Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Personal Security

Featured Replies

Здравейте,

Преди 2 дни ми се появи някаква антивирусна която незнам как и от къде искочи.Та с появата на тази (Personal Security)ми започнаха проблемите.Изчезват ми иконите от десктопа.Не мога да стартирам филмите и т.н.Опитах се да деинсталирам въпросната програма,но ми иска лиценз.

Информацията от други теми не можа да ми помогне,поне аз неуспях да се справя.Изтеглих си Malwarebytes' Anti-Malware но немога да я стартирам.Пробвах и да сменя разширението.Пробвах и с Win32kDiag но немога да се справя с текстовия документ.Всичко или се отваря за секунда или не се отваря.Незнам дали трябва да процедирам както при колегите заразени или трябва да започна самостоятелно лечение.

Благодаря ви.

Редактирано от koser
Корекция на заглавието (преглед на промените)

Преименувай Malwarebytes' Anti-Malware...!Програмата ще ти реши проблема...не забравяйте да я обновите с свежи база данни...!Успех!

п.п. имам впредвид ...еxe!И не забравяйте да публикувате резултатите от сканирането!

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,

Преди 2 дни ми се появи някаква антивирусна която незнам как и от къде искочи.Та с появата на тази (Personal Security)ми започнаха проблемите.Изчезват ми иконите от десктопа.Не мога да стартирам филмите и т.н.Опитах се да деинсталирам въпросната програма,но ми иска лиценз.

Информацията от други теми не можа да ми помогне,поне аз неуспях да се справя.Изтеглих си Malwarebytes' Anti-Malware но немога да я стартирам.Пробвах и да сменя разширението.Пробвах и с Win32kDiag но немога да се справя с текстовия документ.Всичко или се отваря за секунда или не се отваря.Незнам дали трябва да процедирам както при колегите заразени или трябва да започна самостоятелно лечение.

Благодаря ви.

Сега открих и този начин,http://knowledgebg.b...l-security.html но пак удрям на камък.още с CTRL + ALT+ DEL не се получава.

Сега открих и този начин,http://knowledgebg.b...l-security.html но пак удрям на камък.още с CTRL + ALT+ DEL не се получава.

@icotonev правилно ви е насочил,следвайте указанията.МБАМ се справя с това Rogue без проблем,след завършване на сканирането ще ви поиска рестарт на ОС,съгласявате се.

• Автор

Преименувай Malwarebytes' Anti-Malware...!Програмата ще ти реши проблема...не забравяйте да я обновите с свежи база данни...!Успех!

п.п. имам впредвид ...еxe!И не забравяйте да публикувате резултатите от сканирането!

Не ми се получава.И името и сменям и ехе го правя на com. по точно аз не мога да си отворя контролпанела за да си сменя разширението,но по скаип ми го смениха и ми го варнаха.

Отвирете ==>C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware===>mbam.еxe.... променете mbam.exe на kaldata.exe..!

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

• Автор

Отвирете ==>C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware===>mbam.еxe.... променете mbam.exe на kaldata.exe..!

В C:\Program Files нямам Malwarebytes'Anti-Malware .Аз не мога да инсталирам програмата.

Дай да пробвам и аз да видим:

Изтеглете OTL (от OldTimer) и го запазете на вашия десктоп.

Кликнете два пъти върху OTL.exe, за да стартирате програмата.

Сложете отметки преди следните неща:

• Scan all users
  • Lop check
  • Purity check

Под секцията Extra Registry, изберете Use SafeList

Кликнете на Run Scan и изчакайте да завърши сканирането. (може да отнеме 10-15 минути)

Когато завърши, публикувайте следните два лог файла:

• OTL.txt (намира се на вашия десктоп)
  • Extras.txt (ще Ви се отвори автоматично)

• Автор

Дай да пробвам и аз да видим:

Изтеглете OTL (от OldTimer) и го запазете на вашия десктоп.

Кликнете два пъти върху OTL.exe, за да стартирате програмата.

Сложете отметки преди следните неща:

• Scan all users
  • Lop check
  • Purity check

Под секцията Extra Registry, изберете Use SafeList

Кликнете на Run Scan и изчакайте да завърши сканирането. (може да отнеме 10-15 минути)

Когато завърши, публикувайте следните два лог файла:

• OTL.txt (намира се на вашия десктоп)
  • Extras.txt (ще Ви се отвори автоматично)

Щракам 2 пъти и ми излиза RUN/CANCEL избирам RUN и нищо нестава.сека деинсталирам антивирусната ,да видим ква ще я свършим

Немога да деинсталирам антивирусната.Немога и до защитната стена да стигна да я изключа

Редактирано от koser (преглед на промените)

• Автор

Опитай се да инсталираш и сканираш с Malwarebytes Anti-Malware в безопасен режим (Safe Mode) !

