Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за компютър

Featured Replies

Разбира се!

Само още нещо: Phenom II X2 545 Dual Core е двуядрен, нали?

Да.

• Отговори 90
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Познавам фирмите, които сглобяват компютрите за Тех.. и периодите, в които ги правят, приличат по-скоро на работилница за лего играчки. Всичко се намушква вътре, без тестове, без проби, важното е брой

• Напално сагласен.

• Ти луд ли си как ще му предложи този процесор при редположение че вече не се продава и за същите пари има 925 който е АМ3 с по-малко енергопотребление 95w <125. Дъното си е AM2+,AM3,т.е. го поддър

Да.

...но при малко повече късмет и подходящо дъно можеш да отключиш другите 2 ядра и да стане 4-ядрен. :yanim:

Редактирано от mrik (преглед на промените)

...но при малко повече късмет и подходящо дъно можеш да отключиш другите 2 ядра и да стане 4-ядрен. :yanim:

MB Asrock M3A785GMH/128M/AMD 785G/ s.AM3, това дъно има функцията да отключва през БИОС-а ядрата.

И това става без право на избор кое от двете ядра да отключиш, а се отключват и двете заедно... И трябва да се молиш да са функционални, а не дефектни, щото има огромна вероятност да са дефектни за това да са заключчени, като трябва отделно да пускаш молитви за всяко ядро поотделно, щото едното да не е наред и... опа тате извинявай...

Шанса според няколко ревюта, които четох из нета е към 20% да е всичко наред като оключиш допълнителните ядра...

Ако искаш 4 ядрен процесор - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537648

разликата в цената е 20лв.

Между двата аз бих избрал двуядрения... По-висока фабрична честота, има кеш от трето ниво, който му дава допълнителна скорост... И т.н.

545 е твоя процесор...

ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ... Не обвързвам никой с него...

GIGABYTE MA770-UD3

AMD ATHLON II X2 245, 2.9 GHz, 2MB, BOX AM3

ADATA 2 x 1GB DDR II 1066

WD 500GB 7200 32MB SATA II Black Edition

SAPPHIRE 1024M HD5750 HDMI DDR5 PCI-E

COOLER MASTER ELITE 334 BLACK NO/PSU

ASUS DRW-24B1ST SATA BLACK

CoolerMaster

eXtreme Power Plus 460W PSU

840лв

Шанса според няколко ревюта, които четох из нета е към 20% да е всичко наред като оключиш допълнителните ядра...

Е все пак има някакъв шанс нали... :cool: Ако си вземеш Интел такива варианти няма. Така че по-добре от нищо...ако стане стане...ако не - нищо не губиш. Естествено е глупаво да искаш 4-ядрен процесор и да вземеш 545(например) молейки се да отключиш както трябва 2-те ядра... :yanim:

Към всички които дават съвети в темата.Моля прочетете я от самото начало.

1.Автора е на 9години и макар че изглежда оправно момче, малко ме съмнява да тръгне да клоква или да отключва каквото и да било.

2. От Перник е така че ако ще му давате оферти за компютри нека да е от някоя фирма която има офис в града.Аз намерих няколко от диларите на Мост, малко по нагоре в темата съм дал линк към сайта на една от тези фирми.

п.п през годините поради финансови затруднения ми се е налагало да ползвам дъна на Асрок.И в момента имам два работещи компютъра с дъна на Асрок.Останал съм с добри впечатления, но винаги има по нещо малко което не работи както трябва в техните дъна. За начинаещ потребител мисля че дъната на Гигабаит са по-подходящи.

Аз бих могъл да дам препоръка/и. Ако си от София, например - Перси Някаква примерна машинка съм избрал в линка но на място можеш да си избереш повече детайли. Качеството и сглобката са гарантирани wink.gif

Те ще го одерат жив там :cool:

Стигнах до 1400 лв за C2D 8500 и R4850 и реших, че има магазини и с по-актуални цени...

Иначе компютърни магазини в София колкото щеш: Most, Jar, Stantech, Stealtech, JMT и т.н.

2. От Перник е така че ако ще му давате оферти за компютри нека да е от някоя фирма която има офис в града.Аз намерих няколко от диларите на Мост, малко по нагоре в темата съм дал линк към сайта на една от тези фирми.
То така или иначе мама и тати ще дадат парите - да ги помоли да му я купят от София на връщане от работа...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Та отиваш в офиса на някоя компютърна фирма и им даваш списък с исканите части.Те на място ще ти кажат какво имат и какво не ще ти предложат да замянят някои части с каквото имат в наличност.

