Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се занулява защита от мълнии ?

Featured Replies

Еди аз тебе ще те науча в теми за тоци където пиша да не влизаш а само да четеш и да повтаряш на ум

Ти вярваш ли си на това, или си го сънувал? :rolleyes: Това си е още един бисер от теб. Браво! :yanim: :yanim: :yanim:

По отношение за втората фаза имаш за домашно да разбереш каква е и от къде идва. Един жокер - не от Марс!

• 1 месец по-късно...

Така е като се четат грешни или подвеждащи постове

кабелчето се свързва за нулевия проводник в контакта или за корпуса на компа като се предполага че е занулен.

Пак искам да подчертая че между занулен и зазимен разлика няма . Някои са свикнали да казват занулен защото всъщност нулата е звездната точка на началните намотки на генератора и от там нали нула че и занулен но освен че има проводник които я отвежда до ел инсталацията на домът ви тази нула е заземена още в електроцентралата към земя. Така че ако имате достъп до фазов проводник може да затворите веригата и през земята.

Дррррън ... дрррррън та пппляс

нищо подобно от това което обясняваш,между заземен и занулен има огромна разлика и катода не е заземен в централите... :) няма начин да бъде при положение че ако в някое домакинство прасне мълния тва означава да им отидат суматлък техника докато стигне заряда до централата за да се заземи...то така щяха да пестят от кабели,ми да колко по лесно ..боднат ти един кол до оградката ей ти нулата мойто м'че ,ку искаш фаза вържи един кабел за булсат кома.. интересно ако го докараш така ще ти дадът нобелова награда..

Редактирано от spellsingero (преглед на промените)

Дррррън ... дрррррън та пппляс

нищо подобно от това което обясняваш,между заземен и занулен има огромна разлика и катода не е заземен в централите... :) няма начин да бъде при положение че ако в някое домакинство прасне мълния тва означава да им отидат суматлък техника докато стигне заряда до централата за да се заземи...то така щяха да пестят от кабели,ми да колко по лесно ..боднат ти един кол до оградката ей ти нулата мойто м'че ,ку искаш фаза вържи един кабел за булсат кома.. интересно ако го докараш така ще ти дадът нобелова награда..

поредния философфф , чак пък и моито момче , чел през редовете и дрън дрън !

Ти имаш ли изобщо представа как се пренася електрическия ток ?

Имаш ли идея защо нулевия проводник е по тънък от трите фазови преди да стигне до трафа а и според схемата на пренасяне даже и не е необходим понякога , но не мога да ти кажа кой е взел нобеловата награда заради тази икономия от нулевия проводник . И макар и иронично си е точно така бодваш колчето и казваш това ми е нулата , само да не забравиш и четвъртия появил се от 20кv траф проводник с нулев потенциал. Понякога единствената галванична връзка с генератора е земята и това може да си го набиеш в главата и повече да не се обаждаш както Еди .Защо трябва да ходи до централата като още във таблото на сградата е дублиран със земя. Последния понижаващ траф също е заземен . Какво ли обяснявам на хора които са сменили две крушки на нощни лампи и вдигнали по някои автоматичен предпазител и чули не дочули се изказват ! Само ще ти кажа падне ли мълния и няма ли гръмоотвод сградата забрави че разни заземени уреди ще минат метър .

Та философе в трифазния траф влизат само трите фази а излизат три фази и още един проводник с нулев потенциал . Запомни ли го добре че да не се повтарям за напред . от там ако е имало нулев тънък по трасето защото може и да са го икономисали се дублира към този с нулевия потенциал и с него и към земята . Ще те свържа аз тебе с Еди , лион_01 и да залягате над учебниците преди да ме цитирате .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Аааааааа...за звездния център ли питатее :) чистата нула.. а докарай я таа чиста нула у вас на монофазен режим.. ш са напраа на цапнат с мокър парцал в жалкия си опит да си спася дипломата за ЕЛ! :D Но като цяло забрави песента любовна да заземиш нещо чрез нулата...особено касаещо мълния...ще си подпалиш инсталацията.Що се отнася нулевия проводник навремето беше по тънък от тези на фазите,сега вече не е съвсем така,и навремето са били дублажите на нула и земя...вече всеки проводник си е отделно!

... и все пак .. аз съм Ел вътрешно обзавеждане не високоволтови.

Да ти сканирам дипломата ми за електро ако искаш?

