Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бандитската "Топлофикация"-3

Featured Replies

Сметките към “Топлофикация”, които не са били платени в 3-годишен давностен срок, ще бъдат отписани, стана ясно на днешното заседание на Столичния общински съвет.
На него бяха обсъдени мерките, с които да се подобри отчитането на топломерите.Парите, които ще бъдат отписани като несъбираеми, са около 80-90 млн. лева.

"Трябва да се приеме отговорност от управляващите дружеството преди две години, до когато са се натрупали неплатените над 3 години сметки", коментира председателят на стопанската комисия Николай Стойнев (ГЕРБ). Според него сегашното сегашното ръководство не трябва да поема цялата вина за декемврийските и януарски високи сметки.

Общинският съвет на столицата реши още да бъде извършена пълна проверка на сметките за декември 2012, както и цялостен одит на дружеството. Ще бъдат проверени и фирмите за дялово разпределение, както и абонатите, заявили нулево потребление.

Предстои да бъде създадена работна група, в която ще влизат специалисти от Технически университет - София, потребителски фирми и организации и граждани. Тя ще извършва независими проверки на работата на абонатните станции.

Ако гражданите нямат дългосрочни просрочия, върху прогнозните дялове на сметките им за парно няма да се начисляват лихви.

Топломерите ще се отчитат два пъти годишно, реши още Столичният общински съвет. 

frognews.bg

Защо да не им ги опростят, след като ние балъците сме им ги платили?!  :mad: 

Не съм съгласна да се опрощават сметки, защото ако човек не е в състояние да си плати, би трябвало да се откаже от услугата.

Другото си е кражба от хората, които си плащат сметките.

Ако Топлофикация продължава да опрощава сметки и да нехае за нелегално включени радиатори, ще загуби почтени клиенти и е твърде вероятно да фалира.

Ако искаме нещата да потръгнат, всички в тази държава трябва да се научат да плащат за това, което ползват, а ако не плащат, да попадат под ударите на закона.

• Отговори 51
  • Прегледи 11,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
Фандъкова дава столичната топлофикация на прокурор

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова е сезирала икономическа полиция и прокуратурата заради непотърсените от страна на „Топлофикация-София" задължения. Това са суми, които години наред не са събирани, обясни още кметът. Тя каза, че е разширила срока на финансовия одит, който сеправи на дружеството за 2012 година, като работата на дружеството ще се проверява и назад в годините.

Преди седмица общинският съвет реши да опрости на столичани всички задължения с изтекла давност, както и лихвите по тях. За по-новите дългове към дружеството пък ще могат да се сключват споразумения за разсрочено плащане.

Кметът припомни, че съдът е определил давностен срок от три години за старите задължения на столичани за парно. "Топлофикация водеше десетки дела, които губеше и това съответно също струваше средства. Това е безсмислено. Тези приходи, които те залагаха по документи, всъщност са несъбираеми, затова беше важно да се изчистят. Но резонен е въпросът на редовните платци това означава ли, че всъщност може да не си плащаме, защото в края на краищата така се получава несправедливо", обясни столичният кмет. Фандъкова беше категорична, че всички трябва да си плащат текущите задължения за парно, а „Топлофикация" - да ги

събира.

Кметът продължава да настоява за отпадане на прогнозните сметки за парно. „Дали ще са по-високи или по-ниски, не мога да кажа, важното е да се знае какво сте потребили и да плащате това, което сте потребили. Говорим на първо време за сградите, които имат хоризонтална инсталация, да бъдат въведени индивидуалните договори, което е и сред исканията на протестиращите", коментира тя.

Разглежда се вариантът да се промени методиката или формулата за изчисляване, което зависи от икономическото министерство, каза още кметът.

dariknews.bg

Г-жа Фандъкова е един добър кмет, но монополите са прекалено силни, за да се пребори бързо и лесно с тях.

Дано успее!

Все пак мисля, че трябва да се намери механизъм, който да застави тези, които не са си плащали сметките от години да си ги платят разсрочено, в противен случай ние, които си плащаме за услугата, влизаме в ролята на глупаци, което не е никак приятно и последствията за "Топлофикация" също няма да са от приятните.

