Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

4 години затвор за бившия шеф на ДФ "Земеделие", Калинка се оттърва с условна

Featured Replies

Софийският градски съд осъди бившия изпълнителен директор на Държавния фонд "Земеделие" Асен Друмев на четири години лишаване от свобода.

Публикувано изображение

Той бе признат за виновен за това, че в качеството му на длъжностно лице, е сключил сделки, с които е ощетил фонда, както и че е злоупотребил със средства по програма САПАРД.

Според обвинителния акт той е сключил няколко неизгодни договора за наем на сгради в Пловдив, Силистра и Разград, с което е нанесъл щети на фонда за над 480 хиляди лева.

Асен Друмев обжалва условната му присъда, която бе наложена от Софийския районен съд през 2009 г. Тогава той бе осъден на 3 години лишаване от свобода условно, а адвокатката му Ина Лулчева определи решението на съда като "недоразумение, което ще бъде поправено".

Днес Лулчева, коментира, че нито държавата, нито Европейският съюз са ощетени от действията на Друмев.

Според нея проектите, по които се твърди, че е имало злоупотреби, са одитирани от Европейската комисия, която не е открила нередности и е възстановила 4 млн. евро от еврофондовете на България.

"Явно някой иска да върнем пари, които не дължим", смята Лулчева.

Тя изтъкна, че ако клиентът й наистина е бил виновен, присъдата му е щяла да бъде по-висока, а не близка до минималната.

Самият Асен Друмев каза, че пледоариите на защитата са били ясни и добре формулирани, но съдът не ги е взел предвид.

Прокурорът по делото Пламен Панайотов определи присъдата срещу Друмев като "прилична".

"Удовлетворен съм, че най-накрая усилията на органите на досъдебното производство, включително на полицията и прокуратурата дадоха резултат", допълни той.

Освен ефективната присъда, която получи, Друмев е лишен от правото да заема висш държавнически пост за седем години и трябва да плати разходите по делото в размер на близо 5000 лева.

Днешното решение на Софийския градски съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

dnes.bg

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Прокуратурата проверява шефката на фонд ”Земеделие”

Публикувано изображение

Прокуратурата официално вече проверява изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева за причинени щети на държавния бюджет и на частни бенефициенти.

Това съобщи пред журналисти в парламента председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев, като се позова на писмо от държавното обвинение в отговор на подадения от него сигнал в края на август.

Тогава социалистите поискаха от земеделския министър Мирослав Найденов да я отстрани от поста. От ведомството обаче отговориха, че няма основания за нейната оставка.

Днес Гечев припомни, че става въпрос за 150 милиона лева, които не са усвоени по програма САПАРД и ще трябва да бъдат платени от държавния бюджет, предаде БТА.

Той каза още, че във времето за парламентарен контрол ще отправят специално питане към Найденов за дипломата за магистърска степен на Илиева, тъй като смятат, че тя няма такава. Според БСП проблемите във фонда се дължат на нейната некомпетентност.

news.dir.bg

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

• Автор

Брюксел глоби България с ?6.5 млн. заради САПАРД

Европейската комисия (ЕК) глобява с 6,5 млн. евро България за неспазване на Многогодишното финансово споразумение по програма САПАРД.

Това каза на пресконференция изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) Калина Илиева, цитирана от "Фокус". Писмото на ЕК е пристигнало на 24 септември.

Причина за глобата са неправомерните плащания на кабинета "Станишев" към определени фирми в периода 2007-2008 г. Илиева припомни, че по времето на предходното правителство след блокирането на програма САПАРД държавата ни се ангажира да изготви план за действие, който е трябвало да бъде представен преди края на 2008 г. с корекции на допуснатите слабости.

Вместо това е предпочетено да бъдат прикрити фирми с проекти по САПАРД, макар че е имало разследвания на прокуратурата и да не се впишат в книгата на длъжниците, обясни Илиева.