Всички тарикати минават с този номер ... все предлагат "по хубавото" "по марковото" "по евтиното" ( което съвсем не е така ) защото няма ли нещо си в наличност ( но винаги ако искат могат да го поръчат ) ... ако се опитат да минават с тея селски трикове кажи им че няма да вземеш машината ако не е с точно тези компоненти които ти искаш и да търсят , сглобяват и прочие... устоявай си на исканията и ще видиш че изведнъж хоп имали са ги частите дори и да чакаш с ден повече да ги доставят... а и кво значи "нямали" ?? Че като нямат да си затворят магазина.... а не да си пробутват боклуците на хората, което за съжаление става доста често защото мнозинството и на идея си няма как да си сглоби машина....

• Автор

Кутия - FOXCONN TSAA-804/420W PFC - 60.62 BGN

Дъно - GA-MA770-UD3(rev. 2.0) - 102.12 BGN

процесор - PHENOM II X2 545 /BOX - 135.73 BGN

рам - 2GB DDR2 800 A-DATA - 68.61 BGN

видео - SAPPHIRE HD4770 512M GDR5 - 152.86 BGN

хард - 640GB HITACHI SATA2 16MB - 85.65 BGN

CD -LG GH22NS40 DVD RW SATA BLACK - 32.14 BGN

637.73 x 20% ДДС = 765.27лв

На тази конфигурация се спирам.

Добре се справи.Извини ме,ако те засегнах вчера-не знаех на колко си години...Последен съвет-не пазарувай от фирмата на Бош в Перник,Начко жив ще те одере-избирай и поръчвайте онлайн.Доставката не е толкова скъпа.А ако искаш после помощ за клок,пиши ми едно ЛС.:yanim:

• Автор

Добре се справи.Извини ме,ако те засегнах вчера-не знаех на колко си години...Последен съвет-не пазарувай от фирмата на Бош в Перник,Начко жив ще те одере-избирай и поръчвайте онлайн.Доставката не е толкова скъпа.А ако искаш после помощ за клок,пиши ми едно ЛС.:yanim:

Ок. Благодаря. Спокойно - не си ме засегнал.

• Автор

Сетих се за нещо - моя процесор е на AMD следователно и дъното е на AMD. Т.е. смятам да сменя само RAM, Hard disk и видеокартата и може би дъното. Вие какво мислите?

Ако имате възражения - споделете.

Сетих се за нещо - моя процесор е на AMD следователно и дъното е на AMD. Т.е. смятам да сменя само RAM, Hard disk и видеокартата и може би дъното. Вие какво мислите?

Кажи какъв ти е точно процесора.

• Автор

Ами в моя случай процесорът ми е синоним на боклук, но щом настоявате - AMD Sempron Processor 2800 +.

Редактирано от Frodo Baggins (преглед на промените)

Чакай малко да видя дали схванах. Значи искаш да си оставиш Семпрона и да смениш останалото? Ако е така....някакси не ми се връзва модерно видео с такъв процесор...не че е невъзможно де ама не ми се струва добра идея.

Даже никак не е добра идея.Подкрепям мрик.Каквато и по-нова видеокарта да сложиш със сигурност процесорът ще е ограничава.Пък и зависи семпрона какъв сокет е!Сменяй всичко!

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Добре като смениш

само RAM, Hard disk и видеокартата и може би дъното.

и процесор и то кво остана... Захранването ти какво е?... предвид процесора едва ли е нещо достатъчно. Само ДВД евентуално можеш да запазиш...и кутия ако не е много малка....
  • Автор

Добре като смениш и процесор и то кво остана... Захранването ти какво е?... предвид процесора едва ли е нещо достатъчно. Само ДВД евентуално можеш да запазиш...и кутия ако не е много малка....

Евентуално и дъното.

Ами в моя случай процесорът ми е синоним на боклук, но щом настоявате - AMD Sempron Processor 2800 +.

Айде и аз да кажа нещо... На времето когато си купих компютърчето бях със семпрон 3200+. Малко по-късно извадих малко пари и си купих 4800+ двъядрен. Просто си нямаш идея каква огромна разлика има между едноядрен и двуядрен процесор. А тоя убавец (феном 545) е толкова по-мощен, че първите дни ще имаш чувството, че компютъра лети. Ако ти е орязан бюсжета недей да спестяваш от процесора. Може да се постараем (по-скоро колегите, щото те са подхванали темата) да сглобим нещо по-евтино, но ще е истинско мъчение с тоя семпрон и останалите части, които са ти предложени.

Успех ;)

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Я да обобщя малко, че нещо стана недоразумение - бюджета си остава такъв, но мисълта ми беше, че мога да си запазя CD-ROM, кутията и дъното. Процесора естествено, че ще го сменя с PHENOM II X2 545 /BOX, видео картата, RAM и Hard disk също ще бъдат сменени. Мощта на дънната платка в какво се измерва?

Ако не е със АМД 7** чипсет - ще трябва да го смениш... Имаше едни енфорс, ма не си спомням, 5** или 6**, поддържаха новите процесори. При всяко положение обаче, новите дъна имат много по-добро сработване на процесора с другите компоненти от старите дъна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.