Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В държавата ни агресията продължава да расте !

Featured Replies

Редактирано от USAF (преглед на промените)

в училище вече са изтървали децата (там вече е почнало съревнованието кой е по... смел, жесток, силен), от детската трябва да почват със възпитанието и любовта към животните...

в училище вече са изтървали децата (там вече е почнало съревнованието кой е по... смел, жесток, силен), от детската трябва да почват със възпитанието и любовта към животните...

Определено трябва. Но кой ако не са родителите ? :D В повечето случай ги глезят, дават им погрешна насока, не им обръщат внимание ( правят каквото си искат ) и прочие. Учителите в училище са за да направят каквото се изисква от тях - да си изнесат урока.

Определено трябва. Но кой ако не са родителите ? :) В повечето случай ги глезят, дават им погрешна насока, не им обръщат внимание ( правят каквото си искат ) и прочие. Учителите в училище са за да направят каквото се изисква от тях - да си изнесат урока.

за мен имат вина тези които спряха преподаването на религия в училищата

от свещеници ни на български език.

Трябва ама определено нищо не ги възпитават,за съжаление.

Племенника ми е на 5 годинки и от сега малтретира котките

sad.gif

• Автор

Трябва ама определено нищо не ги възпитават,за съжаление.

Племенника ми е на 5 годинки и от сега малтретира котките

sad.gif

Боже Господи какво безхаберие........ За 48 h от както е пусната темата от 165 прегледа само 4 човека писали....... Колко тъжно и отчайващо. Ами поради такива безхаберия и безразличия сме на това положение. Очаквах че в тази тема ще има отговори, дискусии, вземане под внимание, защото това са сериозни неща и не бива да оставаме със затворени очи защото това може да се случи на всеки един от нас ако не се вземат мерки и то спешни мерки! Сега ми стана кои хора мислят като мен, ( това са тези които са писали в темата - ясно се вижда кои са ) и са на мнение че трябва да има промяна и да се премахне агресията като хората се учат на добри дела и любов към животните и ближния, защото от деца ако се захванат с възпитанието им, те като пораснат са вече изградени личности и няма и през ум да им минава да извършат подобни дела. Но все пак съм доволен че поне малко хора има които не са съвсем безхаберни и изкаха някакво мнение. Но наистина не можем да останем безучастни защото ние живеем в тази държава. В другите европейски развити държави има строги закони за защита на животните, и там престъплението е равно на престъпление срещу човек, но там и хората имат друга психика, нямат тази агресия която има тука. Имах възможност да излизам преди известно време в чужбина, и видях начин на живот. Съвсем различен свят. Това за малтретирането на котките - може да се превърне от играчка в плачка на края....... но да не се стига до там. Точно за това как малките деца малтретират животните уж на игра, но им причиняват болка, миналата година гледах един филм "Пролет, лято, есен, зима... и пролет". Филма е корейски и там един възрастен монах възпитава по много интересен начин малкия монах как да не малтретира животните, а да ги обича и да им помага. Филма можете да го гледате от замундата. Малкия монах мъчеше животните като хващаше жаби, гущерчета и връзваше на опашките им тежки камъни и ги оставаше да се измъчват. Но възрастния монах като видя това, реши да покаже на намалкия монах какво изпитват животните които измъчва - по същия начин на кръста му върза един тежък камък, и го стави да ходи така поне една седмица с камъка от зад за да му тежи, и да види какво е мъчението и болката която животните изпитват ....... Много интересн филм е, и можете да го изтеглите от замундата, но там е по скоро философски сюжет. Благодарен съм на тези които изказаха мнения в тази тема, макар и малко хора на брой. Снощи по новините даваха пак същата тема за кучето с отрязаните крайници - в града където е станало това, целия град се е вдигнал и започнали да събират подписи. Хубаво е че хората започват да проявяват активност и отношение. Правиха интервю с ветеринарния лекар, и той каза че това не бил първия случай с подобни дивашки съдиски извращения към животните, а просто едва сега се дало гласност на този случай! Явно трябва да има по добра прозрачност към случващите се неща, за да се вземат мерки, както и съдизъм и убийства срещу хората извършени по особено жесток и мъчителен начин. Но те така се учат - първо го прилага на животното, и после вече го прилага към хората, понеже не само че му става като навик, но и иска да опита да види как е с човека, нещо ново и предизвикателно. Аз съм твърдо ЗА промяна на закона както за защита на животните, така и срещу човешката личност, и такива хора да не бъдат помилвани изобщо, защото не заслужават! Мястото им е строг тъмничен затвор и да работят в полза на държавата - да строят магистрали, аутобани, да копаят в мините като не пропуснем и урановите - даже те са задължителни ( един добър антикризисен план ). :)