На практика са плащани неправомерно средства по САПАРД. ДФЗ плаща само на коректни бенефициенти, а не на фирми, които се разследват от прокуратурата и ОЛАФ.

"България ще работи за намаляване на глобата. Твърденията на ЕК са абсурдни", каза още Илиева.

Прокуратурата проверява Калина Илиева за причинени щети на държавния бюджет и на частни бенефициенти, стана ясно по-рано днес. Става въпрос за 150 милиона лева, които не са усвоени по САПАРД и ще трябва да бъдат платени от държавния бюджет, заяви по-рано днес председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев.

През август от БСП поискаха оставката на Илиева. От земеделското министерство обаче отговориха, че няма такива основания.

news.dir.bg

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Уволнената Калина Илиева търси помощ от Тренчев

Публикувано изображение

Калина Илиева потърсила експертна помощ от ”Подкрепа”

Сн.: БГНЕС

Бившият ръководител на ДФ "Земеделие" Калина Илиева е потърсила експертна помощ чрез роднини от юристите на КТ "Подкрепа".

Близък роднина на освободената от поста си в началото на месеца Калина Илиева е отишъл в централата на профсъюза да поиска подкрепа, съобщи президентът на конфедерацията д-р Константин Тренчев, цитиран от БГНЕС.

Бившата вече шефка на държавния фонд до последно кри бременността си, представяйки болнични листове с друга диагноза. Прекият й началник - министърът на земеделието Мирослав Найденов, научи новината за бременността й от националното радио. На 7 октомври Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" освободи от длъжност Калина Илиева и избра на нейно място Светослав Симеонов.

"Във всеки случай ние ще дадем най-доброто от себе си, дори и само заради факта, но....ако някой си е позволил да уволни жена, заради това, че е бременна – жална им майка. Която ще да е тя, каквато ще да е – жална му майка. Доколкото зависи от нас", каза вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, цитиран от БТА.

"Всички членове, по които е освободена, вече са огледани от юристите, и ако намерят и една запетайка, ще създадат големи проблеми, защото най-добрите юристи по трудово право са в двата синдиката", категоричен бе и Тренчев.

news.dir.bg

Всички сте за затвора,всички

Стар трик - да се спасиш чрез забременяване или болест. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Той и Вальо Топлото уж беше болен-ама си полежа в затвора.

:cool:

Тая да ражда там,дано си има компания от целия фонд

Бременна съм от кога-от преди малко бе

• 1 месец по-късно...

Разследват Калина Илиева за фалшифициране на дипломата си

Бившата директорка на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева ще бъде разследвана от полицията в Германия заради фалшифициране на дипломата си за висше образование.

Това пише в. "168 часа", който цитира официално писмо, подписано от Гизела Хютингер, пресаташе на Висшия институт по техника и икономика в Берлин. То е в отговор на официално запитване, отправено от медията.

"Мога да потвърдя, че г-жа Калина Иванова Илиева не е завършила образованието си във Висшия институт по техника и икономика. Тя не е получила диплома за завършен семестриален курс на обучение по бакалавърска програма, нито е получила магистърска степен... Висшият институт я е изключил, тъй като тя никога не е положила изпит", пише в писмото.

В него се добавя, че "институтът ще съобщи за извършеното престъпление в полицията, а именно фалшифициране на документи." От института ще информират Брюксел и властите в България.

"Пълни глупости са, че съм фалшифицирала дипломата си. Ще се свържа с моя университет в Берлин и ще поискам официално писмо за завършеното си образование. След това ще го предоставя на медиите", коментира за в. "Труд" Калина Илиева, която в момента гледа вкъщи едномесечния си син Иван.

Съмнения около образованието на Илиева се появиха още след назначаването й на поста. Тя твърди, че има диплома за магистър по икономически комуникации от берлинския институт, легализирана от Министерството на образованието у нас. При пристигането си в Германия през 2002 г. Илиева е обявила, че ще учи в училище по изкуствата.

