Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да правим когато не стартира компютъра?

Featured Replies

Здравейте, Имам следният проблем: Играех на компютъра ( ежедневната му дейност, въпреки че не е компютър за игри) и изведнъж по екрана се появиха разни размазани цветни линии. Рестартирах компютъра от малкото бутонче на кутията, но нито зареди системата, нито се появи нещо на екрана. Копчето за включване е осветено с сини светлинки, които работят когато го натисна, също вентилаторчетата на захранването и процесора си работят съвсем нормално ( с нормалния им лек шум). Надявам се да ми отговорите, защото видях, че има хора с подобен проблем на които не е отговорено! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

• Отговори 185
  • Прегледи 170,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте : Компютъра почистван ли е ? Опишете компютъра и прочетете важните теми , може би след като ги прочетете и сам да си помогнете .

Компютъра е почистван през месец. На компютъра му знам само дъното и мога да го споделя ако е от някакво значение. :) Какво точно имате на предвид с важните теми? Нещо насочващо?

Редактирано от lidoslav (преглед на промените)

Темите от подписа ми като даже Вие сте писали в едната . Инсталирайте аида64 и от там ще видите хардуера и температурите , и ако не е тайна сложете някоя снимка от аида , само захранването трябва да отворите компютъра и да напишете ватовете и марка .

Темите от подписа ми като даже Вие сте писали в едната . Инсталирайте аида64 и от там ще видите хардуера и температурите , и ако не е тайна сложете някоя снимка от аида , само захранването трябва да отворите компютъра и да напишете ватовете и марка .

Работата е там, че компютъра изобщо не тръгва!

Захрахването беше съвсем скоро сменяно от техник и е втора ръка, но каза, че няма да има проблеми с него.

Извинявай :angry: , забравих но захранването можеш да видиш , изключи го от тока за 10 мин и пробвай . Сигурен ли си че машината/ видеокартата/ не е прегряла ?

Без да имаш поне здраво захранване , няма как да почнем пробата но , имате ли спикер на компютъра ? видеокартата вградена ли е ? . Ако имате спикер , издава ли някакъв звук ? ПП. Даже не е лошо да си пуснете отделна тема да не пишем в тая пък модератора ще прехвърли постовете :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Има, но не издава звук. Захранването било 300w... Не знам, но не мисля, че това е добре. Когато го пуснах и беше отворен видях, че перката на процесора завърта и спира. Перката на захранването върти. Видеокартата е вградена. Ок, пускам тема. Моля някой мод да прехвърли постовете и да изтрие този последен ред. Мерси. :)

Извадете всички платки / ланкарта , тв тунер и др . които са на слот , извадете кабелите на двд , хар диск извадете и рам паметта - да остане само дъно и процесор и включете и кажете резултата , дали пищи .

• 4 седмици по-късно...

Здравейте !!! Първо искам да започна с това да се извиня ако въпроса ми не е точно за тази тема и после да го задам : От известно време имам следния проблем когато включа компютъра започва да зарежда нормално до момента когато се махне логото на хп и дойде време да въведа паролата си.Тогава на екрана излиза следното съощение: изпълнение c\windows\system32\wlnotify.dll и така компютъра ''замръзва'' за определено време след което въвеждам паролата и стартира нормално.Когато веднъж стартира после работи без проблеми.При изключване нямам подобен проблем,само при стартиране и рестарт.Много е дразнещо не искам да преинсталирам работещ компютър само заради това. Какъв според Вас е проблема и как да премахна този прпцес при стартиране ? Благодаря Ви предварително за оказаното съдействие !!!

Това си е вирус,радвай се че все още можеш да отваряш Уиндоус.Вземи мерки докато все още можеш, да си запазиш личните архиви.След това можеш да пробваш почистване,премахване на вируси,зловреден софтуеър и т.н.

Това си е вирус,радвай се че все още можеш да отваряш Уиндоус.Вземи мерки докато все още можеш, да си запазиш личните архиви.След това можеш да пробваш почистване,премахване на вируси,зловреден софтуеър и т.н.

Явно е вирус както казвате но проблема е че Аваст не го засича и ми казва че всичко е наред а всъщност проблема продължава.Не знам сканирах с какво ли не освен Аваст още с няколко програми и нищо :help wanted4: Някакви идей ?!!!

Явно е вирус както казвате но проблема е че Аваст не го засича и ми казва че всичко е наред а всъщност проблема продължава.Не знам сканирах с какво ли не освен Аваст още с няколко програми и нищо :help wanted4: Някакви идей ?!!!

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=6676

Използвай този инструмент, в някои форуми е отбелязан като решаващ проблемите...

