Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Quick Time или VLC Media Player ?

Featured Replies

Кой плеър е по-добър VLC или Quick Time или може би някой друг ?

Причината поради която питам е че разбрах че май спират VLC ъпдейтите, а и не съм сигурен дали VLC е 64-бит (макар че и за Quick Time не съм сигурен)

... както и да е въпроса е прост - какво предпочитате и защо ?

1, 64-бит версия на VLC няма и в скоро време няма да има.

2, От двата бих избрал VLC. Quicktime само за .mov става, доста от останалите формати не ги поддържа.

3, За мен най-добрият плеър е Media Player Classic - Home Cinema. Има и х64 версия.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

3, За мен най-добрият плеър е Media Player Classic - Home Cinema. Има и х64 версия.

Подкрепям! В последно време го тествам , доста съм доволен от него - (главно за HD филми (720р,1080р) ).

Може да пробваш и KMPlayer...

Брей Вие ми взимате думите за Медиа леър калсик от клажиатурата?

Колеги, защо предлагате MPC-HC и KMPlayer, след като тук става въпрос за Mac OS (ZeW е споменал, че има MacBook Pro и е пуснал поста си в раздела за MacOS). И двете програми, които сте споменали, са за Windows. Ако можете да намерите версии за Mac, ще ви почерпя, защото и аз съм им фен.

@ZeW Ако трябва да се увеличат поддържаните от QuickTime Player формати, това може да стане с инсталиране на Perian и Flip4Mac (WM Components). При VLC също се намират файлове (най-вече wmv), при които има проблеми (например не може да се декодира аудиото). Четох в един руски сайт, че VLC за Mac може и да не се предлага повече, защото в проекта няма хора, които да го поддържат (не знам дали е слух или истина).

Аз съм най-доволен от Movist. Най-много ми допада и като визия, и като възможности. MPlayer OSX Extended също е добра възможност (има линкове тук). Има съвсем "прясна" версия - Revision 13 от 1.02.2010. Тази версия успя да ме изненада, спрямо предишната, която имах (Rev.11), с това, че няколко Full HD трейлъра, при които преди имаше много накысвания (нормално, като се има предвид хардуерът ми), сега вече се плейваха много по-добре. Предполагам, че е заради ffmpeg-MT, коийто се използва (има възможност и за превключване към ffmpeg).

Това са моите наблюдения при използването им на Leopard 10.5.6 и 10.5.8. При Snow Leopard, ако си с него, може да има разлика в стабилността и скоростта и да има по-подходящи програми.

===

Ами, защото в първият му пост абсолютно никъде не се споменава Мак ОС. ...

...

хмм, това, на което попаднах аз беше, че липсват хора за разработване на х64 версия. Това е причината да напиша в горния си пост, че "х64 версия няма и скоро няма да има"

Така е. А и когато се влиза в темата от главния сайт, има вероятност да не се забележи. Не е фатално, но е добре да се отбележи, че става дума за MacOS, за да не се чуди питащият.

Аз четох, че нямат хора, които да работят по интерфейса. Дано да се реши проблемът, защото VLC-то е един от плейърите, на които разчитам.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Колеги, защо предлагате MPC-HC и KMPlayer, след като тук става въпрос за Mac OS (ZeW е споменал, че има MacBook Pro и е пуснал поста си в раздела за MacOS). И двете програми, които сте споменали, са за Windows. Ако можете да намерите версии за Mac, ще ви почерпя, защото и аз съм им фен.

Ами, защото в първият му пост абсолютно никъде не се споменава Мак ОС. Това е и причината да не погледна в коя секция е темата. Обикновено, когато е за някоя друг ОС автора споменава или в заглавието, или в поста.

Но това не е болка за умиране. Стоя зад горното си мнение с изключение на частта за MPC-HC. VLC-то работи отлично под SL.

Четох в един руски сайт, че VLC за Mac може и да не се предлага повече, защото в проекта няма хора, които да го поддържат (не знам дали е слух или истина).

хмм, това, на което попаднах аз беше, че липсват хора за разработване на х64 версия. Това е причината да напиша в горния си пост, че "х64 версия няма и скоро няма да има"

Освен горепосочените за Mac OS, мога да препоръчам и XBMC, много добра алтернатива на Front row. Всичко (поне не съм забелязал някое) върви ОК, като рядко се среща някъде да зацикля и т.н. Препоръчвам го заради плъгините и възможността да се гледат най-новите apple трейлъри.

Което вървина QuickTime.. останалото на VLC.

Единственото което мога да отбелажа като недостатък на VLC vs QT е рендерирането на субтитрите, въпреки че има доста настройки е не може да се постигне четимостта, кято QT предлага.

• 3 седмици по-късно...

Преди като имах OS X на компютъра съм ползвал VLC, винаги си бачкаше перфектно. Наистина субтитрите ме дразнят как излизат, но като цяло player - а си е чук !

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

А ... само на мене ли не ми излизат субтитрите на QuickTime (говоря за субтитри който не са вградени във филма) ?

И друг въпрос ... има ли някви кодек пакети за QuickTime, защото например като инсталирам DivX ми слага 1000 глупости (включително и плеър) ?

• 4 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • Автор

В момента съм с 3 player-a: Movist / Quick Time + Perian / VLC (няква нова версия излезе явно продължават) и честно тоя Movist не ме впечетлява хич. Държа го горе доло само щото ме мързи да re-bind-на копчетата на VLC-то да не плъзгам с пръсти а с срелките да прескачам напред назад из филма. Quick Time има същия недостатък че превърта филмите тип DVD (1x, 2x, 3x ... , 8x и т.н.) Някъф съвет как да превъртам по-добре с Quick Time ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.