Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли отърваване от KDE plasma ?

Featured Replies

• Автор
убеден, че КДЕ 4.4 ще те тормози много по-малко.

Ами да .... то това е що оде логично...щом няма текущо решение - ще си пием бирата и ще чакаме - като не можем да си го направим сами ще е така :)

Ей на това се вика "ключалка" достойна за заключването на сървърите на FBI KGB ...я каква здравина .... ;)

...ама иначе ми говорете че това е нормално, това наистина доказва и предложението на някой да отделя някое ядро къде за плазма, къде за часовника в ъгъла.... има резон ;)

Редактирано от juve (преглед на промените)

• Отговори 76
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Основната идеология е че отворен за ползване и развитие. От там насетне всеки си го развива както намери за добре. Нямам намерени е да обиждам компютъра ти. За мен дори и старите машини с ограничени р

• Ами да .... то това е що оде логично...щом няма текущо решение - ще си пием бирата и ще чакаме - като не можем да си го направим сами ще е така Ей на това се вика "ключалка" достойна за заключване

• По-глупаво нещо от това да си на 3.5, но да ползваш програми на 4.х е може би да ползваш и програми на Gnome. Това е напълно излишен преразход на ресурси, което обезсмисля идеята ти да си останеш н

Публикувани изображения

Не знам защо, но това много ми прилича на зле настроени драйвери / XOrg.

С кои караш в момента?

• Автор
С кои караш в момента?

Карам с xorg.conf написан преди 3 години - изпитан и леко модван чат пат когато мръднат нещо в X сървъра. А драйверите са ми от сайта на Nvidia, вероятно последните, защото тези free дето ги дават в Дебиан стават само да пишеш текст ...производителноста е много зле. И това не решава въпроса защо всичко се случва на случаен принцип , но редовно все пак :):clap:

Ха...виждам, че много ефектно продължаваме да ровим от частното към общото :) Нищо де, не че е лошо да се обменят някои мисли, обаче ето аз искам да подчертая същината на проблема:

- не е проблем това , че КДЕ 4 хаби примерно 40% а кде3 да кажем само 15. Моят проблем е, че КДЕ 4 напълно произволно и без всякаква система кде$ хаби ту 25% ту само 2% при една и съща работа И това аз го намирам за неправилно....

Точно така е нормално да работят компютрите. Има си пикове в отговор на конкретни нужди, които може да не са породени конкретно от теб. Разбира се хубаво е такива случаи да са по-редки и да се ползват по-малко ресурси. По-скоро би било проблем, ако натоварва много и после не ги освобождава. При мен в GNOME натоварването на едното ядро скача на близо 50% в момента в който отворя текстов файл и след известно време пак се връща. Абсолютно възможно е да са намесени и грешки в случая с KDE.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Интересува ме мнението на експертни люде.

Ако остана с KDE 3.5 няма да мога да ползвам най-новите програми от KDE пакетите.

А с останалите програми-Офис,Skype,Wine,Медиа плеъри ще има ли проблеми.

Защото ако е само за програмите дето почват с "K" тогава не ми дреме-без това от тях ползвам само BlueTooth клиента и Battery монитора.

Това е единственото което ме интересува-Защото да преинсталирам,да сменям графични среди...Дълга и широка става...

А пък KDE 4 ми взима на мене 95% от 2GHZ Pentium4 M от Kubuntu Live CD като нищо освен Програмата за следене на натоварването не е пуснато.Да го инсталирам-Е мързи ме...Не ми се занимава с празни работи...Но KDE 4+Стара видео карта(ATI M Radeon 7500) е мнооогоо зле...

BTW Аз ли съм единственият нов User лепнал се да пише в темата :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
Точно така е нормално да работят компютрите. Има си пикове в отговор на конкретни нужди, които може да не са породени конкретно от теб.

