Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да защитаваме децата си в Интернет - въпроси, мнения и препоръки

Featured Replies

Какво ще направиш ще го оставиш ли да си има вкус или не?Нарочно попитах точно за този стил ,преди време го забраниха в училищата.

Моят син слуша метъл и хард рок още от 5 годишен. Зайченцето бяло така и не научи никога :ph34r:

За часовете по информатика - ами вижте ги даскалите колко са неграмотни,вижте каква е хавата изобщо в образованието и не се чудете.

Преди време бяха забранени дългите коси,говоря за времето 70-80 години и какво стана всички ходеха с дълги коси. Младите винаги са се бунтували на това ръчкане в задника и с право. Личност не се гради с наставления и забрани. Гради се с разговори и обучение.

• Отговори 455
  • Прегледи 142,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нещо през моите 80 години положението не беше такова -ще ходиш с дълга коса ама друг път хващат те и те стрижат, ако не беше изгладен подстриган с изрязани нокти и какво ли още не не можеше да се влезне в училище, но не говорим затова както и какво намесихте учителите като официално не са въвели още такъв час в училищата макар че има предложения ! А и междо другото учителите казват същото за нас родителите ми като не могат да си го възпитат ...Разговори -кой има време за разговори -повечето родители работят на по две места, за да се издържат и нямат време и за разговори .... Тук идва истината нито една институция не се интересува как са децата ни защото вече държава няма отдавна, защото ако си беше на мястото нямаше да има нужда от програми, нямаше да има нужда и от забрани нито в Интернет, нито в живота ...Просто и ние и децата ни се нуждаем от повече време заедно -ето тук за мен е истината -не просто да си изнесеш речта за деня и я те чули я не ...За съжаление ние социалното положение в държавата не можем да го променим изведнъж, но поне можем да искаме да вкарат като задължителен час в училищата -това какво трябва и какво не трябва да правят в Мрежата -нещо като Час по безопасен Интернет !А за да направим това не са ни нужни лицензи и персонални кабинети ,а просто да осъзнаем че по важно от нашите деца няма -другото е софтуер и се пренаписва, но детската душа няма как да я пренапишеш ...

Аз не виждам държавата тука какво е виновна, още повече, че държавата неможе да определи типа родители. Както казах някой съфорумнижи най - правилния начин е чрез разговори. Защото да вземе пример - казваш на детето ти да не влиза в сайтове 18+ обаче не си му казал какви са тея сайтове ... и какво става .. то започва да се чуди, да се чуди докато не намери начин да влезе .. след това всяко следващо видео ще му е по итнересно, тъй като изощо няма да разбира ( поне отнчало ) какво гледа и туковиш след 5 - 6 години се оказва, че дето ти е престрастено към секса, взима наркотици и така нататък. Трябва разговор, а разговора зависи от РОДИТЕЛИТЕ. Нито в училище могат да направят нещо, нито самата държава може .. Давам пример в моя клас, класната ни винаги се хващаше за главата и питаше някой дали имат родители .. тея " плавници " ходиха и на психоложки и да не ти казвам на какво още .. Най - накрая директорката извика родителите им и какво те вдигат рамене и викатм " еми какво да направя " или " не ме интресува ". Всичко зависи от РОДИТЕЛИ. Ако те са мръднали неочаквай обратното от детето ... Но ако от малък му говориш какво е правилно какво не, ще видиш, че ще е много по - добре ... Едно е то само да прецени, че не трябва да влиза в еротични сайтове, друго е да му забраняваш и любопитството да го кара ...

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

Сякаш някой насила ги кара да издават информация...Ех...Пак някоя институцийка ламти за държавни парички, с какви ли не глупости не се занимават...Ами, да наемат въоръжена охрана за бабичките, които си вземат пенсията, тогава...

МЕН МЕ НАКАЗВАТ КАТО МИ ВЗЕМАТ КОМПА.

Тогава няма начин да вляз в него. :mad:

Защото бяха ме наказали да 40 минути и м хванаха веднъж че го ползвам след тези 40 минути и после за 1 месец без комп.

И то даже не беше у нас.

Рабърниках цялата къща и го няма след 1 месец ми го донесоха от апартамента на вуйчо ми :rolleyes:.

