Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лекарства без рецепта за хрема и запушен нос

Featured Replies

Някакви лекарства ,които са ефикасни при хрема ,запушен нос и носово говорене да ми препоръчате.Нямам никакво време за чакане пред кабинета на джипито ми.А и мога да се заразя с някакъв още по-силен вирус в поликлиниката.Сега още нямам температура и кашлица.Какво ще ми помогне?

Някакви лекарства ,които са ефикасни при хрема ,запушен нос и носово говорене да ми препоръчате.Нямам никакво време за чакане пред кабинета на джипито ми.А и мога да се заразя с някакъв още по-силен вирус в поликлиниката.Сега още нямам температура и кашлица.Какво ще ми помогне?

На мен най-много ми помага ксилометазолин http://www.framar.bg/%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-0.1-%25-10-%D0%BC%D0%BB-pid11000457.html

истината е че хремата без лекарства минава за седем дни, а с лекарства за една седмица

И "Олинт" става за да ти се отпуши временно носа. Може и "Ефедрин" ако са ти гадни капките.

истината е че хремата без лекарства минава за седем дни, а с лекарства за една седмица

И "Олинт" става за да ти се отпуши временно носа. Може и "Ефедрин" ако са ти гадни капките.

И хремата и настинката, просто си трябва време на организма да се пребори с болестта и да придобие имунитет. Все пак за облекчаване на хремата може да ползвате Зодак, или друг продукт с антихистаминно действие. Обикновено се употребяват при алергични реакции, но в случая просто ще намали набъбването и от там секрецията на лигавицата.

На мен пък не ми е ясно как така предписвате капки във форума, след като те са различни видове и са според гъстотата на секретите, запушването на носа, лигавицата и т.н.

А пък ако момата отиде да си купи даден вид от препоръката тук, направо ще и дам жълтата фанелка...

На мен пък не ми е ясно как така предписвате капки във форума, след като те са различни видове и са според гъстотата на секретите, запушването на носа, лигавицата и т.н.

А пък ако момата отиде да си купи даден вид от препоръката тук, направо ще и дам жълтата фанелка...

:ph34r:Просто за пореден път доказват правилото, че българинът разбира от всичко - като започнем от футбола, минем през политиката и стигнем до медицината .... :blink:

Аз даже започвам да се чудя за чий чеп загубих 7 години от живота си да уча медицина и как да преценявам за коя болест кое лекарство е най-подходящото, след като съм можел просто да си влизам в някой форум и да се лекувам според това, което пише там :lol6:

p.s. Внимание NB !

-всички капки, съдържащи ксилометазолин , не трябва да се употребяват повече от 3-4 дни, защото (1) получава се парадоксален ефект - вместо да спира секрецията, лекарството я предизвиква ( така нареченият медикаментозен ринит) и (2) при продължителна употреба може да атрофира лигавицата и да загубите обонянието си.

-Афринът съдържа оксиметазолин - важи същото, както и за ксилометазолина.

-Олинт съдържа ксилометазолин.

-Ефедринът е забранен за употреба.(1) самият той води до зависимост и (2)прекурсор е за екстази.

Аз даже започвам да се чудя за чий чеп загубих 7 години от живота си да уча медицина и как да преценявам за коя болест кое лекарство е най-подходящото, след като съм можел просто да си влизам в някой форум и да се лекувам според това, което пише

В рамките на шегата и спама и като бивш някакъв си машинен инженер да ти припомня старата крилата фраза - "Като знам какви инженери обучаваме и пускаме в производството ме е страх да отида на доктор..." :ph34r:

Има прекалено много мърши, неуредици и всякакви подобни сред докторите и здравната система. А и навсякъде, не е само при вас. А и някак си не ти прелича да употребяваш толкова често изрази като чеп и подобни. Най-доброжелателно мнение.

Аз лично в момента вземам Синупрет Форте и го препоръчвам, лек ден на всички :blink:

п.п. На опаковката пише "Обвити таблетки", изненадаха ме

Синупрет е на таблетки, и като такива има системен ефект - тоест действа не само върху носа, ами върху целия организъм.Съдържа иглика, киселец и бъз, а последният е доста силен секретолитик ( тоест -предизвиква отделяне на секрети)и като такъв проявява действието си не само върху лигавицата на носа, ами и на брохите ( тоест -почваш да кашляш) и стомаха ( повече секреция - повече киселини и обостряне на ГЕРБ).Отделно, ако имате алергия към растителни производни е възможно да получите обриви или обостряне на астмата.

