Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

19-то Световно първенство по футбол - ЮАР'2010

119 гласували потребители

1. 1. Кой ще спечели Световното първенство?

• Аржентина
      22%
      21
    • Бразилия
      8%
      8
    • Гана
      0%
      0
    • Германия
      18%
      17
    • Испания
      31%
      29
    • Парагвай
      1%
      1
    • Уругвай
      0%
      0
    • Холандия
      17%
      16

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

ооо,да, така е !! хехех, интересно защо хусто вияр, маартен стекеленбург, мануел нойер и т.н. не се оплакват. Смешни са с тези оплаквания вече.

• Отговори 606
  • Прегледи 40,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hanibal_Lektar
    Hanibal_Lektar

боже ... какви глупости говорят в момента по Канал 1 не е истина ... ама съвсем малко да разбираш от интернет ще се пукнеш от смех ... Vista му била виновна ... смешкоооо !!!

• Пълната програма за Мондиал 2010 Sportal.bg предоставя на Вашето внимание пълната програмана Световното първенство по футболв ЮжнаАфрика. Днес в Кейп Таун бе изтеглен жребият за групите на

• Ето програмата, в която можете да отбелязвате как са завършили мачовете и класиранията в групите( автоматично се попълват ).

О,моля, моля Касийяс си е много добър вратар, ако искаш да знаеш той спечели мача отчасти, щото не пусна топката във вратата нито един път,за разлика от парагвайския, който няколко пъти му излиза късмета.... ! Парагвайците имаха страхотни голови положения, особено едно, (името на нападателя не помня), когато играча остана сам срещу Касийяс и вратарчето я спаси ... не знам на колко вратари им се случва да спасят такива положения - сигурно на кадърните? Нали най-важното е резултата? Той е на лице! Другото няма значение ! :whist: П.П - няма нужда да оплювате отборите, които не са ваши фаворити ...

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

• Автор

...П.П - няма нужда да оплювате отборите, които не са ваши фаворити ...

Не се притеснявай, аз плюя наред, при това най-вече своите :whist:;).

Ще се присъединя към мнението на algor по повод на снощния мач - това си бе безидейно ходене по мъките, съчетано и с доволно голяма доза абсурдност. И докато за Парагвай присъствието на 1/4 финалите е сериозен успех, поне доколкото никой няма да ги упрекне, че са загубили двубоя, то събитията в испанския лагер не вдъхват особен оптимизъм. Липсва яснота как да се спечели мач срещу опак отбор като парагвайския, залагащ на преса и физическо надиграване. Такова едно развитие съвсем не е по вкуса на испанците, видяхме го снощи. Та затова и в немалко моменти мачът доскучаваше, та в един-два момента си помислих, че часовникът ма екрана е спрял и има ли начин да отпаднат и двата отбора...

Не мога да си представя и какво би станало, ако при удара на Вия след като удари двете греди, топката не бе влязла във вратата.

Не мога да си представя и какво би станало, ако при удара на Вия след като удари двете греди, топката не бе влязла във вратата.

Щеше да има дузпи и испанците щяха да паднат...

Искам да ти кажа, че между "много добър" и "много хубав" има разлика... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Да, знам и не разбирам накъде биеш, за мен той е много добър, както прочете от мнението ми по-горе, и кво от това? :whist:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Още един минус за испанците - още в средата на първо полувреме коментатора спомена за красноречив жест на Шави към ДелБоске за смяна на... Торес. Явно в отбора цари разбирателство и приятелство - разбирай - приятели сме с някои и понасяме другите групички :whist:

• Автор

... приятели сме с някои и понасяме другите групички :whist:

Иронията ти е съвсем уместна, но надали на германците им пука за испанските завери.

...не пусна топката във вратата нито един път...

Доколкото си спомням я пусна веднъж през първото полувреме, но свириха засада. Въпреки, че тя беше пасивна и можеха да я пропуснат...
  • Автор

Съдията резнал Англия: Ужасна грешка

Публикувано изображение

Уругвайският страничен съдия, който не призна гола на Франк Лампард срещу Германия на Мондиал 2010, описа своята грешка като "нещастие".

Маурисио Еспиноса бе цитиран днес от уругвайския вестник "Ел Паис" да казва: "За нещастие топката бе много бърза и не успях да видя, че влиза във вратата, въпреки че позицията ми бе добра". Той добави, че осъзнава, че е направил грешка и изпитва "голяма горчивина", но няма възможност да поправи стореното.

"Това са неща, които се случват във футбола", добави съдията. Както е известно, Германия разгроми Англия с 4:1, но при резултат 2:1 съдията Маурисио Еспиноса не посочи центъра, след като топката влезе във вратата на Мануел Нойер при удар на Франк Лампард. Ако попадението в 38-ата минута беше зачетено, резултатът щеше да стане 2:2.

Източник: gong.bg

Последствията: „Трите лъва" загубиха основния си спонсор

Публикувано изображение

© Reuters

Заради лошото представяне на националния отбор на Англия на световното първенство в ЮАР, „трите лъва" се лишиха и от основния си спонсор. Става дума за компанията Nationwide, която е насочена предимно в сферата на банкирането и финансовите операции.

„Нашето сътрудничество беше успешно в последните 11 години, което в голяма степен бе положително за имиджа на нашата организация. Действащият договор изтича през тази година и няма да бъде подновен", заяви представител на компанията.

Заради отказването на този свой спонсор, Футболната асоциация на Англия ще се лиши от около 20 милиона паунда, които можеше да получи за следващите две години, при евентуално подновяване на контракта за сътрудничество.

Източник: gong.bg

Причината* и следствието**...

---

* или поне една от тях

** или поне едно от тях

След дъжд-качулка...А за спонсора-това е доста тъпо ама нормално,доста спонсори биха го направили това.