Колега, ти обърна ли внимание как изглежда снимката под цитираното от теб мнение :P Това което говориш принципно е така, замо че аз имам в предвид точно ето такъв момент, а не някакво абстрактно понятие ;) Това което е снимано там се променя само като отида и ръчно претрепя онези 2 та процеса - те са лесни , обаче следващото преди xorg-a се пада плазмата а тя явно е неуязвима :D

Интересува ме мнението на експертни люде.

Ако остана с KDE 3.5 няма да мога да ползвам най-новите програми от KDE пакетите.

А с останалите програми-Офис,Skype,Wine,Медиа плеъри ще има ли проблеми.

Защото ако е само за програмите дето почват с "K" тогава не ми дреме-без това от тях ползвам само BlueTooth клиента и Battery монитора.

Това е единственото което ме интересува-Защото да преинсталирам,да сменям графични среди...Дълга и широка става...

А пък KDE 4 ми взима на мене 95% от 2GHZ Pentium4 M от Kubuntu Live CD като нищо освен Програмата за следене на натоварването не е пуснато.Да го инсталирам-Е мързи ме...Не ми се занимава с празни работи...Но KDE 4+Стара видео карта(ATI M Radeon 7500) е мнооогоо зле...

BTW Аз ли съм единственият нов User лепнал се да пише в темата :)

Ako останеш на КДЕ 3 ще можеш да си го ползваш вечно, а нови неща ще можеш да си инсталираш поне докато версията на дистрибуцията се поддържа в хранилището на дистрибуцията. Естествено, новите версии на К програмите ще искат QT 4 и ще влечат след себе си библиотеки и зависимости на KDE 4. За gtk програмите мисля че няма да имаш проблем.

По-глупаво нещо от това да си на 3.5, но да ползваш програми на 4.х е може би да ползваш и програми на Gnome.

Това е напълно излишен преразход на ресурси, което обезсмисля идеята ти да си останеш на 3.5.

От Гугъл видях, че подобен проблем с натоварване и изтичане на памет става от комбинация с някои версии на драйверите на nVidia и версии на KDE 4 по стари от 4.3.

Сещам се за три неща - да работиш с open source nVidia драйвера, да инсталираш KDE 4.3.2 и/или да смениш варианта на xOrg сървъра с XGL (или поне да минеш изцяло на 3D със Compiz).

П.П. Следващия път, ако искаш хората да ти помагат, вместо да пишеш романи - посочи характеристиките на Линукса (дистрибуция, ядро, мениджър, драйвери и т.н.). Ще спести време на всички ни, вервай ми! :)

Карам с xorg.conf написан преди 3 години - изпитан и леко модван чат пат когато мръднат нещо в X сървъра. А драйверите са ми от сайта на Nvidia, вероятно последните, защото тези free дето ги дават в Дебиан стават само да пишеш текст ...производителноста е много зле.

Edit: С извинение, но като се има в предвид колко игри вървят добре (без Cedega) - за какво друго ползваш Линукса освен да пишеш текст, гледаш филми и да браузваш Интернет (все неща, които ще ти вървят и с Vesa)? :) Все-пак провери дали проблема с изтичането на ресурси го има и с другия драйвер...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Ako останеш на КДЕ 3 ще можеш да си го ползваш вечно, а нови неща ще можеш да си инсталираш поне докато версията на дистрибуцията се поддържа в хранилището на дистрибуцията. Естествено, новите версии на К програмите ще искат QT 4 и ще влечат след себе си библиотеки и зависимости на KDE 4. За gtk програмите мисля че няма да имаш проблем.

Значи всички GTK програми няма да са засегнати,а само помощните "К" програми и аплети така ли?

И няма да има никакъв проблем да си сложа най-новата версия на OpenOffice или Wine например?

Че тогава за какво ми е да преминавам на KDE 4?

Ще си ъпдейтвам ядрото и програмите,а "K" програмите няма да бъдат ъпдейтвани...То без това от цялото "KDE" ползвам само 4-5 аплета...

