Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да тестваме процесорите си!

Featured Replies

Да ти кажа нормално е да имаш по добър резултат от лаптопа.Неговата сила е в мобилноста не в производителноста. И на мене неса ми ясни много резултатите от тези тестове, я някои до обясни по подробно.

Няма нищо кой знае какво за обясняване. Колкото повече точки или MB/s изкараш - толкова по-добре. За суперпи и wprime - колкото по-бързо минеш теста - толкова по-добре. И това е. ;)

• Отговори 143
  • Прегледи 30,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Та ето какво е положението и от каскадата. Това, за което се бяхме събрали да въртим 32М Супер пи не стана нещо с това дъно, но пък на 1М с 10-ина минути занимавка постигнахме прилични честоти.

• Завъртях малко тестчета миналата година (вчера ), да ги постна..

• Айде и аз щом е за стари щайги За по-интересно първо с един 4200+. Кутия и захранване делукс, никакви допълнителни перки нито отпред нито отзад памет 2х1 ГБ супер талантлива, 320 ГБ Хитачи, проца до

Публикувани изображения

Интересно, 4400+ клокнат е по-бърз от моя 4800+, моя 4800+ клокнат е по-бърз от твоя 5200+ при разлика под 50MHz честота...

Публикувано изображение

Въпрос на настройки на памет, шина и не на последно място и самият чипсет какъв е. Моят 4200 е по-бърз от твоя 4800. Като може да го изшия още но ме мързи да му сложа по-добър охладител. Но спокойно пали и работи на 3.3 с малко повече напрежение. Държах го ако не ме лъже кратуната така няколко дни но при конвертиране на клипчета и подобни по-сериозни натоварвания грее до над 70 градуса. Което е недопустимо. Споменато интелче 2180 също пали и работи отлично на 3.8 но чипсета му пък започва да вдига опасни температури и се нуждае от допълнително охлаждане. Използваме ги в режим 24/7 и трябва да работят безотказно. Темата наистина малко се доближи до другата - да споделим клока на притежавания процесор но в един момент няма особена разлика в тези понятия. Може би ако все пак се пускат резултат за режимите при които компютъра работи през повечето време темата ще е по-полезна. А и на каква цена за охлаждания постигаме този клок и стабилна работа. Заслужава ли си да се дадат 40-50-60 лева и повече или да се купи по-скъп проц но да е с по-лек клок с бокса му ? Малко икономика, нали живем в условията на криза все пак Публикувано изображение А някои сме и от Габровско Публикувано изображение

Въпреки че нямат нужда от инсталация , някои от тестовете не работят адекватно ако се стартират от флашка - суперПи например представи служебния Е5200 като Р ІІ, направо си го влачи. айде чао!

Според мен всичко е добре обаче, очаквам и вашите мнения. И теста на процесора, който направих с Еверест издъхва, стига 69 градуса и почва да пищи:wors: Очаквам вашите мнения, а относно по-нагоре в темата бях чул, че някой е клокнал 4400+, ако може въпросният човек малко инфо да даде може и на ЛС. GA-MA69VM-S2 AMD-X2-4400+ HDD-SERIAL-320SEAG RAM-DDR2-4X1024MB/800Mhz PC-SUPL-425W Hyper LG DVR-111D,black,dual layer GA-VC-RX3850/512MB

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Ами барабар Петко с мъжете... Айде и аз с мойта кошничка...

CPU: AMD Athlon X2 4800+ 2,5GHz @2,75GHz (220x12.5)

RAM: 2x1GB DDR2 Transcend AXE ram 800MHz @786MHz 4-4-4-12 (намален хипертранспорт...)

MB: Gigabyte M51GM-S2G s.AM2 NForce430 GForce 6100

HDD: WD 160GB 8MB SATAII

VGA: Sapphire X550 64bit 128MB DDR (малииииииии)

PSU: Delux 350W

post-81632-1266361444,25_thumb.jpg

С лекият овърклок резултатът е следният:

post-81632-1266359323,56_thumb.jpg

post-81632-1266359328,12_thumb.jpg

post-81632-1266359347,86_thumb.jpg

Теста на wPRIME е само 32М, щото на 1024 процесора минава 70 градуса и биоса ми се кара...

post-81632-1266359332,41_thumb.jpg

post-81632-1266359337,24_thumb.jpg

Със сегашният клок резултата е 35.75, макар, че съм докарвал чудото до 2,82GHz и тогава съм достигал 32.37...

