Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с мишка

Featured Replies

Здравейте,

Купих си нова мишка (А4tech Glaser матовата с оранджевото бутнонче за 2x) и нов пад(обикновен черен платнен)свързах мишката през USB

обаче сега отдоло не свети .. работи си нормално ама не свети и другия въпрос е защо като я вдигна във въздуха и стрелката(курсора) започва да мърда насякаде като луда?

Момче, това е лазерна мишка и лъчът не е във видимия за човешкото око спектър.

П.П. Влезе в "Бисери"

• Автор

За какво тогава стара ми мишка светеше червено ?

И може ли да отговорите на 2рия въпрос ?

@mita4e Нещо не разбрах твоя пост?

Редактирано от kostadinchy (преглед на промените)

За какво тогава стара ми мишка светеше червено ?

Защото не е била лазерна, а обикновена оптична.

И може ли да отговорите на 2рия въпрос ?

Вече не намирам смисъл...

• Автор

Защото не е била лазерна, а обикновена оптична.

Вече не намирам смисъл...

Абе аз кво да напрая като не разбирам от PC ?!

Аз ако разбирах нямаше да питам тука!

Абе аз кво да напрая като не разбирам от PC ?!

Аз ако разбирах нямаше да питам тука!

Тези, горе само се опитват да те объркат!

Да не би да има разлика между оптична и лазерна мишка? Лазерната мишка да не би да не е оптична :yanim:

А защо не се вижда червения лъч - не знам. Може наистина да е в невидимия инфрачервен спектър.

Да не би да има разлика между оптична и лазерна мишка? Лазерната мишка да не би да не е оптична :yanim:

А защо не се вижда червения лъч - не знам. Може наистина да е в невидимия инфрачервен спектър.

До колкото знам има разлика:

Оптичната ползва светодиод, а лазерната лазер :cool:

• Автор

A можеш ли поне ти да ми кажеш как да го премахна това мърдане на стрелката като вдигна мишката .. Като обърна подложката спира ама много трудно се мърда мишката :S

Оптичната ползва светодиод, а лазерната лазер :cool:

Добре .. тва го разбрах и на мене не ми пречи грам просто ми беше интересно .. сега вече остава 2рия въпрос ..

Абе тия Glaser ги водят, че вървят на всяка повърхност, не би трябвало да ти прави проблем. И защо искаш да я вдигаш тая мишка?

Това "бутонче за 2х" натисна ли го? Има ли промяна?

• Автор

Абе тия Glaser ги водят, че вървят на всяка повърхност, не би трябвало да ти прави проблем. И защо искаш да я вдигаш тая мишка?

Това "бутонче за 2х" натисна ли го? Има ли промяна?

Не бе чоек ти неможеш да ме разбереш .. ако дигна мишката във въздуха и почва стрелката да мърда насякаде и ми пречи като играя ЦС примерно като дигна леко да я преместя и мерника отива на майната си ..

Не бе чоек ти неможеш да ме разбереш .. ако дигна мишката във въздуха и почва стрелката да мърда насякаде и ми пречи като играя ЦС примерно като дигна леко да я преместя и мерника отива на майната си ..

Ами нормално е да мърда, като я вдигаш - губи фокусно разстояние. Аз моята я плъзгам, пробвай и ти (това в рамките на шегата). Ако не ти е достатъчно бърза, настрой й по-висока чувствителност, не я вдигай.

Ами нормално е да мърда, като я вдигаш - губи фокусно разстояние. Аз моята я плъзгам, пробвай и ти (това в рамките на шегата). Ако не ти е достатъчно бърза, настрой й по-висока чувствителност, не я вдигай.

Аз не мисля, че това е нормално и това, което говори момчето дейстително е проблем. При подобно вдигане не е редно мишката да отива където и да е било. Дори и да отчита промяна на позицията, то тя трябва да е минимална. Според мен просто мишката ти има дефект. Аз на лаптопа съм ползвам лазерна мишка и тя по същия начин правеше, но не беше нужно да я вдигам дори. Препоръчвам ти да я върнеш обратно в магазина. Като физическо лице ти имаш права, запознай се с тях.

Аз не мисля, че това е нормално и това, което говори момчето дейстително е проблем. При подобно вдигане не е редно мишката да отива където и да е било.