Винаги съм си плащал сметките, въпреки, че никога не съм използувал радиатори (не мога да разбера защо изобщо съществува отопление в този отвратително горещ климат). Но миналата година ни натиснаха от топлинното счетоводство да сменяме топломерите и тъй като не можех да си го позволя, демонтирах радиаторите в целия апартамент (за мен е все тая дали ги има или не, тъй като никога не съм ги пускал). Но от януари тази година взех да получавам сметки не само по-големи от преди, но и от сметките за всички други услуги взети заедно (т.е. ток, телефон и вода). Не знам как се обяснява това и защо трябва да плащам за нещо, което не само не ползувам, но и не го искам (мразя топлината - и без това през тази противна жега трябваше да държа прозорците отворени почти през цялата зима) - абсолютно непонятно ми е как на някого би му хрумнала налудничавата мисъл да "краде" точно топлина и как става това, но предполагам, че има и такива сбъркани хора. Според мен най-добре би било да се закрие топлофикацията въобще и така да имаме един проблем по-малко, а събраните пари да се използуват за нещо наистина полезно. Аз лично бих плащал за охлаждане на апартамента, ако това беше възможно, но изглежда единственото решение е да напусна това жилище (не съм достатъчно богат, та да си купя климатик, за да се охлаждам от парното, нито пък виждам смисъл в такова нещо).

Редактирано от Ardavarz (преглед на промените)

...Според мен най-добре би било да се закрие топлофикацията...

Подкрепям с всичките си възможни крайници! Най-сетне хазяйката да се накара да махне радиаторите и да сложи един нормален бойлер в банята.

Подкрепям с всичките си възможни крайници! Най-сетне хазяйката да се накара да махне радиаторите и да сложи един нормален бойлер в банята.

точно така, поздравления за което

:yanim:

Аз пък да споделя, че съм си супер доволен от Топлофикация София. в частност, ТЕЦ Земляне. живея в ж.к. Сердика, ако има значение изобщо, но просто казвам кой ТЕЦ ме обслужва. 

така, ще се обоснова, преди да започнете да плюете и да псувате. 

преди няколко години всички си спомнят, че имаше профилактика всяко лято и нямахме топла вода по около 5-6 дни. в някои квартали все още май е така, но аз говоря за себе си. е, това вече е минало. хората си направиха ремонта, смениха всички тръби до блока и подстанцията, както и магистрални водопроводи или както там и казват, но от тогава водата е вряла и не се чака повече от 5 сек. , за да потече наистина много топла вода от чешмата в банята и и кухнята, защото сме с два различни щранга. аз съм на 6 етаж. 

другото, което ще кажа, е че във входа ми няма отказали се от услугата на топлофикация и целият вход в супер топъл като цяло. тръбите на парното направо парят и не дават да ги пипнеш с ръка. в момента в който завъртя врътката на радиатора буквално до 2-3 минути не дава да го пипнеш. 

отчета на топломерите се прави всеки месец, по желание на входа, за което даваме 2 лв. допълнително, но така поне всичко е точно. 

изравнителната сметка винаги ми е била в рамките на нормалното, като винаги са ми връщали пари в края на сезона. 

накрая, но не на последно място ще отбележа, че за мен няма по-голямо удобство от това, да се прибереш и да имаш неограничено количество вряла вода, както в банята, така и в кухнята. 

не мога да разбера хората с бойлер и 4 членно семейство, които се изчкват един след друг, за да се изкъпят и плюят срещу удобството от това да имаш неограничено количество топла вода. 

от друга страна сметка ми за ток не надвишава 20 лв. , като реаланата консумация е около 10 лв. на месец. 

е момента радиатора в стаята ми не работи, а термометъра показва 22.3 градуса. 

с други думи, не мога да разбера какво точно искат хората или си мрънкат под defalut 

а има и много мрънкащи, които не си плащат парното, ползват го, като не го спират изобщо, но просто са против Топлофикация. естествено не се отказват от услугата, защото нямат друга алтернатива. 