Гадно но вече слушам имам и добри оценки на външното и за годината и не ме наказват дано ;)

Наистина " полезна " тема... Особено, ако децата са от женски пол, и щъкат из Интернет да си намерят някой батко с парички и хубава колица, и имат повече бройки, отколкото родителите им са правили секс общо...Да не говорим, че са такива от 12-годишни...Ехххх, вярвай си, народе, вярвай си...Ще ви кажа едно - не е ли възпитано наистина правилно детето, няма как да се опази да не стане к***а.Дете, независимо момче или момиче, което е отгледано и възпитано на ниво, може само да се пази.

Ей аз колко обяви съм имал в нета.

И се чудя как ми е попаднал скайпа в нета.

Звънят ми ужассс!!

Имам околко 50 абоната блокирани че и растят.:yanim:

Редактирано от Webtut-Bg SupporT® (преглед на промените)

Нещо през моите 80 години положението не беше такова -ще ходиш с дълга коса ама друг път хващат те и те стрижат, ако не беше изгладен подстриган с изрязани нокти и какво ли още не не можеше да се влезне в училище, но не говорим затова както и какво намесихте учителите като официално не са въвели още такъв час в училищата макар че има предложения ! А и междо другото учителите казват същото за нас родителите ми като не могат да си го възпитат ...Разговори -кой има време за разговори -повечето родители работят на по две места, за да се издържат и нямат време и за разговори .... Тук идва истината нито една институция не се интересува как са децата ни защото вече държава няма отдавна, защото ако си беше на мястото нямаше да има нужда от програми, нямаше да има нужда и от забрани нито в Интернет, нито в живота ...Просто и ние и децата ни се нуждаем от повече време заедно -ето тук за мен е истината -не просто да си изнесеш речта за деня и я те чули я не ...За съжаление ние социалното положение в държавата не можем да го променим изведнъж, но поне можем да искаме да вкарат като задължителен час в училищата -това какво трябва и какво не трябва да правят в Мрежата -нещо като Час по безопасен Интернет !А за да направим това не са ни нужни лицензи и персонални кабинети ,а просто да осъзнаем че по важно от нашите деца няма -другото е софтуер и се пренаписва, но детската душа няма как да я пренапишеш ...

Пламене напълно съм съгласна с теб и не защото сме приятели, а защото сутрин излизам в 5 и вечер се връщам в 12 ! Аз съм една обикновена шивачка и майка на две деца и мога да ви кажа че нямам никакво време да си говоря с децата !И тук е мястото да ти благодаря че поне сега не стоят толкова много пред компютъра. Друг е обаче въпросът дали са в по голяма безопасност навън ,но поне ме научи да работя с компютър . Пълна безопасност няма никъде но поне да спестим на децата си част от грозното лице на живота.Надявам се да не съм ви отегчила.

Пламене напълно съм съгласна с теб и не защото сме приятели, а защото сутрин излизам в 5 и вечер се връщам в 12 ! Аз съм една обикновена шивачка и майка на две деца и мога да ви кажа че нямам никакво време да си говоря с децата !И тук е мястото да ти благодаря че поне сега не стоят толкова много пред компютъра. Друг е обаче въпросът дали са в по голяма безопасност навън ,но поне ме научи да работя с компютър . Пълна безопасност няма никъде но поне да спестим на децата си част от грозното лице на живота.Надявам се да не съм ви отегчила.

Мерси за подкрепата но сега по темата -заради педофилите Всяко търсене в Google ще се пази две години-повече тук http://news.ibox.bg/news/id_102145997 . Уебпоколението Шест години е средната възраст, на която децата започват да сърфират в интернет - френско проучване, представено от сп. ЛИК повече тук http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3034131 . Специалисти съветват Кибер-сигурността трябва да се усвоява в училище Обучението по нея може да е част от общата компютърна грамотност

Сигурността в онлайн-пространството е нещо, на което потребителите трябва да се учат. Най-добре би било, ако това обучение да започва още в училище – по същия начин, по който децата в класната стая се учат на правилата за движение по пътищата. Ако още в училище се научават и как да се пазят в кибер-пространството – като неразделна част от общата компютърна грамотност – тогава хората ще могат много по-успешно да се погрижат за собствената си защита. Без това знание всички антивирусни, IDS, IPS и прочее дигитални системи за защита трудно биха могли да ни спасят. .

