Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Billy Meier - Талмуд на Иммануел

Featured Replies

Имам ги. Който иска също може да ги намери и сам.

Става въпрос за швейцарецът Били Майер (Едуарт Майер), който е един от най-уникланите случаи на човек, срещал се с хора дошли извън нашата планета, а дори и и извън нашата галактика.

Талмудът или Учението на Иммануел (повече известен като Исус Христос) е писан в оригинал от Юда Искариот - единствения грамотен ученик на (Имамнуел) Исус. Предателят на Иммануел (Исус) се е казвал Юда Ихариот и е нямал нищо общо с Юда Искариот, освен подобието на имената.

Религиите са бълвоч! Всяка една от тях като тръгнем от Авраам, Моисей, Буда, та през Исус и Мохамед са имали добра основа за развитие, но човешката прочувственост, сантименти и алчност, тщестлавие ги превръщат в това което познаваме днес и след пророците изобщо:

юдеите се считат за богоизбрани и тъпчат другите хора и ги лъжат с пари и облаги

будистите са също учение и като такова са най-близко до същината, но личната свобода и усъвършенстване и изолираност, което е "на парче" ги прави неразбираеми

християните се кланят на уреди за мъчение и образи, които нямат нищо общо с Иммануел, измислят си секти, мекти, за пари и облаги

мюсюлманите се забраждат (не дават на жените си да ходят свободно, та дори и какво има лошо в това да ходи гол човек... помислите на останалите кретени са гадни), обявяват Мохамед едва ли не за неприкосновен и свещен (а е бил обикновен човек с необикновени преживявание), създават си скети и те

Защо!?

Защото гледат твърде частно. А света отвъд нашата малка планетка е ОГРОМЕН. И тези които в миналото са дошли оттам са ни оставили напътствия, които ние мсе превърнали в религии и едва ли не неприкосновен почит към тези същества, които са нищо повече от едни силно развити техологично и духовно човешки същества и по тяхни образ и подобия сме и ние.

Религиите трябва тихомълком да си заемат своето място в срамните страници на историята на човечеството и повече да не се обаждат, защото написаното в тях е силно изкривено, подправено и неграмотно представено за заблуждение и контрол на масите.

А света отвъд е ОГРОМЕН.

Радвам се, че най-сетне наяве излизат неща, които съм си мислел още от много малък. Да погледнем по-широко на севета и на себе си и да не се заключваме в тази малка планетка наречена Тера (Земя).

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Имам ги. Който иска също може да ги намери и сам.

Става въпрос за швейцарецът Били Майер (Едуарт Майер), който е един от най-уникланите случаи на човек, срещал се с хора дошли извън нашата планета, а дори и и извън нашата галактика.

Талмудът или Учението на Иммануел (повече известен като Исус Христос) е писан в оригинал от Юда Искариот - единствения грамотен ученик на (Имамнуел) Исус. Предателят на Иммануел (Исус) се е казвал Юда Ихариот и е нямал нищо общо с Юда Искариот, освен подобието на имената.

Религиите са бълвоч! Всяка една от тях като тръгнем от Авраам, Моисей, Буда, та през Исус и Мохамед са имали добра основа за развитие, но човешката прочувственост, сантименти и алчност, тщестлавие ги превръщат в това което познаваме днес и след пророците изобщо:

юдеите се считат за богоизбрани и тъпчат другите хора и ги лъжат с пари и облаги

будистите са също учение и като такова са най-близко до същината, но личната свобода и усъвършенстване и изолираност, което е "на парче" ги прави неразбираеми

християните се кланят на уреди за мъчение и образи, които нямат нищо общо с Иммануел, измислят си секти, мекти, за пари и облаги

мюсюлманите се забраждат (не дават на жените си да ходят свободно, та дори и какво има лошо в това да ходи гол човек... помислите на останалите кретени са гадни), обявяват Мохамед едва ли не за неприкосновен и свещен (а е бил обикновен човек с необикновени преживявание), създават си скети и те

Защо!?

Защото гледат твърде частно. А света отвъд нашата малка планетка е ОГРОМЕН. И тези които в миналото са дошли оттам са ни оставили напътствия, които ние мсе превърнали в религии и едва ли не неприкосновен почит към тези същества, които са нищо повече от едни силно развити техологично и духовно човешки същества и по тяхни образ и подобия сме и ние.

Религиите трябва тихомълком да си заемат своето място в срамните страници на историята на човечеството и повече да не се обаждат, защото написаното в тях е силно изкривено, подправено и неграмотно представено за заблуждение и контрол на масите.

А света отвъд е ОГРОМЕН.

