Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми при записване на 8.4 Gb DVD

Featured Replies

Каква може да е причината за проваляне записа на двуслойни DVD-та. Записа протича нормално при първия слой и щом почне втория дава грешка и прекъсва. Не се сетих веднага да запиша грешката, но като купя други дискове ще опитам пак и ще я покажа. Засега искам просто да прокоментираме възможните причини. Ползвах от евтините бланки, а софтуера е Nero 6 и Windows XP SP3.

Най-вероятно устройството не поддържа въпросните подложки, които използваш. Най-добре пробвай с друга марка или ъпдейт на фирмуер-а. (Някои фирми се опитват да правят проблеми с гаранцията, ако фирмуерът е ъпдейтван, но това е друга, дълга тема.) П.П. Това е общо взето, ако за първи път ти прави проблем с тези подложки.

Редактирано от waterjess (преглед на промените)

• Автор

Аз общо взето много рядко записвам двуслойни дискове, имам две записвачки - Optiarc AD-7173A и LG GSA-H12L (и двете не са в гаранция), Optiarc-a си беше с последния Firmware, a на LG-то след провала на записите (пробвах и с двете, имах 3 нови диска - такива виждам за пръв път - Mr.Data и един провален при запис с друг комп. - Universal - всички DVD+R), та на LG-то намерих, че има по- нов Firmware и го ъпдейтнах, след което проваления Universal можах да го дозапиша! Дисковете Mr.Data, обаче не се четат и всяка от записвачките зацикля с тях. Не съм сигурен, че проблема се е оправил, поне не и за Optiarc-a. Но явно не са най- свестни, понеже един познат има такъв и още като гаранционен имаше проблеми със запис дори и на обикновени DVD-та, но не го носи на рекламация и така си остана.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Единствения начин по който аз успях да подкарам записа на двуслойни DVD е следния:

1. Задължително е DVD-тата да са HP ( когато говорим за двуслойни ), хвърлих доста пари за други марки и на нито едно DVD e стана записа.

2. Със Nero се прави image на това което ще се записва в .iso формат. Т.е. в падащото меню за избор на записвачка избирате Image Recorder и указвате мястото където да запазите файла.

3. Запивате този .iso файл с DVD Decrypter - програмата е безплатна.

При мен се наблюдаваше подобен проблем, но установихме, че самото устройство се е замърсило (беше на 2 години) със СД проблеми нямах, но с ДВД винаги правеше грешки и дисковете отиваха зян. Така и не я оправих де.

• Автор

С 4.7 Gb DVD дискове нямам проблеми и с двете записвачки.

• 2 седмици по-късно...

Имам въпрос . Има много филми който са по голями от 4.7гб (пр. 6 или 7), има ли начин такъв филм да се запише на обикновен двд диск от 4.7гб..? и как става записването?.. и дали може с неро????? Благодаря предварително!! :rolleyes:

Имам въпрос . Има много филми който са по голями от 4.7гб (пр. 6 или 7), има ли начин такъв филм да се запише на обикновен двд диск от 4.7гб..? и как става записването?.. и дали може с неро????? Благодаря предварително!! :rolleyes:

Може, но преди това трябва или да се разцепи на части

а това как трябва да стане ?

с гугъл и даже в повечето случаи няма да е нужно да се разделя на части, а просто трябва да се потърси в гугъл за адекватно решение, защото, нали се сещаш, че за толкова много години дето съществуват тези стандарти, едва ли си първия с подобен въпрос. всички тези въпроси са многократно коментирани, даже и тук.

вземете се засрамете малко, за това, че не само ви мързи, а даже не можете да си потърсите нещата, които ви интересуват.

аз питам, а теб като не те устройва да отговаряш или те мързи недей пиши бе .........

Имам въпрос . Има много филми който са по голями от 4.7гб (пр. 6 или 7), има ли начин такъв филм да се запише на обикновен двд диск от 4.7гб..? и как става записването?.. и дали може с неро????? Благодаря предварително!! :yanim:

Няма начин да го запишеш на един 4.7гб диск.

Купуваш си dual layer 8.5 и го записваш на него.

Трябва да имаш и записвачка , поддържаща такива дискове(повечето устройства от 4-5г насам ги поддържат)

И ползвай търсачката, полезно е .

;)

Няма начин да го запишеш на един 4.7гб диск.

Купуваш си dual layer 8.5 и го записваш на него.

Трябва да имаш и записвачка , поддържаща такива дискове(повечето устройства от 4-5г насам ги поддържат)

И ползвай търсачката, полезно е .

:yanim:

10x !
  • 10 месеца по-късно...

Здравейте! За да не спамя с нова тема, реших да пиша тук. Имам следният проблем: взех си шшиндел от 10 двуслойни DVD-та на Maxell(колко са в действителност е отделен въпрос) и ест. си ги записах, на всяко след записа ми даде, че той е успешен(никаква грешка не даде гадта), до тук добре, но като реших да ги тествам, записвачката ми(на която съм ги записвала - на лаптопа ми ги чете като празни дискове, като кликна на иконката за устройството ме пита дали като флашка да го подразбира или като CD/DVD :yanim: ). Другото устройство на компютъра, пък хептен не ги чете(отделен въпрос, че вече няма да стават такива случайности да запиша цял шпиндел и тогава да видя, че нещо не в ред). Фърмуерът е най-новия, с Windows 7 ultimate съм и записвах въпросните дискове с Неро(което май беше груба грешка). Та ако някой има идеи, няма да са излишни. Благодаря предварително:cool:

Да допълня към горният си пост. Сега си сложих най-старата записвачка(тя май най-добре досега се е държала откъм двуслойни дискове) да я видя, тя как ще се държи с тези. След големи мъчения успява да прочете диска и да види, че има нещо, но после пада голямо мислене, дали филмът който да тръгне или не. Та сега вече хептен се шашнах - дисковете ли са проблем, записвачката на лаптопа ли(на който за записвани) или що? :cool:

Аз също от време на време записвам двуслойни дискове. За мен като марка само Вербатиум стават и записвам с Неро 6. Точно дискове на НР давата грешка. НР бяха по 5, а Вербатиум бяха по 9лв. преди няколко години. Записвачката беше Оптиарс, а ОС ХР Про СП3. П.П. А на въпроса по-горе в темата може ли да се запише филм по-голям от 4,37ГБ на еднослоен диск - може, но трябва допълнително да се компресира и качеството пада. На обикновен телевизор или компютър не се забелязва, но ако се гледа на някой много голям, може и да си проличи. Аз това го правя с Шринк.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.