Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спътник предаде послание от Бог

Featured Replies

• Автор

Мда,на 11 август 1999 ходихме с Алф да затъмним Слънцето и да подредим планетите във формата на кръст.

• Отговори 75
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз ще обясня защо тази публикация е абсолютна химера и нищо незначеща безмислена писаница. Учени са открили шифровано съобщение - кои са тия учени обаче, никой не знае; предизвикаха огромн

• haidukpikaso
    haidukpikaso

"Апостолите казали на Тома: - Видяхме Господ. А той зявил: - Ако не видя на ръцете Му белега от гвоздеите, и не туря пръста си в раните от гвоздеите, и не туря ръката си в ребрата Му, няма да

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Всъщност Новината беше във Всичко останало,някой твой колега я премести тук

Аз затова и не пиша много в тази част на форума - в нищо не можеш да ги убедиш, ако няма намесата на нещо извънземно или божествено и колкото по-шантаво звучи, толкова по-добре. Изкушаващо е да спретна и аз една такава "новина", просто заради майтапа :ph34r: Ето, хрумват ми подходящи идеи за морското дъно и за послания от извънземна цивилизация...

Тъкмо затова се чудя, защо този раздел поема и теми, които са за "Празни приказки и забава"?Впрочем не ми стана ясно, това ми е и въпроса към Новобранец и ХайдукПикасо, какво общо има спътника и посланието с подреждането на планетите пред нечий болен поглед! Първото е от вида информации за монотеистична религия в свръхсъвременен вариант, второто е нумерологична мушенгия.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Мда,на 11 август 1999 ходихме с Алф да затъмним Слънцето и да подредим планетите във формата на кръст.

Ти виждаш кръст там, където някой ще види полумесец на същата дата или паралелепипед на 17 май 2002 година. По-странното е планетите никога да не се подреждаха под формата на кръст. Ти можеш ли да си представиш такава вероятност?

Изкушаващо е да спретна и аз една такава "новина", просто заради майтапа :blink: Ето, хрумват ми подходящи идеи за морското дъно и за послания от извънземна цивилизация...

Сигурно има тема за бермудския триъгълник.

Потърси я. :ph34r:

Сигурно има тема за бермудския триъгълник.

Потърси я. :ph34r:

Не, не... :blink: Имам предвид дали някой не е открил на дъното лика на някой светия или извънземните да са написали сложно послание от подводни вулкани, които да могат да бъдат "прочетени" едва когато човечеството стигне определено ниво на развитие и се появи продукта Google Океан.

Всичко това са предположения! Как ще докажат нещо по пътя единствено на "мозъчната дъвка" - дедукцията, без грам доказателства? Не съществува уред(засега), позволяващ ни за засечем каквато и да е информация на разтояние по-голямо от 13-14млрд. светлинни години, поради което и толкова са тачи теорията за Големият взрив. Да вярваш и твърдиш, че има нещо отвъд това, което можем да видим, е като религията, та макар и да са използувани математически модели...

Не можем да засечем нищо след тези 14 милиарда светлинни години, по простата причина че те се отдалечавт от нас със скорост, по-голяма от тази на светлината. /говоря за обект, чиято скорост при момента на излъчването на лъченията е била достатъчно малка спрямо Земята/или региона, в който е трябвало да се зароди/, че тези лъчения да достигнат до нас сега/

Идеята е че те всъщност не променят позицията спрямо цялата вселена, но я променят спрямо околните космически обекти - може да се сравни с точки нарисувани с маркер по надуващ се балон. Ако си изберем една от точките, тя остава на същото място спрямо повърхността на балона, но въпреки това всички точки се отдалечават от нея, защото самата повърхност се увеличава.

Да казваш, че дедукцията води до грешни изводи е смешно, защото, според логическите закони, при коретни аргументи, извода от дедукцията винаги е истинен.

Не можем да засечем нищо след тези 14 милиарда светлинни години, по простата причина че те се отдалечавт от нас със скорост, по-голяма от тази на светлината. /говоря за обект, чиято скорост при момента на излъчването на лъченията е била достатъчно малка спрямо Земята/или региона, в който е трябвало да се зароди/, че тези лъчения да достигнат до нас сега/

Идеята е че те всъщност не променят позицията спрямо цялата вселена, но я променят спрямо околните космически обекти - може да се сравни с точки нарисувани с маркер по надуващ се балон. Ако си изберем една от точките, тя остава на същото място спрямо повърхността на балона, но въпреки това всички точки се отдалечават от нея, защото самата повърхност се увеличава.

