Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Момиче и момче легнаха под влак, за да умрат

Featured Replies

Не разбирам какво искаш да кажеш.

Живял ли си с цигани, или в циганска махала ?

Знаеш ли какви са отношенията им към жените им ?

Знаеш ли какви перспективи в живота за бъдеще се отварят пред едно момиче, което се омъжва или заживява с циганин и сред цигани ?

Ако знаеш - ще ме разбереш.

Ако не знаеш - няма как да ти го обясня по-добре.

В предаването тази сутрин се оказа , че може и да не се е хвърлила сама под влака а да е била блъсната, да и е било помогнато и т.н.т.н.т.н.тн.тн

Едва ли.

И двамата са решили просто да сложат край на живота си.

Няма какво да се рови повече из случката.

И без това е голямо нещастие за всички и от двата рода sad.gif

• Отговори 52
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да ме изгонят все пак ще коментирам. Спомняте ли си едно време как да се самоубивали девойките, за да не попаднат в ръцете на турците? Смятам, че така е по-добре, както е станало. По-добре

• ако девойката на снимката е върпросната то тя си е с детска физиономия, е след като е минал влака едва ли вече е така.

• За какво "лудо влюбване" и "истинска любов" ми приказват родните журналисти на 15 годишна възраст?! Това са деца, какво са видяли от живота, че да тръгват да се самоубиват заради нещастна любов. Не

Живял ли си с цигани, или в циганска махала ?

Знаеш ли какви са отношенията им към жените им ?

Знаеш ли какви перспективи в живота за бъдеще се отварят пред едно момиче, което се омъжва или заживява с циганин и сред цигани ?

Ако знаеш - ще ме разбереш.

Ако не знаеш - няма как да ти го обясня по-добре.

Живяла съм и още живея до циганския квартал. Зная какво им е отношението към жените. Аз лично за себе намирам циганите отвратителни, но това не означава, че одобрявам да се пречи на любовта на някой, който по собствено желание иска да е с циганин.

И никъде не е казано, че е щяла да се омъжи за него. Добре е човек сам да преценя и усеща перспективите си, защото когато му налагат нещо "за негово добро", резултата е най-често плачевен.

Ако е вярна тази история, това е поредното тъжно доказателство, че предрасъдъците не водят до нищо добро. Родителите на загиналата ще имат време до края на живота си да осмислят до какво води тесногръдието и неприемането на различното у другия. Съчувствам им, както и на близките на момчето.

С риск да ме изгонят все пак ще коментирам.

Спомняте ли си едно време как да се самоубивали девойките, за да не попаднат в ръцете на турците?

Смятам, че така е по-добре, както е станало. По-добре мъртва красива млада българка, отколкото да е бременна от ром(мразя тази дума, предпочитам "циганин"). Била е срам за цялото си семейство и за целия си род.

Нека този, който ще ми трие поста и/или ще ме гони оттук да каже, дали ако неговата дъщеря тръгне с ром(гррр... циганин) ще бъде горд да се хвали пред колегите и приятелите си?

Обаче май допускаш генерална грешка............тука девойката се самоубива заради такива " мислещи" и задръстени люде като теб, които биха я оплюли и направили на 5 стотинки заради нейната любов, отколкото при опит за бягство от ромския и приятел....

Няма нужда да отговаряш.... задръж си комплексите.... и легендите за себе си...

П.С Виновни няма, комплексите и малоумието все още не са подсъдни, нищо че понякога водят до смъртта на някого.....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Обаче май допускаш генерална грешка............тука девойката се самоубива заради такива " мислещи" и задръстени люде като теб, които биха я оплюли и направили на 5 стотинки заради нейната любов, отколкото при опит за  бягство от ромския и приятел....

По комунистическо време имаше една колежка туркиня (леко матова) женена за бял българин.

Родителите й не искали въобще да я виждат нито нея нито децата й защото се е омъжила за българин.

За какво "лудо влюбване" и "истинска любов" ми приказват родните журналисти на 15 годишна възраст?!

Това са деца, какво са видяли от живота, че да тръгват да се самоубиват заради нещастна любов.