И какво ще рече "докато версията на дистрибуцията е поддържана" Нали с ъпдейтовете няма да имам проблеми,само KDE няма да се ъпдейтва и от там->Ъпдейтнато дистро,винаги най-новата версия,но с KDE 3.5

Ако е така както го мисля и съм те разбрал правилно,то аз няма никога да мина на KDE 4 :angry:

Tрябва ми нещо стабилно,което да не яде ресурси на поразия,че съм с лаптоп и както се подразбира:

По-голямо натоварване->По-малко време на автономна работа(На батерии)

П.П Току що получих QT4 ъпдейтове....Май тези от дистрото ни подготвят за KDE 4...

И все пак казаха че ъпдейтът до KDE4 ще е ръчен и по желание,докато KDE 4 не бъде напълно стабилизиран.

/Off

Абе днеска пуснах едно PCLinuxOS xfce

Тръгвам да разглеждам от Live CD гледам системният статус и OMG!? Пише ми че графичната среда е GNOME!? Наистина ли са спрели разработките на xfce и са почнали просто да правят моднати GNOME версии!?

Значи всички GTK програми няма да са засегнати,а само помощните "К" програми и аплети така ли?

И няма да има никакъв проблем да си сложа най-новата версия на OpenOffice или Wine например?

Че тогава за какво ми е да преминавам на KDE 4?

Ще си ъпдейтвам ядрото и програмите,а "K" програмите няма да бъдат ъпдейтвани...То без това от цялото "KDE" ползвам само 4-5 аплета...

И какво ще рече "докато версията на дистрибуцията е поддържана" Нали с ъпдейтовете няма да имам проблеми,само KDE няма да се ъпдейтва и от там->Ъпдейтнато дистро,винаги най-новата версия,но с KDE 3.5

Ако е така както го мисля и съм те разбрал правилно,то аз няма никога да мина на KDE 4 :)

Tрябва ми нещо стабилно,което да не яде ресурси на поразия,че съм с лаптоп и както се подразбира:

По-голямо натоварване->По-малко време на автономна работа(На батерии)

П.П Току що получих QT4 ъпдейтове....Май тези от дистрото ни подготвят за KDE 4...

И все пак казаха че ъпдейтът до KDE4 ще е ръчен и по желание,докато KDE 4 не бъде напълно стабилизиран.

/Off

Абе днеска пуснах едно PCLinuxOS xfce

Тръгвам да разглеждам от Live CD гледам системният статус и OMG!? Пише ми че графичната среда е GNOME!? Наистина ли са спрели разработките на xfce и са почнали просто да правят моднати GNOME версии!?

Абе не е баш така. Нова версия на отвореният офис (или някоя бъдеща) може да има зависимост ( абе напълно сигурно) от версия на някоя библиотека, която ще иска определена версия от някоя друга и т.н. И ще трябва да ги обновяваш и тях. Ама ще дойде момент, когато тези версии на библиотеки ще бъдат само за новата версия на дистрибуцията ти, която вече няма да поддържа кде3 а кде4. От друга страна, последната версия на офиса ще иска версии на библиотеки, несъвместими със зависимостите на кде3 . Щото кде3 освен от кдейските библиотеки зависи и още от около над 300 други библиотеки, свързани с най-различни неща.

Така че, ако искаш да си ползваш кде3, ползваш си го докогато искаш, но с тези версии на софтуера, който заварваш. Демек, можеш да го ползваш и още 10 - 20 - 100 години, но с този софтуер, който имаш в момента. Няма да можеш да го обновяваш. Ако искаш нов софтуер, ще ти трябва и нова версия на дистрото, това е.

Ох...

Значи няма да се отърва(Освен ако новите програми не искат конфликтни или по-нови версии на библиотеките... :)

Това е гадно-Значи за да ползвам актуален софтуер трябва да ползвам и бъгавият KDE 4(Който дори все още май няма и неща като Bluetooth аплет)

Лошо...

А пък KDE беше една нетолкова тежка,но стабилна графична среда с много възможности...Ще трябва да минавам на нещо по-грозно и нефункционално или на бъгавото KDE 4... :blink:

• Автор
@juve, един съвет.