Национален Център за безопасен Интернет -SafenetBG е във Facebook. Повече тук има и интересни материали http://www.facebook.com/pages/SafenetBG/172982327635

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз за първи път седна на компютър на около 4 години , беше с ДОС, на 5 почти 6 седнах официално на компютър тогава имах ограничение (1час) това беше така докато завърших 4 клас с отличен 6, така се поотпуснаха и сега съм около 7-8 часа на ден, което не влияе на оценките защото си имам час на ученето всеки ден.Ако ми записват всяко търсене от гугъл дори това което проведох за макинтоша ми ще се закрия и няма да ме открият хее.Ако ни учеха на компютърна грамотност в училище щеше да ме учуди дори Бойко Бора(просто защото и той нищо не върши). Озирис имам едно прятно предложение за детето ти.Защо просто не го обучаваш на компютъра да си стой пред компютъра и там да си живей?

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Аз за първи път седна на компютър на около 4 години , беше с ДОС, на 5 почти 6 седнах официално на компютър тогава имах ограничение (1час) това беше така докато завърших 4 клас с отличен 6, така се поотпуснаха и сега съм около 7-8 часа на ден, което не влияе на оценките защото си имам час на ученето всеки ден.Ако ми записват всяко търсене от гугъл дори това което проведох за макинтоша ми ще се закрия и няма да ме открият хее.Ако ни учеха на компютърна грамотност в училище щеше да ме учуди дори Бойко Бора(просто защото и той нищо не върши).

Озирис имам едно прятно предложение за детето ти.Защо просто не го обучаваш на компютъра да си стой пред компютъра и там да си живей?

Ми как да ти го кажа не е зле да спреш да пишеш глупости че само разводняваш темата :)

Едва ли някой може да си представи съвременния свят без Интернет. Световната мрежа се превърна в ежедневна среда за комуникация, работа, бизнес и развлечение.

Младите поколения от все по-ранна възраст са онлайн. Интернет обаче крие и рискове, както за възрастните, така и за децата.

Затова по инициатива на Европейската комисия от 1999 г. действа програмата „Безопасен Интернет”, която цели както да образова деца, родители и учители, така и да им осигури по-безопасно, полезно и приятно ползване на световната мрежа.

Ето и от мен един линк ЦЪК

Ето как ги защитават,като ги насърчават от малки :clap:

"Ние разширяваме нашите възможности", казва Никола. "Все още искаме да се съсредоточим върху деца между 6 и 12 години и да ги мотивираме, но за тях също са необходими преносими компютри."

Лаптоп за всяко дете в училище за средно образование

Тоя Никола е за :mad:Публикувано изображение

Да им раздадат и по един телефон, учителите да им звънят като бягат от час да ги питат къде са. Само аз ли мисля, че интернета не е толкова безопасен?

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

Ето как ги защитават,като ги насърчават от малки :clap:

Лаптоп за всяко дете в училище за средно образование

Тоя Никола е за :mad:Публикувано изображение

Щом е с благородна цел няма да го тормозим човека я нали е за бедни деца но да ги и научат на нещо :wors:

Наистина интернет е много опасен без родителска помощ. Защото родителите значт много повече за живота от децата То и аз съм с лаптоп ама и го ползвам за училище и за игра

Редактирано от Webtut-Bg SupporT® (преглед на промените)

Щом е с благородна цел няма да го тормозим човека я :mad:

Нали се сещаш приказката за баницата,като ги почнеш от баничаря с дебело пресована текстолитова точилка,демек бухалка,че много и разбирам ей Публикувано изображение,пари ще ми правят на гърба на невръстни деца.После кой ще обира пешкира,а? После децата били такива онакива,никаква вина нямат децата!

Нали се сещаш приказката за баницата,като ги почнеш от баничаря с дебело пресована текстолитова точилка,демек бухалка,че много и разбирам ей Публикувано изображение,пари ще ми правят на гърба на невръстни деца.После кой ще обира пешкира,а? После децата били такива онакива,никаква вина нямат децата!