Няма значение че ми е племенник-изобщо не го защитавам.Не знам какво му говорят майка му и баща му,сигурно че не е хубаво-мда,ама чух че и персийката хвърлил през прозореца към терасата.После защо ходила навсякъде по нужда-ами отмъщава си за "любовта" ви,за това.

Добре че я върнаха на собственичката,от която я бяха взели,отърва се душичката.

Ако беше мое дете нямаше да е така,колкото и да ме обвинят някои бих го нашамарила-ако го видя да блъска котето в стената.Така ми казаха че е правил,аз не живея в техния град и рядко го виждам.

Отделно го насърчават да отвръща на ударите от другарчетата си в детската градина.

Не знам,в такива моменти съм щастлива че нямам дете.Защото моето възпитание ще се окаже безсилно пред възпитанието в училище.

sad.gif

А колкото до това защо не пишат в темата-ами по-лесно е да обвиняваш за агресията отколкото да се замислиш какво лично ТИ правиш-за да я няма.

:)

Боже Господи какво безхаберие........ За 48 h от както е пусната темата от 165 прегледа само 4 човека писали....... Колко тъжно и отчайващо. Ами поради такива безхаберия и безразличия сме на това положение. Очаквах че в тази тема ще има отговори, дискусии, вземане под внимание, защото това са сериозни неща и не бива да оставаме със затворени очи защото това може да се случи на всеки един от нас ако не се вземат мерки и то спешни мерки! Сега ми стана кои хора мислят като мен, ( това са тези които са писали в темата - ясно се вижда кои са ) и са на мнение че трябва да има промяна и да се премахне агресията като хората се учат на добри дела и любов към животните и ближния, защото от деца ако се захванат с възпитанието им, те като пораснат са вече изградени личности и няма и през ум да им минава да извършат подобни дела. Но все пак съм доволен че поне малко хора има които не са съвсем безхаберни и изкаха някакво мнение.

Аз пък не мога да разбера какъв изобщо е смисълът да се пише в темата ти. Всички задружно да се възмутим, да оплюм родители, деца, инстистуции и каквото се сетим, и какво? Всички виждаме какво стана, не сме слепи. Но това дали ще пиша в темата ти или не, нито променя нещо, нито ме прави безотговона и безразлична.

Не ни сравнявай с европейците. Ние НЕ СМЕ европейци, а и едва ли някога ще бъдем.

• Автор

Няма значение че ми е племенник-изобщо не го защитавам.Не знам какво му говорят майка му и баща му,сигурно че не е хубаво-мда,ама чух че и персийката хвърлил през прозореца към терасата.После защо ходила навсякъде по нужда-ами отмъщава си за "любовта" ви,за това.

Добре че я върнаха на собственичката,от която я бяха взели,отърва се душичката.

Ако беше мое дете нямаше да е така,колкото и да ме обвинят някои бих го нашамарила-ако го видя да блъска котето в стената.Така ми казаха че е правил,аз не живея в техния град и рядко го виждам.

Отделно го насърчават да отвръща на ударите от другарчетата си в детската градина.

Не знам,в такива моменти съм щастлива че нямам дете.Защото моето възпитание ще се окаже безсилно пред възпитанието в училище.

sad.gif

А колкото до това защо не пишат в темата-ами по-лесно е да обвиняваш за агресията отколкото да се замислиш какво лично ТИ правиш-за да я няма.