кой както се урЕди - в случая ти си попаднал все на ползватели на Топлофикация и сте си една дружина сговорна -

така бива - ама я познай в 15-етажен блок как ще ми се качи на мене топлата вода до 15-ия етаж а

като няма кой да ми я подкачи, като двама трима да са ми на щранга

за какво ми е -

да ми върти водомера пари ли само да бе да

:get out:

така, и ти за какво мрънкаш, че си на 15 етаж, че съседите ти са тояги... или за нещо друго? или просто си мрънкаш, щото си си мрънкало. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Аз пък да споделя, че съм си супер доволен от Топлофикация София. в частност, ТЕЦ Земляне. живея в ж.к. Сердика, ако има значение изобщо, но просто казвам кой ТЕЦ ме обслужва.  така, ще се обоснова, преди да започнете да плюете и да псувате.  преди няколко години всички си спомнят, че имаше профилактика всяко лято и нямахме топла вода по около 5-6 дни. в някои квартали все още май е така, но аз говоря за себе си. е, това вече е минало. хората си направиха ремонта, смениха всички тръби до блока и подстанцията, както и магистрални водопроводи или както там и казват, но от тогава водата е вряла и не се чака повече от 5 сек. , за да потече наистина много топла вода от чешмата в банята и и кухнята, защото сме с два различни щранга. аз съм на 6 етаж.  другото, което ще кажа, е че във входа ми няма отказали се от услугата на топлофикация и целият вход в супер топъл като цяло. тръбите на парното направо парят и не дават да ги пипнеш с ръка. в момента в който завъртя врътката на радиатора буквално до 2-3 минути не дава да го пипнеш.  отчета на топломерите се прави всеки месец, по желание на входа, за което даваме 2 лв. допълнително, но така поне всичко е точно.  изравнителната сметка винаги ми е била в рамките на нормалното, като винаги са ми връщали пари в края на сезона.  накрая, но не на последно място ще отбележа, че за мен няма по-голямо удобство от това, да се прибереш и да имаш неограничено количество вряла вода, както в банята, така и в кухнята.  не мога да разбера хората с бойлер и 4 членно семейство, които се изчкват един след друг, за да се изкъпят и плюят срещу удобството от това да имаш неограничено количество топла вода.  от друга страна сметка ми за ток не надвишава 20 лв. , като реаланата консумация е около 10 лв. на месец.  е момента радиатора в стаята ми не работи, а термометъра показва 22.3 градуса.  с други думи, не мога да разбера какво точно искат хората или си мрънкат под defalut  а има и много мрънкащи, които не си плащат парното, ползват го, като не го спират изобщо, но просто са против Топлофикация. естествено не се отказват от услугата, защото нямат друга алтернатива.

Има друга алтернатива, ама "софиянци" ще кажат, че това е срамно и няма как да стане. Не могат да се влачат дърва до 15 етаж въпреки, че има асансьор. Иначе горе-долу сметката е същата. За отопление с камина, с водна риза горя по 20 кубика дърва на сезон - 1500 лева. Токът средно на месец е около 100 лева /80 - 120/. Бойлерът е със серпентина, но цялата икиномия от тока е 10 - 15 лева. Като ги сметна накрая ми излиза дърва 1500, плюс 5 месеца по 100 лева за ток - 500, стават 2000. Разделено на 5 месеца, това прави 400 лева на месец. Ех защо не живея в София??? С тези пари ще си имам и парно и топла вода нон-стоп.

така, и ти за какво мрънкаш, че си на 15 етаж, че съседите ти са тояги... или за нещо друго? или просто си мрънкаш, щото си си мрънкало. 

аре по-леко с обидите а

казвам си моето мнение, защото съм им яла ....

още нещо да питаш ?

Като гледам с топлофикация е възможен само РАЗВОД ПО ИТАЛИАНСКИ.

Та се питам ако се извадят тръбите за парното извън сградата дали който не желае да ползва тяхната услуга ще трябва да плаща.