Не искам да звуча безчувствено, ама тази ексцесия просто е върха на идиотщината. Ще ме извинявате.

И какво като е циганин? Харесвали са се, виждали са се, голяма работа. На 15 години - да не са тръгнали да се женят баси! Щеше да мине време, девойката щеше да стане студентка, младежа и той щеше да си поеме пътя, пък тогава ще си говорим за истинска любов.

С какъв акъл са тръгнали да се самоубиват не ми е ясно! Особено пък девойката, където на тази възраст поне трябва да й е ясно, че независимо какво правят родителите, за нейно добро го правят. Егоизъм на не знам каква степен - по-голем ужас за един родител няма, да си погребе детето.

Пляскайте ми колкото искате минуси, ама за тези двамата хич не ми е жал. За родителите ми е тегаво.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

С риск да ме изгонят все пак ще коментирам.

Спомняте ли си едно време как да се самоубивали девойките, за да не попаднат в ръцете на турците?

Смятам, че така е по-добре, както е станало. По-добре мъртва красива млада българка, отколкото да е бременна от ром(мразя тази дума, предпочитам "циганин"). Била е срам за цялото си семейство и за целия си род.

Нека този, който ще ми трие поста и/или ще ме гони оттук да каже, дали ако неговата дъщеря тръгне с ром(гррр... циганин) ще бъде горд да се хвали пред колегите и приятелите си?

Момче, добре ли си?

Заради расизма на родителите й, се е случило това!

Ужас !

Ромео и Жулиета в съвременен вариант.....

С какъв акъл са тръгнали да се самоубиват не ми е ясно! Особено пък девойката, където на тази възраст поне трябва да й е ясно, че независимо какво правят родителите, за нейно добро го правят.

Не знам, на тази възраст в днешно време, какво им е ясно и какво не е. Вече съвсем не съм сигурна накъде отива този свят ?! Но пък за мен, егоизмът е бил двустранен. Един родител винаги смята, че знае, кое е най-доброто за неговото дете. Но какво се случва, когото децате порастнат и се обърнат към родетелите си си думите : "Заради теб, провалих живота си !"

Вече и аз не знам какво да мисля. Друг е въпроса, че ние едва ли бихме могли да отсъдим правилно, кой крив и кой прав в случая, защото не е опряло до нас и нашият живот. И все пак, да не забравяме, че това се е случвало и преди...

"На съд печален тръгвайте след мен!

На дрязгите ви дойде мирен край,

но в облаци е идващият ден,

защото досега светът не знай

любов по-чиста и съдба по-клета

от тези на Ромео и Жулиета!"

Всички антирасисти с ръка на сърцето да отговорят как биха реагирали, ако дъщеря им доведе някакъв мазен вмирисан циганин за зет? Ще поканят дядото и бабата на дъщеря си, за да се похвалят и ще обявят дата за сватбата ли? Да, да... Много ни знае устата, като не ни опира х** до гъ*а, ама като опре нещата са вече по друг начин. :)

Чакам отговори.

Всички антирасисти с ръка на сърцето да отговорят как биха реагирали, ако дъщеря им доведе някакъв мазен вмирисан циганин за зет? Ще поканят дядото и бабата на дъщеря си, за да се похвалят и ще обявят дата за сватбата ли? Да, да... Много ни знае устата, като не ни опира х** до гъ*а, ама като опре нещата са вече по друг начин. :)

Чакам отговори.

А ти, Invio, как ще реагираш ?

какво ще направиш, ако дъщеря ти се залюби с някой мазаен циганин ?

При положеие че са се самоубили 2 мата (или поне са направили опит) закаква нещастна любов ми говорят ? Един към друг . . . . Глупости. Пак не са разбрали и са си дописали по тяхно усмотрение.

Нека преди да тръгнем да хвърляме камъни по опечалените семейства, си изясним каква е ролята на родителите в живота на децата.

Родителите (принципно и в повечето случаи), са тези които не само се грижат за теб, обичат те и т.н., но и решават кое е добро и зло. В закона, докато си непълнолетен, си под контрола на родителите си. Това е така, защото тук все пак си говорим за деца , които се предполага, че нямат ясна представа кое е правилно и грешно.

