Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

съвет за лаптоп

Featured Replies

здравейте след доста лутане и търсене се спрях на този лаптоп: http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEB4CBEE75CD27F1A90A002481B479E91963906BC2E6A642956DCC11C1B7491E)/.do?rf=y какво ще кажете за него струва ли си? приемам и други предложения до 700-750лв.

ХП е добра марка, за атлоните им бях чел че им се отлепят чиповете от греене.

Ако търсиш цена Acer Aspire® 5516.

Верно е че в този ценови деапазон неможе да разчиташ на нещо свясно ..... но все пак Acer Aspire 5720g е с интелски проц.

Моят съвет е да се поотпуснеш малко в цената или да направиш малко лизингче за нещо от сорта на делл.

Не го заблуждавай човека.Първо в този ценови диапазон HP нямат нитоедин свестен модел.Второ да му казваш, че лаптоп с AMD процесор е добър вариант е като да му кажеш да бръкне в торба с отровни змии и да търси най-малко отровната.Аз бих предложил това

Не го заблуждавай човека.Първо в този ценови диапазон HP нямат нитоедин свестен модел.Второ да му казваш, че лаптоп с AMD процесор е добър вариант е като да му кажеш да бръкне в торба с отровни змии и да търси най-малко отровната.Аз бих предложил това

Съгласен съм с колегата. Не мога да препоръчам лаптоп с AMD процесор на никого. Но пък не съм съгласен за предложения модел, защото IdeaPad е най-несполучливата серия на Lenovo. Доста проблеми създадоха и изработката им не е от най-читавите, макар и при тази цена човек да не може да има кой знае какви претенции. Към автора - за 750лв. не можеш да вземеш свестен лаптоп с 15" дисплей. Най-евтиното което намерих по родните магазини и си струва парите е този ASUS.

Моето предложение е да погледне в раздел "продавам" - ще намери по-добри машинки и със външна видеокарта :cool:

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Моето предложение е да погледне в раздел "продавам" - ще намери по-добри машинки и със външна видеокарта :cool:

Стига да е съгласен на не съвсем нова машина - предложението не е зле. :) Все пак като гледам бюджета не вярвам на човека да не му е минало през акъла, че за 750лв. с нов лаптоп няма да може да играе игри.

Някой нещо не е разбрал или не е прочел!

А ако сте прочели правилно ще видите че никаде не съм написал АМД е по добро от интел ... никаде даже несъм го намекнал!

Колега шанто ... предложеното от теб е по-скъпо и с CD процесор.Това което аз му показах е за по малко парички и е с C2D.

Разбира се Acer неможе да се мери с IBM ... нито по цена,нито по качество.

Моделът който ти предлагаш е ниско бюжетен IBM,което значи че са икономисвани средства за постигането на цена, а 5720 е от средният клас на ACER.Това ги поставя по качество горе долу на кантар.

остава да си отговорим на въпроса коя гаранция е по-добра!

Кой изпълнява ибм-ските гаранций в БГ?

Имайки в предвид по-горе написаното остава да сравняваме цена и параметри!

ХП е добра марка, за атлоните им бях чел че им се отлепят чиповете от греене.

НР е една от най-долнопробните марки лаптопи, именно заради вградените дефекти, които залагат в продуктите си, с цел закупуване на нов след изтичане на гаранцията. За американския пазар сигурно е доста лаптопът да живее година и половина, но за тук е прекалено малко. При чипсетите с АТИ видео се отлепя самият кристал от подложката - не се лепи. При тези с нВидия и Интел се отлепя подложката от дъното, като при лепене нВидия имат малко по-висока успеваемост при лепене (не че ме грее особено).

@slavi91, в крайна сметка каквото и да вземеш, си отдели 70-80 лева за доплащане за гаранция, поне общо три години трябва да ги направиш. От там нататък каквото и да вземеш за тези пари, все ще е боклук.