:(

Аз съм се замислил отдавна по този въпрос как да се предодврати агресията, но нямам нужните правомощия и власт! Ако зависеше от мен.......... Както е писал професора - още от детските градини щях да въведа програми за беседи със децата от малки да обичат животните. Аз също още не съм семеен и нямам дете, но все един ден ще дойде този момент и до тогава се надявам да има промени в закона, и да се намали поне до минимум тази агресия, а още по добре ще е ако може да се изкорени, но това ще изисква доста услилия. Що се отнася до обвиняването - вина имат както родителите, така и тези които ни управялват! Това е заключението!

Аз съм се замислил отдавна по този въпрос как да се предодврати агресията, но нямам нужните правомощия и власт! Ако зависеше от мен.......... Както е писал професора - още от детските градини щях да въведа програми за беседи със децата от малки да обичат животните. Аз също още не съм семеен и нямам дете, но все един ден ще дойде този момент и до тогава се надявам да има промени в закона, и да се намали поне до минимум тази агресия, а още по добре ще е ако може да се изкорени, но това ще изисква доста услилия. Що се отнася до обвиняването - вина имат както родителите, така и тези които ни управялват! Това е заключението!

Имам чувството, че те страх.

Ще трябва да възпитаваш детето си. Това те плаши още отсега, и ти иска някой друг да се заеме с възпитанието му.

А след това да носи отговорност и за евентуален провал.

В момента, като изучават български език, да не би всички да пишат правилно ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Аз пък не мога да разбера какъв изобщо е смисълът да се пише в темата ти. Всички задружно да се възмутим, да оплюм родители, деца, инстистуции и каквото се сетим, и какво? Всички виждаме какво стана, не сме слепи. Но това дали ще пиша в темата ти или не, нито променя нещо, нито ме прави безотговона и безразлична.

Не ни сравнявай с европейците. Ние НЕ СМЕ европейци, а и едва ли някога ще бъдем.

Човека не задължава никой да пише, а просто е възмутен от факта че е четена от голяма цифра хора и няма мнения! Точно това ни липсва на нас българите Задружието, Сплотяването и за това сме на това положение! Точно заради такива като теб които имат такова скептично мислене няма да се оправим! Вярно че е само с писане по форуми нищо няма да се промени, но на Usaf толкова му е дотегнало от зверствата сред които живеем всички, че момчето е решило да напише тема за дискусия. Ние СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ защото живеем на континента Европа, но нямаме европейско мислене. И защо е това скептично мислене че едва ли някога ще бъдем ? Напротив - ние трябва да бъдем европейци и да има промяна в държавата и да живеем пълноценен живот, и да се сложи край на този жесток свят в който живеем. Аз бях близо 20 години в чужбина и се върнах в България от преди 3 години, но ако не се оправят нещата може би отново ще замина, защото виждам че тук хората са станали направо жестоки и свирепи. Там където живях аз, непознати по улицата ти се усмихват и те поздравяват, така са свикнали хората. А тук ако се усмихнеш на някой и го поздравиш ще те изгледа с убийствен поглед и ще дойде да се заяжда с теб, и ще те пита "Кой си ти, от къде ме познаваш, знаеш ли аз кой съм, ти базикаш ли се с мен......." и може и да отнесеш боя 100 % на улицата. Това са фактите. Когато се връщах в България очаквах поне малко да се оправили нещата, но напротив станали са по зле даже. Ако и това правителство нищо не направи по въпроса, сигурно пак ще замина навънка, защото тук живота няма никаква стойност!

Редактирано от RESTORE (преглед на промените)