Братко, а ако е огледална повърхността? Стъкло?

• Автор

Братко, а ако е огледална повърхността? Стъкло?

Не е стъкло нито е прозрачно просто е подложка от 2 лева и е платнена от едния край,който е определен за ползване мишката мърда като се вдигне,а като я обърна подложката с това,което трябва да залепне за бюрото и я вдигна тя не мърда и аз мога да играя така,но долната част на подложката е една такава нз как да обясня и мишката много трудно се движи. ;)

Не е стъкло нито е прозрачно просто е подложка от 2 лева и е платнена от едния край,който е определен за ползване мишката мърда като се вдигне,а като я обърна подложката с това,което трябва да залепне за бюрото и я вдигна тя не мърда и аз мога да играя така,но долната част на подложката е една такава нз как да обясня и мишката много трудно се движи. :yanim:

Пробвай си мишката върху най-обикновен бял лист хартия дали се държи нормално. Ако не тогава я връщай в магазина.

Оптичната ползва светодиод, а лазерната лазер :rolleyes:

Да - оптичната ползва светодиод, а лазарната - ползва лазер, който е пак светодиод и се нарича светодиоден лазер :rolleyes:

Та кава е сега разликата ?

Да - оптичната ползва светодиод, а лазарната - ползва лазер, който е пак светодиод и се нарича светодиоден лазер :D

Та кава е сега разликата ?

Извинявам се, че се отклоняваме от темата, но все пак:

светодиодната мишка (оптичната) ползва светодиод - LED. При тях уловеното изображение, което предава към оптичния сензор е по неясно спрямо лазерната мишка. При лазерната мишка оптичния сензор е различен и дава много по точно и прецизно изображение. Именно затова тези мишки са за предпочита при геймърите. Другата разлика е, че при прекалено гладка повърхност сигналът при оптичната мишка, който връща към сензора може да се разсея и да не даде точна картина.

За да съм напълно коректен - оптичния сензор при оптичната мишка и лазерната мишка са различни, въпреки че идеята на лазерната мишка и технологията е взаимствана от оптичната, това не я прави еднаква.

Редактирано от bennito (преглед на промените)

• Автор

Проблема се оправи :blink: Отидох неска в магазина тоя чичка я пробва и там така.. Вика тя сяка мишка праи така .. Вика ако искаш да я смениш и аз викам добре и зех същата обаче с 4 лева по скъпа и е на CANYON dpi 1000 така пише на нея и сега вече го няма тва нещо да мърда .. Уж казаха,че тая е оптична,а пак не свети ? Обаче варви добре.

Леле колко неграмотни постове!!!

Деца, запомнете: след възклицание - винаги запетая.

Аз имам същата А4 Tech Glaser. Tя е предназначена за стъклени повърхности,поне така пише на опаковката, когато я купих. Самата мишка е оптична, разглобявал съм я няколко пъти за да я чистя и си свети червения диод вътре. Иначе отвън не се забелязва, че свети. Само на тъмно може да се види, че свети и то ако сериозно се вгледаш.

Редактирано от embolado (преглед на промените)

Деца, запомнете: след възклицание - винаги запетая.

Ти явно не правиш разлика между запетая и напълно грешно написани думи, и начин на изразяване ... (няма коректни думи за начина на изразяване, който е ползван тук)

Но като те гледам ти, тук си на вскяа манджа меродията :halloween7::gift::biggrin: и явно да се спори с теб е безмислено. Поредният кретен!

Но като те гледам ти, тук си на вскяа манджа меродията :D :D :D и явно да се спори с теб е безмислено. Поредният кретен!

МерОдия, а? :D

Здравейте,

Купих си нова мишка (А4tech Glaser матовата с оранджевото бутнонче за 2x) и нов пад(обикновен черен платнен)свързах мишката през USB

обаче сега отдоло не свети .. работи си нормално ама не свети и другия въпрос е защо като я вдигна във въздуха и стрелката(курсора) започва да мърда насякаде като луда?

не свети щото лазерът свети в невидимия диапазон (вижда се съвсем слабо и то при определен ъгъл част от светлината ,преминала през призмата)... оптичните светят щото са с диод... набутал си се каньона (не, че е лоша ама не е GLazer)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.