Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за гейм PC и монитор до 1200лв.

Featured Replies

Аз бих взел по-големия монитор. Все пак монитора го взимаш веднъж за поне 2,3 години напред, а РАМ винаги можеш да добавиш. Естествено ако не ти трябва толкова голям монитор можеш да вземеш и някой 20".

• 5 месеца по-късно...
  • Отговори 82
  • Прегледи 11,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравей ако още търсиш гейм PC препоръчвам ти Този на добра цена е но е без монитор -CPU AMD ATHLON II X4 620 4X2.6 GH -MB NVIDIA 6150 S.AM2 DUAL DDR2 -RAM 4GB DDR2 -HDD 1 TB SAMSUNG SATA II

• За монитор бих ти предложил SAMSUNG SyncMaster 206BW 20" TFT (LS20MEWSFV/EDC) Тип на дисплея: LCD Технология на дисплея: TFT активна матрица Диагонал Дължина: 20 " Видим диагонал на дисплея: 20 " Pitc

• В бюджет до 1000лв. където е включен и монитора AMD е правилния избор. Продавача в магазина гледа да спечели възможно най-много пари от теб и да си продаде застоялата стока(в случая Core 2 базирана ма

• Автор
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=150261&st=0 Здравейте, отново! Преди време бях писал подобна тема и се извинявам, ако заради повторението си нарушавам правилата на форума. Просто искам нещо като ъпдейт на темата, защото старата е от март т.г., а и тогава не бях сигурен дали и кога ще взимам комп, пък сега този момент дойде. Споделете има ли нужда от нови, различни или просто по-нови компоненти. В предната тема бюджетът беше ~1000 лв. Сега е не повече от ~1200 + монитора, за който само не разбрах заслужава ли си да е повече от 20" с АМД конфигурация. Компютърът ми трябва основно за нови мощни зарибяващи игрички и нищо повече, лаптоп си имам за другото :whist: Благодаря предварително!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=150261&st=0

Здравейте, отново! Преди време бях писал подобна тема и се извинявам, ако заради повторението си нарушавам правилата на форума. Просто искам нещо като ъпдейт на темата, защото старата е от март т.г., а и тогава не бях сигурен дали и кога ще взимам комп, пък сега този момент дойде. Споделете има ли нужда от нови, различни или просто по-нови компоненти. В предната тема бюджетът беше ~1000 лв. Сега е не повече от ~1200 + монитора, за който само не разбрах заслужава ли си да е повече от 20" с АМД конфигурация. Компютърът ми трябва основно за нови мощни зарибяващи игрички и нищо повече, лаптоп си имам за другото :whist: Благодаря предварително!

А защо не продължи в старата тема? Там доста подробно са разисквани нещата. Новото, върху което трябва да се спреш според мен е, да включиш в бюджета си поне тая карта - GTX460 768M

Темите ги обединих за по-прегледно. Та ето ти едно предложение актуално към днешна дата:

Публикувано изображение

да включиш в бюджета си поне тая карта - GTX460 768M

С тоя бюджет е невъзможно - ще се наруши изцяло баланса на конфигурацията - заради скъпата карта ще се ореже например от паметта и процесора, и после бавният процесор и малкото RAM ще спъват бързата видеокарта.

Незнам кой какво ти е казал за AMD,но те са си чудесни процесори от страна на производителност и цена :)

Темите ги обединих за по-прегледно. Та ето ти едно предложение актуално към днешна дата:

Публикувано изображение

С тоя бюджет е невъзможно - ще се наруши изцяло баланса на конфигурацията - заради скъпата карта ще се ореже например от паметта и процесора, и после бавният процесор и малкото RAM ще спъват бързата видеокарта.

:) Да, прав си. Не се съобразих, че трябва и монитор. Все пак аз на първо време бих отрязал едната плочка РAM. 40 лева ще съм в дефицит, но не бих изпуснал тая карта.
  • Автор

А да имате предложение от къде мога да си поръчам компа най-евтино? От Хасково съм и тука ми казват разни по-високи цени. Конфигурацията на Lyudmil ми я изкараха със 100+ лв, което приемам, че е "нормално". За да избегнем реклама, моля пишете ми ЛС.