Колега няма нещо което да не се чупи ... Идеята е как после те прецакват с ремонта. Гаранцията на ХП е добра е разбира се нито един техен кеар пак неможе да се мери с некст бизнес дей на делл ... Отностно ВГРАДЕНИТЕ дефекти :D по същата логика мога да кажа ... ХП имат проблем с ГФ8400 и ГФ8600 пуснаха ъпдейт за биосите и преработен драйвър за тях ...(нали говорим за видео чипове) Същото се получи и при делл в моделите хпс М1530 и делл фикснаха проблема Ако тези дефекти са ВГРАДЕНИ при ХП ... защо пускат фиксове и защо ги има и при делл. И ако найстина въпреки фиксовете тези дефекти са ВГРАДЕНИ ... защо продават лаптопите с 3г НБД и след отлепянето на чипа .. изпълняват гаранций в срок сменяйки дъна ...!? Не пиемам за сериозни всякакви твъдения от сорта на вграждане на дефекти с цел покачване на продажбите! Тази твоя хипотеза изключва възможноста за одължаване на гарабцията! Сметката е проста ... ти ако вградиш дефект ф някое изделия и знаеш за дефектирането му в границите на 18 месеца .... ще се самопрецакаш ли като дадеш възможност да куповачите му да се презастраховат срещу 22$+ддс. Само не ми казвай че те така генерират допълнителна печалба защото дъното струва 20$ и те печелят 2%... Смешно е разбираш ли ....

@baba_ti, като не разбираш, не се изказвай толкова крайно. Вградени дефекти не означава дефекти от некадърност, или пропуски. Вградените дефекти се правят точно с цел покачване на продажбите, защото американецът ще си каже "брей какъв хубав лаптоп, изкарах година и половина с него", или дори ще го подмени преди това защото му е писнал. Когато се върне в гаранция такава машина, то дъното се подменя с друго, което вече е претърпяло процедура по ново залепване на компонента директно при производителя и ще добута до края на гаранцията. Такива дъна и компоненти като цяло, се водят refurbished, демек отремонтирани. Тези глупости ги има най-често в продуктите на НР, затова и ги поставям при най-долнопробните марки за нисък-среден клас лаптопи. Разбира се и други марки правят номера, но някои просто имат некадърно изпълнение, без задни помисли. От личен опит най-стабилни са ДЕЛЛ, а и НБД гаранцията рулира.

Съгласен съм с колегата. Не мога да препоръчам лаптоп с AMD процесор на никого. Но пък не съм съгласен за предложения модел, защото IdeaPad е най-несполучливата серия на Lenovo. Доста проблеми създадоха и изработката им не е от най-читавите, макар и при тази цена човек да не може да има кой знае какви претенции. Към автора - за 750лв. не можеш да вземеш свестен лаптоп с 15" дисплей. Най-евтиното което намерих по родните магазини и си струва парите е този ASUS.

Аз съм за този Асус на колегата преди 1 седмица го вземах от Технномаркет за 775лв. с отстъпка инсталирах му една "седмичка" и сега лети,за сега са мноо добри отзивите.Специално гледах за процесора и се оказа ,че е доста по добър от някои C2D.Мисля че това е най-доброто в този ценови диапазон.

Напълно съм съгласен с теб.Но за тези пари толкова! Този ASUS наистина е по-добър вариант, не се бях сетил за тази серия.

+1 че HP са боклуци.

Преди 2 години вземах 2 интелски единия не му запали вентилаторчето и след това само той дето не се запали. Добре че дейстивето става в САЩ та да го сменят с друг.Миналата година пък направих невероятната грешка да взема три dv5Z(AMD).Понеже имам един едноядрен gateway с athlon на 2гхз и е пушка. Нито загрява, нито е неадекватен... А тези боклуци се гасят на 15 минути греят целите корпуси БЕЗ изключение.Корпусът където си държи човек ръцете, клавиатурата, а от доло не ми се говори... На единия сме с стойка с вентилатор но и тя не помага. Предпочитаме да го държим на кабел вместо с wi-fi за да сместим някой друг градус...Тъч бутоните е черешката на тортата...натиснеш го веднъж и той стой така докато не го рестартираш.

