Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ще струва

Featured Replies

Колко ще струва PC със следните характеристики:

1. 3.2GHz процесор на intel

2. 4GB RAM

3. GForce видео карта от по-новите

4. И добра звукова карта!

Въпроса ти е толкова неясен, че няма до каде...

Икаш да купиш нов такъв компютър или ти предлагат втора ръка и се интересуваш дали не те цакат с цената...

Ако искаш нов конп - интел ако не се лъжа нямат процесор фабрично на 3,2ГХз, което означава, че ще трябва да клокваш... Всъщност имае Е8600 на 3,33... ма той не си струва парите... паметта ддр2 или ддр3 я искаш? видеото за игри, или просто някакво външно видео? звуковите карти - де да зная, според мен вградените в дъната вадят достатъчно добър звук, за да нямаш нужда от отделна.

Конкретно предложение не мога и да дам, защото не си казал отговора на нито един по-важен въпрос...

Ако ще го купуваш такъв втора ръка ти предлагат клокван процесор, 4 гиги рам, незнайна видеокарта, макар, че и 9400 е от по-новите, ма ако ще искаш игри на тоя комп - забрави с 9400...

Отговори първо на тея въпроси и тогава ще можем да ти дадем по-точен отговор...

• Автор

Въпроса ти е толкова неясен, че няма до каде...

Икаш да купиш нов такъв компютър или ти предлагат втора ръка и се интересуваш дали не те цакат с цената...

Ако искаш нов конп - интел ако не се лъжа нямат процесор фабрично на 3,2ГХз, което означава, че ще трябва да клокваш... Всъщност имае Е8600 на 3,33... ма той не си струва парите... паметта ддр2 или ддр3 я искаш? видеото за игри, или просто някакво външно видео? звуковите карти - де да зная, според мен вградените в дъната вадят достатъчно добър звук, за да нямаш нужда от отделна.

Конкретно предложение не мога и да дам, защото не си казал отговора на нито един по-важен въпрос...

Ако ще го купуваш такъв втора ръка ти предлагат клокван процесор, 4 гиги рам, незнайна видеокарта, макар, че и 9400 е от по-новите, ма ако ще искаш игри на тоя комп - забрави с 9400...

Отговори първо на тея въпроси и тогава ще можем да ти дадем по-точен отговор...

Ще си копувам нов комп, а за процесора става въпрос за този Intel Pentium D 940 3.2GHz Dual Core Processor, видео ми требва за игри, Паметта да е DDR3

2. 4GB RAM

1)Процесора-повечето интелски с клок ходят поне до там-Е5200-103.0 кинта.

2)RAM-A-DATA-2X2GB Х 800-145.80,евтина,но върши работа.

3)От новите,от новите,ма от колко новите?Съобразено с другият ти хардуер-GALAXY,9600GT-128.63кинта.Ако не играеш игри,не я смятай,има дъна с вградено видео...друга бира...

4)Тук вече ножа опря до кокала-за мен всичко под екстрийм геймър е боза,на нивото на вграденият звук-който,общо взето,не е никак лош-не би ли си спестил този разход,като си взел(примерно...)най-скапаният процесор и най-скапаната памет?Или да дам оптимални памет и процесор?

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

До тук добре... Остана само ценово ограничение, но за това сам ще се погрижа...

Избраният от теб процесор е безбожно стар и (извинявам се за израза) чудовищно смотан...

И така...

Предложение Номер1:

Gigabyte EP31-DS3L

Intel E2180 Dual core

2x1GB DDR2 1066 A-Data

WD 320GB HDD

GForce 9800GT Galaxy 512MB GDDR3 LowPower

Foxconn 3GTS 001

Цена 630лв.

Процесора е с честота 2ГХз, двуядрен, но много елементарно се докарва до 2,6 а нататък ако искаш... Сравнително добро видео за подкарване на повечето заглавия... Най-тежките няма да са на макс, естествено, но като за 630лв какво очакваш :)

Предложение Номер2:

Gigabyte EP45-UD3R

Core 2 Duo E7300 2,66GHz

2x2GB A-DATA DDR2 1600+

WD 640GB Black Edition

Galaxy GTS250 512MB DDR3

Gigabyte Triton

Corsair 450 CMPSU - 450VXEU

цена 1100лв.

По мое мнение не си струва, за 1100лв ати/амд базирана конфигурация излиза многократно по-производителна... Дори и да не е многократно - то поне МНОГО по-производителна.