Пример - моят племеник, като беше малък, искаше да скача от балкона с чадър - мислеше си, че може да лети. Аз набързо го придърпах, той започна да мрънкоти и крещи, плеснах му един шамар и взе че му мина. Той нямаше съзнанието да прецени, че ако скочи, ще си потроши костите - тук дойде и моята роля, като по-голяма, зряла и разумна, да го спра.

Всички сме били на 15 и всички сме си мислели, че сме лудо влюбени, но я да вдигнат ръце, тези които са се оженили/омъжили за тогавашната си "любов".

Проблемът явно е бил, че им е било "забранено" да се виждат (доколкото разбрах), което да - черна точка за родителите, защото принципно такива романи идват и си отиват.

И все пак, на 15 още може да си дете, но в този етап от живота на един човек (поне аз така бях и все си мисля, че и идното поколение не е толкова различно), трябва да си осъзнал, че гаджета, дори приятели, са временни. Родителите ти са единствените хора, които независимо от всичко, винаги, ама винаги ще те обичат! И винаги ще ти мислят доброто.

Всички сме яли шамари и на всички родителите ни са забранявали определени неща, когато сме били на тази възраст. И мисля, че и сега и тогава сме били наясно, че родителите ни не са го правели, защото ни мразят, не - именно, защото ни обичат и ни мислят доброто!

И за да бъда напълно откровена - и аз да имах дъщеря на 15 години и аз нямаше да одобря сигурно 80% от гаджетата, които ми влачи. Българи, цигани, чеченци, англичани - няма значение. В природата на родителите е винаги да искат най-доброто за детето си.

Ей това е ролята на родителите - грешки всички правим, за тях няма възрастова група. И за това смятам, че е крайно егоистично от страна на младежите, да си сложат край на живота, без да се замислят колко хора ше осъдят на доживотна скръб. Да - ако някой си мисли, че смъртта на обичан човек, било то баща, майка, брат, братовчед или дете, някога се преживява, да забрави! Просто се свиква, но болката никога не изчезва.

Не знам точно каква е била ситуацията и в двете семейства, но съм сигурна, че е можело да се намери някакво решение.

Скръб и симпатия по отношение на подобна смърт - никога. Бях шокирана не от факта, че двама млади души са умрели, а от обстоятелствата, които са ги "подтикнали" към подобно крайно и безрасъдно решение.

Ще отговоря.

При мен НЯМА как ад се случи такова нещо, защото още от малка ще бъде 2.12 Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Сватба, среща... на кой му пука какво е и при двете резултата е идентичен. А именно срам за цялата българска рода и гордост за циганетата.

Ако някой не знае, нека научи че за циганите е голяма гордост, когато censored.gifбългарка.

Редактирано от Madonna
2.12 (преглед на промените)

Сватба и среща са доста различни неща. Ти с всички, с които се срещаш ли се жениш? И откога трябва да чакаме одобрението на околните за това с кого да си лягаме?

Виж сега, дали ще те наръгат с нож или ще те застрелят са също различни неща, но и при двете резултата е идентичен.

Казах, че е без значение и съм се обосновал. Не разбирам какво искаш повече, при положение че ти с нищо не се обосноваваш.

Аз се обосновах, ама няма кой да чете...едно си знаеш и тва си баеш. Като излизаш с някоя жена сигурно първо чакаш другите да я одобрят, след това я харесваш и разбираш, че не е срамно да си с нея. :yanim: Това разбрах от всичките ти гл :angry: п :speak: ст :whist:

Като излизаш с някоя жена сигурно първо чакаш другите да я одобрят, след това я харесваш и разбираш, че не е срамно да си с нея. Това разбрах от всичките ти глупости

Дам, уж изявен във форума расист, а мисли като мюсюлманин.

2.12 Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Редактирано от kal
10 дни почивка (преглед на промените)

Родителите ти са единствените хора, които независимо от всичко, винаги, ама винаги ще те обичат! И винаги ще ти мислят доброто. 

Да, да и бащите педофили много си обичат дъщеричките до като не ги натикат в пандиза.

