Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Koнфигурация за около 650-700 лева

Featured Replies

Здравейте, бихте ли ми препоръчали конфигурация за тази цена без монитор. Ще го ползвам главно за игри. Благодаря предварително.

• Автор

Koя е фирмата дистрибутор на горните компоненти? Как да си ги поръчам. За да не е реклама ми ги драсни на ЛС.

20848119.jpg

+ OCZ DDR3 PC3-12800 + 4770

ПП. Цената може да се смъкне ако РАМ-та е тази

Подкрепям идеята с 2 ръце и един крак, че трябва да стоя на нещо...

zudozudo.jpg

Toва е от мене ама не ми вярвай много!

Тая машина не си струва парите... Рамта е малко, видеото е бавно, дъното е мизерно, процесора е само на нивото на Athlon-a.

Голям + за Mrik.

PS: mrik, дори и да купи втората посочена рам тя е ДДР2 и няма да стане на дъното.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Това ми е втори опит ,а и си го предупредих да не ми се вярва :speak: !

Това ми е втори опит ,а и си го предупредих да не ми се вярва :speak: !

Тогава опитите ги прави за себе си, за да не подвеждаш хората.

Тогава опитите ги прави за себе си, за да не подвеждаш хората.

Правилно но съвсем малко грубо(обаче истината боли)

А за откъде можете да си ги купиш-където ги намерите най-евтино.

Иначе май вече в темата пише всичко което ви трябва.

PS: mrik, дори и да купи втората посочена рам тя е ДДР2 и няма да стане на дъното.

Ууупс...недоглеждане...мерси за поправката. Тва за по-евтината РАМ го махнах, тъй като в sky има 2ГБ А-ДАТА ДДР3 1333Мхц за 89лв. и не си заслужава спямо ОCZ-та който е доста по-бърз и на супер тайминги.

Ууупс...недоглеждане...мерси за поправката. Тва за по-евтината РАМ го махнах, тъй като в sky има 2ГБ А-ДАТА ДДР3 1333Мхц за 89лв. и не си заслужава спямо ОCZ-та който е доста по-бърз и на супер тайминги.

Работи ли phenom 545 с ддр3 над 1333mhz?

• Автор

В един друг форум ми препоръчаха това:

MB: GIGABYTE MA770-UD3-

CPU: AMD Athlon II X2 Dual Core 240

VGA: GeForce 9600GT 512MB DDR3(256bit)

RAM: 2x2GB Kingston 800Mhz

HDD: WD 500GB 7200 16MB SATA II-80.

PSU: FORTRON FSP450-60APN, 450W

Какво е вашето мнение за тази конфигурация и колко ще ми излезе, по вашите източници?

Какво е вашето мнение за тази конфигурация и колко ще ми излезе, по вашите източници?

~687лв от SKY ,но нямаш кутия

Смея да твърдя ,че конфигурацията на mrik е доста по-добра и балансирана.По-голям хард,по-добро видео, ддр3 въпреки че е 2гб...

ами накратко старо видео, което е по-зле от 4770, старата ддр2 памет, диска може да е и с 32 мб кеш.

дъно http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14074 160лв GIGABYTE MA785GT-UD3H, AMD785G, DDR III 1800(O.C)/1666/1333/1066, VGA, SATA II, 1394, GLAN, AM3

процесор http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=13798 113лв AMD Athlon II X2 Dual Core 245, 2.9 GHz, 2MB, BOX AM3

памет http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14215 89лв ADATA 2GB DDR III 1333

диск http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=9603 96лв SEAGATE 500GB 7200 32MB SATA II

кутия и захранване http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=4180 80лв, мисля че това беше с делта, има едни с 10тина лв по-скъпи дето са с фортрон

видео 5750 http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=14765 198лв , общо 736, може да смения видеото/4670/1гб/ддр3/ с http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=13764 130лв и става 668лв, но ако ще играеш игрици си заслужава 5750. междудругото мн трудно се намира 4770, и затова не съм я писал, ако я намериш взимаи нея, може би тя е с най-добро съотношение цена/производителност.

с какъв монитор си междудругото??? на каква резолюция играеш това е важно при избора на видео.

Редактирано от YDimov (преглед на промените)

вариант е да използваш вграденото видео, за сметка на това си взимаш още една плочка памет, а след това с монитора и видео, вградената карта е зле и ще ти дърпа памер затова ако избереш този вариант ти препоръчвам още една плочка памет, то ти ще си я земеш рано или късно.

Зависи какъв монитор ще си взимаш, ако е с резолюция 1920х1080(1200), то тогава няма да минеш със 150-200 лева за видео. ако е 1680х1050, то тогава 4770 и 5750 ще ти свършат работа засега, те като производителност са горе долу на едно ниво 5750 е малко по-добра но разлика едва ли ще усетиш реално.

