Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да правим когато не стартира компютъра?

Featured Replies

Май ще се окжат кабели......

• Отговори 185
  • Прегледи 170,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами захранването ми го даде един приятел заедно с кабелите.Днес като му споменах за проблема ми каза ,че като си взел новото захранване бил с тея кабели но някой от тях правил проблем и ги сменил всичките.При него го имало същия проблем но постоянно и компа му въобще не тръгвал.След смяната на кабеляците всичко било ок.Сега аз съм с тях ,но от къде да търся нови нз?

Хубава услуга са ви направили. Вариантът е захранването - в сервиз.

Хубава услуга са ви направили. Вариантът е захранването - в сервиз.

Смених кабелите и проблемът си остана .Тази вечер изкарах батерията на дъното и стартирах биоса под Optimised defaults.По странното беше ,че след нулирането  при стартирането го направи отново но еднократно.А по принцип го прави само сутрин първия старт.Това ме кара да мисля ,че правилно сте ме посъвтвали belivakov.Но дали проблемът ще се реши само така?

Редактирано от Kukera (преглед на промените)

Вижте в сайта на дъното дали няма нова версия на BIOS.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте имам проблем с компютъра.В момента пиша от него.Работи идеално като се има предвид, че го ползвам само за сърфиране в интернет и нищо друго.Проблема е когато искам да си сваля някой филм, компа забие и се рестартира.След което ми пише ctrl alt del to restart и като ги натисна пак същото.За да се оправи компа го изключвам от ел мрежата и го оставям така 24 часа.След това се пуска и всичко си върви докато не се наложи да го рестартирам за нещо.Кажете какво може да се направи за да го няма проблема или вече си е изпял песента.Благодаря предварително!!! :)

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\System.evtx

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

Качи някъде тия два файла и дай връзка към тях

• 2 седмици по-късно...

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

нямам такава папка winevf имам logs но тя е празна

winevF

winevT

• 2 седмици по-късно...

Ето ви една гатанка ! Ще ви кажа някои подробности, които могат да помогнат на по знаещите да стигнат лесно до верният отговор.

Още като го взех кома нов имаше проблеми, но си изгубих гарамцията, обаче тогава нямаше чак такива проблеми големи. Имаше проблеми със стартирането и в началото проблемите идваха като дойдеше есен-зима, тоест като беше топло времето си се стартираше, а зимата не искаше от първият път трябваше да поработи и да го сраетирам няколко пъти. При старт всичко си запалва, но не иска да зарежда ОС, на монитора няма никой !

След време го усетих, че като се затопли компа стартира лесно. По късно се появи и друг проблем, който отделен от този и тогава като работеше монитор и ми се растартираше и забиваше и това се оказа от кондензаторите, които след като ги смених по цялта верига този проблем се оправи, обаче остана проблема със стартирането.

Имало е и случаи когато съм му мятал едно оделао да се затопли и да стартира по лесно. Само, че с времето нещата се влошаваха и сега вече и това не помага и послените пъти като го включвах и съм го рестатирал по 100 пъти, за да тръгне, но днес като спря тока и повече не мога да го срартирам. Знам, че това е зле и как така съм карал по този начин, но така карах защото все исках да взема нов комп и тогава тоя да го нося на ремонт, защото и компа ми е нужен доста и така. Гледал съм добре за надути кондензатори, но няма такива, инак това със затоплянето и паленето е като проблем с кондензатори, които точно като сдадат багажа и им трбва да се загреят, за да пропускат елетричество.

Един път пробвах и с ново захранвене, но пак същото. Сега като е включен и перките работят, се чува чат пат това пилкане, което някой път го има после пак го няма и то май се влиае от температурата. А да заберавих също и това, че и да зацепи като загрее не ми тръгва веднага да зарежда ОС (това беше в началото да ми зарежда директно ОС), а ми отватя биоса и преди това ми се появява надпис, койго надпис интересно го нямаше в началто като почна проблема, а много по късно почна да излиза и на него пишеш, че системата или процесора е овърклокнат и това като проблем го изписва с чевен надпис и дали искам да задам настроките по подрабиране, но всъност няма овеклок на процесора и това е проверено и настройките съм ги правил по дефоут и пак същото, всеки път излиза този надпис.