Човека не задължава никой да пише, а просто е възмутен от факта че е четена от голяма цифра хора и няма мнения! Точно това ни липсва на нас българите Задружието, Сплотяването и за това сме на това положение! Точно заради такива като теб които имат такова скептично мислене няма да се оправим! Вярно че е само с писане по форуми нищо няма да се промени, но на Usaf толкова му е дотегнало от зверствата сред които живеем всички, че момчето е решило да напише тема за дискусия. Ние СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ защото живеем на континента Европа, но нямаме европейско мислене. И защо е това скептично мислене че едва ли някога ще бъдем ? Напротив - ние трябва да бъдем европейци и да има промяна в държавата и да живеем пълноценен живот, и да се сложи край на този жесток свят в който живеем. Аз бях близо 20 години в чужбина и се върнах в България от преди 3 години, но ако не се оправят нещата може би отново ще замина, защото виждам че тук хората са станали направо жестоки и свирепи. Там където живях аз, непознати по улицата ти се усмихват и те поздравяват, така са свикнали хората. А тук ако се усмихнеш на някой и го поздравиш ще те изгледа с убийствен поглед и ще дойде да се заяжда с теб, и ще те пита "Кой си ти, от къде ме познаваш, знаеш ли аз кой съм, ти базикаш ли се с мен......." и може и да отнесеш боя 100 % на улицата. Това са фактите. Когато се връщах в България очаквах поне малко да се оправили нещата, но напротив станали са по зле даже. Ако и това правителство нищо не направи по въпроса, сигурно пак ще замина навънка, защото тук живота няма никаква стойност!

Какво стана със Задружието, Сплотяването ? Или ще изчакаш в чужбина, усмихвайки се на непознати, нещата в България да се оправят от другите.

Ако не се оправят, спокойно можеш да ги наречеш европейци без европейско мислене.

• Автор

Имам чувството, че те страх.

Ще трябва да възпитаваш детето си. Това те плаши още отсега, и ти иска някой друг да се заеме с възпитанието му.

А след това да носи отговорност и за евентуален провал.

В момента, като изучават български език, да не би всички да пишат правилно ?

Да страхувам се от беззаконието и анархията в която живея - признавам си го! Не се срамувам да си го призная - имам доблест, достойнство и си го признавам! Страхувам се както за мен, така и за близките ми, роднините ми, и бъдещето на детето ми! А ти не се ли страхуваш за живота си когато вървиш по улицата и чуваш по новините какво става както и по всяка медия ? Ако кажеш че не се страхуваш от нищо едва ли някой ще ти повярва. Няма хора които да не се страхуват особено щом живеят в България! Да аз ще си възпитавам детето ми не ми е проблем, и не искам да ме разбираш погрешно че друг трябва да се заеме с възпитанието му. Но нали трябва и на работа да ходя - няма как да бъда постоянно с него. За какво са детските градини и училищатата ? Ако съм някой бизнесмен който живее само от лихвите в банките и не му се налага да ходи на работа - тогава вече мога да бъда плътно с детето ми 24 h ! Точно това съм писал в темата - вината е в родителите. Проблема е че когато се събере с връстниците си когато стане в тийнеджърска възраст......... тогава става доста деликатно положението! Всеки родител трепери когато детето му не се е прибрало повече от 24 h и не отгаваря GSM му, и се опасява да не го сполети съдбата на намушкания студент! Това имам в предвид - да сме спокойни както за нас, така и за децата ни! Да има здрава и справедлива съдебна система!

Боже Господи какво безхаберие........ За 48 h от както е пусната темата от 165 прегледа само 4 човека писали.......

Е,и?

Това, че не сме писали в твоята тема (която не е нищо повече от един обемен вътрешен монолог), ни прави безхаберни ли?

Знаеш ли кое ме дразни в подобни теми, дискусии, разни фейсбук групички и прочие? Дразни ме това, че едно 80% от хората, които пишат го правят, че да се намерят на приказка. Това е техния "протест", но когато наистина трябва да се изрази гражданска позиция, всеки си стои вкъщи.

През последните 3 години на много протести присъствах и там форумджий не видях.

Уважавам причастността под всякакви форми, макар някой от тях да са напълно безполезни, ама както каза Дидка - който колкото може. Не осъждам никого.

Защо ти го правиш ми е интересно?

П.П: Тука нещо за "европейци" се спомена. Искате да сме като европейците? Вижте те какво правят и го сравнете с нашето мрънкотене по форумите.

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

• Автор

Какво стана със Задружието, Сплотяването ? Или ще изчакаш в чужбина, усмихвайки се на непознати, нещата в България да се оправят от другите.

Ако не се оправят, спокойно можеш да ги наречеш европейци без европейско мислене.

