Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

17 годишен уби майка си защото не платила интернета!

Featured Replies

Румънски тинейджър наръгал приемната си майка 17 пъти, защото в опита си да го ограничи от игрите не платила сметката за интернет. И героят не можал да играе, познайте, Counter Strike.

Lonut Silviu Savin, a Romanian Counter-Strike gamer, was devastated when his mother attempted to stop his addiction to the game by simply not paying the internet bill. The adoptive mother paid alright; with her life. After Lonut was unsuccessful logging onto the internet to play Counter-Strike, he stabbed his adoptive mother 17 times, which ultimately, lead to her death.

Even more concerning is that the 17 year old continued on with his day, traveling to a local internet cafe to play Counter-Strike, leaving his adoptive mother to die in their home. Lonut was said to have played for 4 hours, and then turning himself to local authorities.

Ones who were close the the teen noticed that he was quiet and independent, but were shocked that he was capable of doing such a horrible thing. The owner of the internet cafe stated that Lonut was quiet when he played the game, and cursed occasionally, but never did he expect the boy to commit such a crime. Teachers and fellow students also noted that he was very independent, but this type of action was never expected.

Ето и линк към пълният текст шТрак.

Затова не трябва много време да играем пред компютъра ! Защото се вманиачават (пристрастяване като наркотика).

Ми те наркотиците като са забранени, защо тогава има наркомани?

Дам, всеки си търси виновник. Аз пък ще кажа, че след като детето е стигнало до там, значи нещо куца във възпитанието му.

Затова не трябва много време да играем пред компютъра ! Защото се вманиачават (пристрастяване като наркотика).

То по тая логика (защото един малоумник направил нещо лошо) дай всички да не играем игри...

Като станаха убийства в дискотека дай да не ходим на дискотека, като стават убийства по пътищата дай да не вървим по пътищата... не си мисли, че нещата идват от компютъра...

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Всичко опира до харакер, аз като играя ЦС откакто се помня ... да съм убила някой? Дрън, дрън .. има си деца с по-слаба психика, на които трябва да се обърне внимание, не слагайте всичко живо под един знаменател.Там родителите да му мислят!Търсят се нещо да се хванат...

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Всичко опира до харакер, аз като играя ЦС откакто се помня ... да съм убила някой? Дрън, дрън .. има си деца с по-слаба психика, на които трябва да се обърне внимание, не слагайте всичко живо под един знаменател.Там родителите да му мислят!Търсят се нещо да се хванат...

Абе на някои и родителите не са виновни а сами са си виновни.

PC игрите не са много далеч от пристрастяването към дрогата т.е. са един вид наркотик. С това не искам да кажа, че всеки, който играе, е зависим, да не говорим да се стига до престъпни деяния като с този случай, но има много тийнейджъри, които наистина са зарибени и пристрастени до такава степен, че спират да ядат, да спят, да учат, да ходят на училище....по 24ч играят -- това е убийствено за здравето и за психиката на детето, и може да доведе до много тежки последици. И при най-добро желание, родителите нямат физическата възможност да упражняват 24/7 контрол.

Редактирано от LadyCruella (преглед на промените)

Човек може да се пристрасти към правене на секс, гледане на телевизия, разговори по телефона, ПУШЕНЕ НА ЦИГАРИ, алкохол и т.н.Дайте да въведем строг контрол към всичкото това. Направо да ги забраним (без секса естествено) - особено цигарите, от които умират милиони годишно. Колко сте ЗА???За да се превърне в порок играенето на компютърни игри - трябва да липсва какъвто и да е било контрол/интерес от родителите и/или да е налична предпоставката, заради която много тинейджъри прекаляват с гореизброените пороци - депресия. При всички положения компютрите и игрите не са виновни, а липсата на каквато и да е било воля и възпитание...

Абе при някой компа е единственото нещо, което е хубаво за тях, поради простата причина, че не се е намерил никой да им покаже, че има друг свят, да им отвори очите за красивото ... да види, че всичко може да е различно и т.н.

Горепосочените примери с алкохола, наркотиците, цигарите е нещо такова.Всеки жевее в свой собствен измислен свят ... Забавно е докато си в него, след време се налага насила да излезнеш и това те прави агресивен.Мисля че всеки може да даде примери ;)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Много недалновидно - кой сега ще му плаща интернета питам аз?

