Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Криптирани файлове, който не могат да се използват.

Featured Replies

Здравейте.

Понеже Windows XP SP3 не се държеше добре, след дълги прегледи и лекувания реших да го преинсталирам и на негово място да сложа Windows 7. Копирах (криптираните!) важни за мен файлове на друг, отделен физически диск, и накрая, след дълги премеждия успях да инсталирам 7-цата върху форматирания дял С (там беше оригиналното местоположение на файловете). За сега новата ОС се държи добре, но има сериозен проблем с горепосочените файлове-те не могат да бъдат използвани. Когато се опитам да стартирам дадено приложение или картинка оттам, ми се появява надпис „Уиндолс няма достъп до указаното място, път или файл. Може да нямате подходящите права за достъп до елемента.“(пиша го на български, защото ОС е на български език). Рових се във свойствата на файловете, в табчето Защита, но въпреки, че всичко има тикчета (за правата на потребителите над файла) отново не ми позволява да използвам файловете. Гледах в сертификатите, но също не помогна. Поговорих с човек-специалист, който ми каза, че като решение е да се генерира потребител със същия отпечатък както на потребителя, който е използвал файловете, но ставало изключително трудно. Изключих UAC,но и това не даде резултат.

Усетих грешката си, но мислех, че щом съм с Администраторски акаунт (в момента) не би трябвало да има проблем да бъдат използвани и най-вече копирани. Пробвах и Unlocker 1.8.8,но той успява да премести само папките без съдържанието вътре.

Има ли някакъв начин да си върна контрола над файловете, да мога да ги копирам и обработвам?

Не, щом не си направил архивно копие на ключа с който са криптирани просто забрави за тях. Така се случва когато се ползват технологии, които не се разбират!!!

стани собственик на прават върху файловете и ще можеш да ги отваряш...

първо трябва на windows explorer във tools > folder options > view да махнеш отметката пред use simple file sharing. после като цъкнеш десен клавиш на файла (папката) properties ще се появи таб sеcurity и от си добавяш права... (няма как да го обясня на български щото не съм на xp (пък и да бях, нямаше да съм с български интерфейс)

Не, щом не си направил архивно копие на ключа с който са криптирани просто забрави за тях. Така се случва когато се ползват технологии, които не се разбират!!!

глупости...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Професоре излагаш се, то ако беше така какъв е смисъла от криптирането, всеки с няколко клика ще си даде права за четене. Rommel42 ако не е направил експорт на ключа може да забрави за файловете или да се надява че след няколко години компютрите ще са толкова мощни че ще могат да разбият ключа за приемливо време.

стани собственик на прават върху файловете и ще можеш да ги отваряш...

първо трябва на windows explorer във tools > folder options > view да махнеш отметката пред use simple file sharing. после като цъкнеш десен клавиш на файла (папката) properties ще се появи таб sеcurity и от си добавяш права... (няма как да го обясня на български щото не съм на xp (пък и да бях, нямаше да съм с български интерфейс)

Проблема е в това че файловете са криптирани, а не в това че не е собственик на директории и файлове.Прочети какво е написал

глупости...

Мисли преди да си толкова категоричен!

Поговорих с човек-специалист, който ми каза, че като решение е да се генерира потребител със същия отпечатък както на потребителя, който е използвал файловете, но ставало изключително трудно

това по принцип е възможно ама на същата операционна система - обаче трябва си записал някъде SID-а, освен името и паролата на потребителя... другия вариант е конвертиране на fat32, записване на файловете през лайв линукс на флашка (правата въвху файла се контролират от операционната система, за това и линукс те не го интересуват)

явно човека не може да си оправи правата... че е трудно от виста/7 на хр трудно е ама се оправя... и човека никъде не е писал че ги е криптирал с програма...

та значи проблема му е точно в правата... и специално под виста/7 не знам що, но за всеки файл трябва отделно да се цъкат... обаче мисля че най лесно ще стане от командния ред със subinacl

опс сега видях че човека се мъчи да вземе права върху файлове от хр през уиндоус 7 - това е невъзможно - още във виста тази опция отиде на боклука... така че си остава варианта subinacl

Редактирано от the professor (преглед на промените)

явно човека не може да си оправи правата... че е трудно от виста/7 на хр трудно е ама се оправя... и човека никъде не е писал че ги е криптирал с програма...

та значи проблема му е точно в правата... и специално по виста/7 не знам що но за всеки файл трябва отделно да се цъкат... обаче мисля че най лесно ще стане от командния ред със subinacl

Колега, прочети внимателно:

...Копирах (криптираните!) важни за мен файлове на друг, отделен физически диск...

Редактирано от trosho (преглед на промените)

та значи проблема му е точно в правата... и специално по виста/7 не знам що но за всеки файл трябва отделно да се цъкат... обаче мисля че най лесно ще стане от командния ред със subinacl

опс сега видях че човека се мъчи да вземе права върху файлове от хр през уиндоус 7 - това е невъзможно - още във виста тази опция отиде на боклука... така че си остава варианта subinacl

...Копирах (криптираните!) важни за мен файлове...

Ти не четеш. И май не знаеш че Windows може и да криптира с вградени инструменти т.е. без нужда от външни програми

Без ключа не става.Не пишете повече глупости,че да не объркате момчето.Ако така се разбиваха криптираните файлове...Прочетете малко тук.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Едва ли ще помогне, но преди да ги отпишеш файловете, потърси си от някъде работеща версия на Advanced EFS Data Recovery Pro и пробвай с нея да възстановиш ключовете загинали при форматирането.

За повече информация относно професионалната версия:

http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html#chart

Ако и с тази програма не се получи, можеш спокойно да забравиш за криптираните файлове. Няма значение дали се създава акаунт със същото потребителско име или се влиза под линукс.

"професоре" дъниш се като няой ламенце от компютърна зала отново.

файловете са загубини безвъзвратно,дори и да го беше записал SID-a,операцията е малко сложна с възтановяването му в win-a...да не говорим,че най-вероятно няма да мине номера под 7цата.

и защо не сети да декриптираш файловете ?! хем си ги копирал,и са били маркирани като зелени (криптирани)....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.