Ти ако беше живял навънка няколко години и после се върнеш тука, и видиш че нещата са станали по зле, ще издържиш ли ? Едва ли.

Е,и?

Това, че не сме писали в твоята тема (която не е нищо повече от един обемен вътрешен монолог), ни прави безхаберни ли?

Знаеш ли кое ме дразни в подобни теми, дискусии, разни фейсбук групички и прочие? Дразни ме това, че едно 80% от хората, които пишат го правят, че да се намерят на приказка. Това е техния "протест", но когато наистина трябва да се изрази гражданска позиция, всеки си стои вкъщи.

През последните 3 години на много протести присъствах и там форумджий не видях.

Уважавам причастността под всякакви форми, макар някой от тях да са напълно безполезни, ама както каза Дидка - който колкото може. Не осъждам никого.

Защо ти го правиш ми е интересно?

П.П: Тука нещо за "европейци" се спомена. Искате да сме като европейците? Вижте те какво правят и го сравнете с нашето мрънкотене по форумите.

Не е съвсем така че на протестите няма форумджии. Например протеста за дупките по пътищата до колкото разбрах е бил организиран от форуми. Не се споменава точно в кой форум, но го казаха по TV. Защо го правя ли ? Ами за да повдигна вниманието на хората към нещо много сериозно. Да, клипа който си качила - това са хора които си знаят правата и си ги търсят! Един много стар принцип - до като не започне да плаче бебето майката не му дава да яде! Ами като си мълчим - ще търпим тогава.

Виждаш че Shadow_skill е против това да има съдружие, и сплотяване. Ако всички мислят като нея, аз какво повече да правя тук ? Не ми се заминава отново, но ако нещата не се оправят и с новото правителство, не виждам какво ще ме задържи тук. Останали са малко българи в държавата, като извадим малцинствата ще се окаже че сме още по малко. Системата и начина на живот ни прогонват от собствената ни държава. Хората се опитват да намерят по добър живот навънка, но и там не всеки успява да се адаптира с начина на живот и обществото, и поради това много българи не изкарват и една година и се завръщат. Не е лесно и навънка да се живее, особено първите 3 години до като се свикне. Обстановката може да е хубава, живота да е спокоен, има закони за престъпността, хората са добри по душа там, но това че си далеч от родното място, и се намираш в съвсем друг свят е наистина много подтискащо. И аз за това искам също да се оправят нещата и хората да не се принуждават да бягат навънка и да ходят като немили-недраги както бях аз например.

Редактирано от RESTORE (преглед на промените)

Виждаш че Shadow_skill е против това да има съдружие, и сплотяване. Ако всички мислят като нея, аз какво повече да правя тук ? Не ми се заминава отново, но ако нещата не се оправят и с новото правителство, не виждам какво ще ме задържи тук. Останали са малко българи в държавата, като извадим малцинствата ще се окаже че сме още по малко. Системата и начина на живот ни прогонват от собствената ни държава. Хората се опитват да намерят по добър живот навънка, но и там не всеки успява да се адаптира с начина на живот и обществото, и поради това много българи не изкарват и една година и се завръщат. Не е лесно и навънка да се живее, особено първите 3 години до като се свикне. Обстановката може да е хубава, живота да е спокоен, има закони за престъпността, хората са добри по душа там, но това че си далеч от родното място, и се намираш в съвсем друг свят е наистина много подтискащо. И аз за това искам също да се оправят нещата и хората да не се принуждават да бягат навънка и да ходят като немили-недраги както бях аз например.

Ама добре преиначаваш нещата, за да стане на твоето. И от къде знае какво мисля? Не съм против "съдружие и сплотяване", но това просто няма как да стане. Можеш ли да си спомниш преди колко години българският народ е проявил своя "дух" образно казано? Има няма 100 години. Просто българите сме такива. 20 години сме вече в преход. Това е достатъчно, за да се замисли човек нали?

П.П. Не аз бягам навън от проблемите си, вместо да ги решавам. :wors:

Нещата няма как да се оправят и с новото правителство, ако хората бягат навън и не останат тук за да се опитат 5, 10 или 20 години нещо да променят. И не системата ви гони - вие сами го правите.