Системата така го разчита и аз много се съмнявам, че проблема а е във процесора. Ще трябва днес да го нося на сервиз, а аз много се притеснявам, че ще ме метнат нещо, имал съм такъв случай. В сервизите са големи мошеннци, там ако видят, че проблема е кондензатор, ще ти кажат дъното ти е отишло и трябва ново и разбира се те продават такива и ще си го купиш от тях и ето повече спечелени пари.

Аз само не знам проблем ли ще е да го нося без харда, защото няма начин да го оставя с харда, на него имам важни неща и не може някой да ми се рови в личните неща. Те би трябвало да имат хард диск и да пробват с него.

С тази инфорамция някой по знаеш може да знае точния проблем дори. Може ли да отпишем рам, видео карта и харда като причина ?

Махаш всичо, закачено към дънната платка. Оставяш само процесора и захранването и го включваш. Запиши поредицата от звуци (дълги, къси както се чуват в поредицата.) Дай модел на дънна платка, за да разберем кой модел е BIOS и да се разтълкуват звуците.

Откачих всичко и направих опита и резултата е следният -

При стартиране започва с 2 сек. пискане, следва 25сек пауза > 20сек. пискане > 25сек пауза > 20сек. пискане !

Пищенето е непрекъснато ! Няма да ви казвам и да го оправят какво е било да е по интересно дали някой ще познае !

Не е сигурно дали не е от захранването, в биоса преди съм гледал показателите за волтажа и нали има няколко параметъра 3, 6 и 12 волта ако не се лъжа и ми е давало малки разлики, но не знам дали имат значение те. Примерно на 12 волта ми дава 11.7 ако не се лъжа. Не съм запознат обаче с тези неща и дали малките отклонения са нормални или не. Аз пробвах едно друго захранване но може и да не е било достатъчно за този комп, на които в момента му е 500W, аз пробвах 400W. Може и дъното да има проблем.Дано да не ме метнат в сервиза!

Дъното - http://prikachi.com/images/342/7794342I.jpg

• 1 месец по-късно...

Ето ви една гатанка ! Ще ви кажа някои подробности, които могат да помогнат на по знаещите да стигнат лесно до верният отговор.

Още като го взех кома нов имаше проблеми, но си изгубих гарамцията, обаче тогава нямаше чак такива проблеми големи. Имаше проблеми със стартирането и в началото проблемите идваха като дойдеше есен-зима, тоест като беше топло времето си се стартираше, а зимата не искаше от първият път трябваше да поработи и да го сраетирам няколко пъти. При старт всичко си запалва, но не иска да зарежда ОС, на монитора няма никой !

След време го усетих, че като се затопли компа стартира лесно. По късно се появи и друг проблем, който отделен от този и тогава като работеше монитор и ми се растартираше и забиваше и това се оказа от кондензаторите, които след като ги смених по цялта верига този проблем се оправи, обаче остана проблема със стартирането.

Имало е и случаи когато съм му мятал едно оделао да се затопли и да стартира по лесно. Само, че с времето нещата се влошаваха и сега вече и това не помага и послените пъти като го включвах и съм го рестатирал по 100 пъти, за да тръгне, но днес като спря тока и повече не мога да го срартирам. Знам, че това е зле и как така съм карал по този начин, но така карах защото все исках да взема нов комп и тогава тоя да го нося на ремонт, защото и компа ми е нужен доста и така. Гледал съм добре за надути кондензатори, но няма такива, инак това със затоплянето и паленето е като проблем с кондензатори, които точно като сдадат багажа и им трбва да се загреят, за да пропускат елетричество.

Един път пробвах и с ново захранвене, но пак същото. Сега като е включен и перките работят, се чува чат пат това пилкане, което някой път го има после пак го няма и то май се влиае от температурата. А да заберавих също и това, че и да зацепи като загрее не ми тръгва веднага да зарежда ОС (това беше в началото да ми зарежда директно ОС), а ми отватя биоса и преди това ми се появява надпис, койго надпис интересно го нямаше в началто като почна проблема, а много по късно почна да излиза и на него пишеш, че системата или процесора е овърклокнат и това като проблем го изписва с чевен надпис и дали искам да задам настроките по подрабиране, но всъност няма овеклок на процесора и това е проверено и настройките съм ги правил по дефоут и пак същото, всеки път излиза този надпис.