и аз мога да ти сканирам моята , макар че не съм я виждал от както завърших преди 18 години електротехникум.

Просто не си изкарвам парите с професията по която съм учил .

Ама като ти гледам писанията може и да излезе някоя от ония дето ги дават срещу 1000 лева .

Едитт . Добре че не се изказа за звездния център че щях да съм сигурен че е купена . Звезден център имаме при схема звезда !!!

Ами при триъгълник какво правим с центъра не се разбра ???

Я по добре запази мита за дипломата си .

Е хайде след като хвърлиш око на горния пост щото пак е редактиран,да ти споделя за звездния център.

А ми кажи отде идва нулата от тоя трафопост,след като ми говориш за звездния център..Трите фази не са ли в схема ЗВЕЗДА за да се получи чистата нула? пак си помисли ...

Що се отнася до звезда/триъгълник... темата за електромотори ли е?...

Не бъркай активна с реактивна енергия само...

Е хайде след като хвърлиш око на горния пост щото пак е редактиран,да ти споделя за звездния център.

А ми кажи отде идва нулата от тоя трафопост,след като ми говориш за звездния център..Трите фази не са ли в схема ЗВЕЗДА за да се получи чистата нула? пак си помисли ...

Що се отнася до звезда/триъгълник... темата за електромотори ли е?...

Не бъркай активна с реактивна енергия само...

Е ама ние на училище ще го обърнем ! Днес ми идва в много

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=153398&st=0&p=1678218&fromsearch=1&#entry1678218

тука с един друг като теб се смях от сърце .

Всъщност каква е разликата между генетора за ток и електромотора !!!? Че ме питаш за електромотори !

Едит . Отвори си гугле и зареди този текст защито се уморих днес

преобразуване от триъгълник в звезда

Е ама ние на училище ще го обърнем ! Днес ми идва в много

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=153398&st=0&p=1678218&fromsearch=1&#entry1678218

тука с един друг като теб се смях от сърце .

Всъщност каква е разликата между генетора за ток и електромотора !!!? Че ме питаш за електромотори .

Всъщност всеки генератор е електромотор и всеки електромотор е в известна степен генератор понеже генерира макар и минимално количество но генерира. :)

Накратко разликите основно са че едното използва задвижването на ротора за да произведе енергия а другото използва енергията за да задвижи ротора :D

Всъщност всеки генератор е електромотор и всеки електромотор е в известна степен генератор понеже генерира макар и минимално количество но генерира. :)

Накратко разликите основно са че едното използва задвижването на ротора за да произведе енергия а другото използва енергията за да задвижи ротора :D

Ами изобщо не е минимално количеството което генерира ама как да е !

Ами изобщо не е минимално количеството което генерира ама как да е !

Под минимално визирах примерно електромоторче от касетофон например.... не се хващай за всяка дума.. Спора ни е поучителен спор да няма.. признах си грешката в лекомислието ..тва не значи че не мога да ти бъда опонент.. да се готвят биолозите и физиците.. ще си говорим за кучето на Павлов и за това може ли един лост да повдигне земята наистина...

естествено че е поучителен спора , в спора се ражда истината !!!

Лошото е че даже и да науча нещо няма да ми потрябва в живота , а още по малко да ми оправи бюджета .

Лошото е че даже и да науча нещо няма да ми потрябва в живота , а още по малко да ми оправи бюджета .

И ето как целия спор преминава в социална тема пък аз съм чок ербаб и там.. доста съм цапнат в устата особено на социална тема..

ми много хора не си работят това което са избутали за средно образование примерно .. поради простата причина че ги влече..касаплъка да речем,що се отнася то вече нищо не може да ти оправи бюджета.. трябва да работиш министър ... депутат.. нещо от сорта..те поне с 2200 лв как издаянят горкичките..тря да ги оплачем .. аз например и аз не работя от няколко години ел,поради простата причина че тръгнаха доста да мамят работниците си.. не изплащат парични преводи и т.н.. другата ми професия кръчмарски певец.. туризъм едно друго...е да ама туризмът избягаа..както се вика човека си идва с яхтата и на яхтата с ферарито..иска да го кара това ферари някъде.. ние ни пристанище за яхтата му имаме по златните пясъци ни пътища за ферарито.. нали трябва да му направим гъдела на тоя турист за да си даде паричките тук... и що се отнася накратко да кажа..работа като певец нямаа... доста ограничени възможности..тъй че квото и да работиш все ще е на зле работата в днешно време.. Бяхме Станишизъм...ако ще не Бойкоцизъм ами и аз незнам какво да дойде на власт .. няма да се оправим и това си е.. навремето Виденов мисля премахна гражданството..всички се набутаха в големите градове.. и малките градове фалираха откъм индустрия..и сега разбира се че работа няма... няма и да има! Ако навремето си бяха седяли в соца (до който даже не можа да се и добере както хората България)айде ще го кажем комунизма.. Може би щяхме да сме с една идея по-добре отколкото сега...но не е гаранция,що се отнася че и демокрацията беше сформирана от политическа гледна точка,за да се стигне до това сега.. вратички в закона..кви вратички бе братче то цели ханджийски порти...

