Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за SLI

Featured Replies

Здравейте реших да си направя SLI имам 1 въпрос който даже знам как да го задам но ще се опитам да обясня максимално разбираемо

примерно имам 2xGTX 260 896ddr3/448bit 575Mhz/1998Mhz като са в SLI share-ват ли се ? т,е има предвид дали се полуачава следното 1792mb/896bit 1150Mhz/3996Mhz?!

Редактирано от Tomy Todorov (преглед на промените)

Не. Грубо идеята е следната:

-едната карта обработва половината кадър

-другата карта обработва другата половина и изпраща обработената част на първата карта на която е закачен монитора.

Така че не се удвояват параметрите. И рамта не се смята двойно. Като ако едната карта е с повече рам, "повечето" се изключва. Т.е. двете работят с еднакво количество. Освен това ако картите са с различни честоти, то честотите на 2рата се нагласят автоматично на тези на 1вата.

това е единият вариант SFR. Другият (AFR) - едната карта рендва четните кадри, а другата - нечетните, като мастър-картата е отговорна и за изпращането им към монитора.

• Автор

мерси за светкавичното обяснение :) сега още 1 въпрос

SLI 2xGTX260 или 1xGTX295 който е направен от 2 275 което ще рече че няма голям смисл от SLI с 260 вие как мислите аз още не съм решил даже мисля да изчакам новите dx11 карти на nvidia

Редактирано от Tomy Todorov (преглед на промените)

Решението си е лично твое. Не те знам на каква резолюция мислиш да играеш но една gtx 275  е всичко от което имаш нужда. Имай в предвид че  едночиповото решение винаги е по-разумен избор от двучиповото. И накрая, ак осега взмеш една карта кяото да ти подкарва всичко, след време ще си вземеш друго по-мощна и сумарно ще дадеш толкова или по-малко пари. Това за мен е най-разумният вариант. 

мерси за светкавичното обяснение :) сега още 1 въпрос

SLI 2xGTX260 или 1xGTX295 който е направен от 2 275 което ще рече че няма голям смисл от SLI с 260 вие как мислите аз още не съм решил даже мисля да изчакам новите dx11 карти на nvidia

Дали ще ги дочакат желаещите или ще се изкушат, по някое Радеонче 5ххх:salad:! Види ли им се вече launch date-тата на Фермите?!

Види ли им се вече launch date-тата на Фермите?!

nvidia си настояват за декември, анализатори твърдят, че няма шанс да ги видим преди февруари...не знам...ще поживеем, ще видим...

Tomy Todorov, какво да ти кажа ? от една страна им по-добри варианти от 295, от друга освен за ДХ11 карти ще трябва да чакаш и за ДХ11 игри, защото и такива няма. Всъщност, за какво е тази истерия около ДХ 11, след като няма дори 1 такова заглавие на пазара ?!

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Вземи си една 5850, едва ли ще останеш недоволен.

edit: а за парите за две GTX260 може да си вземеш даже 5870, а тя и ще поевтинее.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

• Автор

за сега мисля да карам със старото видео докато не излязат новите нвидиики и малко бенчове с тях vs 5-та серия на ати :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.