Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

17 годишен уби майка си защото не платила интернета!

Featured Replies

Он-лайн игрите създават някакво измислено съревнование и тъй като организмът трябва да изхаби някъде излишната си физическа енергия, то играчите стават все по-нервни, което в крайна сметка ескалира до агресия - дали върху себе си, като играча стои с денонощия пред компютъра, или върху околните, които за разлика от противниците, са под ръка. Повечето индивиди се опитват да бъдат по-добри в дадена он-лайн измислица от другите играчи и тъй като това е невъзможно, те почват да се ядосват и изнервят, което пък разрушава нервната им система и те стават нестабилни. Резултатите се виждат - убийства, умрели в тоалетните от физическо изтощение, срещу между играчи за сбиване и т.н. Хората са го казали отдавна - здрав дух - здраво тяло. Он-лайн игрите разрушават и двете. Виж обикновените single игри са по-малко опасни, поне тези, които имат край. Там се конкурираш с това, което са заложили авторите в играта и винаги има край. Още повече, че е приятно да го достигнеш след положените усилия. И винаги след като превъртиш дадена игра, може да си дадеш почивка. Всички игри водят до пристрастяване, просто едните имат край, а другите не. Отделно идеята на он-лайн игрите е да се получи цикъл, за да може играчът да играе възможно най-дълго време едно и също нещо. Е как да не затъпее човек в такъв случай? Single играчите играят различни игри, като всяка има нещо уникално в себе си и предоставя нова информация. Човек се идентифицира с главния герой във всяка игра, но за кратко време и с всяка игра героят е различен. Докато при он-лайн игрите се идентифицираш само с един и колкото повече време играеш, толкова повече се вживяваш в него, което на практика е личностна деградация. Затова игри от рода на WoW и CS трябва да се забранят, понеже повечето хора са прекалено слаби сами да се справят с пристрастяването си.

Много правилно си написал и напълно съм съгласен с теб. Онлайн-игрите нарочно са направени да се развива бавно действието, и там има подсказки ако искаш да се развиеш бързо - плати си. А пише "Безплатни онлайн-игри" - поредната лъжа и измама. После там има и много несправедливост и некорекност защото, там има условия за анархия и хаос. Бях се опитал веднъж да се регистрирам в една онлайн-игра рицарската, и забелязах че дори и когато ме няма логнат в системата продължават да ме нападат и героя ми отслабва. От къде на къде когато те няма логнат в системата - ще продължават да те нападат ? Много некоректно. И парите ( виртуалните пари ) които си изработил със тях си купуваш принадлежности и ресурси и спомагаш за развитието си, но най наглото е че като не си на линия логнат, зад гърба ти те нападат други играчи и ти присвояват и парите и ресурсите и ти пак си от нулата! Някои хора за да ускорят развитието си плащат с кредитни карти или SMS. Аз просто прекъснах да играя след като спрях да се логвам в системата и вече са ми закрили акаунта. Просто спрях и толкова. Предпочитам си комерсиалните игри - като Star Craft, Quacke, Age of Emipres - там поне има действие и развивите. Наистина че игри от рода на Wow и CS трябва да се вземат под внимание, още по добре е ако се запазят със същите имена но стила и сюжета да бъдат променени без насилие например, понеже там има агресия и насилие, както всяка игра която се играе в мрежа да се избиват един срещу друг. Например Quake никога не съм играл мрежа да се стреляме едни срещу други, а само на мисиите. Вижда ми се някак си безинтересно мрежа на Death Match където се стрелят едни срещу други без никакво развитие. Винаги съм предпочитал мисиите и да минаваш нивата, да намираш тайни проходи, тунели, портали в други светове, да търсиш ключове и други предмети. Там където има приключения с необятни тайнствени неща. Там поне се бориш против злото. Когато се пробвах на GTA и там забелязах че има доста насилие и агресия, и на хора с лабилна психика може да подейства до някъде. Според мен различните игри действат по различен начин на различните хора. Добре че на мен не ми влияят в отрицателния смисъл. :speak:

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Наистина че игри от рода на Wow и CS трябва да се вземат под внимание, още по добре е ако се запазят със същите имена но стила и сюжета да бъдат променени без насилие например, понеже там има агресия и насилие.

А то в Quake насилие няма нали, сигурно с любов ги убиваш.Аз викам тогава само Тетрис да играем.

А то в Quake насилие няма нали, сигурно с любов ги убиваш.Аз викам тогава само Тетрис да играем.

