Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв Windows 7 да си закупя 32 или 64 битов

Featured Replies

Здравейте

Параметрите на компа ми са : Nvidia G Force 9500;Intel duo core 2.3 ghz 2mb cash;Дъно - asus ;

Та въпроса ми е каква версия да си закупя 32 битова или 64 битова ?

Бъдещето е в 64-битовата архитектура, инвестирай в бъдещето.

Все пак ще го ползваш дълго време, а и почти няма 32-битово приложение, което да не върви на Win 7 x64

Ами колко е РАМ-а?То той е също доста важен ако имаш под 3,25 ГБ 32 битова ако е над 3,25 ГБ си купи 64 битова!

Ами колко е РАМ-а?То той е също доста важен ако имаш под 3,25 ГБ 32 битова ако е над 3,25 ГБ си купи 64 битова!

Не говори глупости на човека.

Какви глупости?

Да не би УИН 7 да има по голяма подръжка а РАМ във 32 битовия си вариянт(Ако е така значи съм изпуснал тази подробност)?

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Не говори глупости на човека.

Какви глупости :question: при 32 битова система не може да използваш повече от 3.2 GB рам. Единствено на Linux с малко пачове може да се подкара!!!

Какви глупости :question: при 32 битова система не може да използваш повече от 3.2 GB рам. Единствено на Linux с малко пачове може да се подкара!!!

А да не би да е задължително да си сложиш 32-битова седмица, ако си под тая цифра? Не, масова заблуда е. За всеки процесор с над 1 ядро - 64-битов уиндоус, независимо колко оперативна памет има.

Е, освен, ако не ти пука, че няма да използваш пълния капацитет на ситемата си.

А да не би да е задължително да си сложиш 32-битова седмица, ако си под тая цифра? Не, масова заблуда е. За всеки процесор с над 1 ядро - 64-битов уиндоус, независимо колко оперативна памет има.

Не е задълвително да си с 32 битова ако си под 3.2 GB, Иначе пак това за процесора с над 1 ядро откаде го измисли? За 32 бит XP си има пач от Microsoft за многоядрени системи! Иначе аз съм с 32 битово Ubutnu и май си ползвам всичко пълноценно. Процесора ми е Core 2 Duo e7300

Ето как стоят нещата със УИН 7:

Иначе аз съм с 32 битово Ubutnu и май си ползвам всичко пълноценно.

Ок, наясно си явно. Попрочети тук и после може да поговорим отново.

Говориме за УИН на за Линукс Убунту!

Вярно глупости пишете... Глобално се разпознават до 4гб, като използваемият размер зависи от нуждите на различните компоненти (видео памет примерно)... Под 64 битов уин може да имаш проблеми с някои програми въпреки че ако го ползваш само за филми, игри и интернет е малко вероятно.

Здравейте

Параметрите на компа ми са : Nvidia G Force 9500;Intel duo core 2.3 ghz 2mb cash;Дъно - asus ;

Та въпроса ми е каква версия да си закупя 32 битова или 64 битова ?

Щом ще го вземаш за собствен компютър значи, няма да купуваш ОЕМ версия, а Retail версия, при която получаваш едновременно 32 и 64 битова версия на Уиндоус, с което въпроса ти се обезсмисля :question:

Не съм сигурен Седмицата ми е 64 битова използвам мноого програми и само 1 или 2 не сработват както трябва!

Щом ще го вземаш за собствен компютър значи, няма да купуваш ОЕМ версия, а Retail версия, при която получаваш едновременно 32 и 64 битова версия на Уиндоус, с което въпроса ти се обезсмисля  :question:

Ти па сега, не им разваляй рахатлъка на хората. 

32 битовия обикновено е малко по-универсален от гледна точка съвместимост. Но винаги може да се сложи виртуална 32 битова с-ма за цвят. 

Имах случка преди няколко месеца с една безплатна он-лайн пуцалка Crossfire, под 32битова 7ца анти-чийт системата се гъбясваше, а под 64 битова вървеше.

Щом ще го вземаш за собствен компютър значи, няма да купуваш ОЕМ версия, а Retail версия, при която получаваш едновременно 32 и 64 битова версия на Уиндоус, с което въпроса ти се обезсмисля :cool:

Много вярно :wors:

Говориме за УИН на за Линукс Убунту!

Ами ок, нека поговорим и за уиндоус, щом смяташ, че основните правила на многоядрената архитектура не важат при продуктите на Майкрософт.