Пусни темата в KDE Community Forums и попитай същото в #kde, freenode мрежа.

Мале ако знаеш колко ми е добър английския, веднага ще ти стане ясно защо предпочитам да питам в БГ форуми :D:ph34r:

Ех и аз преди година имах подобни терзания. От както си взех MacBook-а не се терзая. Няма KDE - няма проблеми. Иначе и аз бях KDE маняк, само че ползвах най-вече OpenSuSE... Може и там да пробваш - гледам, че напускаха напоследък всеки месец по една нова бета. Важно е да си прегледаш и видеодрайверите. Не винаги най-новите са най-безпроблемни. Също така виж IRQ-тата.

Ох...

Значи няма да се отърва(Освен ако новите програми не искат конфликтни или по-нови версии на библиотеките... :yanim:

Това е гадно-Значи за да ползвам актуален софтуер трябва да ползвам и бъгавият KDE 4(Който дори все още май няма и неща като Bluetooth аплет)

Лошо...

А пък KDE беше една нетолкова тежка,но стабилна графична среда с много възможности...Ще трябва да минавам на нещо по-грозно и нефункционално или на бъгавото KDE 4... :ph34r:

Е бога ми, не си прав никак. КДЕ 4.3 е бъгаво точно колкото КДЕ 3.4 примерно.

Омръзна ми да повтарям, че сегашното КДЕ (версия вече 4.3.2) работи по-бързо от 3.5.10, стабилно е и без очевадни бъгове. То при мен засега никакви бъгове не са се проявявали. Достатъчно е да имаш свястна NVidia видеокарта и проблени няма. Пък ако искаш, не си включвай ефектите и толкоз.

Блутууд май няма засега. Аз никога не съм ползвал таквоз нещо, в КДЕ 3 го махах като баласт, но няма начин да няма възможност да се ползва нещо подходящо.

Разбери най-накрая - неприязънта към четворката са просто предрасъдъци вече и нищо повече. Преминах на него веднага, щом се появи аплетът за бърз старт на програми и се стабилизира плазмата. Е, мина повече от година от тогава.

Е бога ми, не си прав никак. КДЕ 4.3 е бъгаво точно колкото КДЕ 3.4 примерно.

Омръзна ми да повтарям, че сегашното КДЕ (версия вече 4.3.2) работи по-бързо от 3.5.10, стабилно е и без очевадни бъгове. То при мен засега никакви бъгове не са се проявявали. Достатъчно е да имаш свястна NVidia видеокарта и проблени няма. Пък ако искаш, не си включвай ефектите и толкоз.

Блутууд май няма засега. Аз никога не съм ползвал таквоз нещо, в КДЕ 3 го махах като баласт, но няма начин да няма възможност да се ползва нещо подходящо.

Разбери най-накрая - неприязънта към четворката са просто предрасъдъци вече и нищо повече. Преминах на него веднага, щом се появи аплетът за бърз старт на програми и се стабилизира плазмата. Е, мина повече от година от тогава.

Добре tonit1968 може и да си прав.Може и да го пробвам,и ако не ми хареса слагам XFCE

Но просто видях KDE 4 и е толкова...различно и натоварва повече от KDE 3.5 нали?

Да ама аз съм с лаптоп,ако за настолен компютър това не е проблем,то за мен,аз който си влача лаптопа навсякъде и държа! на по-дълго време на автономна работа(на батерии)което няма как да стане ако натоварването на системата се повиши спрямо KDE 3.5

Другото е че съм без избор и на лаптопа НЕ мога да сменя нито видео карта(Която е пълна скръб ATI Mobility Rаdeon 7500)нито да сложа по-мощен процесор(Pentium 4M 2Ghz е текущият)

Нали знаеш,че ако компютъра беше настолен нямаше да ми пука,но тези работи с произволното натоварване на системата ще влияят крайно отрицателно на времето на работа на батерии.