И това лекарство не трябва да се употребява дълго време.

p.s. колкото до инженерите - аз не съм чул някой да псува инженерите по някакъв начин за каквото и да е било, независимо от това къде работи въпросният инженер и какви ги е вършил....за сметка на това лекарите биват постоянно хулени и обиждани.Дори самият ти израз ме обижда и то много повече от "чепа", който явно ти избожда очите.

p.s.s. "Обвити" таблетки означава, че активната съставка е покрита ( обвита) с друго вещество.Обикновено захар,гума арабика или синтетични материали.Целта на обвиването е следната :

1.)да се подобри вкуса

2.)да се подобри устойчивостта - тоест активните съставки да не се излагат на влага, слънчева светлина и т.н.

3.)да не се всмуква в устата, ами в стомаха, или в червата, ако активната съставка дразни стомашната лигавица

4.)да не се смесват активните съставки

5.)да се придаде по-хубав цвят на лекарството.

-Ефедринът е забранен за употреба.(1) самият той води до зависимост и (2)прекурсор е за екстази.

Ефедринчето си е екстра дрога само по себе си, направо по-силно от амфетите действа. Разбира се товари доста сърцето.

Купи си няколко бройки "тайлол хот". Комбинацията от парацетамол и ефедрин е много добра.

Купи си няколко бройки "тайлол хот". Комбинацията от парацетамол и ефедрин е много добра.

"Тейлол Хот" не съдържа ефедрин, ами псевдоефедрин.Разликата е съществена.

А заради третата му съставка - Хлорфенирамин - не трябва да се употребява и да се шофира, защото той предизвиква сънливост, замъглено виждане.

За хрема и запушен нос:

На 2 памучета капвате по малко ракия и си ги слагате в ноздрите на носа за около час. Повтаряте тази операция в продължение на 2 дена по 3 пъти на ден - сутрин, обед и вечер.

Гарантирам незабавен резултат.

:speak:

За хрема и запушен нос:

На 2 памучета капвате по малко ракия и си ги слагате в ноздрите на носа за около час. Повтаряте тази операция в продължение на 2 дена по 3 пъти на ден - сутрин, обед и вечер.

Гарантирам незабавен резултат.

:P

Както и болка, смъдене, и възможност да се порази лигавицата на носа...

Трихо, защо не въведеш ново правило като модератор- в този раздел да НЕ дават съвети лекари, че май нашето мнение е най-критикувано и немеродавно :P .

Трихо, защо не въведеш ново правило като модератор- в този раздел да НЕ дават съвети лекари, че май нашето мнение е най-критикувано и немеродавно :P .

Може icon_e_smile.gif

Аз заради това и бях престанал да пиша по темите, а само модерирах фрапантните глупости, които се пишат

http://www.framar.bg/prepor_product.php?id=03000481 тези капки са много ефикасни само с тях се лекувам когато имам запушен нос и хрема.

Преди мноого години, когато още ме хващаха разни хреми, разбрах, че този Виброцил е слаба ракия. Ако не се ползват разни новаторски методи, от сорта на биорезонанс, незаменима помощ можете да си окажете ако смъркате топла и много солена вода. Смъркате през едната ноздра и издухвате водата през другата. Разбира се това се прави ако има проходимост на каналите, а ако няма Афринът е незаменим, като помощно средство. Методът със смъркането на солена вода идва от Йога.

По-солена, по-добре, че микробите не издържат на осмозата.

Преди мноого години, когато още ме хващаха разни хреми, разбрах, че този Виброцил е слаба ракия. Ако не се ползват разни новаторски методи, от сорта на биорезонанс, незаменима помощ можете да си окажете ако смъркате топла и много солена вода. Смъркате през едната ноздра и издухвате водата през другата. Разбира се това се прави ако има проходимост на каналите, а ако няма Афринът е незаменим, като помощно средство. Методът със смъркането на солена вода идва от Йога.

Ето например нещо такова имах предвид....

Като прекаля със солта и имам чувството, че ми се запушва носът изведнъж и е доста гадно. Докато с умерено количество си е перфектно. Скоро мисля да пробвам с хималайска сол, но все ме мързи да замъкна дебелия си гъз до магазина.

• 5 седмици по-късно...

Заради моя синузит ми се налага да купувам Назодрен – отскоро се продава в България, преди ми го носеха от Германия, спрей за нос, който се пръска по веднъж на ден и изтичат сополите, или ако искате да се изкажа по-изискано – секретите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.