Радвам се, че най-сетне наяве излизат неща, които съм си мислел още от много малък. Да погледнем по-широко на севета и на себе си и да не се заключваме в тази малка планетка наречена Тера (Земя).

Не слагай будизма при другите "религии". Твоя Иммнуел всъщност е бил най-вече будист и йога.Ако беше метнал линк, много полезно щеше да е.Ние сме ориенталци, за лошо или добро и мързела е вродения ни талант.Така ,че не ни карай да се морим излишно.А иначе няма как с останалото да не се съглася, ти си от повелителите на съчността/умението/ които много уважавам и ценя.:hush:

• Автор

О, да!

Ето го тук: Talmud of Jmmanuel

Будизма за добро поради личната му изолираност (самостоятелн път на ученика) се е запазил като учение и не се е превърнало в религия с хилядите догми, закони и прочее щуротии.

Няма начин:

1. Данните за Исус са оскъдни в Библията - голям проблем! За човек от неговото естество. В апокрифите има някои данни но са много откъслечни също.

2. Липсват цели периоди от живота му в Библията (Нов Завет по специално, който е еднин справочник от евангелия и нищо друго); липсват годините откъм 12 докъм 30 = 18 г. липсващ период. Липсват данни за живота му след така нареченото "възкресение". А за учудване такива за него има в Иран, Пакистан, Индия и подножието на Хималаите.

3. В Стария завет пророчеството споменава, че ще се роди момче и името му ще бъде Иммануел, но само нма едно място е споменато като англеска вест, която идва чрез ангел от самия Габриел.

4. Исус винаги споменава, че е син Човеческий. Богът не е нищо друго освен свръх високо развито същество с човешки вид; технически и духовно, така наречените ишуиш или йешуи - оттам и исус, което значи грубо: мъдър мъж, човек с високо ниво на познание за света!

Рано или късно цялата простотия на тка наречтното Юдейство, Християнство и Ислям ще паднат. Ще паднат когато Космоса се отвори за нас като човешки същества и ни бъде позволено да го обхождаме и преброждаме, спазвайки елемнтарния закон на правото на Живот и Сътворение, в което да трупаме познания и опит за себе си и да ги обсъждаме и усъвършенстваме с други като нас без да налагме собствената си вижка от камбанарията!

Редактирано от adXok (преглед на промените)

adXok, присъединявам се.

Моето мнение е, че всеки от тези светли хора си струват, но религиите, които хората после са създали "въз основа" на техните думи, са нещо, което не си струва...

Хареса ми изказването ти, че това са неща, които винаги си знаел в сърцето си, още от малък...

За будизма само не съм много сигурна... В Индия има много глупости - внедрени от брамините - с които се контролират масите... Една от най-лично жегващите ме теми, е тази за отношението към жената. В тяхната масова религия, и в обществения живот, жените и до днес имат "особено" място... Там, където има робство, под каквато и да е завоалирана форма, няма светлина, няма просветление... Самото просветление е свобода...

Позволявам си да се опирам на доказателствата описани от Елена Блаватска, защото имам основание да й вярвам. Тя разказва доста подробно за разликата между официалната религия в Индия и тази, която е скрита и се пази дори от индийците... Но пък именно на Изтока е ученичка тя, пратена като посланик с най-тайните им знания, да ги разкрие на западните хора... Та, мнението може да бъде двояко: от една страна, да будизмът е различен, от друга страна, и той е като другите религии...

...

Будизма за добро поради личната му изолираност (самостоятелн път на ученика) се е запазил като учение и не се е превърнало в религия с хилядите догми, закони и прочее щуротии.

...

За другите учения не мога да коментирам защото не ги познавам.

Не бих казал, че будизмът е изолирано учение. В този момент, ако включим и китайците има около 700 милиона будисти в цял свят.

Има причини поради които Будизмът все още е автентично учение:

- Будизмът изисква критичност. "Не вярвайте на нито една моя дума, просто защото Буда я е казал, проверете всичко сами" - това е много съществена част от учението. Критична интелигентност и здрав разум.

- Ако по категоричен начин се докаже, че някаква част от будизма не съответства на истината - будизмът трябва да бъде променен, защото не трябва да има учение, което е над истината.

- Будизмът съдържа знание, което може да бъде разбрано интелектуално и методи, които трансформират интелектуалното разбиране в живо преживяване. По този начин всяко твърдение от будисткото учение е проверим факт.

- Всеки, който ползвайки знанието и методите преживее истинска природа на нещата става Буда. Тоест той/тя може да преподава учението по същия начин както и историческия Буда.

- освен знанието и методите е запазено и живото преживяване на просветлението, предавано от учител на ученик в непрекъсната линия на приемственост от Буда до наши дни.