Предложение Номер3:

Gigabyte EP55-UD3R

Intel Core i5 750 2.66GHz (quad core)

2x2GB DDR3 1600MHz A-DATA 1600X

640GB WD Black

Gigabyte GTX260 896MB DDR3

Gigabyte Triton

Corsair 550 CMPSU - 550VXEU

Цена 1450лв.

Това е може би най-струващия си парите вариант от 3-те... Ама и най-скъпия.

psycho 666,кой си ти и какво си направил с оригинала от Малкият Париж...Три конфигурации и трите интелски...:hush:Само вметка-ако дъното е читаво,памет(читава и евтина...) на 800 тръгва на 1066(поне) и процесор на 2GHz,тръгва на (поне...)3,2GHz.Това при интел,за AMD-имаш думата,знаеш доста,за да ме спреш да спамя...:)

Човека иска от "по новите" ... смятайте му компа в такъв случей поне с 200 серията :baby:

Съгласен,но поне да се обади...Гадаем,засега...И едва ли му е важно форумното мнение-темата си е безсмислена априори...Познайте,къде ме сърби...

2. 4GB RAM

На така зададения въпрос аз бих отговорил така.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537943&t=2 1000лв

psycho 666,кой си ти и какво си направил с оригинала от Малкият Париж...Три конфигурации и трите интелски...:cool:Само вметка-ако дъното е читаво,памет(читава и евтина...) на 800 тръгва на 1066(поне) и процесор на 2GHz,тръгва на (поне...)3,2GHz.Това при интел,за AMD-имаш думата,знаеш доста,за да ме спреш да спамя...:baby:

Аз съм си... Реших да се съобразя с желанието на потребителя, макар и да съм болен АМД фен... А съм споменал, че особено втората не си струва парите... Тя не че третата си струва парите - за тия пари 5770 със феном 955 и омазва i5 със GTX260, ама човека иска Интел+Енвидиа. А си е всеизвестен факт, че интелите спокойно се докарват до 3,2ГХз (2180 може да иска охладител, ама за тва си е евтин)...

• Автор

На така зададения въпрос аз бих отговорил така.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537943&t=2 1000лв

Ооо това със сигурност е добро и цената е прилична ще си помисля!

Мислиш,че е добро?Я да видим,

незнайно дъно с чипсет Р43,

незнайна памет като марка,скорост,обем и тайминги,

сравнително слаб процесор с малко кеш,с доста по-евтини можеш да постигнеш същите показатели,а с малко пари отгоре можеш да вземеш Е8200 с двойно повече кеш,

шумна кутия

и незнайно като марка и мощност захранване...

Най-много ми харесва играта...:)

Така...ако ще е за около 1000лв. аз бих предложил това:

57334257.th.jpg + Chieftec 500W 24pin

Всичко излиза 1062лв.

ПП. Дъното не съм убеден, че е най-добрият избор.

Мисля,че предложението е много добро,въпреки,че автора ограничава избора само върху интел.При лимит хиляда лева,също щях да се спра на AMD базирана конфигурация.

Мислиш, че е добро? Я да видим...

Компютър Титан втора генерация с кодеген черна кутия и се назлъндисваш и не го харесваш... Не честно просто ;)

Аз се обзалагам, че дъното е ашрок, паметта е кингмакс а видеото е на Палит. Иначе няма как да влязат в цената с М$ клавиатура и мишка. Ааа и пад-че, фирмено. Дали има драйвери за седмица за него :huh:

Ако трябва да съм по-сериозен - още един глас за предложението на мрик ;)

Мислиш,че е добро?Я да видим,

незнайно дъно с чипсет Р43,

незнайна памет като марка,скорост,обем и тайминги,

сравнително слаб процесор с малко кеш,с доста по-евтини можеш да постигнеш същите показатели,а с малко пари отгоре можеш да вземеш Е8200 с двойно повече кеш,

шумна кутия

и незнайно като марка и мощност захранване...

Най-много ми харесва играта...;)

още един дето си мисли че кеша прави нещо освен да надува цената и да дига температурата... (над един определен размер на кеша, подабянето на повече е безсмислено...) http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=104386

:cool:А-ха...Нали знаеш,балъците не свършват.Просто още един в мое лице.

P.S. А какво значи "подабяне"?Ако е нещо сложно,не ми обяснявай...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.