Бившата шефка до последно кри бременността си, представяйки болнични листове с друга диагноза. Прекият й началник - министърът на земеделието Мирослав Найденов, научи новината за бременността й от националното радио. На 7 октомври Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" освободи от длъжност Калина Илиева и избра на нейно място Светослав Симеонов.

Заради уволнението Калина Илиева потърси помощ от юристите на КТ "Подкрепа".

dnes.dir.bg

Публикувано изображение

Берлин потвърди:

"Мога да потвърдя, че госпожа Калина Иванова Илиева не е завършила образованието си във Висшия институт по техника и икономика в Берлин.

Тя не е получила диплома за завършен седемсеместриален курс на обучение по бакалавърската програма, нито е получила магистърска степен през 2007 година, както самата твърди.

Висшият институт по техника и икономика в Берлин я е изключил, тъй като тя никога не е положила изпит.

Висшият институт по техника и икономика в Берлин ще съобщи за извършеното престъпление в полицията, а именно фалшифициране на документи.

Явно г-жа Илиева е подправила подписа на президента професор доктор Михаел Хайне, както и печата на Висшия институт по техника и икономика в Берлин.

В същото време Висшият институт по техника и икономика в Берлин ще информира властите в България и в Брюксел за това престъпление.

Гизела Хютингер, пресаташе на Висшия институт по техника и икономика в Берлин."

Цялата история и още интересни подробности - четете в новия брой на “24 часа”

• 2 седмици по-късно...

Защо никои не казва Калина Илиева справяла ли се е с работата и ако се е справяла защо се изисква висше образование за поста и, за да и дават по-висока заплата или за да има повече вузове които освен диплома нищо друго не дават

Защо никои не казва Калина Илиева справяла ли се е с работата и ако се е справяла защо се изисква висше образование за поста и, за да и дават по-висока заплата или за да има повече вузове които освен диплома нищо друго не дават

Въпросната дама е причинила щети за десетки милиони лева, излъгала е неколкократно всички / за диплома, за бременност и пр./, налагат ни санкции заради нея- дали се е справяла с работата си?

P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Berlin_Institute_of_Technology - дали този ВУЗ дава само дипломи, как мислиш?

Въпросната дама е причинила щети за десетки милиони лева, излъгала е неколкократно всички / за диплома, за бременност и пр./, налагат ни санкции заради нея- дали се е справяла с работата си?

P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Berlin_Institute_of_Technology - дали този ВУЗ дава само дипломи, как мислиш?

това означавали че висшистите са честни и не крадат, не знаех че за нейната работа изрично се изисква диплома от горе посоченият институт мислех че и диплома от пернишкия вуз стига. а санкции нямаше да има ако не бяха се разциврили тези малоумници с висшето образование

това означавали че висшистите са честни и не крадат, не знаех че за нейната работа изрично се изисква диплома от горе посоченият институт мислех че и диплома от пернишкия вуз стига. а санкции нямаше да има ако не бяха се разциврили тези малоумници с висшето образование

Не означава, ама ако не беше скандала с дипломата нямаше да си направят труда да прегледат какви ги е вършила като шеф на фонда.

Не означава, ама ако не беше скандала с дипломата нямаше да си направят труда да прегледат какви ги е вършила като шеф на фонда.

скандала започна с бременността и , дипломата е последствие . за мен цялата работа е че кацата с мед е свършила доста по-рано от очакванията и са решили тя да изгърми, но има и възможност тя да не е бъркала в меда и да ги надхитри. от което се връщаме пак на въпроса тя справяла ли се е с работата

скандала започна с бременността и , дипломата е последствие . за мен цялата работа е че кацата с мед е свършила доста по-рано от очакванията и са решили тя да изгърми, но има и възможност тя да не е бъркала в меда и да ги надхитри. от което се връщаме пак на въпроса тя справяла ли се е с работата