Ми зарибяват децата и те после искам компютър и а де, а тоя ще разбере смисъла на подписа ти! :P

Тук има безплатен лаптоп за децата от 1 до 4 клас и много евтин за такива от 5 до 8.Аз си взех един :P и сега очаквам един за брат ми.Което е много хубаво дават ти компа почти без пари и то даже не е няк'ва боза като това което сте показали на линка. Може би един ден компютрите ще са безплатни...Един ден ,но не днес.

Тук има безплатен лаптоп за децата от 1 до 4 клас и много евтин за такива от 5 до 8.Аз си взех един ;) и сега очаквам един за брат ми.Което е много хубаво дават ти компа почти без пари и то даже не е няк'ва боза като това което сте показали на линка.

Може би един ден компютрите ще са безплатни...Един ден ,но не днес.

Ти май бъркаш темата а ? На теб и 100 защити ще са ти малко! :P Ей навън има и друг свят да знаеш ...

Ти май бъркаш темата а ? На теб и 100 защити ще са ти малко! :P

Той няма да види комп ако баща му види какво прави на него ;)

Баща ми знае много добре какво правя, и няма нищо лошо да си казвам мнението, знам че за съжаление има и друг свят...

Баща ми знае много добре какво правя, и няма нищо лошо да си казвам мнението, знам че за съжаление има и друг свят...

Я да не говориш глупости ми взимай moka че и на него му е скучно и ай навън деца !

Аз си имам друга работа, опитвам се да оправя един стар макинтош куадра 950

Аз си имам друга работа, опитвам се да оправя един стар макинтош куадра 950

Ударихме го на чат нещо ама аз излизам а ти детето си оставаш вкъщи. Не е ли време за промяна на живота ти ? Мисли- децата трябва да имат детство и ти също си такова .Чао! ;)

Ударихме го на чат нещо ама аз излизам а ти детето си оставаш вкъщи. Не е ли време за промяна на живота ти ? Мисли- децата трябва да имат детство и ти също си такова .Чао! ;)

Ами оня скеч от "Аламинут" гледахте ли го:

Майка на момче, което рита топка на двора, се показва на терасата и крещи: - Ей Пешлеме, я веднага да се качваш горе на компютъра, за какво съм дала аз 1000 лв.... , иначе ей сега ще сляза да нацъфкам топката с ножа.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Така от една страна FodoR е прав от друга Озирис. Е по - клоня към Озирис.. Когато ми пуснаха интернета през 2007 година не ставах от компютъра .. стоях дето се вика 24/7 ( е баш толкова не щото моите не са от най - добрите :wors: ) Ходих си на училище учих си и оп - на компютъра .. И така годинките си минаваха .. Дойде обаче 7 клас .. Еми какво мога да кажа .. вече се чудя как да изхвърля компа и да излезя навънка ... От моя клас обаче почти всички бяха такива, че излизаха само навънка ( или тъй нареченото Ви детство ) И какво стана ... Около 10 Юни една от нашия клас щеше да скача, защото гаджето я било изоставило, друг пък са беше напил като чиста свиня, защото по - големите с които е излизал са го накарали, трети пък пропушиха по същата причина, събират се с по - големички .. И какво става сега .. аз дето се вика съм си зарибен от компютъра .. признавам си, че ми е малко кофти ако нямам комп дълго време .. но нито пуша, нито пия или нито правя други работи. Вярно, да висиш по 7 - 8 часа на компютъра не е добре, но и да излизаш навънка с непознати ... Че от къде ще знаят пък мойте къде ходя и с кого ... Ся много ясно е че и интернета си има плюсове .. Сега, има някой които използват интернета да научат нещо, а не само за игри и за запознанства .. Без излизане пък, няма да навлезеш сред хората и ням да знаеш как да общуваш с тях.. Изобщо най - добре е 25% от времет си с приятели, още 25% на компютъра и 50% със семейство или близки ... Тогава няма да има никакви проблеми обзалагам се ... Но примяна в образованието също няма да е лошо. Още повече, че сега ги карат от 5 годишни ... Еми таман .. средно започвали да използват итнернет на 6 години .. Тръгват на училище от 5 и започват да учат абуката, да четат и " как да се използва интернет безопасно и пълноценно " и " Как да избираме приятелите си " Ето тези две неща започнат ли да се учат от 5 годишна възраст съм сигурен, че наистина ще има ефект. Но както казах и по - горе - трябва и намеса от родители и близки в случая горепосочените 50%.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.