Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос . Поддръжка на Хард диск .

Featured Replies

Такаа.

Ще кача снимки на теста на харда ми , който е :

seagate

7200rs

Buffer 16384

Sektor size 512 b

SATA II

Capacity 320GB

Незнам какво значение има , но дискът е разделен на 4 .

Въпросът ми е как мога да го поддържам в идеално състояние .

Като се започне от чистене и се стигне до поправка на каквото може .

Тоест , всичко .

Дори си мисля че ще е много полезно да се добави такава важна тема , но затова по късно .

**************************************************************************************

Това не е чат а форум . Безмислените коментари ще бъдат докладвани .

post-212634-1263413790,17_thumb.jpg

post-212634-1263413796,26_thumb.jpg

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

Смяна на масло на 30 000 часа. Смяна ангренажен ремък на 60 000 часа. Смяна на ЗКУ през час.

Поправка - с чук и тесла.

Сега да ти отговоря на въпроса все пак.

Идеалният случай е да не работи изобщо.

В твоя обаче:

Да има нещо да му подухва, вентилаторче така, да не вдига температура. Повечеот човешката е неприятно, под 25-28 също не е добре.

Да е добре закрепен, да не се тресе. Да не го клатиш докато работи.

Да му правиш дефрагментация два пъти в месеца.

Да не го бие тока. Сега се занимавам с един леко хапнал от енергото... Т.е. защитен разклонител примерно.

Такива неща.

• Автор

Смяна на масло на 30 000 часа. ..........

Това с чука ми допада повече . hit.gif

Дефрагметира се 2 пъти . на ден .

Има си вентилаторчета . 2

В момента е 25 градуса .

Това с тока... все още не е . Ще си търся някой направо за компа . UPS не ми се купува .

Идеално състояние за годините си . Не като цяло . Взима се в предвид и ползването .

А нещо като програми . С подробности , за какво са и какво правят .

мхм. Това е засега .

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

(извинявай, ама ме издразни как се правиш на модератор и сипеш заплахи..., което, между другото, е също в нарушение на правилата)

...Дефрагметира се 2 пъти . на ден ...

Това сериозно ли?! Ако наистина го правиш, за друго остава ли ти време?! Това е абсолютно ненужно. Веднъж месечно е предостатъчно, а в повечето случаи и по- нарядко е достатъчно. По- добре виж да имаш качествено захранване и един разклонител със защита. С други глупости не се занимавай.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Не знам, но ми се струва, че дефрагментацията е като глобалното затопляне. Всички говорят, че е полезна, но реално никой не го е доказал. Аз не виждам никаква полза от дефрагментиране на диска - нито скороста на работа се повишава, нито пък ще запази диска по-дълго жив. Даже главите работят доста повече при честа дефрагментация. На системен дял където се записват и трият доста често различни файлове може и да има някакъв смисъл да се прави веднъж на 2-3 месеца, но на дял накойто се държат данни не виждам никаква полза от тази процедура. Те производителите на такъв софтуер(O&O, perfect disk...) със сигурност твърдят друго, ама това е нормално след като искат да си продадат продукцията. Аз не съм дефрагментирал от времето на първия XP без SP.

Diskeeper 2010 ще се грижи за дефрагментацията. Останалото от go6o_kara.

Под 25 градуса също не е добре ? ! Пак ли сънуваш, бе, момче, кой те направи модератор, започнах да се хиля вече...questions.gif Едни от най-успешните дискове на пазара, Samsung F1, са между 20-22 градуса.Бързо, потребители, слагайте мини фурни, че ще погинат дисковете, питайте гошенцето откъде да си ги купите angry.gifdoh.gif

По темата, подкрепям Lyudmil.Колкото до системния дял, наблегни да по-простичките програми, това не е SSD за trim-ване, все пак.Като за начало, един ccleaner, а за програма за подръжка имаш купища варианти.Diskeeper е приличен вариант.И ще те помоля да опишеш по-подробно конкретните си притеснения, тъй като " всичко, от чистене до поправка на каквото може " е прекалено широка и разтеглива тема.Има едно старо и доказало се правило, което явно гошенцето пропусна да ти каже- не е добре малък диск да се дели на повече от три дяла.А защо е така-му го оставям за домашно.

Дефрагментацията е полезно нещо, но през колко време да се прави е друг въпрос. Със сигурност честата не за предпочитане, да не кажа и вредна.

Дефрагментацията е полезно нещо, но през колко време да се прави е друг въпрос. Със сигурност честата не за предпочитане, да не кажа и вредна.

O&O Defrag следи автоматично, кога е нужна дефрагментация.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

дефраг - веднъж годишно е достатъчно, особенно ако диска е нацепен на много дялове... ако е на малко по често... колкото до температурата - над 45-50 градуса тогава трябва вентилатор... вентилатора прави шум, вибрации и вкарва прах. така че по добре без вентилатор. тоест на диск по нов от 5 години просто е безсмислено да се слага... недовършения дефраг оставя диска по фрагменитиран от колкото преди неговото пускане. дефрага скъсява живота на диска - това си е няколко часово натоварване. създаването на повече малки дялове намалява фрагментирането на диска - фрагментирва се локално дяла, но въпреки това секторите от разпокъсаните файлове са физически близки и главите по бързо и с по малко движения прочитат файловете...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

дефраг - веднъж годишно е достатъчно, особенно ако диска е нацепен на много дялове... ако е на малко по често... колкото до температурата - над 45-50 градуса тогава трябва вентилатор... вентилатора прави шум, вибрации и вкарва прах. така че по добре без вентилатор. тоест на диск по нов от 5 години просто е безсмислено да се слага... недовършения дефраг оставя диска по фрагменитиран от колкото преди неговото пускане. дефрага скъсява живота на диска - това си е няколко часово натоварване. създаването на повече малки дялове намалява фрагментирането на диска - фрагментирва се локално дяла, но въпреки това секторите от разпокъсаните файлове са физически близки и главите по бързо и с по малко движения прочитат файловете...

Тоест са напълно излишни подобни програми?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.