Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фалшиви ли са ми колоните?

Featured Replies

Здравейте,

вчера си купих колони и ги разглобих за да проверя дали всичко е наред, оказа се че има съмнителни липси в цялостта им. Въпросът ми е нормално ли е това което се вижда на снимките по-долу?

Благодаря предварително!

http://picasaweb.google.de/konoshtip/Philips#5403257570291437746

http://picasaweb.google.de/konoshtip/Philips#5403257570296462386

Редактирано от konoshtip (преглед на промените)

Определено са менте, PHILIPS не биха допуснали такава измама. Веднага подай сигнал към КЗП

Истина е, че марката позападна през последните години, но това е отвратително - все едно си си купил една колона.

Привет!

Долният говорител как изглежда?

Значи някои модели колони се правят с долни нормални и горни (подобно на показаните) говорители!

• Автор

Те не са купувани в БГ и връщането им не е проблем.Въпросът е че за втори път си го поръчвам този модел (от две различни места) и първият път пак така бяха. Затова почнах да си мисля, че има някаква вероятност това да е някаква смахната технология и всъщност нишо им няма. Иначе като се свързах с Philips ми казаха, че нямало как да ми кажат дали това било проблем понеже никаде в инфото, което имат не се споменава за кабел към втората колонка... малумници...

Привет!

Долният говорител как изглежда?

Значи някои модели колони се правят с долни нормални и горни (подобно на показаните) говорители!

Долните изглеждат напълно нормално, даже са по-издадени назад и свирят доста добре.

Редактирано от konoshtip (преглед на промените)

Дори да е "дизайнерско" решение, пак е подвеждане на купувача. Нямат ли някаква книжка с показатели, в които да е обявен броят високоговорители?

Те не са купувани в БГ и връщането им не е проблем.Въпросът е че за втори път си го поръчвам този модел (от две различни места) и първият път пак така бяха. Затова почнах да си мисля, че има някаква вероятност това да е някаква смахната технология и всъщност нишо им няма. Иначе като се свързах с Philips ми казаха, че нямало как да ми кажат дали това било проблем понеже никаде в инфото, което имат не се споменава за кабел към втората колонка... малумници...

Долните изглеждат напълно нормално, даже са по-издадени назад и свирят доста добре.

Ясно! Просто така е моделът. И аз и аз имам подобни колони на буфер (2.1) UNITEK .

Някъде бях чел , че обират излишния шум от кутията и ''подпомагат'' главните говорители? Потърси повече инф. в упътването или из нета !

• Автор

Дори да е "дизайнерско" решение, пак е подвеждане на купувача. Нямат ли някаква книжка с показатели, в които да е обявен броят високоговорители?

Търсих, но никъде не е казано изрично

Ясно! Просто така е моделът. И аз и аз имам подобни колони на буфер (2.1) UNITEK .

Някъде бях чел , че обират излишния шум от кутията и ''подпомагат'' главните говорители? Потърси повече инф. в упътването или из нета !

Ще проверя, надявам се да е такъв случаят и при мен :line dance:

Нормално е това което показваш. Това е пасивен високоговорител и се ползва в пасивни бас рефлексни системи (без фазоинвертор). По идея стои в изолиран общ бокс с нискочестотния активен говорител, защото там честотите са по-ниски, а ампитудите по-големи. Начин за повишаване на кпд на озвучителното тяло.

Технологията не е смахната и е въведена през '80-те, защото от подаваната електрическа мощност едва 7% ~ 10% се отдава като звукова, останалото са загуби от различен род.

С тези размери, съдейки по снимката, PHILIPS пресъздават идеята в мини вариант.

поздрави

За какво им е рефлектор на тия малки пърдялки, бе Profruit? Че и замаскиран като високоговорител. Айде нема нужда...

• Автор

Нормално е това което показваш. Това е пасивен високоговорител и се ползва в пасивни бас рефлексни системи (без фазоинвертор). По идея стои в изолиран общ бокс с нискочестотния активен говорител, защото там честотите са по-ниски, а ампитудите по-големи. Начин за повишаване на кпд на озвучителното тяло.

Технологията не е смахната и е въведена през '80-те, защото от подаваната електрическа мощност едва 7% ~ 10% се отдава като звукова, останалото са загуби от различен род.

поздрави

Мерси за изчерпателния отговор! :)

Напълно подкрепям Profruit - аз също мисля, че това си е пасивен високоговорител. А v2.0 спри да се репчиш, а обърни внимание на това:

в което има някаква логика!

Така, човека от изток ти е отговорил, обаче ако няма никъде да е упоменато че има пасивна мембрана и ако има нещо друго което да не ти харесва връщай ги ако можеш в магазина.

Големи измамници се извъдиха тия от Филипс в последно време, трябва да ги накажат потребителите като ги отбягват.

п.п. на мен ми пробутаха един телевизор Филипс който е направен да криви образите умишлено, съзнателно с цел подигравка с потребителите и им го върнах и си прибрах парите.

Долу Филипс  :P:eek::lock::zipper:

• Автор

и така...... след като изчетох всички коментари от този и други форуми реших да изпробвам и качеството на цялата система в действие, и установих, че дори и това да е това начина, по който трябва да изглеждат малките колонки, звукът излизащ от баса не е звук заслужаващ 64Евро(даже и за 5лв. не става), така че благодаря сърдечно на всички за отговорите в темата, системата си заминава от където е дошла! ;)

и така...... след като изчетох всички коментари от този и други форуми реших да изпробвам и качеството на цялата система в действие, и установих, че дори и това да е това начина, по който трябва да изглеждат малките колонки, звукът излизащ от баса не е звук заслужаващ 64Евро(даже и за 5лв. не става), така че благодаря сърдечно на всички за отговорите в темата, системата си заминава от където е дошла! :cool:

Ясно, значи PHILIPS не са успели да усъществят "идеята в мини вариант", ама кой да ме слуша...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.