А да имате предложение от къде мога да си поръчам компа най-евтино? От Хасково съм и тука ми казват разни по-високи цени. Конфигурацията на Lyudmil ми я изкараха със 100+ лв, което приемам, че е "нормално". За да избегнем реклама, моля пишете ми ЛС.

http://sky.bg/Configurator.aspx към този сайт са дадени милион линкове в този форум такаче не го считам за реклама.

Правиш си една регистрация и поръчваш.

На следващия работен ден ще ти се обадят да уточните детайлите и след още един два дена компютъра ще е при теб.

От този сайт пазаря често, предимно отделни части и монитора си го поръчах пак от тях.

Лично на мен ми излиза по изгодно да си поръчам през интернет доставката е 10-20лв и не се занимаваш с тъпи продавачи :ph34r: (мултирама)

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

ASUS 5770 512MB DDR5 x2 в crossfire? След няколко месеца? Заслужава ли си...

Здравей ако още търсиш гейм PC препоръчвам ти Този на добра цена е но е без монитор

-CPU AMD ATHLON II X4 620 4X2.6 GH

-MB NVIDIA 6150 S.AM2 DUAL DDR2

-RAM 4GB DDR2

-HDD 1 TB SAMSUNG SATA II

-VGA GEFORCE 9600GT 1GB GDDR3 DVI, TV-OUT

-DVD-RW DUAL FORMAT

-CASE ATX 6330 550W

-SOUND 6-CHANNEL HD AUDIO

-LAN ON BOARD 10/100

-MOUSE OPTICAL, KEYBOARD PS2

Зависи за колко месеца става въпрос. Ако не е толкова много - стишкаш зъби и караш със сегашния компютър. Като събереш парите отиваш и купуваш същата конфигурация, НО с по-хубав монитор. Ако останат пари взимаш още една плочка рам, за да станат 4 гъби. С по-хубавия монитор ще ти е по-приятно. Качествените монитори почват от 400 лева. Видео картите и другите компоненти се сменят доста по-често от мониторите. @нуууб. Старо дъно със снар сокет и гаден чипсет на нвидиа, старо видео, нейзвестна марка захранване, "пенсионирана" рам. Кое й е доброто? Конфигурацията на людмил е по-добра... много по-добра.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Здравей ако още търсиш гейм PC препоръчвам ти Този на добра цена е но е без монитор

-MB NVIDIA 6150 S.AM2 DUAL DDR2

-RAM 4GB DDR2

-HDD 1 TB SAMSUNG SATA II

-VGA GEFORCE 9600GT 1GB GDDR3 DVI, TV-OUT

-DVD-RW DUAL FORMAT

-CASE ATX 6330 550W

-LAN ON BOARD 10/100

В никакъв случай! :lol6:

Опа съжалявам за двойния пост. Във форума много пъти е казвано, че готовите конфигурции не стават. Със стари компоненти са, с гадни захранвания са и са на твърде високи цени. Във хАмерика може и да има места, където да предлагат добри готови компютри, но тук тези места са нула (при това пресечена).

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

-MB NVIDIA 6150 S.AM2 DUAL DDR2 старо дъно с вградено видео сокет AM2

-RAM 4GB DDR2 DDR2 ??? за същите пари се взима DDR3

-HDD 1 TB SAMSUNG SATA II :)

-VGA GEFORCE 9600GT 1GB GDDR3 DVI, TV-OUT :)

-DVD-RW DUAL FORMAT

-CASE ATX 6330 550W :lol6:

-LAN ON BOARD 10/100

:P 829.00 лв.цена с ДДС :lol6:

Публикувано изображение

При това предложение от къде ти хрумна да предлагаш "бакалски" компютър?Сглобен от стари залежали части :nono: върху неизвестно дъно в грозна кутия с "китайско" захранаване :hush:

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

Въпросът ми по-скоро беше дали си заслужават две видео карти от този клас или една по-мощна, но пък четейки по-горни постове виждам, че може да има проблем с другите компоненти (да "спъват"). Колкото до мнението на N000B - мерси братле, но аз вече съм се спрял почти 100% на конфигурацията на Lyudmil. Дори се надявам до края на септември да взема кошницата. Дотогава може пък да изкочат още някви ~100 кинта :cool: а и дано паднат цените още мъничко, та успея да взема нещо още по-актуално...

