Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за гейм PC и монитор до 1200лв.

Featured Replies

За монитор бих ти предложил SAMSUNG SyncMaster 206BW 20" TFT (LS20MEWSFV/EDC) Тип на дисплея: LCD Технология на дисплея: TFT активна матрица Диагонал Дължина: 20 " Видим диагонал на дисплея: 20 " Pitch Ширина: 0.258 mm Цвят поддръжка: 16.7M Максимална резолюция: 1680x1050 Максимален хоризонтално сканиране Честота: 81 кХц Минимални хоризонтални сканиране Честота: 30 кХц Максимално вертикално сканиране Честота: 75 Hz Минималното вертикално сканиране Честота: 56 Hz Яркостта на изображението: 300 кд / м ^ 2 Изображение на контраста: 800:1 Изображението Макс. H-View ъгъл: 160 ° Изображението Макс. V-View ъгъл: 160 ° Време за реакция: 2 мс Изображението формат: 16:10 Видео вход Аналогов видео сигнал: RGB Digital Video Стандарт: Digital Visual Interface (DVI) Предвидени интерфейси VGA интерфейс Количество: 1 Тип VGA интерфейс конектор: 15-пиновия D-Sub DVI интерфейс Количество: 1 DVI конектор Тип интерфейс: 24 Пин DVI-D Мощност Разположение на захранването: Вътрешен Консумация "Оперативен": 55 W Консумация на енергия Готовност / заспиване: 1 W Система Монтаж възможност: Desktop / Wallmount Външен цвят: Черен Размери & Тегло Дълбочина: 219 mm Височина: 396 mm Ширина: 476 mm Номинално тегло: 5.3 кг Цена 380-400 лв

Редактирано от Асан (преглед на промените)

• Отговори 82
  • Прегледи 11,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравей ако още търсиш гейм PC препоръчвам ти Този на добра цена е но е без монитор -CPU AMD ATHLON II X4 620 4X2.6 GH -MB NVIDIA 6150 S.AM2 DUAL DDR2 -RAM 4GB DDR2 -HDD 1 TB SAMSUNG SATA II

• За монитор бих ти предложил SAMSUNG SyncMaster 206BW 20" TFT (LS20MEWSFV/EDC) Тип на дисплея: LCD Технология на дисплея: TFT активна матрица Диагонал Дължина: 20 " Видим диагонал на дисплея: 20 " Pitc

• В бюджет до 1000лв. където е включен и монитора AMD е правилния избор. Продавача в магазина гледа да спечели възможно най-много пари от теб и да си продаде застоялата стока(в случая Core 2 базирана ма

• Автор

Къде видя, че питам за монитор?! Или просто да напишем нещичко... А и 400 лв ... :wors:

Съществен проблем ли ще е, ако HDD и PSU-то не са същите?

Вчера в един pc магазин ми обявиха абсолютно същатата цена за цялата конфигурация както тук (последната на Lyudmil), докато в друг цената беше с около 100 лв надолу.

Казаха ми само, че харда (пак 500 ГБ, но не Самсунг) и захранването (пак 500W) ще са различни.

Казаха ми само, че харда (пак 500 ГБ, но не Самсунг) и захранването (пак 500W) ще са различни.

Да речем, че за харда не е от чак такова съществено значение ако е друга марка, но за захранването може да е много съществено. Трябва задължително да питаш каква марка е. Щото цената лесно може да падне като ти сложат китайско захранване за 20лв. с лепенка 500W. :wors:

Да речем, че за харда не е от чак такова съществено значение ако е друга марка, но за захранването може да е много съществено. Трябва задължително да питаш каква марка е. Щото цената лесно може да падне като ти сложат китайско захранване за 20лв. с лепенка 500W. :lol6:

И за харда може да е проблем.Ако му сложат от зелената серия на WD примерно.

Хитачи и Екселстор дрънчат, не е нормално харда да се чува.

Кум продуктите на Самсунг съм със смесени чувства, купувам само ако няма от друга марка.

Извинявайте,но отгоре пише " Препоръки за гейм PC и монитор до 1200лв". " Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят, Руски форум: Питаш нещо и теб те питат, Български форум: Питаш нещо и всички ти обесняват колко си тъп..."

Извинявайте,но отгоре пише " Препоръки за гейм PC и монитор до 1200лв".

" Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят, Руски форум: Питаш нещо и теб те питат, Български форум: Питаш нещо и всички ти обесняват колко си тъп..."

И в американски и в руския форум е хубаво да прочетеш темата преди да отговориш.

Човека си е избрал какво да купи и задава въпрос за две други части.

Съществен проблем ли ще е, ако HDD и PSU-то не са същите?

Вчера в един pc магазин ми обявиха абсолютно същатата цена за цялата конфигурация както тук (последната на Lyudmil), докато в друг цената беше с около 100 лв надолу.

И следващия пост е твоя купи еди си кой монитор?

При всеки нов въпрос да променя и заглавието ли?

