Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Philips или LG

Featured Replies

Здравейте, вечното колебаене продължава:sobbing: Tози път между два монитора на Philips и LG.

Тъй като определено не разбирам много от тези неща моля за вашето мнение.

Искам монитора да предава качествена картина и да натоварва по-малко очите при дълго стоенен пред него.

Ето и моделите: Philips 220E1SB, LG W2261VP-PF

Philips 220E1SB

LG W2261VP-PF

Цените към момента им са горе-долу еднакви около 300-320лв.

Благодаря на всички предварително и весели празници !

Редактирано от Angeloff (преглед на промените)

LG-то има малко по-добри характеристики на хартия доколкото забелязах, но и аз давам глас за филипса.... Имал съм много техника на ЛГ (забележи - ИМАЛ СЪМ), сега нямам... И съм радостен... Ако може да засълбоча размисъла ти с още един монитор - Acer V223HQbd

• Автор

LG-то има малко по-добри характеристики на хартия доколкото забелязах, но и аз давам глас за филипса.... Имал съм много техника на ЛГ (забележи - ИМАЛ СЪМ), сега нямам... И съм радостен... Ако може да засълбоча размисъла ти с още един монитор - Acer V223HQbd

Изглежда доста добре но за тази марка нямам никаква информация. Незнам дали може да се разчита на нея :D

Редактирано от Angeloff (преглед на промените)

Имал съм много техника на ЛГ (забележи - ИМАЛ СЪМ), сега нямам... И съм радостен...

По тази логика аз, пък, бягам от всичко, що е PHILIPS, защото каквато и дребна и едра електроника да съм взимал (правил съм грешката няколко пъти), я изкара 6 месеца, я не. PHILIPS не са това, което бяха преди десетина години и аз лично не бих рискувал, особено ако се отнася за сериозна покупка като монитор. Все едно да си купиш GRUNDIG и да си мислиш, че си купил нешо немско, неподозирайки, че отдавна фирмата е турска. Иначе поздрави за предложението на Acer, от две-три години пазарувам неща с тази марка (имам и техен монитор - P223WW) и съм невероятно доволен.

Защо . Те всички си изнесоха производствата извън страните си. Да не говорим и за други стоки , като маратонки и т.н.

Аз съм с Филипс 190vw и за сега никакъв проблем и плюс това е енержи стар

Ама разбира се ,че от двете марки с двете ръце съм за Филипс.Просто няма място за двоумене.

ПП LG=Goldstar Сам прецени.

Аз пък ще ти кажа LG щото има HDMI. А най-хубаво виж дали филипса няма случайно 36м гаранция, по спомен на LGто е 24м. Който от двата да вземеш същата работа. Някои като се влюбят в една марка и като почнат да плюят друга направо нямат цена.... Вече се сравняват модели и серии а не марки. А когато се сравняват съпоставими модели/серии всичко става чудно. Всички марки имат рекламации. Всички марки имат кофти серии които им се връщат като бумеранг - и любимото HP и Seagate, Asus, Gigabyte, Codegen, Maxtor и който още се сетите. Така че си вземи този с по-голямата гаранция. За ейсъра важат същите условия, за съжаление обаче го няма на пазара в момента.

Дано само да не ти се наложи да си търсиш въпросната гаранция че тогава ще ти извадят един куп фермани .. от колкото до колко пиксела.. от колко до колко разстояние и прочие и накрая ще се окаже че дори монитора ти е наред и не е за гаранция ... аз ще ти дам следният съвет... отиди в най близкият Технополис и виж изложените матрици там и сам си направи заключенията. Специално онзи ден разглеждах точно филипс и ЛГ там :nono:

Матриците едно на ръка. А какво прави като му изпуши захранването на монитора или изгори лампата  :bye1:

За пикселите си има рамки определени от производителя. Обаче продавача има право да обяви различни гаранционни условия или да приеме тези на производителя. И когато се купува стока е добре да се поинтересуваш от условията. В противен случай няма за какво да си говорим.

Аз лично съм с абсолютно същият монитор Филипс!Железен е !ЛГ не се славят с компютърна периферия .