Ще ми е интересно да сравня с някой 5200+ например ;)

ето:

тия калкулации по 32мб ме домързя да ги чакам... и някой с интелски чипсет и памет работеща на 800 или нагоре може и по добри резултати да изкара...

ето и максималните температури - на пуснат климатик:

Редактирано от the professor (преглед на промените)

амд 5000+ след малък клок .

А защо на дясната картинка пише 6000+ :eek: бъг на евереста или...

file://localhost/C:/Documents%20and%20Settings/Stoyan/My%20Documents/My%20Pictures/cachemem.png а за това какво ше кажете :)))

Стояне, картинките се качват на публичен хост като Picbg.net, така трябва да ни дадеш достъп до компа си за да я поразгледаме :baby:

айде и аз с новия проц :P

wprime

Публикувано изображение

superPI

Публикувано изображение

fritz chess

Публикувано изображение

everest-за този тест качих малко обичайния клок

Публикувано изображение

mandelbrot

Публикувано изображение

всички бенчове са въртяни на 4.230 мхз, без еверест - там си пише :)

Редактирано от pinhead (преглед на промените)

Ето малко тестове на 24/7 настройки без да спирам програми и да рестартирам. http://store.picbg.net/pubpic/40/2E/c33ed56cb38f402e.png - everest http://store.picbg.net/pubpic/5D/5F/8dfc0fed2f415d5f.jpg - super pi http://store.picbg.net/pubpic/93/39/ee8191f7c4749339.jpg - wprime http://store.picbg.net/pubpic/05/99/14c6534a6ea10599.jpg - fritz mandela няма смисъл да се тества на Виста 64 не изкарва реални числа върви добре само на ХП.

Към the professor, psycho_666 имаше предвид AMD 5200+ :P

Ето и моята машина!

клока без бутане на напрежението на процесора ли е? щото показва 1,23 волта на cpu-z... да зема и аз да пробвам, ама по спомени нямах стабилност на 266 шина, че камо ли нагоре (ама тогава бях с 2180 и пробвах и BSEL и от биос...)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

клока без бутане на напрежението на процесора ли е? щото показва 1,23 волта на cpu-z... да зема и аз да пробвам, ама по спомени нямах стабилност на 266 шина, че камо ли нагоре (ама тогава бях с 2180 и пробвах и BSEL и от биос...)...

Значи, напрежението съм го задал на 1,2500 в биоса, незнам защо cpu-z го показва като 1,23, процесора е стабилен, като вдигна волгажа на 1,2700 l cpu-z ми показва 1,25. Дъното ми изобщо не е от най-добрите за клок, от там идват и разминаванията, не искам много да си играя че сега ми предстои да плащам курс за ловджийство и след това пушка, за новите документи споменах ли, ЛК, ШК, Чер.Паспорт. :clap:
  • 2 седмици по-късно...

Днес си взех ето това новичко от магазина.

Публикувано изображение

Искам да попитам добри ли са тестовете защото след малко ще го пускам на 3000МХз

и колко да вдигна волтажа.

Редактирано от c-xooper (преглед на промените)

Предполагам си направил ъпгрейд на процесора? Но не ми става ясно защо си избрал именно този процесор, при положение че за цената му ~ 165лв. има много по-добри. Иначе да ти е честит! P.S. Сега се сетих, че може би си ограничен от самото дъно!

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Предполагам си направил ъпгрейд на процесора? Но не ми става ясно защо си избрал именно този процесор, при положение че за цената му ~ 165лв. има много по-добри. Иначе да ти е честит!

P.S. Сега се сетих, че може би си ограничен от самото дъно!

Голяма грешка. Процесора далеч не струва 165лв. ЦЪК.

Голяма грешка. Процесора далеч не струва 165лв. ЦЪК.

Моя грешка извинявам се, погледнах го тук бегло, понеже в sky.bg не можах да видя колко е.

Ето и моето феномче. Процесора е 720 2800 MHz, но изкопах още едно ядро, затова показва само 20. В момента работи на 3200 (16х200)

post-86662-1267884951,65_thumb.jpg

Предполагам си направил ъпгрейд на процесора? Но не ми става ясно защо си избрал именно този процесор, при положение че за цената му ~ 165лв. има много по-добри. Иначе да ти е честит!

P.S. Сега се сетих, че може би си ограничен от самото дъно!

Не съм ограничен от страна на дъното.Кой е казъл че съм го взел за 150лв.Взех го за 85лв с 1 година гаранция.Кажете дали са добри постигнатите резултати и колко да кача волтажа за 3ГХз

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.