Няма BlueTooth аплет,като BlueTooth се явява единственият начин да свържа телефона си с компютъра(Не мога да намеря USB пък и с USB бих имал повече конфигурационни проблеми вероятно)

Отгоре на всичко новият KDE мога да кажа че ми е грозен...Аз избягах от Windows и простотиите на Windows 7 не за да ги видя след 4 месеца отново,но на Linux.

Toва е-Нищо лично.Просто KDE 4 не мо харесва на външен вид...Не ми харесва липсата на някои програми.Не ми харесва че бързат да извадят нещо,преди да са го ошлайфали добре-M$ прави така,а после пуска по 5 Service Pack-a да си оправя бакиите...

Както винаги казвам-Всеки с мнение-Промяната на KDE не мо допада и това е цялата работа.Трябва да преогранизирам всички свои навици...

И въпреки всичко бих го опитал...Когато всичко се изглади(поне BlueTooth да го оправят...)

И все пак-Благодаря за отговорите.Не се ядосвай :)

Просто съм си малко старомоден и като си харесам нещо,трудно го пускам или го сменям ;)

jjjjjk, гномския blueman работи съвсем нормално без гном и определино зарежда многократно по-малко библиотеки от другите подобни програми. Освен това можеш спокойно да го спираш след като си свършиш работата.

А иначе, ако не ти се занимава да си оптимизираш ръчно консумацияа, XFCE с xfce power manager е най-лекото от мързеливите решения за ноутбук.

За съжаление обаче дори XFCE е по-лакомо, отколкото е възможно. На моето eee1000 с 14AH батерия, максимално намалена лампа и настройка, при която харда се пуска само ръчно правех около 12-15 часа на батерия с XFCE (имаше период, когато се налагаше да го ползвам заради един проект). За сравнение, при ръчно настроен cpufreqd и LXDE аналогичната машина на колега държи около 14-17 часа, а на моя, под средата с която по принцип работя - съчетание на e16, ROX-Filer, fbpanel, gkrellm, halevt (за обработка или гарантирано игнориране при нужда на HAL събития) и guessnet за управление на мрежата - времето на батерия няколко пъти е минавало 19 часа.

Практически използването на XFCE вместо e16 намалява времето ми на батерия почти толкова, колкото използването на Firefox вместо да кажем Opera. Но докато Firefox-a при определени условия би могъл да облекчи или ускори работата ми, от слагането на XFCE (или не дай си боже на KDE/GNOME) ще загубя много без да получа никакви съществени предимства.

Разбира се болшинството ноутбуци имат почти двойно по-голяма минимална консумация и работят с 4-5 пъти по-малки батерии, а и спирането на харда е нещо, което не винаги можеш да си позволиш. Но докато на нормален ноутбук може и да не забележиш разликата между XFCE и LXDE, трябва да си нещо повече от средностатистически зеалот за да игнорираш разликтата между XFCE и KDE/GNOME.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Добре tonit1968 може и да си прав.Може и да го пробвам,и ако не ми хареса слагам XFCE

Но просто видях KDE 4 и е толкова...различно и натоварва повече от KDE 3.5 нали?

Да ама аз съм с лаптоп,ако за настолен компютър това не е проблем,то за мен,аз който си влача лаптопа навсякъде и държа! на по-дълго време на автономна работа(на батерии)което няма как да стане ако натоварването на системата се повиши спрямо KDE 3.5

Другото е че съм без избор и на лаптопа НЕ мога да сменя нито видео карта(Която е пълна скръб ATI Mobility Rаdeon 7500)нито да сложа по-мощен процесор(Pentium 4M 2Ghz е текущият)

Нали знаеш,че ако компютъра беше настолен нямаше да ми пука,но тези работи с произволното натоварване на системата ще влияят крайно отрицателно на времето на работа на батерии.