Системата така го разчита и аз много се съмнявам, че проблема а е във процесора. Ще трябва днес да го нося на сервиз, а аз много се притеснявам, че ще ме метнат нещо, имал съм такъв случай. В сервизите са големи мошеннци, там ако видят, че проблема е кондензатор, ще ти кажат дъното ти е отишло и трябва ново и разбира се те продават такива и ще си го купиш от тях и ето повече спечелени пари.

Аз само не знам проблем ли ще е да го нося без харда, защото няма начин да го оставя с харда, на него имам важни неща и не може някой да ми се рови в личните неща. Те би трябвало да имат хард диск и да пробват с него.

С тази инфорамция някой по знаеш може да знае точния проблем дори. Може ли да отпишем рам, видео карта и харда като причина ?

на един лаптоп имам същия проблем!след като 2 пъти го носих на ремонт,проблема остана!снощи изчетох внимателно какво си писал и реших да го загрея и веднага зареди!!!сега ще помоля ти или някой друг да ми каже какво да направя?какво да му сменя!

• 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Здравейте,

ето и моя проблем с стартирането - натискам бутона за включване ,появява се логото и дотам,така няколко пъти и тръгва .Лаптопа е Compaq mini 110.

Помогнете моля. Имам проблем с компютъра както си гледах филм нещо изпръштя в него  като късо съединение и не иска да се включи никаква индикация не свети а само винтолаторите работят.

Здрасти. Проблем по темата имам точно - компютъра не стартира :) Четох, направих почти всичко описано - разкачах компоненти предимно, та май се разбра какво е  - стартира само с изключен хард диск. На няколко пъти захапа, зареди Уиндоуса, но след 5 минути пак изключи. Харда е стар 160 гигабайтов Excel Stor, дъното - Gigabyte GA M525 S3P. Та въпросът ми е - само хардът ли е проблем, или все пак може да е захранването(китайско някакво)?

Добър ден. Значи проблема ми е следния копчето за пускане на компютъра се е счупило и не знам как да го оправя.Моля помогнете.

303

Размени го с това на рестарта !!! Премести буксите на дъното и тази на копчето за пускане я заеби некаде да се шляе

321

Редактирано от Александър Йорданов (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...
на 13.01.2010 г. в 18:58, go6o_kara написа:

Целта на този материал е да ви представи пътища и начини за лекуване на компютъра в домашни условия. Постарал съм се да представя информацията в максимално нетехнически и разбираем вид. Съответно умишлено някои неща са неточно поднесени, с цел да бъдат по-добре разбрани. Има незасегнати аспекти като перфектно работеща система с +13 волта вместо +12 и други подобни частни случаи.

Били прегледал и моя проблем които заявих и да кажеш нещо ако знаеш нуждая се от помощ

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Здравейте аз имам малък проблем - от известно време компютъра се изключва сам, отварям - гледам (нищо му няма)  сравнително нов 1 година няма... Дали си играя или ровя в Интернет той просто си се спира и след това варианта да го включа е като го изключа от кабела или от бутона on/off на гърба му!( и то не от 1път ааа многократно)  понякога си играя по 10-15-30 мин... Само си щракам on/off и след това бутона за включване - вентилатора завърта и спира и не тръгва - а е имало време да кажем 5-6 часа играя даже и повече дни не съм го спирал ( при игра 70градуса и няма проблем)  

• 5 месеца по-късно...

Здравейте на всички и за  Много години!! Имам следния проблем,за който ще помпля за съвети или помощ,всичко е добре дошло. Имаме лаптоп "Toshiba Satellite L300" (малко старичък вече но добър) Intel 2.00 Ghz процесор 3.00 GB рам общо взето.Та въпроса ми следния:От известно време насам когато го включа стартира нормално,4-5 секунди след като зареди окончателно (скрийн сейвъра се покаже ) екрана става черен,бял,сив ,лилав ........... или друг цвят.При което се налага да го изключа със задържане на старт бутона му,което вече не му се отразява добре.Не го прави всеки път,един път си тръгва нормално,следващия уж тръгва нормално аз след няколко секунди екрана става черен даже се и изключва сам.Какъв му е проблема ?? Имайте предвид,че с техниката не се разбираме особено,падам си по по-хард работи (железа,заварки,дърводелство и разни други) Така,че ако може с думи прости.Благодаря!

Редактирано от zlobar4e (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.