Сега аргумента е че тръбите били отоплявали сградата и ползваш или не има такса.Технически е възможно тръбите /и абонатното ако трябва/ да са отвън като се изолират и да влизат само в апартаментите които желаят.Освен това сметката за тръби,изолация и труд се оказва нищожна.Та какво мислите по въпроса?

Ако извадят тръбите да минават по фасадата как ще ти вземат сградна инсталация за това че си отрязал радиаторите? Така им е по изгодно затова няма да го допуснат.

Има друга алтернатива, ама "софиянци" ще кажат, че това е срамно и няма как да стане. Не могат да се влачат дърва до 15 етаж въпреки, че има асансьор. Иначе горе-долу сметката е същата. За отопление с камина, с водна риза горя по 20 кубика дърва на сезон - 1500 лева. Токът средно на месец е около 100 лева /80 - 120/. Бойлерът е със серпентина, но цялата икиномия от тока е 10 - 15 лева. Като ги сметна накрая ми излиза дърва 1500, плюс 5 месеца по 100 лева за ток - 500, стават 2000. Разделено на 5 месеца, това прави 400 лева на месец. Ех защо не живея в София??? С тези пари ще си имам и парно и топла вода нон-стоп.

надявам се това да не е сериозно, което казваш. 

аре по-леко с обидите а

казвам си моето мнение, защото съм им яла ....

още нещо да питаш ?

ми яла си..., щото си си мрън-мрън и света по принцип ти е крив. 

не, нямам какво да те питам, щото си ми ясна от доста време, ама не ми се влиза в спорове точно с теб. вечният негатив и твърдата опозиция за всичко. 

не се чувствай длъжна да ми отговаряш. нали просто си споделяме мнения. 

моето е, че по-голяма екстра от топлофикация просто няма. ако има проблеми, то те идват от некоректни съседи, които гърбят другите си комшии, като правят всякакви врътки, за да не си плащат. ако всички са нормални и плащащи си сметките хора, то няма да има никакъв проблем във входа или по принцип от подстанцията, която ги обслужва. 

Хванаха се за гушите заради "Топлофикация"

Граждани скочиха срещу делата на длъжниците

Скандал между представители на “Топлофикация - София”, Столична община и граждани избухна на заседанието на работната група за топлинното дружество в Столична община. Гражданите шумно заявиха, че искат спиране на делата срещу хората за неплатени сметки на парно. Те се възпротивиха и срещу решение за недопускане на гражданите на заседания на Столичния общински съвет.Екатерина Йорданова, която е член на постоянната комисия по финанси и бюджет и на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма, обясни, че тази работна група е трябвало да обсъжда становища, свързани с всички искания.

“Има много предложения, те са противоречиви. Нямаме категорични решения за спиране на делата все още”, каза тя.

blitz.bg

И ние сме граждани, но си плащаме.

Защо длъжниците са ползвали услугата, щом не са в състояние да платят?!

Категорично съм против опрощаване на дълговете.

Да намерят начин и да плащат дълговете си на вноски.

Цените на парното щяха да бъдат по-ниски, ако всички абонати плащаха редовно и нямаше крадци на парно .

В това съм убедена.

Нито един монополист, какъвто е "Топлофикация" няма да допусне да е на загуба и ще си вземе дължимото от почтените платци.

Така и правят от години.

Аман от тарикати! :mad:

п.п. А "Топлофикация" спешно да намери начин и да си лови крадците сама!

Като гледам с топлофикация е възможен само РАЗВОД ПО ИТАЛИАНСКИ.

Та се питам ако се извадят тръбите за парното извън сградата дали който не желае да ползва тяхната услуга ще трябва да плаща.

Сега аргумента е че тръбите били отоплявали сградата и ползваш или не има такса.Технически е възможно тръбите /и абонатното ако трябва/ да са отвън като се изолират и да влизат само в апартаментите които желаят.Освен това сметката за тръби,изолация и труд се оказва нищожна.Та какво мислите по въпроса?