Ето, почваме да говорим за XP x64 сравнено с XP x86 (32-битовата версия). Става въпрос за драстична разлика в бързината при приключване на повечето модули от теста - до 25% в полза на XP x64. При Виста нещата седят така - 64-битовата е с 11% по-бърза от 32-битовата. За седмицата още не съм попадал на официален бенчмарк, но нещата и там са сходни, като имаме предвид, че цялата тая виста истерия беше просто един масов бета тест преди завършването на седмицата, само дето тестерите си плащаха. Та, за да спрем да си говорим врели-некипели и да пълним темата със спам ще кажа само, че сме в навечерието на 2010-та година и е пълно прахосничество на да си закупуваш 32-битова операционна система, ако поне малко си в час откъде духа вятъра и накъде отиват нещата като цяло.

А който каквото иска да инсталира и колкото си иска да се залъгва, че ползва хардуера си оптимално, нямам против.

Аз си ползвам 64-битовото XP и съм доволен.

П.П. Лапетата с малките пишоци веднага ми махнаха плюсовете, а където нямах ми сложиха минуси. Сега от притеснения няма да спя тая нощ.

По принцип съм горе долу запознат и благодаря за по-голямото разяснение!

П.П.По принцип аз ти дадох плюс!

П.П. Лапетата с малките пишоци веднага ми махнаха плюсовете, а където нямах ми сложиха минуси. Сега от притеснения няма да спя тая нощ.

аз като ти цъкам плюсчета минавам ли в категорията на лапетата с големи пишоци?

хихихиххи ей човек не може да ти насмогне да цъка плюсчета понякога

он: ти хубаво мислиш така, ама производителите и особено soft develoр-ърите понякога леко се опъват за тая х64

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

колкото до 32 битовите операционни системи - ми има версиии на win2000 дето поддържат 8гб рам и на горе, както са си 32 битови (щото 64 битово 2000 не съществува)...

мда обаче 64 битовото приложени гълта повече от 32 битовото - и с 4гб да бяха пак щях 32 битова о.с да сложа и да ми остане повече свободна памет, виж 8 гб са друга работа...

и не е вярно че 64 битовите о.с. са по бързи - по бързи са само при интел (по точно при някои интелски процесори 32 битовите инструкции бяха бавни щото минаваха през емулация, тези процесори на интел, които са по лиценз на 64 битовата архитектура на амд са си също толкова бързи...) що не вземат да сравнят 64 битова виста с 32 битово ХР - щото ще се посрами вистата... опалянка на първия линк 32 битовото XP бие - само на теста с танцьорката бие 64 битовото, за което заслугата е чисто на драйверите на нвидия... всички други тестове като гледам резултатите са в рамките на статистическата грешка...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Shadow2323, имай предвид, че с 64 битов Windows 7 (или друга 64 битова Windows базирана операционна система) може да има следните проблеми или преимущества (обсъждано е доста пъти):

* Адресирането на RAM е над 4 GB при 64 битовите версии и позволява страхотни възможности за и кеф при работа с каквито и да е приложения, игри и прочее.

* 16 битовите приложения не могат да се стартират на 64 битовите версии (говорим за стар софт).

* 32 битовите драйвери не работят на 64 битовите версии и ако производителят на компонент от хардуера ти не е предвидил такива драйвери - просто губиш.

* Неподписаните кернел драйвери не работят, пак става дума за стар хардуер.

* Стартирането и работата на някои 32 битови приложения на 64 битовите Windows версии ще e по-бавно, по-трудно и т.н.

Освен това има често задавани въпроси към Microsoft за избора на 32 или 64 битов Windows: 32-bit and 64-bit Windows: frequently asked questions

Аз съм за 64 битов Windows 7 не над 4 GB, a над 2 GB RAM, но само при сравнително нови хардуерни конфигурации. Нали винаги може да си сложиш още RAM, ако пожелаеш?

хихихиххи ей човек не може да ти насмогне да цъка плюсчета понякога

Ейч, аз длъжен не оставам - ей ти едно голямо + и на теб, щот` си пичага и винаги освежаваш обстановката.

