Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за компютър

Featured Replies

Решил си да купиш готова конфигурация.Ами добре.Вземи тази(няма значение коя-важи за всички досегашни и следващи),страхотна е,ще имаш една от най-яките машинки във форума.Така по-добре ли е?

• Отговори 90
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Познавам фирмите, които сглобяват компютрите за Тех.. и периодите, в които ги правят, приличат по-скоро на работилница за лего играчки. Всичко се намушква вътре, без тестове, без проби, важното е брой

• Напално сагласен.

• Ти луд ли си как ще му предложи този процесор при редположение че вече не се продава и за същите пари има 925 който е АМ3 с по-малко енергопотребление 95w <125. Дъното си е AM2+,AM3,т.е. го поддър

Решил си да купиш готова конфигурация.Ами добре.Вземи тази(няма значение коя-важи за всички досегашни и следващи),страхотна е,ще имаш една от най-яките машинки във форума.Така по-добре ли е?

:) Не се бъзикай че наистина ще вземе да го купи. Ето ти предложение:

Дъно: Gigabyte MA770-UD3 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536223

Процесор: Athlon II™ X2 240 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537304

РАМ: 2x1GB DDR2 800MHz Corsair http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529807

Видео: HD5750 http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537952

Захранване: 400W Fortron ATX-400PNF http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536992

Кутия: По избор

Хард: 320GB WD Caviar® Blue™ http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529817

Записвачка: Asus,LG,NEC...нещо със SATA и черна(ако и кутията ще е черна)

От jar всичко излиза 830лв( сложил съм 65лв. за кутия и записвачка). Ако поръчаш от sky.bg ще ти излезе по-евтино...аз от там щях да сглобя компа ама сайта им нещо е много бавен напоследък. Ако ще се реже видеото може да е http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536564 .Така цената ще е с 60лв. надолу(по цените на jar). За РАМ-та по-добър вариант беше 2*2ГБ ама нещо цените не ми харесаха. Варианта е две Такива или ако ще е от sky същите Мхц само че на А-дата.

Frodo Baggins от кой град си?

Жар имат офиси във цяла България.Мост имат дилари в всяко по-голямо населено място.

Та отиваш в офиса на някоя компютърна фирма и им даваш списък с исканите части.Те на място ще ти кажат какво имат и какво не ще ти предложат да замянят някои части с каквото имат в наличност.После ти ще поснеш какво ти предлагат ние ще те посеветваме кое бива и кое не и в краина сметка ще се сдобиеш с компютър които ще те радва следващите 1-2 години.

Ето ти една примерна конфигурация цените са от Мост.

Кутия - FOXCONN TSAA-804/420W PFC - 60.62 BGN

Дъно - GA-MA770-UD3(rev. 2.0) - 102.12 BGN

процесор - PHENOM II X2 545 /BOX - 135.73 BGN

рам - 2GB DDR2 800 A-DATA - 68.61 BGN

видео - SAPPHIRE HD4770 512M GDR5 - 152.86 BGN

хард - 640GB HITACHI SATA2 16MB - 85.65 BGN

CD -LG GH22NS40 DVD RW SATA BLACK - 32.14 BGN

637.73 x 20% ДДС = 765.27лв

Видеото и процесора може да се сменят и с по-евтини и цената ще падне под 700лв.

Ами аз съм от Перник (кв. Мошино).

http://hp.most.bg/show_user1.php избири си някои които ти е наблизо.

http://krakrasoft.com/ceni.php тези са представители на мост.Има пет Фирми в Перник които работят с Мост.Мързи ме да погледна в сайта на Жар но съм сигурен че ще има и поне един техен офис.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

• Автор

Ок. Ще поръчам частите от Кракрасофт, но сега се заражда друг въпрос - коя от всички конфигурации да избера?

Ок. Ще поръчам частите от Кракрасофт, но сега се заражда друг въпрос - коя от всички конфигурации да избера?

Кажи колко пари имаш и ще ти направим една конфигурация от Кракра гледам че в саита имат доста неща.

Frodo Baggins от кой град си?

Жар имат офиси във цяла България.Мост имат дилари в всяко по-голямо населено място.