Нещата с Nationwide не са точно така - от финансовата компания искаха да започнат преоговори за нов договор през май, но от ФА отклониха предложението с надеждата, че отбора ще се представи добре на световното и ще могат да поискат повече пари. Или от Nationwide, или от някой друг. Е, Англия се провали и сега ФА остана с пръст в уста...

Те англичаните обикновено така се представят на международните форуми. С малки изключения, не стигат много напред. пфффф не е истина :baby: Тъкмо гледам повторенията на бруталния гол на Бронкхорст и си мисля, че това ще е гол на световното и коментаторът и той спомена същото :rolleyes: Невероятен гол! Брутален фал. Направо му отнесе главата и само жълт картон... Още един хубав гол, този път за чирусите :baby:

Редактирано от badsector (преглед на промените)

И Холандия е на финал! :whist: Поздравления за симпатичните уругвайци, представиха се отлично, но холандците са класа... Играят грозно, но печелившо, дано при третия финал успеят най-накрая да станат шампиони!

Германия - Холадния на финаллл :ph34r::):whist:

И аз така искам, но октопода този път казва, че Германия щели да паднат...

И аз така искам, но октопода този път казва, че Германия щели да паднат...

От много прогнози май ще свърши в тенджерата тоя октопод :whist:

Поредния подарък и подпиране на даден отбор в тази фаза на световното е меко казано неуместно. Говоря само за втория гол, който при положение, че си беше отсъден като засада, надали щеше така да се развие мача. Като цяло не виждам с какво толкова холандците превъзхождаха противника си в мача до отбелязването на този втори гол. Едит: ако сега изравнят резултата Уругвай, направо ще се изкефя. И то не защото съм за тях, а заради онзи втори гол техен.

След мача на Уругвай с Гана, този направо ме дигна на крака .. чудесна игра от двата отбора.. Въпреки, че за втория гол и аз не съм съгласен.. Жалко, че времето на Уругвай свърши. Ако имаха още малко време можеха и да изравнят, особенно от играта, която показаха последните 5 минути. :whist:

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

Да, можеше да се свири засада при втория гол, но ситуацията беше много тънка и не смятам, че имаше умишлено подпиране. През първото полувреме страничните съдии сбъркаха на 2-3 пъти при идентични ситуации, когато засадата беше на косъм и дори при повторенията беше трудно да се види. Изобщо не можем да сравняваме този гол с двуметровата засада на Аржентина срещу Мексико... Това тук беше нормална съдийска грешка при игрова ситуация, поне така мисля аз. Иначе наистина евалата на уругвайците, ужасно са ми симпатични като отбор, представиха се повече от достойно...

• Автор

Съгласен съм с много от коментарите по-горе за снощния мач. Много се радвам на победата на Холандия, но останах леко раздвоен в изводите си след края на мача, защото не съм сигурен дали холандците се пестяха или пък толкова си могат. Страхотният гол на Ван Бронхорст (с неизбежната доза случайност, макар че това не е първият му гол от такава дистанция) успокои леко припряните действия на лалетата и те май решиха да не си дават много зор. Е, не стана точно така, защото урусите проявиха характер, който видимо бе леко над възможностите им, особено при липсата на Суарес, но позадрямалият на вратата Стекеленбург (и той отявлен рецидивист в това отношение) върна надеждите на синьо-черните.

Е, оранжевите всъщност се напънаха около 60-тата минута и набързо набутаха 2 гола, с които привидно решиха изхода на мача. А излизането на Форлан като че ли съвсем успокои холандците, та можеше да се стигне и до Х в пордължението, но времето все пак изтече и Холандия е на финал за трети път.

Сега за гола на Снайдер, който хем обърна развоя на мача, хем стана повод за дискусия. Мисля, че ФИФА ще има и други теми за размисъл, освен използването на техниката (?) за решаване на спорни ситуации. Тълкуването на правилото за засада дава поводи за сръдни, съвсем основателни при това. На пръв поглед Ван Перси бе в засада, но той като че ли изобщо не докосна топката (в това не съм сигурен и не бих се наел да споря), но със сигурност топката достигна/премина до/покрай него след риошет в уругваец. Е, засада ли е или не е? И това тълкувание на активната и пасивната засада също е много разтегливо като понятие - влияе ли Ван Перси върху ситуацията или не влияе? Ами като контрапункт аз бих попитал дали Стекеленбург влияе върху въпросната ситуация или не и мога не без основания да кажа, че той има влияние, което си мнение бих опитал да мотивирам при нужда.

Германия - Холадния на финаллл :):D:rolleyes:

И на мен много ми се ще точно такова развитие, но нека да не избързваме с класирането на германците.

Получи се много хубав мач снощи. Головете през първата част бяха наистина страхотни. Но само един отбор трябва да продължи към финала и това се оказа Холандия. Честито на "лалетата"! Поздравления за уругвайците, които се бориха до последния съдийски сигнал и след второто си попадение имаха шансове да доведат мача до продължения, но времето не стигна.

След като гледах няколко пъти ситуацията с гола на Снайдер, си мисля, че редовността му е 50/50. При паса имаше буквално няколко сантиметра засада, която няма как да се види със сигурност в момента, а и след удара на Снайдер топката беше отклонена от двама уругайци, преди да премине през краката на Ван Перси. Може да се свири, може и да не се свири. Такива ситуации има по няколко във всеки мач и не мисля, че съдиите са повлияли умишлено на развитието на мача с това си решение. Холандците се вдигнаха второто полувреме и мисля, че и без този гол пак щяха да вземат своето... Довечера ще стискам палци за Испания. Финал Холандия-Испания ни гарантира, че светът ще си има чисто нов шампион - и двете страни все още не са покорявали най-високия футболен връх...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.