Да казваш, че дедукцията води до грешни изводи е смешно, защото, според логическите закони, при коретни аргументи, извода от дедукцията винаги е истинен.

Може би не съм се допълнил с макираното от поста Ви, но си правех сметка, че насреща има и хора които ще ме разберат. Тук вече възниква въпросът кои аргументи са коректни, дали са коректни изцяло или частично, при наблюдението или измерването, винаги има степен на грешка(понеже говорим за наблюдение на макрониво, няма да броя влиянието причинено от извършване на самото наблюдение), освен това колко са аргументите достатъчни дори за правилна обосновка на условието и формулировката на задачата?

Това за скорост по-голяма от тази на светлината го обяснете на Алберт Айнщайн, въпреки някои сензационни "резултати" публикувани в доста от жълтите български и чужди медии реално няма постигната скорост по-голяма от светлинната, има само ефект който довежда до изпреварване на светлинен лазерен сноп от друг който е иницииран от първия, но дори в случая който ни интресува в разговора с Вас, а именно движението на материални при това масивни, с огромно тегло и инерция обекти като звезди и цели галактики...Просто ни е доста кофти инструментариума, все още.

• Автор

a363_33.png

Съвременните учени потвърждават твърдението на Маите ,че слънчевото затъмнение на 11 август 1999 беше много специално. На този ден Земята беше в позиция най-близка до Слънцето, а Луната - в позиция най-отдалечена от Земята. По тази причина когато Луната застана между Земята и Слънцето, тя не можа да го засенчи изцяло, а само централно. От Земята можехме да видим един огнен пръстен, очертан върху небето.

Освен това през нощта на същия този ден кометата Swift- Turttle предизвика хиляди светлинни искри, истински дъжд от звезди - така наречените Персеиди, малки метеорити които навлизайки в атмосферата се виждат като хиляди звезди.

a363_34.png

Всички планети се намираха в позиция Космически Кръст със Земята.

Пред Земята бе Луната, закривайки Слънцето, Марс бе отдясно, Юпитер и Сатурн отляво, Уран и Нептун отзад , Венера беше почти зад Слънцето, също както и Меркурий. Всички планети, с изключение на Плутон, бяха перфектно подредени, формирайки един Космически Кръст с център Земята. Интересното е, че в този Космически Кръст зодиакалните знаци, заети от планетите, са Лъв, Скорпион - Орел, Водолей - Човек и Телец. Това са символите на четирите евангелисти, четирите ангели - пазители на трона, за които говори Свети Йоан в Апокалипсис: ,,Първият беше подобен на Лъв, вторият приличаше на Телец, третият беше сходен с човек и четвъртият приличаше на летящ орел.“

a363_35.png

Сянката, която проектира Луната по време на това затъмнение, премина много особена траектория, като пресече Европа точно над Балканите - през Косово, после мина през близкия Изток, Иран и Ирак, после се отправи към Пакистан и Индия. Тъмнината мина през всички места на конфликти – още един факт, който потвърждава предупреждението на Маите за необходимостта да осъзнаем за потенциалните опасности пред човечеството.

beinsadouno.com

Упс, вижте какво копнах от бгфактор:

"Преведете си името на хАмериканският хУчен и ще си обясните много неща. "Забогателият рибар" именно от наивни рибки получава дивиденти. Той ги навива , че идва краят на света, за което някаква секта му киха сериозни средства, понеже уплашените наивници тичат да й приписват имотите и банковити си влогове, за да си осигурят място в рая, което лидерът на сектата обещава че ще осигури на тези, които се освободят от теглещите ги надолу към ада материални и финансови притежания. Та бай ти Ричард Фишър е просто проклет измамник! Колкото и да е странно от сектантство се печели повече отколкото от космически изследвания, още повече от някаква административна длъжност."

Навсякъде има крайности...

Може би не съм се допълнил с макираното от поста Ви, но си правех сметка, че насреща има и хора които ще ме разберат. Тук вече възниква въпросът кои аргументи са коректни, дали са коректни изцяло или частично, при наблюдението или измерването, винаги има степен на грешка(понеже говорим за наблюдение на макрониво, няма да броя влиянието причинено от извършване на самото наблюдение), освен това колко са аргументите достатъчни дори за правилна обосновка на условието и формулировката на задачата?

Това за скорост по-голяма от тази на светлината го обяснете на Алберт Айнщайн, въпреки някои сензационни "резултати" публикувани в доста от жълтите български и чужди медии реално няма постигната скорост по-голяма от светлинната, има само ефект който довежда до изпреварване на светлинен лазерен сноп от друг който е иницииран от първия, но дори в случая който ни интресува в разговора с Вас, а именно движението на материални при това масивни, с огромно тегло и инерция обекти като звезди и цели галактики...Просто ни е доста кофти инструментариума, все още.