Видно от всички материали, не се е справяла... Елементарна грамотност и познания дори няма, освен да наизустява като папагал заучени фрази ... Понякога дипломите за висше образование вършат работа , който е учил

Видно от всички материали, не се е справяла... Елементарна грамотност и познания дори няма, освен да наизустява като папагал заучени фрази ... Понякога дипломите за висше образование вършат работа , който е учил

чак сега загрях, не сме се разбрали. не пиша срещу тези които с учене + разсъждение са си взели дипломата , пиша за тарикатите и вузовете които са си позволили да свалят нивото до под средно образование , е с малка насмешка към тези които са учели наизуст без да разбират за какво става дума. имам двама такива тарикати и ги държа за да се фукам че магистри ми правят кафето

чак сега загрях, не сме се разбрали. не пиша срещу тези които с учене + разсъждение са си взели дипломата , пиша за тарикатите и вузовете които са си позволили да свалят нивото до под средно образование , е с малка насмешка към тези които са учели наизуст без да разбират за какво става дума. имам двама такива тарикати и ги държа за да се фукам че магистри ми правят кафето

Ами ако са от този тип, продължавай да ги държиш ... Само с фукането не разбрах, избиваш комплекси ли, или какво ...

Интересно ми е само, защо в Германия почват веднага разследване а нашите правоохранителни органи се оглеждат като наа*ани дечица?Кефи ме българската държавност и законност...Публикувано изображение

То затова няма да се оправим, докато всеки в тази държава работи каквото не е учил, докато магистрите правят кафета, а не това което са учили. Докато някои хора с нужната власт назначават хора без нужната квалификация на важни постове- това се случва на всички нива, както се вижда и на най-високо. Аз лично познавам мениджър(жената на собственика)-говорим за голяма фирма, която е стъпвала на работното си място три пъти, единият от които само за да види къде се намира.

То затова няма да се оправим, докато всеки в тази държава работи каквото не е учил, докато магистрите правят кафета, а не това което са учили. Докато някои хора с нужната власт назначават хора без нужната квалификация на важни постове- това се случва на всички нива, както се вижда и на най-високо. Аз лично познавам мениджър(жената на собственика)-говорим за голяма фирма, която е стъпвала на работното си място три пъти, единият от които само за да види къде се намира.

извинявай ама те друго не могат, на единия съм сложил в рамка молбата му за да отиде на курс за първоначална компютърна грамотност, а е назначен като инженер по компютърни мрежи.

Subay, ами фукането е част от рекламата на фирмата, но честно погледнато избивам комплекси - приятелите ми имат кариери в белите страни а аз дори не съм собственик на фирмата

извинявай ама те друго не могат, на единия съм сложил в рамка молбата му за да отиде на курс за първоначална компютърна грамотност, а е назначен като инженер по компютърни мрежи.

Subay, ами фукането е част от рекламата на фирмата, но честно погледнато избивам комплекси - приятелите ми имат кариери в белите страни а аз дори не съм собственик на фирмата

:P Е тогава наистина си заслужават съдбата, и носенето на кафета

Претърсиха дома на Калина Илиева

Жилището на бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева днес е било претърсено. Това съобщи БТА, като се позова на източници, запознати с разследването. От Софийската районна прокуратура заявиха, че засега няма да коментират процесуално-следствени действия. По данни на агенцията от дома на Илиева са иззети улики, които ще бъдат използвани по разследването, което се води срещу нея за използване на фалшива диплома.

Такова разследване прави и германската прокуратура.

Политическият съвет на РЗС получи достоверна информация, че преди обяд е претърсен домът на Калина Илиева, съобщиха междувременно в сайта на партията на Яне Янев. Според съобщението са иззети компютри, документи, дискове, флаш памети и други. "Операцията е осъществена под предлог, че продължава разследването във връзка с фалшивата диплома. РЗС счита, че акцията на МВР е с цел да се изземат документите, уличаващи в корупция и източване на фонд „Земеделие” организирана престъпна група от чиновници, чийто тартор е министърът на земеделието Мирослав Найденов".

