Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хакери дават по 5000 лв. за стара Nokia 1100

Featured Replies

Хакери дават по 5000 лв. за стара Nokia 1100

98c52f231f011ea177913f2f1a66f063.jpg

Страшна истерия тече в интернет, където хакери издирват под дърво и камък GSM – апарати Nokia, модел 1100. За определена серия от него кандидат купувачите в България са готови да броят сериозни суми до 5000 лв., установи проверка на „Новините днес“. В интернет има дори обяви, в които се предлагат 10000 лв. за бройка.

Става въпрос за известния преди 5-6 години модел с черно-бял дисплей, бял гумен панел, обточен със сива или синя рамка, с фенерче отпред. Апаратът отдавна е спрян от производство, много рядко вече може да се срещнат и хора, които го ползват. Онези, които пазят такъв апарат обаче може да се окажат големи късметлии.

Според капацитети в подземния свят определена серия от апаратите, произведени през 2003г. в гр. Бохум - Германия и носещи код RH 15, RH 16 или RH 17 са „много полезни“. Специалистите смятат, че поради грешка в софтуеъра на тази серия апарати, те може да бъдат препрограмирани за чужд номер и след това да се използват за прихващане на еднократния код на банковата транзакция mTAN (mobile Transaction Authentication Number). В някои европейски страни банките изпращат на собственика на банкова сметка такъв код с SMS, който след това се попълва в уеб форма за потвърждаване на операцията. Ако имат под ръка последователността на mTAN, хакерите могат първи да осъществят транзакцията и да опразнят сметката на потребителя. Това прави старата Nokia 1100 мечта за кибербандитите.

Истерията по търсене на този вид GSM тече в Европа от пролетта на 2009 г. През април властите в Европа засичат продажба на такъв апарат за рекордната сума от 25000 евро. Въпросната Nokia се търси усилено и в съседна Румъния.

Според източници на „Новините днес“ за България всъщност реалният купувач е само едно лице, което изнася апаратите извън границите и „работи“ с тях. Всички, които изкупуват през интернет, работят за него. Не е известно обаче властите у нас да са реагирали на случката до момента.

deltanews.bg

Стари неща отпреди няколко месеца.

То и в зората на демокрацията се вихреше нещо подобно с "червен живак" - примерно 200000$ за грам.

Взема да продам моята ли  :super:

Че ако се знае купувача и аз дам моята - имам една такава само, че незнам коя серия е!

От преди месеци ли?

От преди около 24 месеца е тази "новина" :super:

По точно Кракери не Хакери, Вижте значението на думата "Хакер" в Wikipedia и ще си говорим пак. Нещо повече искането за такива стари "Боинг" Машини само по себе си показва колко са добри тия Хакери :super:

Вие пък, стига с това че новината е стара, тя колежката която я е пуснала все такива ги изнамира.

Стара ама не съм я чул.Първия ми телфон беше такъв.И още го пазя с малко обелен панел за това го давам евтино 1000лв :)

Мани мани, че се и разсърди и минусчета наслагала. Как ще спя сега не знам.

И на моя му е пообелен панела и клавиатурата и е със сменян дисплей. Примерно мога да го дам със зарядно за 4500 лв.

мисля,че им трябва заради фенерчето хахахахахаххаахахаа

Стара ама не съм я чул.Първия ми телфон беше такъв.И още го пазя с малко обелен панел за това го давам евтино 1000лв :)

Имам го и аз същия, включвам се да ти подбия цената - давам го за 900 кинта.

Ха,аз имам една от преди 3-4 години чисто нова,но не знам каде е произведена.Утре ще проверя.Иначе съм я купил май беше 2005 година септември месец.

Ха,аз имам една от преди 3-4 години чисто нова,но не знам каде е произведена.Утре ще проверя.Иначе съм я купил май беше 2005 година септември месец.

ако има някой с такава нокиа 1100 rh-16 made in germany може да ме търси на 0876497128 от Варна съм

Редактирано от kup4o0o (преглед на промените)

Мани мани, че се и разсърди и минусчета наслагала. Как ще спя сега не знам.

И на моя му е пообелен панела и клавиатурата и е със сменян дисплей. Примерно мога да го дам със зарядно за 4500 лв.

Добавих ти едно плюсче за компенсация :clap: Обаче за цената смятам да те подбивам и конкурирам нелоялно, имаме 5 такива в офиса, в перфектно състояние и вид са и направо стартирам с 3000 без ДДС на парче за всичките в пакет :cool:

п.п. Добавено - ако някой случайно още не знае как се проверява версията на ГСМ-а - *#0000# :P

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Ееее, браво на вас г-н Василев, как може така грубо и безотговорно да подбивате пазара? Не ви ли е срам?!  :)

ако има някой с такава нокиа 1100 rh-16 made in germany може да ме търси на 0876497128 от Варна съм

Същата е, а цената съм я обявил по-горе. Мога да ги я пратя веднага, след като видя 450 евро + 40 евро транспортни разходи. Хайде да те видим какъв си "купувач".

За съжаление нокията е произведена в Унгария,но имам една която е германска но не работи дисплея иначи си и ок.Ако някой има интерес на лично или на [email protected].

И аз имам - цена по споразумение на ЛС.

e аз пък имам 2 броя. железни са, но са унгарски, германския завод е фалирал още 2003 година някъде, така че е доста трудно да се намерят... това бих казал че е най железния телефон, въпреки че е пластмасов... моя не го продавам, освен ако на магазина не продават нов да си купя пак такъв... къде е произведена нокията може да видите като извадите батерията и погледнете някъде до сим картата... за фирмуера набирате *#0000#

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.