Не мога да се съглася че трябва да търсим вината в игрите или софтуерните компании които ги създават, без значение дали са онлайн-игри или комерсиални като CS, Need for Speed, Diablo и т.н. Всичко това си е просто бизнес. Аз когато бях на 8 г. имах "Правец-16" и тогава под DOS имаше едни елементарни игрички. И аз играех по много до като растях, да си кажа честно. После през 1992 г. когато станах на 14 г. имах първо Atari и после през 1993 г. ми подариха и Nintendo. Братовчед ми и той имаше Nintendo понеже подариха и на него в същата година Nintendo, тогава е бил на 9 г. И двамата се скъсвахме да играем особено на Contra - къде аз в тях ходех, къде той идваше в къщи. Даже и неговите и моите родители играеха до скъсване, само че те играеха на MARIO. Моите и неговите родители дори се съзтезаваха на MARIO кои повече точки ще направи и до кое ниво ще стигне. Даже си имахме график с родителите си кой кога да включи Nintendo към TV и да играе. Наистина от тогава насам продължаваме да сме маняци на игри, харесва ни да играем, но не помня аз или братовчед ми да е убил някой......... Или пък някой от нашите родители да е стигнал до агресия.........Наистина хубаво е чувството да избягаш поне за малко от горчивата действителност която те заобикаля, от ежедневните житейски проблеми. Може да се каже че разтоварва играта - поне аз и братовчед ми сме на това мнение, както и нашите родители. Само когато играеш - единствено само тогава ще имаш възможност да се почувстваш герой който минава през купища преключения в друг свят, или на друга планета, и побеждава накрая като при филмите. Мисля че тук всеки ще се съгласи с мен. Днес съм на 32 г. а братовчеда е на 26 и продължаваме да играем, както и родителите ни, но не забравяме и задълженията си. Приятелката ми и тя играе по много. Никой от нас е нямал никакви проблеми, на никой от нас нищо лошо не му се е случило до сега и няма и да се случи. През 1995 г. бях в Норвегия и Швеция с баща ми, и видях че в тези държави играят Nintendo възрастни пенсионери баби и дядовци. И пенсионерите там даже играят много повече от младите защото са свободни и нямат какво да правят, до като младите имат да учат. Като се върнахме в България и като казах на познати че пенсиите в други развити европейски държави играят TV- игри, тука ме гледаха с недоумение и със изцъклени погледи, и не можеха да вземат решение. От тук си направете сметката - навънка пенсии играят игри до скъсване, а тука нашите гледат скептично на това, и се чудят как така, и мърморят под носа си. Нещо нормално е за много държави да се играят игри не само от деца но и от възрастни. Ама там хората не са скептици като тука, а това го имат за разтоварване и развлечение. Нищо лошо няма в това да се играят игри. Има хора убиват без да им се налага да играят игри. Човек или е способен да убие, или не е. Няма средно положение. Има хора с лабилна психика, където някои игри може да ги провокират да направят някоя глупост. Във USA през 2001 г. имаше един случай дето двама младежи влезли в едно училище със картечни полуавтоматични пистолети и застреляли 5-ма ученика, и тогава хвърлиха вината на ID SOFTWARE която е създала играта QUAKE-2 че едва ли не тази игра е провокирала тези двамата младежи да извършат престъпление, а после се оказа че те дори никога не са играли QUAKE-2, а били подставени лица на които е платено ( вероятно от конкуренция ) да стрелят по хора, и като ги заловят да кажат "Ами стреляме понеже играхме QUAKE-2, и искахме да опитаме на как излглежда в реалност стрелбата" - това са им били думите тогава. И по него време за малко да осъдят фирмата ID SOFTWARE и даже искаха да забранят QUAKE. Но се доказа че тези двамата изобщо не са били случайни - те са били криминално проявени, с голямо криминално досие, множество висящи дела за други стрелби по улиците само че без жертви до тогава, доказа се че им е платено да стрелят и да се оправдят със QUAKE, и са живеели в някакво гето с негри дето полицейска кола не може да влезе сама там защото.............. може и да не излезе после. Така че не можем да виним нито игрите, нито интернет нито компютрите. Аз съм на мнение че е по добре човек да стои пред компютъра и да играе, от колкото да взима дрога, и други подобни пороци които завършват със смърт! Една майка от нашата махала беше казала че е много по спокойна когато детето и стои пред компютъра дори и по цяла нощ до сутринта, от колкото да го се притеснява и да го мисли ако ходи по дискотеки да не го пребият някъде или да го намушкат - дали в дискотеката или в някой бар ( често срещано явление в днешно време особено в нашата страна ). Поне е сигурна и спокойна жената че дето и си е в къщи, а не по улиците и долнопробни заведения където има риск или да бъде пребито и осакатено, или намушкано! Ще се отнася до мен макар и възрастта ми - твърдо ДА ще продължавам да играя на PC-игри защото ми е кеф, защото ми харесва, защото ме разтоварват, разсейват и развличат. Който иска да ми се смее, да ме мисли за недорасъл - хич не ми пука. Вярно е че GTA тласка към насилие, и хора с лабилна психика трябва да бъдат взети под внимание ако я играят. Аз също съм я играл но до сега не съм приложил в реалност някое от действията на GTA, няма и да го направя. Явно на всеки човек различно му действат игрите. А онлайн браузър-игрите са повечето платени, нарочно се развива бавно действието за да му излезе търпението на играча, и да плати или със SMS или кредитна карта. Там целта е да ти вземат парите. А такива които казват да се спрат и забранят игрите, и компютрите - първо да погледнат календара в кой век и коя година живеем и тогава да помислят преди да отговорят! Човек просто или има предварително заложени способности за убийство или няма. Ако игрите бяха виновни - това означава всички по целия свят които са запалени геймъри ( а те не са никак малко ) да бъдат убийци включително и аз. :) Всичко зависи от психиката на човека.

