Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на 3D (М-tel IMAX или кино Арена)

Featured Replies

Първо искам да се извиня че правя нова тема но не намерих подходящата тема за въпроса ми, а въпроса ми е следния. В София съм за 5 дена и мисля да гледам филма Avatar на 3D но не знам къде да го гледам, в Мтел IMAX или кино Арена. И двете кина са нови и добри (както казват) но някой приятели са ми се оплаквали че IMAX-a не струвал не си заслужавал че Арената била по добра и т.н. и сега не знам в кое кино да отида да гледам филма. Какви преимущества дава IMAX все пак и там ще е 3D и ако е по добро защо всички не ходят в IMAX тогава.? Ще пропусна ли много ако отида в кино Арена да го гледам? Винаги съм искал да отида в IMAX но в този случай бих избрал Арена-та не знам защо... Ако обичате напътствайте ме къде да отида, мерси предварително.

Първо искам да се извиня че правя нова тема но не намерих подходящата тема за въпроса ми, а въпроса ми е следния.

В София съм за 5 дена и мисля да гледам филма Avatar на 3D но не знам къде да го гледам, в Мтел IMAX или кино Арена. И двете кина са нови и добри (както казват) но някой приятели са ми се оплаквали че IMAX-a не струвал не си заслужавал че Арената била по добра и т.н. и сега не знам в кое кино да отида да гледам филма. Какви преимущества дава IMAX все пак и там ще е 3D и ако е по добро защо всички не ходят в IMAX тогава.? Ще пропусна ли много ако отида в кино Арена да го гледам? Винаги съм искал да отида в IMAX но в този случай бих избрал Арена-та не знам защо... Ако обичате напътствайте ме къде да отида, мерси предварително.

Определено в IMAX-a гледай АVATAR образите изскачат срещу теб, абе направо ще те ухапят. :blink:

• Автор

Определено в IMAX-a гледай АVATAR образите изскачат срещу теб, абе направо ще те ухапят. :nono:

ходих в арената и не съжалявам киното е на ниво залите са доста качествени общо взето всичко беше на MAX. Следващия път когато реша да ходя на кино ще отида да видя IMAX-a какво представлява.. :cool:

И аз мисля да го гледам АВАТАР на 3д ,но каква е разликата между обикновенното 3Д и Imax 3D,и в Пловдив има ли Imax.

I-max кината по света са не повече от двеста. Ходил съм в I-max в чужбина (Москва). Изживяването е небероятно. Екранът е колкото 3 етажен блок, а за звука просто нямам думи. Велико изживяване. Аватар го гледах в обикновено 3D кино и останах много доволен. Но според мен ако искаш наистина да се насладиш отиди на I-max. Само, че не зная какво е качеството на I-max-киното в София.

се разказва за технологията I-max.
  • Автор

не знам но до колкото чух Mtel IMAX имат 2 мизерни зали за разлика от арената и това ме накара до някаква степен да отида в Арената но не знам за качеството но не вярвам че ще е много добро за разлика от другите IMAX кина по света. Иначе озвучението в Арената е на JBL което е уникално за разлика от останалите обикновенни кина струваше си 9те лв които изръсих :ph34r:

Гледал съм 3D и в 2-те кина. Доста по-добро е изживяването в IMAX-a.

Гледах Аватар в I MAX. Филмът е страхотен. Определено препоръчвам киното да е I MAX, а не Арена, защото екранът е много по-голям и 3D-ефектът е много силен. Гледала съм 3D-филми и в Арена и ефектът е в пъти по-слаб. Според мен единственото кино в България подходящо за 3D-филми е I MAX.

Гледах Аватар в I MAX. Филмът е страхотен. Определено препоръчвам киното да е I MAX, а не Арена, защото екранът е много по-голям и 3D-ефектът е много силен. Гледала съм 3D-филми и в Арена и ефектът е в пъти по-слаб. Според мен единственото кино в България подходящо за 3D-филми е I MAX.