Не е вярно че абсолютно всички родители винаги взимат решенията си от гледна точка на доброто на детето.

Примерче,

моят баща толкова много ми мисли доброто, че години наред не спираше да ми повтаря да съм си се бил върнал в бг че на него така повече му харесвало. Акъл та прелива, аз да тъна в мизерията за 240 лв минимална работна заплата. Това ли е доброто за мене???

Ти говориш едни заучени общо-теоретични баналности които се разминават с действителността. С това не помагаш на никой умен тинейджър на 15 или 16 години.

Друго примерче,

едно време карах майка ми на врачка в родимирско с кола. Трябваше й да знае дали всичко ще е наред с една бременност и дали ще е момиче детето. И врачката я "успокой" че всичко ще е наред и щяло било да е момче. Така, момче, момче няма да го хвърлят на боклука я. И се сеща майка ми да пита врачката аз за каква ще се оженя и след колко време. Оная набързо ме сгоди за след две години, ама на майка ми й трябваше да знае от къде ще е момата. И врачаката я успокоява че няма да е по-далече от 50 км от София. Ама майка ми пак я пита дали няма да е чужденка бъдещата ми жена. Врачката отсече категорично че ще си е българско момиче.

Та работата на врачката е била да успокоява с баналности като тия дето ти ги говориш.

Що не се хванеш да изкарваш пари като врачка там където си? Ще ти се ловят на въдицата всички разтревожени родители. Ти така силно си вярваш сама на себе си че повечето хора нямащи опит ще си помислят че си права.

Забравили ли сте какво е да си тийнеджър?Дали някой помни какво е чувството и какво означзва да си силно влюбен в тази възраст.Първа истинска любов,първите чувства ,мислиш си,че няма да срещнеш нещо по-силно от това.Все пак двамата са били заедно 2 години,какво като са на по 15?Нима това означава,че можеш да се привържеш към един човек по-малко?Поставих се за минутка на мястото на момичето,слушах разказите на съучениците й,тормоз от родителите,побоища над приятеля й и нея самата,заплахи,забрани.Дори и момчето,поне според думите на майка му,е искало да се разделят,за да си нямат повече проблеми.Представям си колко дълбоко е било наранено това момиченце,колко безпомощно се е чувствало.Циганин бил.Мазен бил.Беден бил.Вие откъде пък знаете,че е гаден и какъв го направихте там момчето.Работел в София..така споменаха.Хайде сега всичките под един знаменател да ги сложим.Всички роми са мръсни,крадливи и гадни копеленца.Тесногръдието край няма.На кой не му е минавало през ума да се хвърли под някоя кола в трудните моменти.И за това се изисква смелост...и голяма доза глупост.И все пак...и все пак нека не бъдем ссъдници.Ад е бил животът на момичето,за момчето не мога да кажа.Тъжно ми е,много ми е тъжно,че са погубени не 1 или 2 живота ,ами тези и на 2-те семейства.Почернени за цял живот.Бог да е с тях ,защото адът за тези хора е на земята.

Да, да и бащите педофили много си обичат дъщеричките до като не ги натикат в пандиза.

Не е вярно че абсолютно всички родители винаги взимат решенията си от гледна точка на доброто на детето.

Примерче,

моят баща толкова много ми мисли доброто, че години наред не спираше да ми повтаря да съм си се бил върнал в бг че на него така повече му харесвало. Акъл та прелива, аз да тъна в мизерията за 240 лв минимална работна заплата. Това ли е доброто за мене???

Ти говориш едни заучени общо-теоретични баналности които се разминават с действителността. С това не помагаш на никой умен тинейджър на 15 или 16 години.

Друго примерче,

едно време карах майка ми на врачка в родимирско с кола. Трябваше й да знае дали всичко ще е наред с една бременност и дали ще е момиче детето. И врачката я "успокой" че всичко ще е наред и щяло било да е момче. Така, момче, момче няма да го хвърлят на боклука я. И се сеща майка ми да пита врачката аз за каква ще се оженя и след колко време. Оная набързо ме сгоди за след две години, ама на майка ми й трябваше да знае от къде ще е момата. И врачаката я успокоява че няма да е по-далече от 50 км от София. Ама майка ми пак я пита дали няма да е чужденка бъдещата ми жена. Врачката отсече категорично че ще си е българско момиче.