Колкото до проблема за който е чел baba ti в нета....аз имах Dell с въпросния чип 8600GT и с клок не успях да направя нищо освен да извадя някой друг артефакт...греенето и отлепянето не й бяха проблем в корпуса на едно Vostro 15 инчово.

Извод Dell, Gateway, Asus все ще се намери модел...Само да не е HP(включва и Compaq)

Колеги спрете да мислите че Американците са глупави :hush: все пак те живеят по-добре от нас... което значи че смятат и по-добре :D Не съм чел за тези проблеми на ГФ8400/8600 :) Имам два DELL XPS M1530 с NBD единият с 8400 другият с 8600. Изказвам се от опит а не от прочетено нещо си от някой си в гугъл повдиглал рейтинга на сайта си с сео за да излиза глупавото му писание напред ..... Заводите за рефърбишед не са на ХП :) а на фирми изкупили правото от НП за тази дейност. Рефърбишед също има гаранция, която в никой случей не е по лоша от обичайната.... За справка СТЕМО те изпълняват гаранцията на ХП серията павилион и за тях няма разлика в това дали изпълняват гаранция за реф. или на "нов" лаптоп ..... искам само да уточне за понятието нов във България ;) помните ли IBM-ите който продаваха мултидрама ...... ха сега който ги е знае да сподели по колко пари взимаше на клиентите за инсталация на windows. Делл също правят реф ... и този който се прави в европа в 80% от случайте излиза с 3г НБД и се продава на цена -20% от пазарната тук... Тук спора е разтеглив ..... и ми стана безинтерестно защото няма едно свясно мнение за + и - отностно питането на момчето ....

Аз нямам мнение по-темата е имам де, но не искам да го изкажа. Просто като съвестен и почтен човек ще попитам защо хората по-горе толкова много не харесват лаптопите с AMD процесори? Надявам се ако има някой желание да ми обясни ще го помоля да е на ЛС за да не оспамим темата на човека.:down:

Имам предложение да направим една тема " Да споделим тест на претежавания лаптоп" и всеки който има желание да покаже какво може неговата машинка.Така всеки който иска лаптоп ще може да погледне и да си избере. Ако на някои му се занимава да направи темата и да сложи линкове към няколко програмки за тестове.

• Автор

значи аз съм наясно, че за 800лв. свестен лаптоп няма. трябват поне още 100 200лв. най- малко отгоре. проблема е обаче, че е такъв бюджета, че повече от макс.850лв. няма как да се отделят. знам, че не са малко пари, но съм наясно и с това, че са страшно малко за хубав лаптоп. идеята е да се намери що годе добра машинка за сестра ми. лаптопа ще се ползва за интернет, малко по-леки и старички игри, музика и понякога за някое филмче. условието е да е с голям дисплей поне 15инча и задължително да е чисто нов. надявам се, че все ще се намери някоя читава машинка да и служи поне 3-4г.благодаря на всички, които пишете в темата и помагате.

значи аз съм наясно, че за 800лв. свестен лаптоп няма. трябват поне още 100 200лв. най- малко отгоре. проблема е обаче, че е такъв бюджета, че повече от макс.850лв. няма как да се отделят. знам, че не са малко пари, но съм наясно и с това, че са страшно малко за хубав лаптоп. идеята е да се намери що годе добра машинка за сестра ми. лаптопа ще се ползва за интернет, малко по-леки и старички игри, музика и понякога за някое филмче. условието е да е с голям дисплей поне 15инча и задължително да е чисто нов. надявам се, че все ще се намери някоя читава машинка да и служи поне 3-4г.благодаря на всички, които пишете в темата и помагате.

Еми щом е до 800 лева- ето това си вземи.

Предвид предназначението на машината:

повече от макс.850лв. няма как да се отделят... интернет, малко по-леки и старички игри, музика и понякога за някое филмче. условието е да е с голям дисплей поне 15инча и задължително да е чисто нов

...ти препоръчвам ASUS PRO55SR-AP051 понеже не е с вградената Indel видеокарта която не става за нищо. Пък и ако случайно се наложи гаранционно обслужване сервиза на ASUS е много добър и реагират в рамките на 3-4 дни без значение каква е повредата.

