Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сгазихме ви кучето! Сега-платете!

Featured Replies

?2500 глоба за собственичка на прегазено куче

6_15c3ce.jpg

Собственичка на прегазено на улицата куче в Германия беше заставена да плати над 2500 евро глоба, защото не успяла да озапти домашния си любимец и при прегазването му той нанесъл щети на полицейска кола, предаде Франс прес.

Трагедията се разиграла на 31 декември миналата година. Роби, 9-годишна немска овчарка от град Кел, в северна Германия, се изплашила от новогодишните фойерверки, изстреляни от съседния двор, и избягала от къщи, разказва за случая агенцията, цитирана от БТА.

Нейната собственичка, 65-годишната Хайди Шварк, се обадила в полицията. Местните полицаи открили кучето, което тичало по автомагистрала в района и застрашавало живота на шофьорите. След като полицаите не успели да заловят Роби, те взели крайното решение да я прегазят с полицейската кола, за да не се стигне до по-сериозна катастрофа на магистралата.

"Кучето ходеше безпризорно по магистралата, като преминаваше ту в едното, ту в другото платно. Опитахме се да го хванем, но не успяхме. Изправени пред тази ситуация, ние трябваше да направим избора между живота на кучето и този на шофьорите", казал говорител на местната полиция.

Няколко дни по-късно собственичката на Роби получила от местната полиция фактура за сумата от 2557 евро. Тези пари й били поискани, за да бъдат покрити щетите, нанесени на полицейската кола при прегазването на кучето.

news.dir.bg

Да, най-веротно сега десетина лелки ще почнат да роптаят за това как животът на кучето е много по-ценен от нечий човешки...

според мен мен пък, животът на никое животно не е над този на който и да е човек :cool:

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

ами тук - полицаите уволнени и на съд.

Интересно кои еколози ще закупят животни за зоопарка, та бездомните кучета да има с какво да се хранят...

Да, най-веротно сега десетина лелки ще почнат да роптаят за това как животът на кучето е много по-ценен от нечий човешки...

според мен мен пък, животът на никое животно не е над този на който и да е човек :)

Аз не съм лелка, но определено мисля, че моето куче заслужаваше да живее повече сравнение с нечии човешки живот.

В случая обаче подкрепям хората. Закони трябва да има и да се спазват. И домашните любимци и безпризорните трябва да са под контрол.

В БГ е масова практика кучетата да се пускат без поводи и без намордници независимо от породата и нрава си.После се чудим защо периодично има инциденти. Интересно какво ли трябва да се случи, за да на някои да започне да им пука.

Интересно какво ли трябва да се случи, за да на някои да започне да им пука.

Ами сигурно тези някои да ги нахапе домашния ми тигър.

според мен мен пък, животът на никое животно не е над този на който и да е човек :)

Аз пък съм на точно противоположното мнение :ph34r:

Тъпо, че са и згазили кучето на жената :angry: Нали има мрежи и упойващи стрелички за тая работа... А с тоя пост за ценността на "който и да е човешки живот" съм толкова несъгласна, че няма повече на къде :angry: Има хора, който заради постъпките си не заслужават дори да се наричат хора, а камо ли да се цени живота им.

мойто за това само на каишка... първо е палаво, второ че не чува (почти глухо е вече...) и тука има глоби за това на някой като му блъснат теле или крава си мълчи щото глобата е около 5000 лв...

Аз пък съм на точно противоположното мнение :wub:

Искаш да кажеш, че техният живот е по-важен от човешкия?

Мхм, интересно толкова престъпници са останали безнаказани, те тръгнали да глобавят човек, щото кучето му се изплашило.Браво! :ph34r: Било заплаха .. хаха .. а престъпници навън не са ... Щети на полицейската кола .. хахха ... да живеят машините и ние поркай тях! :hush:

П.П Германия може да е развита държава, ама не вярвам да се е справила с всички проблеми затрашаващи обществото .. тръгнали вече да глобавят хората с изплашени домашни любимци.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Това може да се случи само в изключително малоумна полицейска държава като Швабско, и полицаи, мислещи се за над Господ, по този показател бият дори и хамериканските си колеги.Но последните поне си имат яка организация за защита на животните, защото те не забравят, че ние далеч не сме единственият биологичен вид на Земята, и не сме нейни господари.Ако такова нещо стане в САЩ, където има RSPCA, тия ще ги тикнат в тюрмата за дълго време.Какъв идиот трябва да си, че от безсилие да сгазиш животното...Че и глоба да искаш...Тия са за съд до дупка...Как може да се оправдават с евентуални катастрофи, та това е като да плачеш за Нероден Петко...