производителите и особено soft develoр-ърите понякога леко се опъват за тая х64

Абе те се опъват, особено големите, ама няма да изкарат много - който е скочил срещу 64-те бита, той е сгрешил. Например, IE8 64-bit е убийствено бърз браузър без аналог, а нямаше една проста 64-битова Java за него. Въртяха си задника, въртяха и направиха, усетиха, че има потенциал. Сега лайньовците от Adobe се правят на интересни (нали купиха Macromedia барабар с техния Flash) и не искат да правят 64-битов Flash с изключение на някакви бети за UNIX-базираните събратя, ама и те ще клекнат, няма накъде вече. Е, повечко код е да се напише каквото и да е x64, но вече има и компилатори, и всичко, програмист да бях станал... А и да сме реалисти - да, на XP x64 не върви всичко, защото е морално остаряла система (аз, обаче, напук си я ползвам до ден днешен), но при Vista и нагоре нещата се покриват напълно и емулира всичко без проблеми, като изключим някои олд-скуул 16-битови приложения, при които просто няма как. Ще останат да се опъват само Apple и техния безмислен QuickTime, но него така или иначе никой не го ползва, а и те го правят нарочно, за да те дърпат към тях.

мда обаче 64 битовото приложени гълта повече от 32 битовото - и с 4гб да бяха пак щях 32 битова о.с да сложа и да ми остане повече свободна памет

Изобщо не е така, професоре. Физическият размер на приложението е малко по-голям, но не "гълта" повече оперативна памет, а напротив, не бъркай нещата. Мога да ти дам и пример в реално време от моята машина с една 64-битова антивирусна и 32-битовия еквивалент.

и не е вярно че 64 битовите о.с. са по бързи - по бързи са само при интел

Ами не знам откъде ти идват тия конспиративни идеи, но мога да ти дам множество тестове с AMD, които изобщо не подкрепят казаното от теб.

Ейч, аз длъжен не оставам - ей ти едно голямо + и на теб, щот` си пичага и винаги освежаваш обстановката.

Абе те се опъват, особено големите, ама няма да изкарат много - който е скочил срещу 64-те бита, той е сгрешил. Например, IE8 64-bit е убийствено бърз браузър без аналог, а нямаше една проста 64-битова Java за него. Въртяха си задника, въртяха и направиха, усетиха, че има потенциал. Сега лайньовците от Adobe се правят на интересни (нали купиха Macromedia барабар с техния Flash) и не искат да правят 64-битов Flash с изключение на някакви бети за UNIX-базираните събратя, ама и те ще клекнат, няма накъде вече. Е, повечко код е да се напише каквото и да е x64, но вече има и компилатори, и всичко, програмист да бях станал... А и да сме реалисти - да, на XP x64 не върви всичко, защото е морално остаряла система (аз, обаче, напук си я ползвам до ден днешен), но при Vista и нагоре нещата се покриват напълно и емулира всичко без проблеми, като изключим някои олд-скуул 16-битови приложения, при които просто няма как. Ще останат да се опъват само Apple и техния безмислен QuickTime, но него така или иначе никой не го ползва, а и те го правят нарочно, за да те дърпат към тях.

Изобщо не е така, професоре. Физическият размер на приложението е малко по-голям, но не "гълта" повече оперативна памет, а напротив, не бъркай нещата. Мога да ти дам и пример в реално време от моята машина с една 64-битова антивирусна и 32-битовия еквивалент.

Ами не знам откъде ти идват тия конспиративни идеи, но мога да ти дам множество тестове с AMD, които изобщо не подкрепят казаното от теб.

е как да не гълта крайзис гълта с 200 мб повече (тествах на 1 компютър с 2-те о.с. и 8800ГТ на еднакви настройки за dx9, щото на 10 беше леко слайдшоу с 23-те кадъра...)... (не, че са кой знае какво ама...) колкото за 64 битовите приложения - трябва да се знае има ли смисъл - едва ли ако направят 64 битов нотпад ще е по бърз от 32 битовия (освен, че ще е двойно по голям) Part I: 64-bit vs. 32-bit Windows ето и тестове - обаче тука ползата е за 32 битовото ХР

Не е задълвително да си с 32 битова ако си под 3.2 GB, Иначе пак това за процесора с над 1 ядро откаде го измисли? За 32 бит XP си има пач от Microsoft за многоядрени системи! Иначе аз съм с 32 битово Ubutnu и май си ползвам всичко пълноценно. Процесора ми е Core 2 Duo e7300

я ми кажу какъв е тоя пач дето го има за хр че аз карам на 2000 без пач и си се виждат всичките ядра (и си ги ползвам като мачкам филми)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

офф:

благодаря ти, аз си имам в излишък -

предлагам да си спретнем магазин за плюсчета и минусчета.....поне да има някакъв смисъл

он: и аз неска научих нещ ново - тва за retail не го знаех

Windows 7 x64 естественно.Освен че е много стабилен, всичко 32бит върви чудесно на него.Можеш да си инсталираш и колкото ти РАМ се прииска (само трябва да активираш опцията в биоса Remaping Memmory).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.