Не ми се говори за таа тема доста дълга и обширна... така стои въпроса с работата в днешно време..квото и да се работи заплащането е мизерно за днешните стандарти.

...Разлика от зануляване и зазимяване няма ...

Пак искам да подчертая че между занулен и зазимен разлика няма ...

Пич, накрая не се стърпях и писах... Я кажи откъде си, освен от Доминикана - като ти кажат "кликни" какво правиш?! :mad:

Е възразявам тва вече си е заяждане... добре,че имам доста добро чувство за хумор та .. и все пак ти върви в родопите...там ако разбереш една дума от казаното ела ми звънни :mad: Айде стига офтопик че ще довтаса чичкото с голямата гъба :ph34r::D:D

Е възразявам тва вече си е заяждане... добре,че имам доста добро чувство за хумор та .. и все пак ти върви в родопите...там ако разбереш една дума от казаното ела ми звънни :mad: Айде стига офтопик че ще довтаса чичкото с голямата гъба :hush::D:D

Съвсем не е заяждане и освен това защо пък ти се засягаш!? :ph34r: Ами ако човека разбере буквално думата зазимяване се чудя как ли точно ще постъпи с тоя кабел... laugh.gif

Съвсем не е заяждане и освен това защо пък ти се засягаш!? :lol6: Ами ако човека разбере буквално думата зазимяване се чудя как ли точно ще постъпи с тоя кабел... laugh.gif

Незнам но ако прибара от големите макари ще му трябват бая големи буркани... И все пак това си е диалект ..вари го печи го няма да стане по-различен,за тях е нещо нормално и е все едно за теб същата дума изписана по правилния начин така че не се съзнават.. но така си говорят в него край така си го произнася човека и не му прави впечатление... питай Годжи как стаат раотите...

пък аз не се засягам ама чак дотам да издребняваме няма нужда :lol6:

Годжи не съм го виждал отдавна, пък и с него не съм дори и познат, нищо че е "селски" - виж с баща му се познавам много добре...

Това беше преди Изабел1 да се появи тука! Сега вече вселената се ръководи по нови закони - тези на Изабел1. :)

Важното е че той си вярва! :baby:

... Ами ако човека разбере буквално думата зазимяване се чудя как ли точно ще постъпи с тоя кабел... laugh.gif

Ще го завие с някой стар кожух. :P

Това беше преди Изабел1 да се появи тука! Сега вече вселената се ръководи по нови закони - тези на Изабел1. :)

Важното е че той си вярва! :baby:

Ще го завие с някой стар кожух. :P

Охо Еди и ти ли се появи ! Не знам от какво се ръководи вселената , определено от офтопици не мога да се защитя но ако се изкажеш Вие лично по темата определено мога да ти обясня че си сбъркал раздела !

...тука с един друг като теб се смях от сърце .

Аз пък ейтука се смях от сърце! :baby:

Аз пък ейтука се смях от сърце! :baby:

Еди може ли да бъдеш малко по ясен и да ползваш бутона цитираи , след което да се аргументираш а аз ще се пробвам да ви оборя с цел да Ви замръзне сърдечната усмивка !

Еди може ли да бъдеш малко по ясен и да ползваш бутона цитираи , след което да се аргументираш а аз ще се пробвам да ви оборя с цел да Ви замръзне сърдечната усмивка !

Няма да можеш! А точния цитат гласи: „Еди аз тебе ще те науча в теми за тоци където пиша да не влизаш а само да четеш и да повтаряш на ум“ :ph34r: Няма да можеш да свалиш усмивката ми ... или по-точно присмеха ми!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.