• Автор

Съжалявам компетентни хорица, че ви занимавам пак с моите проблеми, но няма как - дет' се вика скоро пак pc - не. До 2-3 седмици се надявам да имам паричките и най-после да сменя старото завалийче. :) Базирайки се на последната конфигурация на Lyudmil (която се надявам да се промени мъничко и да стане още по-мощна до края на месеца, когато ще пиша пак щом събера парите) имам няколко питания: 1. Ако вместо 20" монитор взема 22" ще "спъна" ли производителността на текущата конфигурация? По-голяма резолюция - по големи изисквания... ? 2. Видео картата... повярвайте ми - изядох официалния сайт на nvidia. Изчетох всичко, което може да ми побере главицата и се чудя една чуденка... как по-дяволите щях да се прецакам, ако се бях спрял на 5770 ... :) Не за друго, просто явно GeForce си е GeForce :) Това ли ще е най-добрият вариант според вас за видео (за този бюджет от вече 1300 BGN)? 3. Дали ще успеем да поберем в бюджета четириядрен процесор (до края на месеца)? :) 4. Темата е доста изчерпателна, но все пак - дали можем да добавим нещо за нещо? Чисто информативно. Не ме разбирайте погрешно, просто предни години избързвах и така и не успях да купя оптималната машинка, която да задоволява моите скромни и неизразени досега геймърски нужди* :) *(на колкото и години да си - новите игрици са просто КЪРТАЧКИ!) :)

Не няма да спънеш конфигурацията с по-хубав монитор. Гтх 460 е най-добрия вариант. Не виждам как ще се побере 4 ядра + гтх 460. Още повече ако искаш феном. Не виждам какво да сменяш. Все пак бих взел гигабайт/спаркъл гтх460, а не мизерния палит. И да ти кажа, че един наистина хубав 22 инчов монитор ти отива към 470 лева. Става въпрос за ДЕЛЛ 2209WA с исп матрица, който Людмил ми препоръча. Решихме да сменим 2 /1 сменен + 1 за ново ПС/ монитора вкъщи и взехме въпросния делл. Монитора е страхотен и вади много хубави цветове.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

• Автор

... Още повече ако искаш феном...

... Все пак бих взел гигабайт/спаркъл гтх460, а не мизерния палит...

Да разбирам, че Phenom е по-бързият? И каква е разликата Athlon/Phenom?!

От всички разновидности там gigabyte и sparkle ли са най-добрият вариант?

Да разбирам, че Phenom е по-бързият? И каква е разликата Athlon/Phenom?!

От всички разновидности там gigabyte и sparkle ли са най-добрият вариант?

http://pcmania.bg/Процесор:-Phenom-II/?go=hardware&p=detail&articleId=1332
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

И така... да приемем, че имам 1300 лв за монитор+кутия. 22" монитор + GTX 460 768 MB + triple core AMD + 4 GB RAM... дерзайте отново.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ходих днес да взимам кутия с 21.5" BENQ, но останах с впечатлението, че както бях с 1300 лв (уж с ДДС) сумата отиде на 1545 лв вкл. различно захранване 550W за около 70 лв, с 500 гиги Samsung, рутер (~35-40 лв), който дефакто не прави цена и +- 50-60 лв отгоре за мишка, клавиатура и обикновена ДВД записвачка. Интересна работа :grimace: Както и да е - ако имате още по-актуални от предните предложения (визирам това на Lyudmil), моля споделете, щото началото на следващата седмица е много вероятно да ви освободя от моето компютърно бреме най-после (ще пиша отново разбира се) :yanim:

Core i3 530 - 211.60лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i3-530-1156-2-93GHz-Cache-4MB-Box-BX80616I3530.htm Asrock P55 Deluxe (s1156, P55, DDR3) 157.36 лв. или ASUS Р7Н55 166.36лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-P55-Deluxe-s1156-P55-DDR3-P55-Deluxe.htm Corsair 4GB DDR3-1600 Ram Kit 147лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Ddr3-4Gb-Kit-TWIN3X4096-1600C7DHX.htm Corsair CMPSU-620HXEU PSU (620W) 137лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-620W-CMPSU-620HXEU.htm Sparkle GTS250 Cuda SVGA (PCI-Express, 512MB) 99.60лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sparkle-Pci-E-Gts-250-512-Mb-SXS250512D3-NM.htm Seagate 7200.12 ST31000528AS 1TB HDD 3.5" Recertified (32MB Cache, 7200RPM, Sata 3Gb/s) 107.82лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/SEAGATE-SATA-II-1-TB-32MB-7200-12-ST31000528AS.htm Asus 22B2ST DVDRW +/- Sata Black 25.28лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/Asus-22B2ST-DVDRW-plus-Sata-Black-Bulk.htm Chieftec Copper CG-01B 58.60лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Chieftec-Midi-Copper-Cg-01B-CG-01B-G-OP.htm Creative X-Fi Platinum 98лв. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/Creative-X-Fi-Platinum-70SB046002003.htm 1051лв. Двупосочен билет до Солун 60лв. Не се шегувам с последното!Аз лично това смятам да направя!Тук са кожодери и асортимента е беден! Benq е хубав монитор,който ти го предложиха!Можеш да го купиш от България!