Интересно ми е друго - в собствената ви държава ви мързи да работите и да се опитвате да допринесете с нещо за подобряване собственото си състояние. Защото не е необходимо да се опитвате да оправите държавата, а просто се погрижете за вас и семейството си. И така човек до човек, семейство след семейство ако се напънат да си подобрят състоянието, няма ли да започнем малко по малко да се измъкваме от тинята? Но това няма да стане за година или две определено.

В една тема в Празни приказки стана въпрос за същото, но под друго име. Вижте там какво съм написал, за да не се копирам, че някои хора се дразнят като пускаме теми и го наричат "копи-пейст" на мнения.

Говоря за темата "Ще има ли в България средна класа".

пп. И не нападайте така хората, когато си изразяват мнението. Не всички могат да имат вашето мислене, ориентирано към бягане в чужбина.

И тук могат да се правят пари. Не мислите ли?

Ама добре преиначаваш нещата, за да стане на твоето. И от къде знае какво мисля? Не съм против "съдружие и сплотяване", но това просто няма как да стане. Можеш ли да си спомниш преди колко години българският народ е проявил своя "дух" образно казано? Има няма 100 години. Просто българите сме такива. 20 години сме вече в преход. Това е достатъчно, за да се замисли човек нали?

П.П. Не аз бягам навън от проблемите си, вместо да ги решавам. :rolleyes:

Ако седнем и помислим все ще измислим нещо. Не мисля, че някой е мислил по този въпрос. Включително и мен.

П.П. Линка ти към Немексия работи и съм ти дал малко ресурси.

Да страхувам се от беззаконието и анархията в която живея - признавам си го! Не се срамувам да си го призная - имам доблест, достойнство и си го признавам! Страхувам се както за мен, така и за близките ми, роднините ми, и бъдещето на детето ми! А ти не се ли страхуваш за живота си когато вървиш по улицата и чуваш по новините какво става както и по всяка медия ? Ако кажеш че не се страхуваш от нищо едва ли някой ще ти повярва. Няма хора които да не се страхуват особено щом живеят в България! Да аз ще си възпитавам детето ми не ми е проблем, и не искам да ме разбираш погрешно че друг трябва да се заеме с възпитанието му. Но нали трябва и на работа да ходя - няма как да бъда постоянно с него. За какво са детските градини и училищатата ? Ако съм някой бизнесмен който живее само от лихвите в банките и не му се налага да ходи на работа - тогава вече мога да бъда плътно с детето ми 24 h ! Точно това съм писал в темата - вината е в родителите. Проблема е че когато се събере с връстниците си когато стане в тийнеджърска възраст......... тогава става доста деликатно положението! Всеки родител трепери когато детето му не се е прибрало повече от 24 h и не отгаваря GSM му, и се опасява да не го сполети съдбата на намушкания студент! Това имам в предвид - да сме спокойни както за нас, така и за децата ни! Да има здрава и справедлива съдебна система!

Съжалявам те ! Да живееш в постоянен страх ! Ако се замислиш няма абсолютно сигурно място. Навсякъде може да намериш нещо, от което да изпитваш страх.

Ако по новините престанат да съобщават за убийства и грабежи, ще започнеш да мислиш за градушки и бури. А тях съда не може да ги затвори на топло.

Следователно страха си е в теб, а не в средата, в която се намираш.

Можеш ли да назовеш страна, където би се чувствал сигурен за живота си ?

Значи искаш да бъдеш постоянно с детео си. Какъв човек ще стане от дете, което постоянно е било под наблюдение и контрол ? То няма да може да направи нищо самостоятелно. Сигурно си против децата да живеят с родителите си до 30 и повече години ?

Каква е тази изкривена представа за бизнесмен, който живее от ливхите в банката ? Какъв бизнесмен е това ? Ако ти имаше в банката достатъчно пари, че да живееш само от лихвите, гарантирам ти, че ще подскачаш от страх от най-малкия шум в градината.