От РЗС смятат, че това е пореден опит да бъдат заличени корупционните следи в правителството на ГЕРБ. Миналата седмица от РЗС внесоха сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията за търговия с влияние и предлагане на подкуп от Найденов. Тогава депутатът Емил Василев заяви, че министърът е искал да участва в схема за източване на фонд “Земеделие”, но пречка за това е била Илиева. От РЗС твърдят, че Найденов е предложил подкуп от 200 000 лв. на новия директор на фонда Светослав Симеонов.

Самият министър заяви, че като се има предвид, че двама негови предшественици са обвиняеми (Валери Цветанов и Нихат Кабил - бел. ред.), той никога не би направил подобна стъпка. “Сигурно съм първият български министър, който е обвинен, не че получава, а че дава подкуп. И понеже съм предлагал подкупи и съм имал такава огромна власт, така съм я манипулирал тази обществена поръчка, че даже не е спечелила фирмата, която е трябвало да бъде избрана", защити се Мирослав Найденов.

Източник: dir.bg

• 1 година по-късно...

Официално: Дипломата на Калина Илиева е менте

Бившата шефка на Държавен фонд “Земеделие” никога не е ходила на лекции във Висшия институт по техника и икономика в Берлин

Бившата шефка на Държавен фонд “Земеделие” Калина Илиева никога не е посещавала лекции във Висшия институт по техника и икономика в Берлин.Това гласи официалният отговор на прокуратурата в Германия на запитване на родното държавно обвинение. Прокуратурата разследва дипломата на Калина Илиева за висше образование.

Според властите в Германия, бившата висша държавна чиновничка е била записана като студентка там, но никога не е посещавала лекции и упражнения. От Висшето училище в Германия потвърждават, че дипломата й за висше образование е фалшива.

Съмнения около образованието на Илиева се появиха още след назначаването й на поста през 2009г. Тогава тя твърдеше, че има диплома за магистър по икономически комуникации от берлинския институт, легализирана от Министерството на образованието у нас.

Бившата шефка до последно кри бременността си, представяйки болнични листове с друга диагноза. Прекият й началник - министърът на земеделието научи новината за бременността й от БНР. На 7 октомври 2010 г. Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" освободи от длъжност Илиева и избра на нейно място Светослав Симеонов.

blitz.bg

• 3 месеца по-късно...

Калинка не полетя към затвора

Ексшефката на фонд "Земеделие" се отърва с условна присъда за дипломата менте

Софийският районен съд осъди бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшивата й диплома.

Съдът одобри споразумението, което по-рано Илиева поиска с мотиви, че престъплението, което е извършила, не е довело до имуществени вреди.

Пред съда ексшефката на фонд "Земеделие" се призна за виновна и разкри, че има средно образование. Тя обясни също, че в момента е безработна.

Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Според обвинението Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в Германия. Тя е обвинена и за това, че пред Министерството на образованието е представила още четири фалшиви документа, за които обаче няма данни кой ги е съставил.

От съдебната поръчка, пристигнала от Германия, стана ясно, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции.

Съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и това, че когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст.

Магистратите отмениха мярката за неотклонение – подписка. Илиева ще трябва да плати 1408 лева разноски по делото.

В началото на заседанието защитата на Илиева поиска делото да се гледа при закрити врата, тъй като изнесените данни по делото биха засегнали личната и интимна сфера.

Решението на съда не подлежи на обжалване или протест. Калина Илиева отказа да коментира присъдата си пред журналисти. Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива.

dnes.bg

Тази повече от скромна присъда може да вдъхнови и други калинки да прилетят от чужбина в България :D

... 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшивата й диплома.

Това как да го разбирам?В период на пет години, ако пак си фалшифицира дипломата, тогава ще влезе три години в затвора?

Редактирано от krali (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.