Немога да я инсталирам.Само ми премигва и толкова с процеса.

icotonev, лоша идея!

Нека, аз да се заема, като представител на екипа:

Изтеглете ComboFix от някой от следните линкове:

Линк 1

Линк 2

* ВАЖНО !!! Запазете ComboFix.exe на вашия десктоп

• Изключете вашата антивирусна и антишпионска програма, обикновено това става чрез натискане на десния бутон на мишката върху иконата на програма в системния трей.

Бележка: Ако не можете я спрете или не сте сигурни коя програма да изключите, моля прегледайте информацията от този линк: How to Disable your Security Programs

• Преименувайте ComboFix.exe на Tool.exe

• Стартирайте Tool.exe и следвайте инструкциите.

Бележка: ComboFix ще се стартира без инсталирана Recovery Console.

• Като част от неговата работа, ComboFix ще провери дали Microsoft Windows Recovery Console е инсталирана. Предвид бързо развиващия се зловреден софтуер е силно препоръчително да бъде инсталирана преди премахването на зловредния софтуер. Това ще Ви позволи да влезете в специален recovery/repair режим, който ще ни позволи по-лесно да решите проблем, който би могъл да възникне при премахване на зловредния софтуер.

• Следвайте инструкциите, за да позволите на ComboFix да изтегли и инсталира Microsoft Windows Recovery Console. В един момент ще бъдете попитани дали сте съгласни с лицензното споразумение. Необходимо е да потвърдите, че сте съгласни, за да инсталирате Microsoft Windows Recovery Console.

** Забележете: Ако Microsoft Windows Recovery Console е вече инсталирана, ComboFix ще продължи към процеса по премахване на зловредния софтуер.

RcAuto1.gif

След като Microsoft Windows Recovery Console е инсталирана, използвайки ComboFix, Вие ще видите следното съобщение:

whatnext.png

Изберете Yes, за да продължи сканирането за зловреден софтуер.

Когато процесът приключи успешно, инструментът ще създаде лог файл. Моля, включете съдържанието на C:\ComboFix.txt в следващия Ви коментар в тази тема.

Бележка:

1. Моля, не движете мишката, докато ComboFix работи. Това може да наруши процеса на работа.
  2. ComboFix ще нулира всички настройки на Microsoft Internet Explorer, включително да направи IE браузър по подразбиране.
  3. ComboFix ще изключи autorun функцията на ВСИЧКИ CD, Floppy и USB устройства, за да помогне при премахването на зловредния софтуер и Ви защити от бъдещи вируси/заплахи, които поразяват чрез autorun. Ако това е проблем за вас - моля, уведомете ме.
  4. ComboFix ще изключи вашата интернет връзка. Интернет връзката ще се възстанови автоматично, преди ComboFix да завърши процеса на работа. При проблем, той ще прекрати интернет връзката. За да възстановите интернет връзката си, рестартирайте компютъра си.
  5. В случай на проблем с ComboFix, той може да създаде лог файл. Моля, включете съдържанието на C:\BUG.txt в следващия Ви коментар в тази тема.

Работата на ComboFix, може да отнеме до 20-30 минути, за да завърши, моля имайте търпение.

Моля, не прикачвайте лог файла/овете от програмата, а го/ги копирайте и поставете в следващия Ви коментар в тази тема.

• Автор

Преименувах ComboFix.exe на Tool.exe и го стартирах.Но не ми показва че работи.всичко си е непроменено.Така ли е по принцип?

Редактирано от koser (преглед на промените)

• Автор

Не, по принцип не е така. Преименувай Tool.exe на Tool.com и пробвай отново.

Смених разширението на tool.com пак не иска да се стартира.Немога да изключа защитната стена.Тя може ли да окаже въздействие.

Не, не може да е проблем.

dds_.gif

Изтеглете DDS от тук или тук. Запазете го на вашия десктоп.

Изключете Real-Time защитата на вашия антивирусен софтуер и всякакви скриптови блокери. Накрая, стартирайте инструмента.

• Когато DDS приключи успешно анализа на системата Ви ще отвори два лог файла.

1. DDS.txt
  2. Attach.txt

• Запазете ги на вашия десктоп и след това ги прикачете към следващия си пост.

• Автор

Не, не може да е проблем.

dds_.gif

Изтеглете DDS от тук или тук. Запазете го на вашия десктоп.

Изключете Real-Time защитата на вашия антивирусен софтуер и всякакви скриптови блокери. Накрая, стартирайте инструмента.

• Когато DDS приключи успешно анализа на системата Ви ще отвори два лог файла.

1. DDS.txt
  2. Attach.txt

• Запазете ги на вашия десктоп и след това ги прикачете към следващия си пост.

Пробвах да го стартирам.Изкача ми един прозорец за секунда и се скрива и толкова.Тези скриптови блокери не ги зная какви са.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.