ПС

В будизма не се прави разлика между мъжете и жените. Според един голям учител, жените имат известно предимство по пътя към просветлението.

Брамини са членовете на висшата хиндуистка каста.

Будизъм в Индия в наши дни почти няма, по-малко от един процент от населението са будисти.

Елена Блаватска не е автентичен будистки източник.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

• Автор

Вало, благодаря ти за коментара. Полезен е много.

Аз затова съм споменал, че будизма, поради личната му изолираност. Будизма се прави от хората будисти и всеки търси пътя си сам. Това съм имал предвид.

От личните си опити (колкото и в начална фаза да са те все още) имам наблюдение, че така нареченото Просветление е моментът, в който осъзнаваш същността си: едновремено телесната и духовната - лично за себе си, без нужда да доказваш на някого колко е непросветен и видиш ли колко просветен си ти. Светлата страна на нещата е вътре в нас, но сетивата ни за добро или за лошо, ни "хипнотизират" към видимия, материален свят. Това не е лошо, напротив. Заради него именно сме човеци - за да го опознаваме и да се учим, грешейки и опитвайки пак, поправяйки, доколкото е възможно, грешките си.

DEKASTA, Елена Блаватска си е 100%-ов окултист. Твърде спорни са впечатленията ми относно окултизма. Ако приемам буквално превода, окултно значи нещо скрито за очите, невидимо. Кое е то... не зная. Може да е погледът вътре в себе си. Може и да е нещо съвсем конспиративно подбудено от човешко въображение относно методи за влияние, управление, догми, идоли, схеми за планове и предначертани социални събития, формули за различни придобивки или познания пазени в тайна. Гадя, затова не говоря какъв окултист би могла да е Блаватска. Но такива неща не ми допадат по принцип, интересувам се, но не ми допадат. Повечето са "жълтини" само че в сферата на познанието.

Вало, благодаря ти за коментара. Полезен е много.

Аз затова съм споменал, че будизма, поради личната му изолираност. Будизма се прави от хората будисти и всеки търси пътя си сам. Това съм имал предвид.

В Индия е имало големи будистки университети и манастири. В Тибет преди китайската окупация е имало над 6000 будистки манастира, като някои от тях с по 1000 монаси. В Япония и до наши дни има Зен-будистки манастири и групи светски практикуващи към тях. Сега в западния свят повечето будисти са светски хора, които посещават будистки център, където имат възможност да се срещнат с други практикуващи, да споделят вдъхновение да си изяснят неясни моменти и да се забавляват. :-) Западните групи или "сангха" са от 5-6 до 500-600 човека. Затова може би не е точно да се каже, че всеки търси пътя си сам.

Освен това просветление не е възможно без автентичен учител.

• Автор

За просветелението не съм съгласен, но те там имат хора, не е като да нямат. Просветлението не е нещо свръх, нещо уникално. Това е свойство на духовното и мисловно израстване и малко или много е обвързано с голяма изолираност. медитациите и прочее подготовки са съвсем отделна работа.

Затова има едно такова "правило", че учителя ще намери ученика, когато самия ученик е готов. Просто ще се разбере кога си готов.

Затова множество монаси минават или през бойни изкуства (не спорт) или йоги, изолиране, медиатации. Това е личен път. Относно просветлението никой не може да ти каже: Еми, гледай. Ето така се прави. То ако можеше така, ехе-е-е всички щяхме да сме извисени.

Затова и се извършват огромните подготвителни операции относно телесното, душевно и ментално състояние - за там учител може да те напътства. Останалото е лично усъвършенстване. Далеч не всички ученици и там успяват. А типичен пример за успешен ученик е така наречения: Buddha Boy в Непал!

adXok, продължавам да те поддържам в идеята за тази тема...

Видях мнението ти за Елена Блаватска. Разбирам те, когато го чета...

Но моето мнение за нея е друго. Тя е избрана. Тя е човекът, вероятно не единствен, но един от големите,които са разкрили на масите връзката между наука и религия - те са два пътя, които стигат до едно място... И разграничението между тях е детинско капризничене... Тя, също така, разкрива на масите единството между религиите...

Но това е, което съм видяла аз.

Твоят път, не е моят. Нито моят е твоят. Но всички ние тръгваме от едно място и стигаме до едно място...

Пожелавам ти да развиеш умението си да чуваш сърцето си още по-силно! И да успееш да преминеш през вратата, която си отворил сега! Да преживееш радостта от единството със света, защото, явно е, че си от хората, които са дошли будни на земята в тия дни, за да пробудят другите...

Бъди щастлив!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.