Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програми за включване / изключване на PC

Featured Replies

Има ли програма която може да пуска компютъра ми в определен час зададен предварително от мен ?

Близко до логиката е, че такава програма не би могло да има, по простата причина, че за да работи тази програма, трябва да е пусната операционна с-ма. БИОС-а може. А google не е някаква мръсна дума, подяволите...

• 9 месеца по-късно...

Добър вечер на всички. Надявам се да не съм сбъркал раздела :) Не знам дали това е възможно, но реших да попитам.

Става въпрос за WinXP.

Ето какво ме мъчи: Пускам си сървър на една игра и съм направил, така че като се влиза в Desktop-а, сървъра да се пуска автоматично (направих го с FireDaemon). Сървъра не искам да го оставям да върви денонощно.

:) Затова искам да попитам, съществува ли програма която да казва на компютъра кога да се включва и изключва ? Примерно да се включва всяка сутрин в 09:00 и да се изключва в 00:30 ?

Благодаря предварително.

Не мисля, че съществува за включването, но знам една програма, която и аз използвам за изключване.

AdvancedSystemCare се казва програмата и има опция за Auto-Shutdown. (:

Има си програма shutdown. с нея и разписанието нямаш грижи. А за пускане: само от друго устройство или с допълнителен хардуер

Има си програма shutdown. с нея и разписанието нямаш грижи. А за пускане: само от друго устройство или с допълнителен хардуер

Позволявам си да те допълня кептън. Пълното изключване на компютъра чрез shutdown командата може да се изпълни чрез планираните задачи (scheduled tasks) в определено време. Може и да е в някакъв режим на пестене на енергия, без пълно изключване - готовност (standby) или заспиване (hibernate). Също през шедулето може да стане след определно време. С елементарен скрипт може да се извика и след някакво събитие или приключване на някаква програма/задача. Събуждането изисква в повечето случаи компа да е бил в състояние на готовност - standby или s3 standby режим в биос трябва да е налично и включено. Във виста и седмица е по-лесно това да се направи. Мързи ме и затова един линк за по-кратко - цък За ХП най-лесно е да се даде някаква макар и безсмислена задачка като синхронизиране на времето през шедулед таскс с опция събуждане от standby - едно чекче в менюто.

"Изваждането" от hibernate или от пълното изключване е лесно със скъпите дъна и съответно БИОС-и. Там обикновено просто си имат подобна опция - за определен час примерно. За по-простите и масови дъна и БИОС-и е най-лесно да се купи от практикер за около 25-30 лева някакво ел.устройство с таймер за включване на компа. Аз си бях взел първото подобно от Германия още преди седем години някъде за десет български лева, бяха на промоция. Всъщност го взех не да се включвам тъпия комп в къщи а за съвсем друга задачка но това няма значение. Със седмичен график е, за всеки ден мога да му задам в колко часа да се включи.. С батерийка, не го бърка спирането на тока примерно... sad.gif Има и готови програмки за целта, който има мерак моля - цък Но ако минималната консумация в стендбай не го бърка и събаря финансово - решението е елементарно и без пари wink.gif

Благодаря @kmvasilev, ще ползвам програмите които ми даде. Наистина вършат работа :)

Добре де само не разбрах защо му е нужно това ? Защо ми е компа. да се пусне в 6 часа сутринта например. Какво удобство доставя това ?

• 2 седмици по-късно...

Добре де само не разбрах защо му е нужно това ? Защо ми е компа. да се пусне в 6 часа сутринта например. Какво удобство доставя това ?

Ами човека си поддържа сървър (може би на Counter-Strike или на друга игра) и си е направил скрипт, когато се пусне компа да се пуска и сървъра и иска автоматично включване на компа примерно в 09:00 часа когато той е на даскало :P

• 5 месеца по-късно...

Търся програма, която да изключва компютъра, когато не съм на него. Примерно оставил съм го не е пипан, и след 30 минути като не съм го пипал да се изключи, видях че има програми които го настройват с определено време, примерно след 1 час и така нататък, но аз искам да е така, като не го пипам известно време да се изключи. Пробвах от properties > screensaver но не се изключва а има само да заспи и др. с монитора. помогнете, моля

но аз искам да е така, като не го пипам известно време да се изключи. Пробвах от properties > screensaver но не се изключва а има само да заспи и др. с монитора. помогнете, моля

За подобни опции ти трябва БИОС, дъно и захранване, които да отговарят на тези изисквания. А не ОС, защото всички ОС от Уин 2000 ги предлагат и си работят ако хардуера е подходящ. Ако ти е по-стара и ментелива машината няма да се получи. Или поне не в пълния си блясък. Обикновено марковите машини изпълняват на 100% подобни изисквания, както и лаптопите. Но по-евтините "жълтички" щайги имат проблем с подобни задачки. Не се сърди за тона ми wink.gif

използваи виста старт меню

аз съм с него и ми върши страхотна работа

може да го на правиш да се изкючва

даже и на 5 миути :cool: vista start menu

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.