Извинявай приятел но как се работи с него инсталирам го дава ми че инсталацията е завършила успешно и до там после нищо не се показва като се опитам да го инсталирам пак от инсталатора ми казва че вече е инсталиран но не виждам нищо нито икона нито нищо.Къде бъркам ?!!!

Извинявай приятел но как се работи с него инсталирам го дава ми че инсталацията е завършила успешно и до там после нищо не се показва като се опитам да го инсталирам пак от инсталатора ми казва че вече е инсталиран но не виждам нищо нито икона нито нищо.Къде бъркам ?!!!

А изпълняваш ли това, което пише по-долу

1. Using Explorer navigate to C:Program FilesUPHClean

2. Right click UPHClean.exe and select Properties…

3. Select the Compatibility tab

4. Click the “Show settings for all users” button – click Continue when prompted to continue

5. Check “Run this program in compatibility mode for:”

6. Insure that “Windows XP (Service Pack 2) is selected under Compatibility mode

7. Click OK to close both copies of the uphclean Properties dialog boxes

Успях да премахна файла чрез safe mode и си мислих че всичко ще е наред но уви...сега се появява друго съобщение rpcss стартира и отново същата ситуация стой така около 10 секунди и излиза прозореца за въвеждане на парола.Прави ми впечетление че в началото зарежда за секунди и след като се махне логото на windows има доста голяма пауза с черен екран после следва rpcss стартира...замръзва за секунди и ме пита за парола.А преди цялото това ставаше за секунди.Не знам какво омазах но ме е яд защото компютъра работи идеално след като влезеш в системата нямам никакви забележки а сега заради този досаден проблем ще се наложи да преинсталирам май :mad:

http://www.kaldata.com/forums/forum/137-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80-hijackthis-%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5/ - пуснете тема тук за проверка за вируси, като следвате инструкциите от важната 1-ва тема 'Системата ми е инфектирана - какво да правя сега?' в него раздел и предоставите логовете DDS и Attach. Там хората са компетентни и ще ви помогнат, ако системата Ви е заразена.
  • 1 месец по-късно...

Не съм чел цялата тема, но е добре в точка "Защита на мрежовата карта", да се сложи нещо от рода на "Боцнете някакво активно устройство преди да свържете кабела на доставчика - суич, или рутер".

• 2 седмици по-късно...

Един ibm netvista като го включа работи 2-3сек и спира, и после не може да се пусне от копчето ,а само като извадя и вкарам щепсела.Пак 2-3 сек и спира.Какво може да му е?Вадих и въртях рам и видео картата и нищо.

През тия 2/3 сек изобщо тръгва ли монитор ? Най вероятно нещо го товари яко та чак се задейства защитата на захранването . Извадете мрежова карта ако има , видео - абе остави само процесор и дъно и кажи какво е положението .

През тия 2/3 сек изобщо тръгва ли монитор ? Най вероятно нещо го товари яко та чак се задейства защитата на захранването .

Извадете мрежова карта ако има , видео - абе остави само процесор и дъно и кажи какво е положението .

Всичко извадих и пак се изключва.За монитора не знам ,за 2-3 сек не може нищо да зареди...

Щом си направил това , забравих да кажа ресет на биос , проба с друго захранване ако имаш и ако не тръгне - дъно /процесор - то и друго по него не остана . И ако можеш да споделиш - поради каква причина е достигнал това ниво ? гръм , токов удар ? ПП. Предполагам че има охлаждане процесора :) да не го стартираш без охлаждане ;)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Щом си направил това , забравих да кажа ресет на биос , проба с друго захранване ако имаш и ако не тръгне - дъно /процесор - то и друго по него не остана . И ако можеш да споделиш - поради каква причина е достигнал това ниво ? гръм , токов удар ?

ПП. Предполагам че има охлаждане процесора :) да не го стартираш без охлаждане ;)

Извадих батерията на биоса за 15мин. предполагам се е ресетнал,охлаждане има и се върти перката ;) ,друго захр. нямам .Така ми го докараха не знам какво му се е случило.В началото не стартираше ИЗОБЩО. един приятел го погледна и каза ,че се е била включила защитата и за това не стартира.Докато беше у тях се е стартирал уиндоуса ,аз като го взех стигаше само до IBM екрана и до там,в последствие стана и това с 2-3 секунди и гасне.Не знам какво му става.

Опитай с друго захранване - ако не стане, трябва да имаш друго дъно или процесор, за да разбереш кое от двете не работи... Според мене е повреден поне захранващия блок, но е възможно и дъното да е заминало (и двете неща по-точно).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.