• Автор

За жалост отпада този вариант. Мерси за предложението все пак.

Core i3 530 - 211.60лв.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i3-530-1156-2-93GHz-Cache-4MB-Box-BX80616I3530.htm

Двупосочен билет до Солун 60лв.

Не се шегувам с последното!Аз лично това смятам да направя!Тук са кожодери и асортимента е беден!

Benq е хубав монитор,който ти го предложиха!Можеш да го купиш от България!

Я смятаи по добре.

στα καταστήματα

112,00 ? х 1,95 = 218лв

στο internet

107,96 ? долната цена е за поръчки през интернет.

INTEL CORE i3-530, 2.93GHz, 4MB, BOX, LGA1156 - 186.43 лв.

Ще трябва да се помъчиш още малко зада откриеш топлата вода.

Редакция:

Понеже си леко заблуден и неможеш да смяташ.

Ето ти още един пример че си в огромна заблуда.

BenQ G2222HDL LED монитор 21,5'

цена в Солунския Плисио 139,00 ? х 1,95лв = 271лв

цена в България

7 оферти, Предлаган в 7 магазина, Цена от 268,70 лв до 314,01 лв

А може да се намери и за 260лв.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Я смятаи по добре.

στα καταστήματα

112,00 ? х 1,95 = 218лв

στο internet

107,96 ? долната цена е за поръчки през интернет.

INTEL CORE i3-530, 2.93GHz, 4MB, BOX, LGA1156 - 186.43 лв.

Ще трябва да се помъчиш още малко зада откриеш топлата вода.

Редакция:

Mонеже си леко заблуден и неможеш да смяташ.

Ето ти още един пример че си в огромна заблуда.

BenQ G2222HDL LED монитор 21,5'

цена в Солунския Плисио 139,00 ? х 1,95лв = 271лв

цена в България

7 оферти, Предлаган в 7 магазина, Цена от 268,70 лв до 314,01 лв

А може да се намери и за 260лв.

Ако можеш да четеш съм написал,че трябва да си го купи от България!Видял сам,че е по-скъпо!Цената съм я сметнал по 1.96 лева за евро (ако имаш икономическа култура банките продават валутата над централния курс на БНБ) и те са я променили междувременно!Пазарувай си от Скай!Гаражна фирма!

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Моля за извинение автора на темата за спама.

Ако можеш да четеш съм написал,че трябва да си го купи от България!Видял сам,че е по-скъпо!Цената съм я сметнал по 1.96 лева за евро (ако имаш икономическа култура банките продават валутата над централния курс на БНБ) и те са я променили междувременно!Пазарувай си от Скай!Гаражна фирма!

Пазарувам от много места, ползвам и отстъпки. Ако беше казал че в Щатите е по-евтино щях да се съглася с теб.

Обаче за разлика от теб съм прескачал до Гърция там цените на хардуера са с едни 10-15% по-високи от Българските.А Плесио ако ще и в Китай да е пак ще е скъп магазин.

Двупосочен билет до Солун 60лв.

Не се шегувам с последното!Аз лично това смятам да направя!Тук са кожодери и асортимента е беден!

Ако можеш да четеш съм написал,че трябва да си го купи от България!

Я пак?

dipsomaniac, последно предложение, понеже цените наистина още падат и понеже някои компоненти от предишната конфигурация към момента не са налични:

Публикувано изображение

Не всичко е ватове. SS-400ET е с 30А(360W) на 12V линия, колкото имат немалко 500, че дори и 550W захранвания и освен това е с 80+% КПД. Например CM eXtreme 500W e с максимално натоварване на 12V линия от 29А(343W) и 70% КПД. Да не говорим за Fortron SAGA II 500W което е с още по-ниски показатели.

• Автор

И при положение ми кажат пак, че нямат точно такова към какво да се ориентирам?

Seasonic имат със сигурност всички модели, за Xigmatek не е ясно - последният път имаше само 700-ватовият модел.

• Автор

Дъно: ASROCK M3A770DE/AM3/AM2/NO VGA/AMD PHENOM II X4/X3/X2/4 DIMM DDR3/5200MHz/PCI-E 16x Процесор: PHENOM II AMD X4 635/2,9GHz/FSB 2000MHz/2MB/L3 6MB/S AM3/BOX Памет: 2X2048MB DDR3 1333MHz/PC3 10600/KINGSTON HDD: 500GB SAMSUNG/SPIN POINT/7200/16MB/SATA II/300 VGA: PALIT GeForce GTX 460 (768MB GDDR5) DVD: LG GSA HD20NS50/DVD-/+RW/+R9/22 X BLACK/SATA 2/BULK Кутия: ATX COLORSIT CX 8058 PSU: ATX POWER SUPPLY PSU 5550 PNF/550W Монитор: 21.5" LCD BENQ WIDE G2222HDL LED/1920x1080/RT 5ms/5 000 000:1/300cd/m/BLACK/TCO03 Общо взето тва поръчах за утре. Дъното и захранването са различни, но квото-тва :) На мен лично много ми хареса конфигурацията и мерси на всички. Утре ше тествам игрички и ше пиша как е :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.