• Автор

Забравих да спомена, че не съм наясно с клокванията на който и да било компонент, така че ще караме без клок. И някой, ако може да ми обясни след като nvidia имат CUDA и PhysX по добри ли са от радеон и кво аджеба е psysx или както там беше :huh:

PhysX:

NVIDIA® PhysX® technology adds an element of realism never before seen in gaming. With an NVIDIA® GeForce® GPU in your PC, experience dynamic PhysX® effects like blazing explosions, reactive debris, realistic water, and lifelike characters.

Графични глезотийки с две думи. Готина екстра, ама за да я имаш, ще трябва да извадиш още едни ~150лв. за GTX460 видеокарта. Всъщност съвсем скоро се очаква nVidia да пуснат GTS450, която като производителност се намира между 5750 и 5770, поддържа PhysX, но още не се знае на каква цена ще се появи.

И да не си поискал петъчен процесор, че те не струват...

Сряда са на късмет, а четвъртък и събота нямат никъв шанс за отключване... Неделя хората си почиват, тогава не произвеждат нищо...

Усещаш ли колко глупаво звучи това точно?

хахаха;наистина ли мислите,че и там хората работят като в българия?

от понеделник до сряда,защото има началници-или до обяд,пак заради тези началници?

не ми се сърдете,но така прозвуча!

Вярно малко по скъпа глезотийка но според мен заслужаваща парите си.. ако си геймър най вече :rolleyes: Ако можеш да си я позволиш забоди си една 460 на машинката :)

• Автор

PhysX:

Графични глезотийки с две думи. Готина екстра...

При това положение, няма ли да е по-добре да взема еквивалента на 5770 по графична мощ от към конкуренцията? :rolleyes:

Щото гледах няколко видеа в сайта на NVIDIA показващи преимуществата на PhysX и ми се стори доста готино.

Редактирано от dipsomaniac (преглед на промените)

При това положение, няма ли да е по-добре да взема еквивалента на 5770 ?

Ако събереш пари за GTX460 супер. :):rolleyes:

• Автор

Ако събереш пари за GTX460 супер. :):rolleyes:

Да, но нали:

Новото, върху което трябва да се спреш според мен е, да включиш в бюджета си поне тая карта - GTX460 768M

Да речем, че намеря 150 лв за тази карта, то доколкото разбирам те ще станат повечко :wors:

Или има по-малко мегабайтова GTX460, която съответно е по-евтина ? ;)

И дори и да става въпрос за 768 МБ-та версия, няма ли да са нужни още парички за по-мощни компоненти?

Да речем, че намеря 150 лв за тази карта, то доколкото разбирам те ще станат повечко :)

Или има по-малко мегабайтова GTX460, която съответно е по-евтина ? :)

И дори и да става въпрос за 768 МБ-та версия, няма ли да са нужни още парички за по-мощни компоненти?

Ако дадеш още Х лева отгоре ( разликата в цената на 5770 и GTX460 ) ще се получи нелош вариант ( въпреки че е добре пак да се обмисли дали за тези Х лева отгоре няма да е по-добре да се инвестират в нещо друго ). Ако обаче искаш да вместиш 460 в първоначалния бюджет, тогава има проблем.... Има пари - няма проблем, няма пари - има проблем. :yanim::)

ASROCK 870 EXTREME3, AMD 870, DDR III 1800(O.C)/1600(O.C)/1333, RAID, SATA III, 1394, GLAN, AM3 Athlon II X3 Triple Core 445, 3.10GHz, 1.5M, BOX, AM3 ADATA 2 x 2GB DDR III 1333 SAMSUNG 500GB SpinPoint F3 7200rpm 16MB SATA II PALIT 768M GTX460 DDR 5 PCI-E BENQ 20" G2020HD, 5ms, 1000:1, 250cd/m2, DVI XIGMATEK Middle Case ASGARD Pure Black Edition w/o PSU XIGMATEK PSU 500W Silent 140mm fan NRP-PC502 1309лв. Долара падна леко и цените станаха по-поносими, та горе-долу се включваме в бюджета.

• Автор

Съществен проблем ли ще е, ако HDD и PSU-то не са същите? Вчера в един pc магазин ми обявиха абсолютно същатата цена за цялата конфигурация както тук (последната на Lyudmil), докато в друг цената беше с около 100 лв надолу. Казаха ми само, че харда (пак 500 ГБ, но не Самсунг) и захранването (пак 500W) ще са различни.

Редактирано от dipsomaniac (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.