Та отиваш в офиса на някоя компютърна фирма и им даваш списък с исканите части.Те на място ще ти кажат какво имат и какво не ще ти предложат да замянят някои части с каквото имат в наличност.После ти ще поснеш какво ти предлагат ние ще те посеветваме кое бива и кое не и в краина сметка ще се сдобиеш с компютър които ще те радва следващите 1-2 години.

Ето ти една примерна конфигурация цените са от Мост.

Кутия - FOXCONN TSAA-804/420W PFC - 60.62 BGN

Дъно - GA-MA770-UD3(rev. 2.0) - 102.12 BGN

процесор - PHENOM II X2 545 /BOX - 135.73 BGN

рам - 2GB DDR2 800 A-DATA - 68.61 BGN

видео - SAPPHIRE HD4770 512M GDR5 - 152.86 BGN

хард - 640GB HITACHI SATA2 16MB - 85.65 BGN

CD -LG GH22NS40 DVD RW SATA BLACK - 32.14 BGN

637.73 x 20% ДДС = 765.27лв

Видеото и процесора може да се сменят и с по-евтини и цената ще падне под 700лв.

Здравейте и от мен!

Много е хубаво,че обсъждате такава тема,аз дори много се чудех с кой да се консултирам и в крайна сметка

ме посъветваха да ида до офис на jar computers.

Изчетох томове материал за избор на компютър и понеже не разбирам от такива и не знам кое да гледам и си поръчах

готова конфигурация,но не знам дали ще ми върши работа и дали не съм сбъркал в избора си.Все пак не разполагам с големи финансови средства,пък и в криза сме.Погледнете този линк и кажете мнението си за това.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537940

Здравейте и от мен!

Много е хубаво,че обсъждате такава тема,аз дори много се чудех с кой да се консултирам и в крайна сметка

ме посъветваха да ида до офис на jar computers.

Изчетох томове материал за избор на компютър и понеже не разбирам от такива и не знам кое да гледам и си поръчах

готова конфигурация,но не знам дали ще ми върши работа и дали не съм сбъркал в избора си.Все пак не разполагам с големи финансови средства,пък и в криза сме.Погледнете този линк и кажете мнението си за това.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537940

Трябваше да си пуснеш собствена тема.Процесора е едноядрен но на подходящо дъно има около 50% вероятност да се отключи второто ядро.Прегледах линка набързо но дъното е неизвестно с вградено видео.Чесно казано за 600 и кусур лева можеше и по добре.Питаи в Жар и ако не е късно ще ти спретнем нещо за тази сума от техния сайт.Кажи и все пак колко пари можеш да отделиш и какво точно да включва конфигурацията.

Трябваше да си пуснеш собствена тема.Процесора е едноядрен но на подходящо дъно има около 50% вероятност да се отключи второто ядро.Прегледах линка набързо но дъното е неизвестно с вградено видео.Чесно казано за 600 и кусур лева можеше и по добре.Питаи в Жар и ако не е късно ще ти спретнем нещо за тази сума от техния сайт.Кажи и все пак колко пари можеш да отделиш и какво точно да включва конфигурацията.

Благодаря за бързия отговор,но за зла беда вече го поръчах и заради монитора и стола,пък и офертата си я биваше.

Знаех,че обикновено такива оферти крият някои рискове,но компютъра ще го използвам само за нет и работа с офис приложения.Не знам дали става за игри и филми,тъй като имам голям син на 17 и той от време на време блъска по клавиатурата.Сегашния ми върши чудесна работа,пък е малък по размер,но вентилатора върти,като обезумял при отваряне на тежки приложения или видео.От сайта на Жар бях избрал един друг,но понеже ще го изплащам на лизинг и вноската е голяма,пък и не си струва да ми вземат отгоре 350 лв.от лихви.

800 лева.

Кутия ще си избереш сам на място.Каквато ти допада на теб.

захранване - Фирмата няма нищо в листата си питай на място за Фортрон 400W.

Иначе всички кутии са им с 500W захранвания но ако вземеш кутия със захранване имай едно на ум да не последва някоя неприятна изненада.

Дъно GB MA770-UD3 /AMD770/AM2+ 122.54лв

процесор PHENOM II X2 545 /BOX 162.88лв

рам 2GB DDR2 800 Kingston 79.99лв

с оглед бъдещ ъпгрейд е по-добре да вземеш една плочка рам 2гб.За момента ще ти е напълно достатъчна.

