Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За формата на Земята / според Библията /! - Наука и Религия

Featured Replies

Благодаря за подкрепата!

Мюсюлманите останаха с впечатление, че нещо хваля Библията.

Този пост го пиша като едно предизвикателство към атеистите.

Науката не е синоним истина, религията - на заблуждението!

Очаквам да чуя и мнения на Атеисти ...

Атеистите рядко се интересуват от тези теми. И от каквото и да било впрочем, освен от пиене, ядене и тези три неща :headphones:

Атеистите рядко се интересуват от тези теми. И от каквото и да било впрочем, освен от пиене, ядене и тези три неща :)

Искаш да кажеш, че теистите се интересуват от други неща? ;)

Ето интересен дебат между теист и атеист, ако знаеш английски: http://www.youtube.com/watch?v=XjhbccXIp4c&feature=player_embedded

По-важно е какво говорим и правим, как се отнасяме с другите и т.н., а не дали сме теисти, атеисти, христяни, мюсулмани, будисти, даоисти, индуисти, комунисти, сюреалисти или маринисти...

ПП По темата: Земята е плоска като тепсия и това е видно с просто око. Това и децата го знаят. :)

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Ти подиграваш ли ми се !!!!!!!!!!?

Питах те за хората,които са записали Библията,чули,не дочули,забравили-допълнили и т.н.!

Никъде не съм те питала колко са пророците.

Явно първо ще трябва да уточним какво означава пророк! Я да чуем какво може да прави един пророк, освен, че може да гледа напред в бъдещето!

Освен това, да вземем един пророк в християнството и Исляма – Йоан / Яхя / .

Според християнството, едва ли някои не знае какво е написал под Божие вдъхновение.

Въпросът е – според исляма – какви пророчества е направил Яхя?

Освен това никой не знае колко точно са били,не вярвам при тебе да е дошъл Гаврааил да ти каже незнайното!

Колкото и цитати да пускаш,правиш две грешки:ти не знаеш ЗАЩО Господ е давал на хората писания и ,че именно в Курана се казва,че хората са ги променили.(но това не ти изнася и естествено го пропускаш както обикновено)

Сестро, къде в Корана е записано, че християните са променили Библията, че в моя Коран не мога да намеря подобно знамение?

Твърдиш ли, че Библията е безвъзвратно загубена до смъртта на Мохамед?

Ако да – то кажи кога е станало това и как е описано това в Корана? С слух съм целия!

нека обясня,ако ти пак не прочетеш,инша-Алла на друг ще е полезно!

Господ праща на народите писания,като им възлага те да ги пазят (от промени)и да посвещават в тях собствените си хора.

Това е задължението им,дадено от Господ.Те не трябва да ги предават на други народи-това не им е възложено.

Т.е. те трябва да пазят божието писание и да учат техните хора/страна/нация и да го пазят.

Задължението на мюсюлманите е да предадат божието писание(Курана) на цялото човечество и Господ ни улеснява,като прави така,че Курана няма как да се промени до края на света.

В мюсюлманските книги е записано, че Коранът е променен. И аз съм писал по тази тема. Кога е построена Ал Акса и кога е описана в Корана? Защо не отговаря никой мюсюлманин на този въпрос? Осван това в Сура Нощно пътешествие в прав текст се казва, че Най-далечната джамия, в която проповядва Аллах е в Ерусалим! Нима в разстоянието от Мека до Ерусалим е поместен целия свят?

Особено след като няма да има друг Пророк след Мухаммад САС,който да дойде да отличи истината от лъжата.

Как да няма – Нали самата ти твърдиш, че Исус е още жив?

Забрави ли този момент?

Сура 15, аят 9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим.

това се отнася за Курана драги

Не знаех, че имаш толкова големи пропуски в изучаването на Корана.

В Корана е написано, че Напомнянето е откровение на Аллах и се отнася за Писанието! Аз за разлика от теб, ще ти отговоря с думите на Аллах!

Доказателството:

СУРА 21. ПРОРОЦИТЕ (АЛ-АНБИА) 7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение. И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете!

Ясно е казано, че ако на мюсюлманите нещо не е ясно от Корана, да се опърнат към хората, знаещи Напомнянето. Писанието е критерий за истина на Корана

Освен това – Аллах се ангажира лично да пази Напомнянето:

Сура 15, аят 9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим.

Ако прочетем обаче мюсюлманските книги, ще забележим, че до смъртта на Мохамед , не е имало един цялостен свитък на Корана. Т.е. Коранът не е запазен. След опитите за събиране, се оказва, че някой знамения са изчезнали, други променени, а трети се наложило да се събират по спомени / това го твърдят мюсюлманските хадиси, не аз /!

И всички открити до сега стари Корана са с липсващи страници! От къде е преписан оригинала, които в момента четем Сестро?

хайде обсъждай си формата на земята,една от 10% истина в Библията....другите въпроси не ти стиска да обсъждаш

В случая тази тема е предизвикателство към атеистите и нямах за цел да демонстрирам истината в Библията. Но съм благодарен за от това, което пишеш!

Въпроси от Библията по никакъв начин няма да обсъждам и да се отклонявам от това, което съм приел за своя цел – показването на истината на мюсюлманите за религията ислям!

Има изключително добри тълкуватели на Библията във Форума и ако нещо те интересува, обсъждай го с тях!

Пак казвам – моята цел е друга и няма да допусна някои по толкова елементарен начин да ме отклони от нея!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.