Няма BlueTooth аплет,като BlueTooth се явява единственият начин да свържа телефона си с компютъра(Не мога да намеря USB пък и с USB бих имал повече конфигурационни проблеми вероятно)

Отгоре на всичко новият KDE мога да кажа че ми е грозен...Аз избягах от Windows и простотиите на Windows 7 не за да ги видя след 4 месеца отново,но на Linux.

Toва е-Нищо лично.Просто KDE 4 не мо харесва на външен вид...Не ми харесва липсата на някои програми.Не ми харесва че бързат да извадят нещо,преди да са го ошлайфали добре-M$ прави така,а после пуска по 5 Service Pack-a да си оправя бакиите...

Както винаги казвам-Всеки с мнение-Промяната на KDE не мо допада и това е цялата работа.Трябва да преогранизирам всички свои навици...

И въпреки всичко бих го опитал...Когато всичко се изглади(поне BlueTooth да го оправят...)

И все пак-Благодаря за отговорите.Не се ядосвай :)

Просто съм си малко старомоден и като си харесам нещо,трудно го пускам или го сменям :P

Да, при твоето положение с тая видеокарта ... Трагедия.

Процесора не е важен.

Абе пробвай все пак КДЕ 4, но наистина може би ще трябва да търсиш нещо леко. XFCE според мен не става - при мен се "тормози" и е по-бавно от KDE 4. Обаче и Gnome не е много по-леко според усещанията ми.

На КДЕ 4 всъщност не плазмата товари най-много, а работата на mysql и още няколко други демона. Аз по принцип не ползвам услугите, дето им трябват бази данни, но тоя сървър така и не може безопасно да се изключва май.

За красота - моето лично мнение е , че четворката е по-красива и лесно се свиква към него.

Ех, седи човек и се чуди - да плаче ли, да се смее ли....

Нека споделя с теб два прости факта:

• Няма бърза 2D видеокарта на Nvidia. Всички видеокарти на тази фирма са много бавни и само моделите от 5xxx до 7xxx въобще имат някакво 2D ускорение. В това отношение дори по-старо поколение вградени вдеокартати на Intel, използващи шарната памет (като тази в eee-тата) са по-бързи от примерно GeForce 8xxx. Под Linux единственото, в което картите на nVidia превъзхождат останалите са игрите - дори за 3D анимиране и CAD системи ATI са за предпочитане (като собственик на ThinkPad с FireGL мога да те уверя в последното).
  • Няма използваща композитор среда, която да е по-бърза от 2D средите. Единствено изключение са случаите, когато се ползва видеокарта с толкова мизерна 2D производителност, че единствения начин да работиш що-годе човешки е да ползваш композитора. Мога да те уверя обаче, че дори на GeForce 7900 (която е най-добрата за използване под Linux видеокарта, правена някога от nVidia) работата без композитор е забележимо по-бърза.

Казвам го от собствен опит, а не просто заради четени теории. Домашната ми машина (тази с двата четириядрени оптерона, за която бях писал че бъгави питонски бекенди на плазмата са успявали да я натоварят на 100%) е именно със 7900, след като 9800 успя съвсем да ме вбеси с мудноста си и я разкарах.

Редактирано от asa (преглед на промените)

• Автор

оффтопик : Победа ! :jeer:

Всичко се оказва ( засега) все пак страшно тъпо: Оказва се, че в моя случай ( засега ) всичко идва от нежеланието ми да изполвам системата за съобщения на "таскбара" Бях я "откликал" да не показва нищо - за какъв дявол ми е да ми казва че се свлят файлове и други всякакви от този род. Еми "накликах" ( макар че бих искал да накле**М създателя на тази дивотия) и ...о чудо вече 11 рестарта в програмата top почти не се появява нищо на което да пише plasma. Като наследство от "Моята борба " ;) получих здраво олекотена откъм простотии KDE - плазма система и вече съм обнадежден. Благодаря на всички , които взеха отношение по моя проблем по един или друг начин :wors: помогнах даже и тези , които твърдяха , че така и трябва да бъде - да се задейства МОЯ урсуз :) Стискам палци на всичко - ръце и крака да се окаже окончателното решение :top secret2:

идеята откраднах от Ей тук

USB бих имал повече конфигурационни проблеми вероятно)

мммне телефона ми една стара N82 работи супер добре, а както наскоро похвалих и на виртуалната машина на В#ин7 PC Сюрия ;) работи по добре и от на истински Виндолс ;)

наскоро похвалих и на виртуалната машина на В#ин7 PC Сюрия :cool: работи по добре и от на истински Виндолс :wors:

Не се чуди. Една от най-големите спънки на Windows (особено на машини с много RAM) идва от неспособноста им вече толкова години да направят нормално управление на паметта (какво може да очакваш от OS, която суапва дисковия си кеш на диска). От както преди около година доизпипаха виртуалните видеодрайвери и хардуерната виртуализация пусканите във виртуална машина под Linux с достатъчно памет бози тръгнаха много по-бързо от реалните. Между другото за XP това важи в още по-голяма степен.

Не се чуди. Една от най-големите спънки на Windows (особено на машини с много RAM) идва от неспособноста им вече толкова години да направят нормално управление на паметта (какво може да очакваш от OS, която суапва дисковия си кеш на диска). От както преди около година доизпипаха виртуалните видеодрайвери и хардуерната виртуализация пусканите във виртуална машина под Linux с достатъчно памет бози тръгнаха много по-бързо от реалните. Между другото за XP това важи в още по-голяма степен.

Оfftopic//

Ами за това на машини с повече от 1 GB RAM им спират Virtual Memory :cool:

За да НЕ swap-ват излишно.

Ontopic//

Значи това помогна така ли juve?

И сега колко ти натоварва самото KDE?

• Автор

Еми ето една снимка примерно.... това и по рано се случваше , ама рядко и затова супер мега дразнеше :)

Впрочем даже и след толкова рестарти на ситемата пак седя на тръни - случвало се е и друг път да ми даде надежда и да ми врътне номер :wors:

п.с Тая вин7 има някакъв хляб, след малкия ми, но трагичен опит с Увиста ми се видя направо манна небесна :cool: Те ( м$ ) за зло или за добро се опитват и вървят по по правилният според мен път за олекотяване на ос ( то Глиста не можеше да дебелее вечно де ;) ) ама Линукс ...не знам с тези мега тежки среди за къде са тръгнали :help:

Еми ето една снимка примерно.... това и по рано се случваше , ама рядко и затова супер мега дразнеше :down:

Впрочем даже и след толкова рестарти на ситемата пак седя на тръни - случвало се е и друг път да ми даде надежда и да ми врътне номер :speak:

п.с Тая вин7 има някакъв хляб, след малкия ми, но трагичен опит с Увиста ми се видя направо манна небесна :ph34r: Те ( м$ ) за зло или за добро се опитват и вървят по по правилният според мен път за олекотяване на ос ( то Глиста не можеше да дебелее вечно де ;) ) ама Линукс ...не знам с тези мега тежки среди за къде са тръгнали :down:

Е, в края на краищата кво се оказа - проблема ти идва от неподходяща твоя конфигурация. Какво против имаш към системните съобщения. Това пък как ти дойде. Не стига че вече не се материализират излишни прозорчета по десктопа, а само ти излиза малко съобщенийце в трея, ти пък и него искаш да махаш???

Така де, кат не искаш системни съобщения, закакво ти е DE.

• Автор
Е, в края на краищата кво се оказа - проблема ти идва от неподходяща твоя конфигурация.

Е щом е за спора да вметна: Това изявление е колкото вярно , толкова и грешно :speak: Вярно е, защото наистина е МОЯ конфигурацията , само че не е вярно , защото ТАМ ми е дадено правото да искам или да не искам - ето , аз не ща , ама за подарък получвам дебела сметка за ток :down: и лагава система :down: Щеше да е вярно , ако бях се напъхал да променям разни конфигурации т.е да пипам където не ми е работата, но в този случай не е така :ph34r:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.