• Автор

Съжалявам те ! Да живееш в постоянен страх ! Ако се замислиш няма абсолютно сигурно място. Навсякъде може да намериш нещо, от което да изпитваш страх.

Ако по новините престанат да съобщават за убийства и грабежи, ще започнеш да мислиш за градушки и бури. А тях съда не може да ги затвори на топло.

Следователно страха си е в теб, а не в средата, в която се намираш.

Можеш ли да назовеш страна, където би се чувствал сигурен за живота си ?

Значи искаш да бъдеш постоянно с детео си. Какъв човек ще стане от дете, което постоянно е било под наблюдение и контрол ? То няма да може да направи нищо самостоятелно. Сигурно си против децата да живеят с родителите си до 30 и повече години ?

Каква е тази изкривена представа за бизнесмен, който живее от ливхите в банката ? Какъв бизнесмен е това ? Ако ти имаше в банката достатъчно пари, че да живееш само от лихвите, гарантирам ти, че ще подскачаш от страх от най-малкия шум в градината.

Излизал съм в чужбина преди известно и видях че там е спокойно. Караш ме да се повтарям сега. Имат си закони хората, но освен това има и нещо друго - там хората нямат агресия и злоба, и не се случват такива неща. Имам приятели които също живеят в чужбина и казват че там се чувстват сигурни и спокойни, а като дойдат тука се страхуват някой да не ги нападне да ги обере, понеже няколко пъти бяха обирани. А да вярно - и те са страхливци. Не благодаря - не ти искам съжалението. Нито пък съм пуснал тази тема за да ме съжаляват, и не искам никой да ме съжалява - няма за какво. Ще кажеш още малко че съм за оплакване. Не е така че няма сигурно място - отиди излез навънка постой няколко месеца и ще видиш как живеят хората. Тук е несигурното място заради системата. Хората живееха спокойно преди 1990 г. и никой не смееше да мръдне, защото ако някой извърши престъпление изчезваше, и отиваше да работи в полза на държавата........ Помня че тогава сме се прибирали посред нощите по малките часове и никой не се страхуваше. А сега всичките ми познати гледат да си хванат такси, или не искат да излизат навънка като замръкне. А да вярно - и те са страхливци, както и братовчед ми, че иска да си купи електрошокова палка за това, че няколко негови комшии от блока му, били причаквани и обирани като се прибирали. А да вярно - и той е страхливец. Изкривена представа ли ? Ами ако не знаеш че има бизнесмени които живеят от лихвите от банките - значи ти си много слабо информиран тогава. Аз познавам поне 3-ма такива, лично ги познавам които не работят и живеят точно от лихвите. Не съм казал че ще налагам постоянен контрол над детето си, не ме разбирай погрешно. Говорех за възпитанието. Възпитание и контрол са две различни неща. Аз съм против това да се налага постоянен контрол, даже съм прекалено либерален понякога спрямо това. А ти се опитваш да ми кажеш че си много смел ли ? И наистина ама от абсолютно нищо не се страхуваш ? Няма човек който да не го е страх! Всеки НОРМАЛЕН човек се страхува. Дори в повечето случаи страхът е предпазливост. Още малко и параноици ще изкараш хората.

Ще си позволя да те цитирам от една друга тема, където се задава въпроса "От какво се страхувате" :

От престъпността, от прости и глупави хора които могат да извършат някоя глупост с непоправима грешка, от болести и зъболекар.

Наясно си, че тези неща ги има навсякъде. Където и да идеш, ти пак ще се страхуваш. Не уточни къде би се чувствал сигурен, може би защото не можеш да намериш държава, където не стават престъпления, обири, изнасилвания и т.н.

Не съм казал, че не се страхувам от нищо. Не знам, къде го видя ? Не разбираш ли, че ако започнем да треперим заради всяка потенциална опасност, която ни дебне навън, по-добре да не сме се раждали ? Всеки човек го е страх, но малцина намират смелост, за да преодолеят страха си. Без такива хора нямаше да ни има нас.