Моля ви кажете дано по бързо ,че утре ще идва мацката и иска да ходим на 3Д но никой от нас не е бил досега , та въпросът ми е освен анимаций дават ли се реални 3Д филми и тези очила който трябват от киното ли ги дават?

Моля ви кажете дано по бързо ,че утре ще идва мацката и иска да ходим на 3Д но никой от нас не е бил досега , та въпросът ми е освен анимаций дават ли се реални 3Д филми и тези очила който трябват от киното ли ги дават?

Относно очилата: Дават ги на входа и после си ги прибират на изхода.

Относно реални 3D филми: Аз още не съм виждала такъв (принципно научно-популярните са с времетраене от 40-50 минути).

Погледни програмата и избери: http://www.mtelimax.com/

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Относно очилата: Дават ги на входа и после си ги прибират на изхода.

Относно реални 3D филми - аз още не съм виждала такъв (принципно научно-популярните са с времетраене от 40-50 минути).

Погледни програмата и избери: http://www.mtelimax.com/

мерси

питам понеже в арената на раздел 3Д беше филмът Здрач 2 (новолуние)

Arena, раздел 3D: http://www.kinoarena.com/page/kino

Хита на сезона е: http://www.avatarmovie.com/

а колко е времетраенето на Аватар?

и последно кое кино да избера ,те май са 3 с 3Д в София ,Арена ,АйМакс и в Мола на Синемакс

а колко е времетраенето на Аватар?

и последно кое кино да избера ,те май са 3 с 3Д в София ,Арена ,АйМакс и в Мола на Синемакс

162 минути. Гледах филма в Arena и ми хареса, но не мога да ти кажа дали е по-хубаво в Imax. Смятам обаче, че където и да избереш да го видиш, филмът си заслужава.

Редактирано от mxp (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Единственото в страната и десетото в Европа 5D кино отваря врати в Бургас. Освен триизмерната картина зрителите имат възможност да „влязат" във филма с още две сетива. Седалките започват да вибрират или да се движат в определени моменти от филма. За по-пълното възприемане на картината е включено обонянието. По време на прожекцията зрителят ще може да усеща различни миризми, адекватни на визуализацията от екрана.

Новият атракцион директно отвежда своите посетители в XXII-ри век със своите изумителни забавни, развлекателни и неподозирани по изобретателността си игри и забавления. Наред с традиционните игри - баскетбол, билярд, флипър, футбол, въздушен хокей малки и големи деца ще могат да се пробват на електронни танци.

Развлекателният център предлага 55 симулатора, сред които джип-сафари, рали шампионати, състезания с мотори и много други. Игрите могат да се упражняват както по двама, така и в група, което създава допълнителна емоция.

Уникалният за Бургас развлекателен център, който се намира до ОУ "Георги Бенковски" в к-с "Зорница", ще бъде официално открит на 22 януари. (демек вече е отворено за всички)

Линк за инфото

Информацията е стара, но е за тези, които не са разбрали. Аз искам да попитам къде мога да гледам кои филми прожектират седмично.

Редактирано от GraffiK_POP_FAN (преглед на промените)

Уникалният за Бургас развлекателен център, който се намира до ОУ "Георги Бенковски" в к-с "Зорница", ще бъде официално открит на 22 януари. (демек вече е отворено за всички)

Защо там ... няма да върви според мен !

FodoRе и да попиташ " гъгъл-а ", к-с "Зорница" не е идеален център на Бургас ... затова смятям / лично мнение / че не му е мястото там !

Единственото в страната и десетото в Европа 5D кино отваря врати в Бургас. Освен триизмерната картина зрителите имат възможност да „влязат" във филма с още две сетива.

И какво общо имат измеренията със сетивата??

Тая тема е за "Религия и мистика", аз ли съм единственият който живее в 4D пространство??

А има ли уеб сайт в който показват програмата на прожекцийте в киното???

• 5 месеца по-късно...

Някой може ли да ми каже какви филми дават тази седмица ? :popcorn2:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.