Вт Фортрон работи като пушка на маалко по-слабичък компютър.

Изводите ..... предполагам, всеки сам може да си ги направи ;)

Добавено -

А на колегата с ватовете захранване и фирмите разбирачи,в темата за захранванията съм показал снимка колко лапа реално моята система натоварена и то при положение че картата ми е една от най-лакомите (за съжаление) на пазара а и останалите компоненти не биха взели награда за малка консумация на ток!
- я опитай да отгатнеш от първия път дали има разлика в качеството на компонентите, продавани при тебе, и тези, продавани тук ;)

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

А аз само да изразя едно лично мнение.Тъй като компютърът е нов и е в гаранция , не е ли по-уместно да се занесе на сервиза , те да го погледнат , вместо да гадаем ?

///Тея захранвания са относителна истерия :)

9800GTX+ клокната работи чудесно с 350 fortron pnf . Gambling baby  :)

9800GTX+ клокната работи чудесно с 350 fortron pnf . Gambling baby  :rolleyes:

Ами да, май излиза, че да си купиш Фортрон с идеята да е качествен, е все едно да взимаш процесор и да се надяваш на добра бройка :)

• Автор

И така следва продължението от вчера.

Както винаги Kokomil излезе правия :lol6: ! фикснах паметта на 1066 и волтажа на 2,2 и склед това тестове и игри до побъркване в продължение на 4 часа!

Никакви проблеми....Не се рестартира, след рестарт от мен всичко "пали на момента"!

Едно малко отклонение. От много време следя форума, но почти никога не съм писал-не виждам смисъл да отварям теми за щяло и нещяло където и да било. Другата причина е че винаги съм намирал отговор на търсеното от мен. С досега обсъжданата тема направих "сефтето"! И съм много благодарен за всички ваши мнения и препоръки. Ясно виждам, че всички сте много добронамерени и готови да помогнете! Още веднъж благодаря на всички Знаещи и Можещи в този форум и пожелавам да бъдете все така Полезни и Отзивчиви. За сега от мен "дописане" и приятен ден!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.