Процесор-AMD Athlon II X2 240, АМ3, Regor (2,8 GHz,, 2 MB L2 cache)

Дънна платка-Gigabyte с чипсет AMD 785G

Охлаждане box

Памет-2 GB, DDR3-1333

Видеокарта-ATi HD4650, 1GB PowerColor PCI-E, DDR2, 128bit, 2xDVI, TV Out

Твърд диск-500 GB, SATA II, 16 MB cache

Оптично устройство DVD-RW, 20x-22x, SATA

Кутия и захранване ATX Midi Tower, 350 W

Общо 670 лева

Процесор-AMD Athlon II X2 240, АМ3, Regor (2,8 GHz,, 2 MB L2 cache)

Охлаждане box

Памет-2 GB, DDR3-1333

Твърд диск-500 GB, SATA II, 16 MB cache

Оптично устройство DVD-RW, 20x-22x, SATA

Кутия и захранване ATX Midi Tower, 350 W

Общо 670 лева

Предлагаш дъно с вградено видео не мисля че си заслужава има по добри предложения за същата цена.

Видео картата е "мършичка" нестава за игри.

редакция:

И захранване няма, ако залагаш на това от кутията хвърляш парите за останалите компоненти на вятъра.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Предлагаш дъно с вградено видео не мисля че си заслужава има по добри предложения за същата цена.

Видео картата е "мършичка" нестава за игри.

редакция:

И захранване няма, ако залагаш на това от кутията хвърляш парите за останалите компоненти на вятъра.

за захранването си прав,но да ти напомня че видеото е 1гб.и не е вградена

• Автор

Утре имам път за София и ще се отбия в офиса на sky. Спирам се на предложението на mrik. Проблемът е, че надхвърля малко финансите ми. Ако имате други предложения и съвети, давайте. Ще сами полезни, понеже съм си много бос.:)

Редактирано от vodafoneo (преглед на промените)

Дъната с чипсет 785G са с вградено видео.

Видео то е с DDR2 памет, няма как да се възползва от единия гига баит.

Ще се опитам да обесня.

Имаш един съд от 1000литра пълен с вода с две дупки.

Подобен съд но 500литра и той пълен с вода но водата изтича от три дупки.

Как мислиш от кои съд водата изтича по-бързо? За видео графиката обема няма голямо значение от значение е единственно скороста.

Утре имам път за София и ще се отбия в офиса на sky. Спирам се на предложението на mrik. Проблемът е, че надхвърля малко финансите ми. Ако имате други предложения и съвети, давайте. Ще сами полезни, понеже съм си много бос.:)

Ако са толкова проблем парите може да вземеш http://sky.bg/Details.aspx?ID=9474 този хард и да спестиш 20лв.Но ако НЕ си толкова до тези 20лв не си заслужава...

Ако са толкова проблем парите може да вземеш http://sky.bg/Details.aspx?ID=9474 този хард и да спестиш 20лв.Но ако НЕ си толкова до тези 20лв не си заслужава...

Какво означава да са проблемни пари? Ако предложат 770Т дънна платка вместо 785 ще спестят 10-тина лв - достатъчно пари да не режат от хард диска...

Не разбирам какъв спор се води в момена - mrik предложи до момента най-добрата конфигурация... Ама другите пишат какви ли нв машини и бърйат човека.

Ако имаш външно видео не ти трябва вграденото. Тогава за тоя бюджет отиваш на един единствен чипсет - 770Т

Видео от ранга на 4770 е екстра за тези пари, които плащаш. 9600 е много назад, а 5750 е с около 20-тина лв по-скъпа и прекалено ще излезеш от бюджета.

• Автор

Какво означава да са проблемни пари? Ако предложат 770Т дънна платка вместо 785 ще спестят 10-тина лв - достатъчно пари да не режат от хард диска...

Не разбирам какъв спор се води в момена - mrik предложи до момента най-добрата конфигурация... Ама другите пишат какви ли нв машини и бърйат човека.

Ако имаш външно видео не ти трябва вграденото. Тогава за тоя бюджет отиваш на един единствен чипсет - 770Т

Видео от ранга на 4770 е екстра за тези пари, които плащаш. 9600 е много назад, а 5750 е с около 20-тина лв по-скъпа и прекалено ще излезеш от бюджета.

Всъщност 5750 е с 65 лева по - скъпа. Направих поръчката за 4770, но ми казаха, че не я предлагат вече и човека ми предложи 5750 за 215 с 20 лева отстъпка. Съгласих се.

ЦЪК. С доставката ще ти стъпи под 210лв... Ако си в софия - без доставка... 65лева разлика между 4770 и 5750 е подигравка с клиентите...

Иначе 4770 нормално е около 170-180лв, а виждаш линка за 5750 за 200лв (по-рано беше 197)...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Извини ме за невежеството, но има ли разлика, между твоя линк и тази карта; http://q-trade.bg/index.php?cPath=41 третата от долу нагоре? Питам не за друго, а защото в скай пише 512 МВ, а тука го дават 1GB.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.