Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анализ от VirusTotal

Featured Replies

Та, става въпрос за онези съмнителни файлове за които не знаем какво да предприемем. Пратиха ми един, който е ценен и го минах през http://www.virustotal.com/. Стар лог ми показваше нещо (не помня вече какво) на DrWeb, в момента показва това. Да го считам ли за заплаха или? Не смея да го инсталирам, но което е по-лошо, възнамерявам да го пратя на други хора, а в този вид не става, че може да стане голям фал.

Известно ми е, че си има евристика, съмнителни файлове, погрешно нарочени за зловредни и т.н. Е, хубаво, мини през virustotal, ще каже някой. Минах и още не знам безопасен ли е файла. Как ще ме посъветвате да го третирам?

ПП: Мога и да го кача (не е нелицензиран софтуер), но не знам дали няма да бъде ползван косвено за лоши цели...

Редактирано от онуй дръпнaтото (преглед на промените)

Rising 22.29.06.04 2010.01.10 Trojan.Spy.DiabloKeys.21 Досега не съм видял случай с FP единствено при този антивирус - "хартиен" бил.... Нямам желание и намерение да го коментирам - а и сега не го ползвам... Поздрави

Лично аз мисля, че заплаха няма.

Моите фаворити като Avira,PCTools,Nod32,MCaffe мълчат...Изчакай 1-2 дни и опитай пак.Ако има някаква нова заплаха в него, може още да го няма в дефинициите, пък евристиките не са с 100% успеваемост.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Т.е. към текущият момент, няма повод да го смятам за заплаха файлчето?

ОК, благодаря и на двамата.

Към текущият момент заплаха не е засечена->Файлът не е заплаха.

Но ако е заразен с някой нов и непознат вирус, за който няма дефиниции...Изчакай 1-2 дни за да си сигурен.

Файлчето съдържа непознат за повечето антивируси Spyware и си е реална заплаха за невиждащите това - как ще постъпиш си е лична преценка! Поздрави

Та, става въпрос за онези съмнителни файлове за които не знаем какво да предприемем. Пратиха ми един, който е ценен и го минах през http://www.virustotal.com/. Стар лог ми показваше нещо (не помня вече какво) на DrWeb, в момента показва това. Да го считам ли за заплаха или? Не смея да го инсталирам, но което е по-лошо, възнамерявам да го пратя на други хора, а в този вид не става, че може да стане голям фал.

Известно ми е, че си има евристика, съмнителни файлове, погрешно нарочени за зловредни и т.н. Е, хубаво, мини през virustotal, ще каже някой. Минах и още не знам безопасен ли е файла. Как ще ме посъветвате да го третирам?

ПП: Мога и да го кача (не е нелицензиран софтуер), но не знам дали няма да бъде ползван косвено за лоши цели...

Според мен трябва да се прати за анализ на няколко от големите антивирусни компании, които не го засичат към момента.

http://4storing.com/ Нека качи файла тук - повече хора ще имаме достъп до същия. Не е нужно да се гадае... Поздрави
http://virscan.org/report/347e5782b7f2f7d6786c011daf048b0b.html Rising едва ли греши. Ако и други се присъединят би било показателно дали е достоверно. В обратния вариант би бил извод - всички в престараването си са склонни да дават FP! Поздрави

bwy1263139465l.png

Toва казва официалният сканер на сайта на Kaspersky.

Avira на компютъра ми с Windows също мълчи...

Все пак за по-голяма сигурност изчакай 1-2 дни...

Edit-Rising го дава като KeyLogger.

A нима предназначението на програмата не е свързано наистина с клавиатурата?Мисля, че е False Positive

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Edit-Rising го дава като KeyLogger.

A нима предназначението на програмата не е свързано наистина с клавиатурата? Мисля, че е False Positive

Да, доколкота ми обясниха програмата е за "защита" срещу детски ръчички и при цъкане от тяхна страна се появявали рибки и прочие.

Ще изчакам... ден-два ли се приема за "карантинен период" в който да очаквам евентуално нови ъпдейти да го засекат?

Хе-хе... Ето Ви го и оригинала http://4storing.com/2lzoos/1a2e4e11e12c59f4b28c960b82808232.html Намерих Ви го - да се чудите за какво Ви е... https://www.virustotal.com/analisis/24a6643ae2ebb17f7e988f15ff0bc2a30691fad5d0c90ed7057976b5dd15bd57-1263157021 Поздрави

"Ще изчакам... ден-два ли се приема за "карантинен период" в който да очаквам евентуално нови ъпдейти да го засекат?"

Ако искате да го засекат,г-н оfуй,сложете антивирусна от времето когато са го засичали...

Редактирано от trix (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Имам нова дилема.

За почистване на флашка от jargon.vbs ми препоръчака ползването на Flash Disinfector, за който обаче VirusTotal ми връща това.

Флашката не е моя, нито компютъра на който се ползва (вътре цялата менделеева таблица открих...) и процедури по чистене на компа не са желани и не зависи от мен.

Безопасна ли е употребата на Flash Disinfector?

Инсталирай си някаква виртуална машина и го пробвай там!

• Автор

Инсталирай си някаква виртуална машина и го пробвай там!

Не те разбрах, но като цяло варианта отпада. Чужд компютър е и т.к. има ценна информация, пред перспективата да бъде поет риск, по-скоро ще допусна (ще ми бъде позволено да допусна) вирусът да си шава.

Имам нова дилема.

За почистване на флашка от jargon.vbs ми препоръчака ползването на Flash Disinfector, за който обаче VirusTotal ми връща това.

Флашката не е моя, нито компютъра на който се ползва (вътре цялата менделеева таблица открих...) и процедури по чистене на компа не са желани и не зависи от мен.

Безопасна ли е употребата на Flash Disinfector?

Тук ще намериш отговор на въпроса.Търсачката не е мръсна дума.

• Автор

Тук ще намериш отговор на въпроса.Търсачката не е мръсна дума.

Благодаря.

Виновен съм, че прескочих търсачката.

• Автор

Изтегли го от тук

Как се работи с инструмента?

Успех!

Благодаря.

Разгледах цялата тема, Flash Disinfector си свърши работата, онлайн скенерите вече не засичат нищо и сложих превантивно USBVaccine.

• 6 месеца по-късно...

Здравейте, видях, че само ъплоадвате в VirusTotal, и решик да ви помогна.

Направих тази програма за 30-40 минути, не е много сложна.

С нея ще си олесните живота с репортването на вируси :ph34r:

Eто снимка от главното меню

e7e9dc5b5b5610f5.JPG

Ако наистина ви хареса, ще направя по-добър дизайн с повече функции :yanim:

Можете да я свалите от тук

--Цъкни ме нежно--

(Извинявайте за Adfly и LinkBucks, но така печеля пари)

Споделете мнението си за програмата в темата.

Давайте идеи и предложения :yanim:

П.С.

--VirusTotal Scan--

П.С.С

Програмата изисква .NET Framework 2.0

--.NET Framework 2.0 --

Редактирано от OneDemigod
троянски кон (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.