видео - SAPPHIRE HD4770 512M GDR5 HDMI 189.76лв

хард - 640GB HITACHI SATA2 16MB 102.73лв

CD - LG GH22NS50B DVD RW BLACK SATA 39.00 до тук са 700лв остават 100лв за кутия и захранване.

А може ли да сложим процесор C2 DUO E300 /2,6 G/800/2 MB BOX ?

Интелски процесор не може да се сложи на АМД дъно!

А може ли да сложим процесор C2 DUO E300 /2,6 G/800/2 MB BOX ?

Може ама ще трябва да се смени и дъното.И там вече някои друг ще трябва да ти дава съвети с интел не съм много наясно.

Мога да ти дам един последен съвет.В момента ситуацията е такава че ако купуваш компютър до 1000лв е по добре да е с AMD процесор.Просто AMD предлагат по добри възможности на по ниска цена.Успех в избора. Ти наистина ли си на 9г.?

C2 DUO E300 /2,6 G/800/2 MB BOX най-вероятно имаш впредвид Dual Core E5300 2.6GHz, 2MB,BOX

процесора предложен от мен е по-бърз Phenom II X2 545 Dual Core (3.0GHz, 1MB L2/6MB L3, 80W, AM3) BOX

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Виж сега... предложения ти по-горе феном 545 е по-добър от 6300, мааалко по-добър от 7300... Нямаш никъв смисъл да купуваш интелски процесор с 300 в името, макар че не съм чувал за Е300... Ако пък говорим за Е5300 - той е много назад в класирането... Няма смисъл, щото е по-слаб от 545... А иначе - да, може, но ще трябва да смениш и дъното...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Виж сега... предложения ти по-горе феном 545 е по-добър от 6300, мааалко по-добър от 7300... Нямаш никъв смисъл да купуваш интелски процесор с 300 в името, макар че не съм чувал за Е300... Ако пък говорим за Е5300 - той е много назад в класирането... Няма смисъл, щото е по-слаб от 545... А иначе - да, може, но ще трябва да смениш и дъното...

Човека е мернал селерон 3300 вероятно!? Мизерия, ако него визира!

• Автор

Може ама ще трябва да се смени и дъното.И там вече някои друг ще трябва да ти дава съвети с интел не съм много наясно.

Мога да ти дам един последен съвет.В момента ситуацията е такава че ако купуваш компютър до 1000лв е по добре да е с AMD процесор.Просто AMD предлагат по добри възможности на по ниска цена.Успех в избора. Ти наистина ли си на 9г.?

C2 DUO E300 /2,6 G/800/2 MB BOX най-вероятно имаш впредвид Dual Core E5300 2.6GHz, 2MB,BOX

процесора предложен от мен е по-бърз Phenom II X2 545 Dual Core (3.0GHz, 1MB L2/6MB L3, 80W, AM3) BOX

Да, на 9 съм. Защо?

Предполагам имаш в предвид Е5300 - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535253 слагаш едно ето такова дъно - Gigabyte EP43-UD3L и си готов. Аз обаче не виждам много смисъл. Сега ме мързи да търся ревю ама фенома е по-добрият избор.

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Да, на 9 съм. Защо?

Стана ми интересно мярнах горе в чата като се питахте за годините.На 9г сам да си избираш компютър ами малко ми е странно. Доста хлапета познавам на твоята възраст които името си немогат да напишат правилно а ти се оправяш доста добре.Браво :speak: впечатлен съм.

• Автор

Предполагам имаш в предвид Е5300 - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535253 слагаш едно ето такова дъно - Gigabyte EP43-UD3L и си готов. Аз обаче не виждам много смисъл. Сега ме мързи да търся ревю ама фенома е по-добрият избор.

Да за този говорех.

Стана ми интересно мярнах горе в чата като се питахте за годините.На 9г сам да си избираш компютър ами малко ми е странно. Доста хлапета познавам на твоята възраст които името си немогат да напишат правилно а ти се оправяш доста добре.Браво :speak: впечатлен съм.

И все пак гледай да се консултираш задължително с ваще преди да купуваш каквото и да било!

• Автор

И все пак гледай да се консултираш задължително с ваще преди да купуваш каквото и да било!

Разбира се!

Само още нещо: Phenom II X2 545 Dual Core е двуядрен, нали?

Редактирано от Frodo Baggins (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.