Явно ще си говорим на Вие - проблем няма :biggrin:

Въпросът е, възможно ли е да са внесени толкова неверни аргументи, че приетата от основната научна общност стойност за диаметъра на вселената да е

at least 92 billion light years across
(източник: Wikipedia)

Ако Вие не сте съгласни с това число, предполагам визирате някаква голяма разлика /от порядъка на най-малко десетки проценти/ между него и предполагаемата Ваша стойност.

Такава голяма грешка не би могла да се обясни просто с грешно измерени параметри, а цялостна грешка в използвания подход или теория. Наистина ли сме толкова назад в науката, че да бъркаме фундаментални физички принципи? Предполагам, че учените, достигнали до тази стойност за размера на вселената, са запознати с повечето такива, и е малко вероятно да ги бъркат. Може би Айнщайн е направил грешка в Теорията на относителността, и именно Вие разкрихте това?

Явно ще си говорим на Вие - проблем няма :biggrin:

Въпросът е, възможно ли е да са внесени толкова неверни аргументи, че приетата от основната научна общност стойност за диаметъра на вселената да е (източник: Wikipedia)

Ако Вие не сте съгласни с това число, предполагам визирате някаква голяма разлика /от порядъка на най-малко десетки проценти/ между него и предполагаемата Ваша стойност.

Такава голяма грешка не би могла да се обясни просто с грешно измерени параметри, а цялостна грешка в използвания подход или теория. Наистина ли сме толкова назад в науката, че да бъркаме фундаментални физички принципи? Предполагам, че учените, достигнали до тази стойност за размера на вселената, са запознати с повечето такива, и е малко вероятно да ги бъркат. Може би Айнщайн е направил грешка в Теорията на относителността, и именно Вие разкрихте това?

Това са спекулации навлезли в системата от познания, защото са изказани от известни лица. Добре дайте чисто логически да погледнем на нещата от гледна точка на големият взрив примерно, Дава се стойност от порядъка на 13.7млрд години от началото на базата на какво, на наблюдения ли? Съвременните телескопи дават възможност да бъдат наблюдавани обекти на подобно разтояние, но за да има такъв размер вселената през цялото време трябва да се разширава със скоростта на светлината. Същевременно се твърди, че са наблюдавани твърде далечни галактики движещи се със скорост по-голяма от свелинната, но как е възможно такова наблюдение въобще да бъде извършено, човечеството не разполага с такива наблюдателни средства. Написана е подобна хипотеза, на базата на твърде голямото червено отместване в спектъра на такива много далечни галактики, което според някои от формулите за пресмятане на скорост, в които се прилагат спектрограмни числа излиза такъв резултат, което според мен доказва не погрешноста, а лимитираността в използуването на тези формули.

Относно възрастта на вселената: http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_the_universe

Не мога да кажа, че разбирам изцяло теорията, на която е изчислена, но статията е достатъчно детайлна, за да позволи на всеки, достатъчно запознат с физиката, да разбере как точно е изчислено това число. Ако всичко това е просто изказано от "известни лица", мисля че други, по-"неизвестни", но въпреки това способни да резберат артументите им, биха ги оборили. Не е ли така?

Относно червеното отместване, доста трудна тема е, тъй като на големи разстояния разширяването на самото пространство става достатъчно чувстивтелно, за да създаде доста необичайни отклонения във видимата скорост на отдалечаване на галактиките.

За скорости над светлинната се говори само за първите мигове от Големия взрив, когато, както предполагат, не са важели законите на съвременната физика и четирите сили или взаимодействия (гравитационна, силна и слаба ядрена и електромагнитна) са били едно цяло (History Channel - The Universe). Горното може и да е пълно с грешки, просто това ми е останало в главата от популярната поредица. Предлагам обаче да не замесваме сериозната наука в тази точно тема.

Затова и Вселената в първите си мигове се е разширила много повече, отколкото ако се е разширявала със светлинна скорост.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Идеята е, че вселената може да се разширява със скорост много над светлинната. скоростта на светлината не може да се надвиши, да, но само ако се установи абсолютна позиция спрямо вселената, която пък постоянно се разширява. Представете си 2 косвически кораба, пътуващи с 200 000 км/с един срещу друг - те няма да нарушават никакви физични закони, но въпреки това от единия кораб ще изглежда че другия се приближава със 400 000 км/с. За същото говоря и при вселената.