Ако може да засълбоча размисъла ти с още един монитор - Acer V223HQbd

Този го няма нещо на пазара. Днес купих на едно комшийче ето този - цък Според мен е най-доброто към момента за тези пари. ЛГ дават прекалено много дефекти а и качеството на картината отстъпва. Филипс са по-надеждни но качеството на картината е по-лошо, макар и с една идея спрямо тази на Ейсъра. Ейсус са на нивото на ЛГ в момента и от лятото съм ги спрял и двете марки от продажба... huh.gif Самсунг и Ияма (IIYAMA ) са на същото ниво като Филипс. Общо взето няма май други сериозни играчи в този клас. Според мен...

Ако парите са проблем а по-ситните знаци - не то нека да е този, успех в избора wink.gif

Този го няма нещо на пазара. Днес купих на едно комшийче ето този - цък Според мен е най-доброто към момента за тези пари. ЛГ дават прекалено много дефекти а и качеството на картината отстъпва. Филипс са по-надеждни но качеството на картината е по-лошо, макар и с една идея спрямо тази на Ейсъра. Ейсус са на нивото на ЛГ в момента и от лятото съм ги спрял и двете марки от продажба... huh.gif Самсунг и Ияма (IIYAMA ) са на същото ниво като Филипс. Общо взето няма май други сериозни играчи в този клас. Според мен...

Ако парите са проблем а по-ситните знаци - не то нека да е този, успех в избора wink.gif

нещо си се объркал - с колкото техници съм говорил все казват че между LG и Philips разлика няма - все LG ги прави и доста често като ремонтират монитори ползват части от ЛГ за филипс... колкото до асус че при тях качество има ли? - аз освен фенщина и дебела цена за фенщината не съм видял... вече всичко се прави да издържи до края на гаранцията (и всички производители така го правят)...

пък оптично устройство филипс - друг никой не прави такива боклуци... добре че сони и нек се обединиха за да спрат сони и те да правят боклуци...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

нещо си се объркал - с колкото техници съм говорил все казват че между LG и Philips разлика няма - все LG ги прави и доста често като ремонтират монитори ползват части от ЛГ за филипс... колкото до асус че при тях качество има ли? - аз освен фенщина и дебела цена за фенщината не съм видял... вече всичко се прави да издържи до края на гаранцията (и всички производители така го правят)...

пък оптично устройство филипс - друг никой не прави такива боклуци... добре че сони и нек се обединиха за да спрат сони и те да правят боклуци...

Професоре, опитай поне по празниците малко да се отрсиш от дълбоките си травмиращи спомени от детството, предизвикващи комплексарските ти изблици на отричане на всичко и всички и просто бъди обективен, защото пишеш пълни глупости.

Имам и philips & LG монитори , и двата са били на ремонти , но са ги оправяли , но определено са по-добре от Samsung, на Samsung, каквото и да занеса на ремонт, не го оправят. Samsung TV , с един изгорял говорител , те го взимат в ремонта и го връщат само с един говорител. Камера Samsung, 5-пъти отива в сервиза за няколко месеца, връща се със същия дефект. Не я оправят, минава гаранцията искат 150 лв. Оправят я за 2 седмици. След тези две седмици изгоря. MSI/Nvidia, също не го оправят , видео картата все още е скапана а от сервиза казаха, нова да си взема въпреки, че е в гаранция и съм дал 600 лв за нея. По принцип монитор - Eizo, няма да се развали, освен това има и добра гаранция.

Редактирано от indolain (преглед на промените)

Допреди няколко месеца бях с LG L1752S http://www.retrevo.com/search?q=LG+L1752S&rt=sp никакви проблеми с него близо 3 години но го продадох,че исках нещо по голямо.Сега съм с този

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA4E65993022F1A90A002481B479E9&cpgnum=6&citem=DEBA4E65993022F1A90A002481B479E9766BA6C574C9794A9DCA754FF96B5F06)/.do?rf=y

не,че съм фен на марката просто при сравнение на картината с

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA4E65993022F1A90A002481B479E9&cpgnum=6&citem=DEBA4E65993022F1A90A002481B479E9A23996771FDC47419DEE90A20FAF665E)/.do?rf=y

lg-то ми хареса повече

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.