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Това може да се случи само в изключително малоумна полицейска държава като Швабско, и полицаи, мислещи се за над Господ, по този показател бият дори и хамериканските си колеги.Но последните поне си имат яка организация за защита на животните, защото те не забравят, че ние далеч не сме единственият биологичен вид на Земята, и не сме нейни господари.Ако такова нещо стане в САЩ, където има RSPCA, тия ще ги тикнат в тюрмата за дълго време.Какъв идиот трябва да си, че от безсилие да сгазиш животното...Че и глоба да искаш...Тия са за съд до дупка...Как може да се оправдават с евентуални катастрофи, та това е като да плачеш за Нероден Петко...

Да речем, че неуравновесен въоръжен човек излезе от лудницата и не можеш да го хванеш. Какво ще направиш?

Ще го оставиш на свобода, с възможността сериозно да нарани или да убие други хора? Или ще жертваш един живот, за да спасиш други?

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Едно четирикрако въоръжен човек ли е, разликата е от земята до небето ... А ти дали няма да се поколебаеш, преди да го сгазиш, я си помисли ?

Напълно съм съгласен с Fixt00l.

Първо са сгазили кучето, като с това си решение са отнели живот.

След това искат пари от собствениците за нанесените щети.

Т.е. избрали са лесният за тях начин, като някой друг трябва да оправи

последиците след това. Глупаво и несправедливо.

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Едно четирикрако въоръжен човек ли е, разликата е от земята до небето ... А ти дали няма да се поколебаеш, преди да го сгазиш, я си помисли ?

Не, разликата въобще не е толкова голяма, предлагам да те оставим сам заедно с едно голямо зъбато прегладняло куче и да видим кой ще спeчели :rolleyes:

Бездомни кучета просто не трябва да има, градовете, магистралите, пътищата и т.н. са за хора. Одобрявам единствено домашните животни, с необходимите предпазни мерки.

И мисля, че преувеличавате цената на живота на едно куче, все пак е животно... предполагам всеки ден ядете месо, което също идва от убити животни... гризе ли ви съвестта?

Един човек/дори най-изпадналия убиец/ притежава неща като чувства, разум и т.н. което никое куче няма. Повече няма какво да казвам, изложил съм позицията си в първия си пост по тази тема.

Хаха, ами, оставете ме, но, горкото куче...Ще пострада сериозно.Немската овчарка е една от най-старите, уважавани и чистокръвни породи.Това далеч не е някоя хищна, безпризорна, озлобена мастия, а домашно, расово куче, за което несъмнено са били полагани грижи thumbsdownsmileyanim.gif Поради лошо стечение на обстоятелствата то е било изпуснато, отделно е имало неподготвени ( а вероятно и некадърни ) полицаи...Никой не може да каже вече какво би станало...Катастрофа ли...Имало е вариант това куче да излезе извън магистралата ( не зная какво е имало отстрани), то е имало шанс и палячовците са го отнели...Аз разбирам доста от кучета, и е нормално да негодувам така.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

По мое лично мнение това е голяма простотия!

Не мога да разбера, как точно кучето застрашава живота на хората по магистралата. Едва ли са много хората, които са тръгнали да набиват спирачки и евентуално да предизвикат някаква катастрофа. Доколкото разбрах това е било в новогодишната нощ, когато според мен не е толкова натоварено.

Ако някой беше блъснал кучето и му се беше строшило предното стъкло или нещо друго, тогава някак си щеше да е по-лесно да разбера, основанията за някаква глоба.

Полицаите решили да прегазят кучето. Можеха да се опитат да извикат някоя ветеринарна служба, да го упои/приспи. Малко е трябвало да почакат, но предполагам, че ако беше някое полицейско куче, нямаше веднага да решат да го газят. Не знам, каква е била ситуацията, но предполагам, че е имало възможност да се опитат да го прострелят, вместо да си потрошат колата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.