Та работата на врачката е била да успокоява с баналности като тия дето ти ги говориш.

Що не се хванеш да изкарваш пари като врачка там където си? Ще ти се ловят на въдицата всички разтревожени родители. Ти така силно си вярваш сама на себе си че повечето хора нямащи опит ще си помислят че си права.

Явно и 70 години да прекараш по бяла Европа, няма да се научиш на елементарна култура по отношение на дискусии.

Имам един съвет към теб - преди да тръгнеш да коментираш, което и да е мое мнение си направи труда да го прочетеш, че много мразя след като веднъж ясно съм се обосновала, да го правя втори път за такива, които четат през пръсти. Някъде там в едни скобички, по отношение на родителите бях написала "в повечето случаи". Демек, имам предвид факта, че има и изключения сред родителите (педофили, малтретиращи децата си и прочие други случаи). Така, че можеше да си спестиш времето, да ми разказваш от къде изгрява слънцето - аз вече знам, от Изток.

Заучени фрази, казваш? Ами хайде като си тръгнал да си споделяме по семейно и аз да си кажа. Аз съм отгледана от прекрасни родители. Родители, който знаеха кога да кажат "не" и винаги ме държаха отговорна за постъпките си. Родители, които ме насърчаваха и ме подкрепяха. Родители, които когато виждаха, че стъпвам на криво, ми подаваха ръка, независимо дали съм я искала или не. Родители, които ми прощаваха. И строги и либерални. Родители, които са ме спирали от правенето на много грешки. И най-вече, родители, които ме обичат! И по тази логика, така наречените от теб "общо-теоритични баналности" от 19 годишния си личен опит ги вадя.

Баща ми, Бог да го прости, ако се бях хванала на 15 годишна възраст с момче, което той не одобрява, щеше да има проблеми вкъщи - да. Всички бащи са ревниви. И дори да ми беше забранил да се виждам с него (което нямаше да стане), че ако ще и да ме беше заключил вкъщи, никога, ама никога, нямаше да си и помисля за самоубийство. Защото помня, че само един единствен път като малка, много бях сгафила и той ми удари един шамар и после не можа да спи цяла нощ. Въртеше се човека пред стаята и мине не мине, вземе, че влезе, погали ме ударената буза и излезе. Само за един шамар, та какво остава, ако и аз бях решила да се самоубия?

Та не знам какъв е твоят съвет към "умните тийнейджъри", но опази Боже един ден да забраниш на дъщеря си нещо, защото според теб е за нейно добро и тя да вземе да си сложи край на живота.

Така че не ми пробутвай, разни евтини съвети и жалки опити за ирония - няма да ти мине номера. :boxing3:

Така че не ми пробутвай, разни евтини съвети и жалки опити за ирония - няма да ти мине номера.

Номерът ми мина успешно, доказателството е че е оценен на -2 поста от поне двама човека.

Аз дъщеря нямам, но като ги ги гледам тукашните момичета с разни едни от други континенти и ми се повръща. 

Една моя бивша колежка си има внуче от африканец. Ама право да ти кажа хич не прилича нито на нея нито на мъжа й. 

п.п. пояснение за модераторите: има и бяли и жълти африканци и американци, аз за раси не съм говорил, всеки си разбира каквото си му е удобно според нагласите му. Направил съм само географско разделение по континенти.

2.12 Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Редактирано от kal
Второ предупреждение - 30 дни почивка (преглед на промените)

Не е трудно да се досети човек. За циганите е обичайно да стават бащи за първи път на 13-14. На 16 жените им обикновено имат по две деца и са в напреднала бременност с третото.

За циганите е обичайно, но за българите не е; и никъде не е казано, че е щяла да се омъжи за него. Това с досещането го остави за криминалните романи, то от много досещане все прекрасни работи се случват. Хората са го казали...Насила хубост не става...Пък кой бил виновен няма да върне момичето.

Редактирано от gif4e (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.