Или не помниш, какво пишеш, или просто ти е по-удобно. Имам предвид думите ти, че понеже трябва да ходиш на работа, няма да можеш да си постоянно с детето си. За да го възпиташ добре, не е задължително да си постоянно до него. До колко години ще бъдеш "плътно с него по 24 часа" ?

Преди да започнеш да живееш от лихвите на парите в банката, нали трябва да ги спечелиш някак тези пари ? И нещо никак не ми се вярва, че точно такъв човек, който живее от лихвите, си стои постоянно с детето и го възпитава.

Такъв човек не може да го наричаш бизнесмен. Това е някакъв лихвар, човек занимаващ се с тъмни дела. Ако нищо пък не прави с парите, а само тегли лихвите - той е някакъв глупак.

• Автор

Ще си позволя да те цитирам от една друга тема, където се задава въпроса "От какво се страхувате" :

Наясно си, че тези неща ги има навсякъде. Където и да идеш, ти пак ще се страхуваш. Не уточни къде би се чувствал сигурен, може би защото не можеш да намериш държава, където не стават престъпления, обири, изнасилвания и т.н.

Не съм казал, че не се страхувам от нищо. Не знам, къде го видя ? Не разбираш ли, че ако започнем да треперим заради всяка потенциална опасност, която ни дебне навън, по-добре да не сме се раждали ? Всеки човек го е страх, но малцина намират смелост, за да преодолеят страха си. Без такива хора нямаше да ни има нас.

Или не помниш, какво пишеш, или просто ти е по-удобно. Имам предвид думите ти, че понеже трябва да ходиш на работа, няма да можеш да си постоянно с детето си. За да го възпиташ добре, не е задължително да си постоянно до него. До колко години ще бъдеш "плътно с него по 24 часа" ?

Преди да започнеш да живееш от лихвите на парите в банката, нали трябва да ги спечелиш някак тези пари ? И нещо никак не ми се вярва, че точно такъв човек, който живее от лихвите, си стои постоянно с детето и го възпитава.

Такъв човек не може да го наричаш бизнесмен. Това е някакъв лихвар, човек занимаващ се с тъмни дела. Ако нищо пък не прави с парите, а само тегли лихвите - той е някакъв глупак.

Ами има такива хора лихвари и не са малко за съжаление. Какво правят с парите си мен не ме засяга особено а и не ме интересува. На мен моята заплата ми стига да се издържам и не съм алчен. Съветвам те още веднъж да прочетеш първия ми пост внимателно, защото темата не е свързана със страха, а за агресията ! Не знам аз дали помня или не помня какво пиша, но явно ти не помниш заглавието на темата както и поста които съм писал. Има си съвсем отделна тема за страха, и там съм го писал точно и ясно. В момента имаш 2 нарушения: Първото ти нарушение е че не пишеш мнение по съответната тема, даже я отклоняваш на разговор и обсъждане където има съвсем конкретна тема за това, и Второто ти нарушение е че си позволяваш в дадена тема да копираш и поставяш разговори и изречения от съвсем друга тема, която няма нищо общо със заглавието и поста на тази тема! Молбата ми към теб както и към тези които не са разбрали че една тема не трябва да се отклонява към съвсем друга тема е: нека да не се пишат повече постове които не са свързани с темата! :biggrin: Може ли ? :speak: Нека да не се отклоняваме от темата, става ли ? Най културно те моля като интелигентен човек. Сега очаквам най после да кажеш нещо по съответната тема относно агресията, защото първия ти пост беше за страха, но както писах по горе - за страха си има конкретна тема. Ако си ме разбрал - Благодаря ти за разбирането предварително!

Вината за агресията имат правителството че не взимат мерки да я предодвратят, държавните институции, министерството на образованието както и най вече родителите, защото именно те са тези хора които трябва да следят поведението на децата си от малки, и ако забележат нещо нередно веднага да се вземат мерки! Но мисля че не е невъзможно да се спре, просто самите тези които ни управляват те са най безхаберните и безразличните към нас народа. Но ако не се направи нещо по въпроса, и продължава да се увеличава тази агресия не само с побоища но и с кървави убийства, тук ще се се превърнем в касапница, кланица, кървава баня както искате така го наричайте.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.