2 галактики на огромно разстояние една от други изглеждат, че се движат по-бързо от светлината една спрямо друга, макар че всъщност не е така.

Не, не... :no-no: Имам предвид дали някой не е открил на дъното лика на някой светия или извънземните да са написали сложно послание от подводни вулкани, които да могат да бъдат "прочетени" едва когато човечеството стигне определено ниво на развитие и се появи продукта Google Океан.

Кат искаш казвай кво пише тука че инструмента Google Paper още не измислен.

carichina.jpg

carichina.jpg

Хайде изненадай ни с необикновеното си познание на древни езици, до момента от теб разсъждения йок! Всеки може да преписва на готово.

Хайде изненадай ни с необикновеното си познание на древни езици, до момента от теб разсъждения йок! Всеки може да преписва на готово.

Аз древни езици не знам само с извънземни езици се занимавам.

Нема да мога да те изненадъм

сори.

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

Дай линк от кое сериозно научно списание е взета статията за да ни убедиш в достоверноста че това излиза от научните среди, иначе няма как да повярвам на тази статия.

Редактирано от tenito (преглед на промените)

Дай линк от кое сериозно научно списание е взета статията за да ни убедиш в достоверноста че това излиза от научните среди, иначе няма как да повярвам на тази статия.

Е стига с таз наука

науката има още много работи да открива.

Е стига с таз наука

науката има още много работи да открива.

Верно е! Чудя се как все още не е открила теб. Вие извънземните се разхождате на Земята току под носа на учените, ама те са късогледи "консерви" и с тези 25+-диоптъра не виждат по-далече от собственият си нос MSN-Emoticon-nerd-157.gifСъщевременно в реалният живот са истински тийнейджъри, което личи от скобите в големите им усти. Учени били, гледай какви вежди са само...

...

Няма проблем, ще ти го разтълкувам. Аз лично виждам две човечета, които се налагат здраво. Според мен, това е предсказание за някой кеч шампионат, но не разбрах от къде се взе тази пиктограма и какво представлява нито какво общо има с темата. Обаче трябва да е забранена поне до 12 години, защото показва доста насилие и секс...

п.п. Доста сте ми странни с haidukpikaso как си раздавате плюсчета за всяко едно изказано мнение... Харесвате се, това е очевидно. Аз понеже не пиша често в "Празни приказки...", но явно големи свалки стават. Пък и защо да черпиш по питие, като можеш да почерпиш с един "+" :biggrin:

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Идеята е, че вселената може да се разширява със скорост много над светлинната. скоростта на светлината не може да се надвиши, да, но само ако се установи абсолютна позиция спрямо вселената, която пък постоянно се разширява. Представете си 2 косвически кораба, пътуващи с 200 000 км/с един срещу друг - те няма да нарушават никакви физични закони, но въпреки това от единия кораб ще изглежда че другия се приближава със 400 000 км/с. За същото говоря и при вселената.

2 галактики на огромно разстояние една от други изглеждат, че се движат по-бързо от светлината една спрямо друга, макар че всъщност не е така.

Не си физик, нали или пък аз се бъркам и нищо не разбирам. То аз че не разбирам, не разбирам, но не бих рискувал да обяснявам на останалите. Обяснението ти доста куца.

Няма проблем, ще ти го разтълкувам. Аз лично виждам две човечета, които се налагат здраво. Според мен, това е предсказание за някой кеч шампионат, но не разбрах от къде се взе тази пиктограма и какво представлява нито какво общо има с темата. Обаче трябва да е забранена поне до 12 години, защото показва доста насилие и секс...

п.п. Доста сте ми странни с haidukpikaso как си раздавате плюсчета за всяко едно изказано мнение... Харесвате се, това е очевидно. Аз понеже не пиша често в "Празни приказки...", но явно големи свалки стават. Пък и защо да черпиш по питие, като можеш да почерпиш с един "+" ;)

Ха, девети ред; шеста пикта от дясно наляво, очен тест преминат.

Честито!

;)

п.п. Доста сте ми странни с haidukpikaso как си раздавате плюсчета за всяко едно изказано мнение...

ъмъ да не те е яд нещо
Пък и защо да черпиш по питие, като можеш да почерпиш с един "+" ;)
Те тез питиета много скъпи ще станат по куриер да ги пращам. :)

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

Наистина ми е интересен горепостнатият надпис, по-точно неговият превод, след което същият преводач да се заеме с надписа от Ситово:

sl22.jpg

Предполагам в него е също толкова вероятно да се намира кодиран велик ключ към...^ и няма да е нужен спътник за, уф, само еднопосочна комуникация.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.