Не разбирам що за неграмотни мнения от хлапета, които дори не пишат марката правилно...ХП ? ! Колко лаптопа сте видяли, продали или оправили?! Именно да стъпиш в Стемо е да бръкнеш в торбата със змии, десетки оплаквания има само в тоя форум, да не говорим за други форуми, я да прочетете темите?! Не разбирам как може хора без техническа подготовка да спорят така фанатизирано.Слушайте Ivanvazov, за момента единствено неговите мнения са адекватни.Людмиле, не ти прави чест да се изказваш така прибързано.Навлязохме в псевдо-технически спорове и още повече объркахме човека, вместо да го насочим.Наистина HP/Compaq са боклуци, IBM/Lenovo са още по-големи такива, даже са на последно място в света по качество на изработката и екологичност на материалите, в официалната класация, мислете малко, като пишете, бре  :hush: ASUS и Dell са светлинни години напред.

Людмиле, не ти прави чест да се изказваш така прибързано.Навлязохме в псевдо-технически спорове и още повече объркахме човека, вместо да го насочим.Наистина HP/Compaq са боклуци, IBM/Lenovo са още по-големи такива, даже са на последно място в света по качество на изработката и екологичност на материалите, в официалната класация, мислете малко, като пишете, бре  :) ASUS и Dell са светлинни години напред.

?!? За кое съм се изказал прибързано?

Аз нямам мнение по-темата е имам де, но не искам да го изкажа.

Просто като съвестен и почтен човек ще попитам защо хората по-горе толкова много не харесват лаптопите с AMD процесори?

Надявам се ако има някой желание да ми обясни ще го помоля да е на ЛС за да не оспамим темата на човека.:)

Поради няколко причини, от които ще споделя само 2:

1.При еднакви параметри имат ПО-ВИСОКА КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ от аналога си от Intel;

2.При еднакви параметри имат ДОСТА ПО-ВИСОКА РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА от аналога си от Intel;

за мен това е повече от предостатъчно засега да ги отписвам като добър вариант за наличието им в мой мобилен компютър.

Поради няколко причини, от които ще споделя само 2:

1.При еднакви параметри имат ПО-ВИСОКА КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ от аналога си от Intel;

2.При еднакви параметри имат ДОСТА ПО-ВИСОКА РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА от аналога си от Intel;

за мен това е повече от предостатъчно засега да ги отписвам като добър вариант за наличието им в мой мобилен компютър.

Публикувано изображение Докажи си твърденията.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Ха..Ха.Ха ..Ние да не сме в съда...

Ако човек не е ПРЕДУБЕДЕН е достатъчно да пусне едно търсене и.....намира това

А по въпроса за шота -ако не го натоварваш и го държиш в хладилника ...ОК!

И да, всяко правило си има изключения, ама е много голям риска за това изключение при AMD! :clap:

Редактирано от shanto (преглед на промените)

HP са боклуци, особенно в диапазаона под 1500 лева, но за тия пари взимаш нещо дето ще смачка HP от всякъде... рано или късно 30% от всичко с нвидия видео сдава багажа, при ати тоя проблем го няма... колкото до температурите - амд са по студени от интел но в повечето случаи видеото грее повече а радиаторът е общ с процесора... другия недостатък на амд, е че батерията издържа по малко... а да и да кажа хийлет пакард не прави нищо, той само поръчва и си лепи лепенката, интересното е че и други марки поръчват обаче резултата не е такъв боклук, може би щото за да продаваш нещо на една цена трябва на теб да ти излезе по ефтино, от което следва че хуйлет пакард поръчват за без пари за да примерат повече печалба... брат ми има acer с амд@2ghz и то от 3 години - да стига 80 градуса не съм виждал, въпреки външното видео, ама доста често съм тварил интели до стотина градуса че и нагоре...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.