Зависи. Във Quake ако играеш на мисиите - там минаваш нива, търсиш врати към други портали, включваш компютри и сателитни комуникации в разни командни центрове, унищоваш лаборатории за зловредни експерименти и т.н. и там мисията е да се бориш срещу злото - не ти излизат хора насреща, а едни грозни ужасяващи мутанти, чудовища и роботи. Мисля че тука има голяма разлика. Само че това е когато си на мисиите. А иначе ако се пуснеш мрежа на Death Match - там няма мисия, там се стреляте взаимно един срещу друг с хора като теб. Точно това обяснявах в предния ми пост че никога не съм обичал мрежа на Death Match където се гърмят един срещу друг безцелно, а само на мисиите. С братовчед ми сме превъртали Quake-2 както и Quake-4 двамата на мрежа, само че не се гърмим един срещу друг на Death Match, а двамата заедно na Cooperative минаваме мисиите като си помагаме взаимно както си помагат другарите по време на война, и си пазим гърбовете. Даже това помага да свикнеш да пазиш другаря си до теб да оцелее, както и той да пази теб, и да се подкрепяте като на война, и да носиш отговорност за човека до теб! Ето има си и полезни неща. Не можем да търсим само минуси и отрицателните работи. Нито той, нито аз обичаме мрежа на Death Match където има безразборна стрелба едни срещу други - при нас само мисии. Даже и когато играем стратегиите Star Craft както и Age of Empires, пак не сме един срещу друг, а сме двамата съюз срещу компютъра. Така сме започнали такива игри където да си помагаме ваимно, а не да играем като опълчени един срещу друг, още от преди години когато играехме Nintendo на любимата ни игра Contra. Пусни си или Quake-2 или Quake-4 на мисиите, и ще видиш че там враговете ти не са хора, а разни кръвожадни същества и роботи, и целта е не само да оцелееш като ги стреляш, но и да изпълняваш разни задачи. Ще видиш че има разлика от това да играеш мрежа на Death Match както и на мисиите. Не включвам Quake-3 защото там се играе само на Death Match което на мен никога не ми е харесвало. Но направи разлика между Quake и GTA....... Ако трябва говорим директно - GTA си е направо хулиганска игра - взимаш прът или тръба и започваш да биеш без причина минувачите по улицата, чупиш витрини, крадеш коли като изхърляш шофьра от колата на земята, стреляш и по хора които нищо не са ти направили а просто си вървят - къде на улицата къде в заведения, както и по ченгетата. Смятам че има огромна разлика между Quake и GTA. Що се отнася до стратегиите които изброих по горе - помагат ти да мислиш логично, минаваш през етапи на развитие, трябва да си правиш сметката за ресурси като храна, природни суровини и т.н. Там повече от икономиката ти зависи дали ще оцелееш а не само войната. Ето че още мога да извадя полезни неща и от страгеиите, които научават човек как да си управлява икономиката на колонията която владее. Нищо лично към GTA - просто правя разликата в кое има насилие.

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Две страници изписахте за един луд. Ако не са били игрите е щяло да бъде нещо друго, то на човек с лабилна психика не му трябва много. Плюс това е пълно с про геймъри, които играят по 18 часа, но нищо им няма.

Ако не вярвате питайте някой скандинавец или южнокореец в нета, при тях електронните спортове са национален спорт. В Корея например има три телевизии занимаващи се само с излъчване на гейминг.

Ето един българин, който се занимаваше професионално, но не е полудял k015.gifhttp://www.vbox7.com/play:af5f0cf3

Две страници изписахте за един луд. Ако не са били игрите е щяло да бъде нещо друго, то на човек с лабилна психика не му трябва много. Плюс това е пълно с про геймъри, които играят по 18 часа, но нищо им няма.

Ако не вярвате питайте някой скандинавец или южнокореец в нета, при тях електронните спортове са национален спорт. В Корея например има три телевизии занимаващи се само с излъчване на гейминг.

Ето един българин, който се занимаваше професионално, но не е полудял k015.gifhttp://www.vbox7.com/play:af5f0cf3

Точно това се опитвам да обясня и аз - че от много години се занимавам с игри, даже може да се каже че почти цялото ми детство е минало в електронни игри, включително и до днес продължавам да играя ( стига да намеря свободно време ) но все още не съм полудял и не ми се е надигнало желание да убия някого. :cool: Във Япония има сателитна телевизия която е създадена конкретно за Star Craft фенове, на която 24 h в денонощието се въртят турнири само по Star Craft. Но наистина по статистика е доказано че корейците бият всички точки японците по продължително седене на компютъра прекарвайки повече от 18 часа. Даже има корейци рекордьори които са прекарали над 24 h и то не свободно кликане с мишката, а само играят през това време. Никой не е полудял и никой от тях не е станал убиец. Ако беше така - отдавна всички геймъри по света да бяха станали убийци и до сега повече от половината свят нямаше да го има. Просто всичко е до самия човек. Или го има заложено в себе си това да посяга на убийство, или го няма ! Психиката е най сложното нещо на човека, най потайното, най скритото и най необятното. За това психичните заболявания нямат лечение и до днес 21 век........... Спасението е такива хора да бъдат заключени зад катинар и да не се пускат навънка да излизат!

Храни куче да те лае. За съжаление се случват и такива неща навсякъде по света.

17 годишен готованин майка му да му плаща нета

една мотика пети номер и да работи като негър

Храни куче да те лае. За съжаление се случват и такива неща навсякъде по света.

17 годишен готованин майка му да му плаща нета

една мотика пети номер и да работи като негър

+1. Доживях и за такива убийства да чуя. Подбуда - не ми плащат нета. :rolleyes:

я да преброим,на кой майка му плаща нета тук

+1

И за какво!?Защото не е платила сметката за интернета!?Защо направо не си беше отишъл в интернет кафето и там да си играе???Как може такава лудост?Правителствата трябва да се замислят над забраната на world of warcraft, counter strike и така на татък...Този или е луд или е луд!Не се ли е замислял че не можедаа прекара живота си пред игрите.От къде му е дошла тази идея?можете ли да ми обясните?Сега да е вманиячен ОК ама до тази степен!?Леле на къде отива света?Брей... :wors:

дано един ден и мен не ме убият по същата причина :yanim:

Ако не е по тази причина - то по друга може.

Ти само стой и гледай.причини винаги могат да се намерят glare.gif

Категорично не съм съгласен с идеята за забрана на подобно основание. Постоянната играта на CounterStrike е симптом, а не причина. Опитът на страни като САЩ показва много добре, че дори да забраниш на хората да показват че симптомите съществуват и да почнеш насилствено да им се бъркаш в главите ако продължават да ги проявяват, проблемите няма да бъдат решени.

Какви забрани бе хора, забраните водят само до едно - НАСИЛИЕ! Къде има повече забрани, в САЩ или Холандия? Къде има повече насилие, в САЩ или в Холандия? Това, че някой си опукал майка си, заради еди какво си, не е критерий за нищо. Идиоти винаги ще има, ако ще и в девето измерение да идем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.