Това е хубава идея, но се съмнявам да се приложи някога, тъй като ще изисква основен ремонт на сградите, а това ще е скъпо, пък и голяма разправия. Иначе много бих искал да е така, понеже съм против отоплението по принцип (непонятно ми е що за изнежени дегенерати биха искали да си загряват жилищата в този отвратителен зноен климат - аз цяла зима държах отворени прозорците тази година и така и не можах да смъкна температурата в стаята под 10 градуса - абсолютно противна жега, от която не мога да спя, което пък ми се отразява на здравето и самочувствието). Иначе си плащам сметките, но което ме дразни е, че плащам за нещо, което не само, че не ползувам, ами и ненавиждам, понеже тази жега от тръбите превръща живота ми в ад дори през зимата, при това плащам по-голяма сума за тази мечешка "услуга", отколкото плащам за всички други битови нужди взети заедно. Що се отнася до топлата вода - мога и без нея и всъщност бих предпочел да плащам малко повече за ток, ако се наложи да я подгрявам с бойлер - той поне няма да ми загрява апартамента. Но не виждам никакво решение на проблема, освен да се пренеса в нормално жилище, където не е прекарано това садистично изобретение, наречено "парно".

• 1 година по-късно...
Фандъкова няма да вдига парното заради крадците от КТБ

"Топлофикация- София" отоплява над 430 000 абоната и над 1.5 млн. софиянци и има дългове от 319 млн. лв., но пък е държала 80 млн. във фалиралата банка на Цветан Василев

Няма да се промени цената на парното отопление заради блокираните в Корпоративна търговска банка /КТБ/ средства на "Топлофикация" - София - каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Тя определи като "политическа спекулация твърдението", че ще има увеличение на парното в столицата. Няма нищо общо между блокираните средства и цената, която се определя от ДКЕВР. "Топлофикация" - София работи и гарантира сезона, а новото ръководство на дружеството направи така, че по никакъв начин блокираните в КТБ средства на дружеството да не се отразят на отоплителния сезон, каза още Фандъкова.

Според нея "дружеството плаща текущите си сметки към "Булгаргаз", както и текущите си разходи."Топлофикация- София" отоплява над 430 000 абоната и над 1.5 млн. софиянци. Фирмата има огромни дългове към Българския енергиен холдинг, които възлизат на 319 милиона лева, като в сравнение със същия период на миналата година тази сума е скочила с над 130 млн. лв., показват официалните данни за първото полугодие на 2014 г. Увеличението се дължи на закупените от БЕХ през първото полугодие вземания на "Булгаргаз" от столичното парно за около 120 млн. лв.

http://temadaily.bg/publication/24037-%D0%A4%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%9A%D0%A2%D0%91

Дано!

• 2 месеца по-късно...

Имат във всеки апартамент собственост и това са... тръби.Мнооого тръби.Аз имам флекс.Правото е на страната на силния - в случая флекс и тръби.

Гадното е, че и тръбите са техни и съдът е с тях и могат да те осъдят, без да си предупреден, че си подсъдим

Гадното е, че и тръбите са техни и съдът е с тях и могат да те осъдят, без да си предупреден, че си подсъдим

Така ли, не знаех?

Може ли да цитираш конкретен текст от закон/кодекс, в който е отменено задължението ответникът да бъде уведомен?

Или, казваш, горките хора, които консумират парно и не си плащат сметките няколко години, даже и не подозират, че някой може да им потърси сметка и да ги осъди.

Така ли, не знаех?

Може ли да цитираш конкретен текст от закон/кодекс, в който е отменено задължението ответникът да бъде уведомен?

Или, казваш, горките хора, които консумират парно и не си плащат сметките няколко години, даже и не подозират, че някой може да им потърси сметка и да ги осъди.

Може и още как. На теория е пратена призовка, ама дали и кога, в смисъл дали е получена преди деня в който се гледа съответното дело...Топлофикация явно си има хора където трябва и обикновено призовките може са с дата, от преди деня на заседанието, а на практика не биват предавани на ответника навреме. Да не споменаваме че има ответници, които поради една или друга причина не са в страната, или не живеят в дадения период на адреса и призовка въобще не достига в ръцете им. Та си ги съдят без присъстие, щото делата се водят маловажни случаи. Мафия.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Как се праща призовка "на теория"? Смяташ ли, че българският съд е токова високо организиран и софистициран, че селективно да праща призовки?