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Затова трябва да се забранят он-лайн игрите.

хехе. искаш да има още хора наръгани по 17 пъти ли ?! Доста глуповато мнение !!!

Просто родителите трябва да обръщат повече внимание на децата си....

Он-лайн игрите създават някакво измислено съревнование и тъй като организмът трябва да изхаби някъде излишната си физическа енергия, то играчите стават все по-нервни, което в крайна сметка ескалира до агресия - дали върху себе си, като играча стои с денонощия пред компютъра, или върху околните, които за разлика от противниците, са под ръка. Повечето индивиди се опитват да бъдат по-добри в дадена он-лайн измислица от другите играчи и тъй като това е невъзможно, те почват да се ядосват и изнервят, което пък разрушава нервната им система и те стават нестабилни. Резултатите се виждат - убийства, умрели в тоалетните от физическо изтощение, срещу между играчи за сбиване и т.н. Хората са го казали отдавна - здрав дух - здраво тяло. Он-лайн игрите разрушават и двете. Виж обикновените single игри са по-малко опасни, поне тези, които имат край. Там се конкурираш с това, което са заложили авторите в играта и винаги има край. Още повече, че е приятно да го достигнеш след положените усилия. И винаги след като превъртиш дадена игра, може да си дадеш почивка. Всички игри водят до пристрастяване, просто едните имат край, а другите не. Отделно идеята на он-лайн игрите е да се получи цикъл, за да може играчът да играе възможно най-дълго време едно и също нещо. Е как да не затъпее човек в такъв случай? Single играчите играят различни игри, като всяка има нещо уникално в себе си и предоставя нова информация. Човек се идентифицира с главния герой във всяка игра, но за кратко време и с всяка игра героят е различен. Докато при он-лайн игрите се идентифицираш само с един и колкото повече време играеш, толкова повече се вживяваш в него, което на практика е личностна деградация. Затова игри от рода на WoW и CS трябва да се забранят, понеже повечето хора са прекалено слаби сами да се справят с пристрастяването си.

Точно така казах и аз.Всичко е въпрос на психика и не малко отговорност носи и възпитанието,грижовността,любовта към даден човек.Много мразя, когато някои хора търсят нещо/някой да обвинят за собствените си проблеми.Явно компютъра дава нещо повече на едно дете отколкото мама и тате.Така че вината да се търси първо от родителите, после от другите неща!

