Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на процесор-Въпрос

Featured Replies

Е на това му казвам яка първоаприлска шега

ае пич асрок за парите са повече от перфектни, кво ше каиш асус са добри ли :Д може съгласен съм ама за дъна над 300 кинта...за евтиния клас в който попадат повечето офис компютгри и се иска цена/качество асрок няма равен.а евтините асус/гигабайт/елитгруп са дърва големи.

а евтините асус/гигабайт/елитгруп са дърва големи.

За елитгруп всички сме съгласни...

Ама гигабайт и асус са си гигабайт и асус... Верно, че от модел до модел разликата е голяма...

Винаги бих предпочел гигабайт пред асрок и причините не са никак малко... Гигабайт си знаят работата... От 5 години съм с гигабайт и не съм ползвал съпорта им нито един път, главно защото нямам нужда и нямам проблеми...

Решението си е само на един човек - купувача... Гигабайт са по-скъпи от асрок, но си плащаш за качеството. Не работя в сервиз, никога не съм работил в сервиз, но съм работил с доста машини и разликата на АСУС и ГИГАБАЙТ с АСРОК и ЕЛИТГРУП е наистина голяма... Повечето дъна на елитгруп с които съм работил даваха дефекти още в гаранция...

И пак казвам - решението си е изцяло на купувача.

аз работя в сервиз и до колкото виждам дъната им под 150 лева не стуват, аз съм с асрок от 4 години и не е мръднало.прав си всеки си преценя ама се дразня от някакви келешчета като оня дето го цитирах за шегата дето нищо не са видели чели са ревюта и дрънкат кое какво било.вижте не казвам че марката не стува като цяло, а просто че моделите им в евтиния клас са боклуци, което не говори добре според мен за самата марка иначе дават ли ти се пари могат да предложат адски дъна

• Автор

Вече съм решил-дъното ще е гигабайт

Сега обаче се чудя дали да не взема дъно с вградено видео...

Например това

На всякъде разправят, че дъната с вградено видео не били клокърски-е сега едва ли това дъно няма да се справи с клок от 2,8 до 3,2и3 например...

И друго нещо- понеже сега съм с видео ATI Radeon X1600 128mb, вграденото видео(HD4200) по-добро ли е от моето? Не разбрах колко собствена памет има и колко МБ може да взема от рам-а?

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

Toва дъно, което си показал няма вградена памет за видеокартата... Ще използва рамта. Това не е толкова лошо, защото когато има вградена памет тя е с честота 1333MHz, а на това дъно можеш да сложиш памет на 1600, която ще се ползва и от видеокартата... Ако не се лъжа количеството памет, ползвано от видеокартата може да се настройва от BIOS - 32, 64, 128, 256MB (за 256 не съм сигурен).

Има доста неща, които водят до извода, че дъната с вградени видеокарти не са добри за ЕКСТРЕМЕН овърклок, но в повечето случаи върши работа за нормален (умерен) овърклок... Единственият вариант да не става ама хич за овърклок е да е тотално орязано от страна на функциите за клок...

За вграденото видео - боя се че не е чак толкова добро това 4200... Само за сравнение - това дъно изкарва около 2700точки на 3Дмарк06... Сам си направи сметка, като знаеш колко точки изкарва твоето 1600...

• Автор

Аха ясно, само не разбрах защо и двете дъна са със еднакви цени...

това ме води до мисълта, че дъното с картата няма нещо, което го има в другото дъно...гледах има характеристиките и на двете дъна, но не отрих разлики.Нещо не схващам, да не би чипсета да е по-лош?

Ако говорим за 770Т-USB3 и 785GMT-USB3 - да, на еднаква цена са...

Забеляза ли няколкото повече слотове, които има 770, а 785 няма? Нали знаеш, че всеки слот сам по себе си значи потенциално ново устройство? Може би главно заради това... Да не говорим за овърклока...

• Автор

Така...днеска взех поредното решение-смятам да взема отделна видео карта за около 150лв...Харесал съм си ето тази

Мисля, че няма смисъл да взимам дъно с вградено видео, което и без това ще го ползвам временно...

Та това видео ще впасне на тази конфигурация:

Gigabyte MA770T-USB3

Athlon II X4 635

Kingston HyperX 2GB DDR3 1600

в смисъл няма да има проблем с процесора, няма да я спъва...

Офф незнам вече, тотално се обърках-много се притеснявам за клока на атлона с това дъно...ако например взема дъно с 790X чипсет ще има ли някакви привилегии в клока?

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Офф незнам вече, тотално се обърках-много се притеснявам за клока на атлона с това дъно...ако например взема дъно с 790X чипсет ще има ли някакви привилегии в клока?

Да, ще има разлика от 100-200MHz, вероятно заради SB750 при по-скъпото дъно. За екстремисти това е добре, но ако става реч за умерен нормален клок - не, няма да има особена разлика... А факта, че не търсиш отделно охлаждане за процесора говори, че няма да търсиш екстремния клок...

770Т е идеално дъно... За видеокартата - за тея парички по-добра няма да намериш...

Процесорът няма да е спъва.Добър избор за парите си!

Овърклокът независи само от дъното.Ако попаднеш на добър процесор и със 770 чипсет ще постигнеш добри резултати!

• Автор

Еми незнам, мисля да го дигна от 2,9 на 3,5(по шина) ако трябва и охладител ще взема...обаче какво ще стане с рам-а, нали и тя се вдига-ще издържи ли?

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

Вземи конфигурацията и когато му дойде времето да обсъждаме овърклока , пусни тема в съответния раздел и ще помагаме.Паметта не е лоша , не се притеснявай!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.