Явно не познаваш администрацията му. :)

Как се праща призовка "на теория"? Смяташ ли, че българският съд е токова високо организиран и софистициран, че селективно да праща призовки?

Явно не познаваш администрацията му. :)

Ами така. Призовките се пращат навреме и пристигат не навреме. Респективно, след като не са получени навреме, те могат да се считат за едновременно изпратени(и получени) виртуално, по времето докато тече процеса.

Да разделим темата:

1. Твърдиш ли, че някой нарочно организира изпращането на призовките така, че те да не стигат до максимално голям кръг от адресати? От личен опит ти казвам, че това е невъзможно. Колкото и да го иска някой (а никой не го и иска).

2. Ако ответникът е фирма, то той се призовава без проблеми на адреса на регистрацията на фирмата и аз не виждам никакъв проблем с това - всяко юридическо лице е длъжно да осигури възможност за осъществяване на кореспонденция с него.

Ответниците, физически лица, се призовават поне три пъти, ако не бъдат намерени на постоянния им адрес. По различно време на денонощието и в различни дни. Отклонения от това (под формата напр. на фалшиви вписвания от призовкарите, че са залепили призовката) са нарушение или престъпление, за което носи отговорност съответният призовкар.

Нередовното призоваване е доста силен аргумент, когато обжалваш съдебно решение. Не виждам "мафия" и тук.

3. Обичайно Топлофикация води дела срещу длъжници със задължения от поне няколко хиляди лева. За да се натрупат подобни задължения означава, че някой се е топлил поне 2-3 отоплителни сезона, отлично ЗНАЕЙКИ, че консумира нещо, за което се дължи заплащане и често надявайки се да мине метър, за сметка на обществото и по-конкретно - на коректните платци.

Аз нямам никакви морални проблеми, че подобен член на обществото може да остане на улицата.

Аре стига. Ти нямаш въобще морал. Именно от това следва последното ти изречение. А топлофикация, с фалшивите методики за пресмятания, на това дали какво и колко е потребил даден абонат и разните случаи на надписване, са ми съвсем ясни. Крадат парите на човека, правят от тях още пари, вероятно са имали и в КТБ сметка, че лихвата голяма, а после се оправят с него чак на уравняването. 

Да, призовките се изпращат на време...Не пристигат навреме. Това няколко пъти го повторих, ти че четеш, а пишеш. Както чукчите.

За отношенията на фирмите с топлофикационните дружества, пък въобще не е предмет на темата.

Аре стига. Ти нямаш въобще морал. Именно от това следва последното ти изречение. А топлофикация, с фалшивите методики за пресмятания, на това дали какво и колко е потребил даден абонат и разните случаи на надписване, са ми съвсем ясни. Крадат парите на човека, правят от тях още пари, вероятно са имали и в КТБ сметка, че лихвата голяма, а после се оправят с него чак на уравняването.

Да, призовките се изпращат на време...Не пристигат навреме. Това няколко пъти го повторих, ти че четеш, а пишеш. Както чукчите.

За отношенията на фирмите с топлофикационните дружества, пък въобще не е предмет на темата.

Всъщност, малко неща по темата са ти ясни.

Призовките не се изпращат по пощата, ако си влязал в съдебна фаза, има друг ред. Самата Топлофикация може да те кани по пощата, но това е жест на любезност - не е длъжна да го прави.

Предполагам, нямаш и бегла идея как Топлофикация правят сметките си (аз също, но не правя големи изявления).

Морално е това, което е в интерес на обществото. Нямам нищо против, ако ти, твоето семейство и приятели решите да платите част от сметките на длъжниците.

И, моля, опитвай се да се аргументираш, когато твърдиш нещо. Полезен навик е.

Предполагам, нямаш и бегла идея как Топлофикация правят сметките си (аз също, но не правя големи изявления).

Предполагам, нямаш и бегла идея как Топлофикация правят исковете си и как доказват съответните суми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.