Явно компютъра дава нещо повече на едно дете отколкото мама и тате.Така че вината да се търси първо от родителите, после от другите неща!

Нормално е. Не бива да бъдат обвинявани само родителите, защото както казаха по-горе-те не могат да имат 24-часов контрол над детето си. Твоите имат ли? И какво е това, че компютъра дава повече от мама и тате? Майката и бащата дават дом, семейство, топла храна, изпрани дрехи, обич, грижи, закрила, подкрепа, но в един момент детето иска усамотеност, а и не само. Всеки човек търси уединение и го намира на различно място. Да, компютъра дава много-не говоря само за игрите. Компютаризацията колкото улеснява, толкова и вреди. Медала има две страни. Ти също играеш, ти също използваш компютър, аз също играя, стоя пред пс-то, но за това не са виновни майка ми и баща ми. Просто света стана такъв. Не казвам, че одобрявам случващото се, но това е незибежно. И хората са го направила такова. Ако играта ми не беше направена безплатна, за да си изтегля от еди-кой си сайт, аз нямаше да го направя. И доста други хора също.

И телевизията вреди, защото отдавна програмата й се е превърнала в пълна помия, далеч от това което е била и трябва да бъде, но никой не казва, че трябва да бъде спряна. Всичко зависи от психиката на даден човек. Затова не всички са комарджии, затова не всички играят като луди на виртуални игри, затова не всички се друсат, затова не всички стават алкохолици или пък убиват приемните си майки, тъй като не са им платили нета!

На мен ми е много интересно защо всички се пристрастяват към тъпотии и безполезни дейности - пушене, друсане, PC игри, Лице-книга...?

Защо никой не се пристрастява към... например зидане на стени, чистене на улици, посаждане на дървета и цветя?!

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Да бе, игрите били виновни, че и компютърът даже. Много добре знаете, че има доста деца, особено в пубертета, които имат интереси, различни от тези на съучениците си. Когато не можеш да намериш хора от обкръжението си, с които да общуваш на тези теми, просто търсиш тези хора другаде. В този случай в интернет. Затваря си в къщи и си цъка хлапето. Няма лошо попринцип, защото това са периоди, всичко минава (или поне в повечето случаи). За съжаление някой си остават асоциални и продължават да водят този наичн на живот.

Сега, това че въпросното лапе е било психически и емоционално нестабилно..и Господ да слезе едва ли ще му помогне. Има семейства с перфектни родители, и децата пак са дебили. Шанс. Не преписвайте всичко на родителите, те не огряват навсякъде. Има си черти на характера, които просто не могат да се променят. Не всичко зависи от възпитанието.

То по тая логика (защото един малоумник направил нещо лошо) дай всички да не играем игри...

Като станаха убийства в дискотека дай да не ходим на дискотека, като стават убийства по пътищата дай да не вървим по пътищата... не си мисли, че нещата идват от компютъра...

Ми аз например точно по тази причина не ходя на дискотека вече.

Сега пък ... не казвам, че за всичко са виновни родителите.Seismic много ясно, че нямат 24 часа контрол над мен, но пък ме въпитаха така, че да знам кое е полезно и кое не.При мен вече(подчертавам вече) няма нужда да дойдат и да ми кажат, че трябва да стана от компютъра и да ми се карат.Аз сама си го правя.Имам го от многоооо години компютъра и честно казано в началото се бях зарибила толкова много, че съм правила по няколко дни на компютъра.Обаче след разговор с тях ми казаха, че спрат нета и че няма да ми дадат да сядам ако не се огранича.Разбира се, направих го.Сега и те, и аз съм доволна!Нямаме проблеми, разправии и т.н.Представям си, ако ме бяха оставили да седя пред компа .. сега щях сигурно с очила да съм и 150 кг тегло. :baby: Разликата е там, че има отговорни родители и безотоговорни и като се хване на време няма да имат ядове.Грешно е да се смят, че по-добре да оставят детеto пред компа отколкото да го пускат навън иначе както каза Shadow_skill се превръща в асоцилано и безмозъчно същество.Но пък какво ... като си здравомислещ .. няма да се стигне до там. :rolleyes:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.