Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изтрия папката на Windows?

Featured Replies

На единия дял на харда имах инсталиран Win7, вчера на другия дял инсталирах WinXP и искам да питам как мога да изтрия папката на Win7, без форматирване на дяла? Заема ми 16GB, а на този дял имам важни неща и не искам да го форматирвам.

Ами опитай се през ЕксПи-то.

С ХР-то не става ли?

С ХР-то не става ли?

явно не става, това не е като за съветите ти за родителския контрол

пробвай с програмката Unlocker :)

Съвета които даваш изпробван ли е !?

Дали ще работи за цялата папка на windows

• Автор

Инсталирах я, цъкам десен бутон на папката на уиндоуса, давам unlocker, пита ме какво искам да направя, давам изтрий, то нищо не става? Цъкам папката , давам Delete, и пак Acess Denied

Unlocker няма ли да ти свърши работа ???

П.П. Изабел ... трябва да свърши работа !

може и да свърши аз не съм казал че няма попитах само дали е пробвано защото по мой спомени беше за единични фаилове които системата не разрешаваше да се изтрият или стартирани фаилове отворени в паметта , може да се пробва и в сеифмод но пак няма гаранция

тук говорим за цяла папка с фаилове чиито имена са заложени в ос против изтриване или защитени от изтриване

Инсталирах я, цъкам десен бутон на папката на уиндоуса, давам unlocker, пита ме какво искам да направя, давам изтрий, то нищо не става? Цъкам папката , давам Delete, и пак Acess Denied

Мисля че искаше рестарт

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

GiGab¥Te, така, както си почнал ще е доста трудно, защото остават доста процеси при стартиране на системите (dual boot). Ето какво предлагам:

1. Стартираш Windows XP.

2. Поставяш инсталационно DVD на Windows 7 (или маунтваш ISO на виртуален диск).

3. После Start -> Run пишеш:

<Буква на дяла, където е Windows 7>:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force

Ето пример, ако Windows 7 се намира на дял D:

D:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force

4. Рестартирай и после опитай да изтриеш ръчно папките с Windows 7. Би трябвало да няма проблем.

5. След това може да изтриеш Boot.BAK и BootSect.BAK в дяла на Windows XP (остатъци, имащи отношение към буутлоудъра).

• Автор

дава ми E:\boot\bootsect.exe is not valid Win32 application, а като дам дяла от хард диска където е папката на 7 ми дава пак някаква грешка.

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

Според мен си инсталирал XP без прди това да махнеш 7-цата, което така или иначе не си могъл да направиш. Това е довело до наличие на boot-сектори в дяла където ти е (била) 7-цата.

1. Намери си програмата Partiton Table Doctor

2. За жалост трябва да знаеш много добре какво правиш, за да не прецакаш разпознаването на дяла, където е била 7-цата

3. Ще трябва просто да премахнеш boot-сектора на дяла дето е 7-цата, а може би и други неща ще се наложи да "нулираш"

4. Внимавай, защото може да си прецакаш тотоално дяловете, ако не знаеш точно какво правиш

5. Не е трудно после да ги върнеш, но си е играчка, запази първо текущото състояние (таблица) на дяловете на USB или диск(ета) и тогава прави шашмите

С livecd на линукс

Според мен това е наи лесно за изпълнение.

Например Ubuntu.

^ наистина е така, ама обясни на човека, да не вземе да инсталира и убунту, че тогава съвсем ше я оплеска.

обясни му как да си разбере дяла, под убунту, където е 7-цата, за да знае какво да изтрива:

директории, NTLDR, boot.ini такива неща!

GiGab¥Te, ако искаш ще ти кажа как да си направиш нещата с Puppy Linux = 100 MB e и може да я стартираш от USB, CD, SD-card (ако имаш четец за такива карти). Ама най-добре си изпечи .iso-то като 'image' с Nero или BurnXPPro.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

първо пишеш в cmd

cacls "D:\windows" /c /t /g everyone:f

после триеш... по съшия начин и users:

cacls "D:\users" /c /t /g everyone:f

А със стартова дискета за ХР под ДОС няма ли да стане?

А със стартова дискета за ХР под ДОС няма ли да стане?

Аз на теб в една друга тема не ти ли казах да спреш да ръсиш бисери!!!

Значи под дос !!! Чул не дочул ами ntsf драивери за писане под дос ?!

Първо премахваш 7-цата от буут лоудъра на ХР-то:

Десен бутон на My computer->Properties->Advanced->Startup and Recovery->Settings->Edit->отваря се notepad->редактираш текста,като трябва да има следното съдържание(с разлика в цифрите евентуално):

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

изтриваш излишните редове,и като затваряш notepad запаметяваш промяната.

Рестартираш и правиш това:

Win key+R->cmd->Enter

копираш тази команда-> rd /s/q "името на папката"->Enter

Редактирано от jossbomon (преглед на промените)

Аз на теб в една друга тема не ти ли казах да спреш да ръсиш бисери!!!

Значи под дос !!! Чул не дочул ами ntsf драивери за писане под дос ?!

Ако беше прочел написаното от мен внимателно, щеше да разбереш, че не съм сигурен в това което предлагам. Но пък за сметка на това ти показваш чудесни първи 7 години от възпитанието си. Един отговор с едно просто „не“ щеше да свърши работа. В твоя дух на мислене аз ти казвм „Стига ръси невъзпитание!“

Ако беше прочел написаното от мен внимателно, щеше да разбереш, че не съм сигурен в това което предлагам. Но пък за сметка на това ти показваш чудесни първи 7 години от възпитанието си. Един отговор с едно просто „не“ щеше да свърши работа. В твоя дух на мислене аз ти казвм „Стига ръси невъзпитание!“

Еди

това е офф

аз ако имам някакъв проблем и попита за решението му , предпочитам някои неграмотен и невъзпитан да ми отговори правилно от колкото някои възпитан с грамотно написан пост да ме прати в пета глуха за дренки

не знам дали ме разбра

защото и аз мога да дам 1000 съвета в които не съм сигурен ама си ги спестявам понеже ми липсват първите седем ...

• 2 седмици по-късно...

Премести си важните файлове на друго място и форматираи.

Според мен няма по хубав начин.

Първо премахваш 7-цата от буут лоудъра на ХР-то:

Десен бутон на My computer->Properties->Advanced->Startup and Recovery->Settings->Edit->отваря се notepad->редактираш текста,като трябва да има следното съдържание(с разлика в цифрите евентуално):

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

изтриваш излишните редове,и като затваряш notepad запаметяваш промяната.

Тук продължението, според мен е - слагаш диска с ХР и рестартираш. Бутваш от CD-то и стигаш до първия R - рипеър. Това те вкарва в конзолата, там ще те пита за местоположението на ХР-то, обикновено указваш 1. После пишеш fixmbr, enter и после fixboot, enter. Рестартираш и трябва да ти зареди само ХР-то. Сега трябва да може да изтриеш 7.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.