Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видеокарта

Featured Replies

Здравейте,мисля да си купувам нова видеокарта и ще се радвам да ми препоръчате някоя.

Разполагам с 180-200 лева.Ето и информация от Everest:

Компютър:

Вид на компютъра ACPI Multiprocessor PC

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 2

Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Компютър PC-BA01E46F6740

Име на потребителя pc

Домейн PC-BA01E46F6740

Дата / Време 2010-03-31 / 15:43

Дънна платка:

Тип централен процесор DualCore AMD Athlon 64 X2, 2431 MHz (11.5 x 211) 4600+

Дънна платка ASRock ALiveNF6P-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce 6150SE-430, AMD Hammer

Системна памет 896 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

DIMM1: A-Data DQVE1A16 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Тип BIOS AMI (12/10/07)

Комуникационен порт Communications Port (COM1)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

Дисплей:

Видеокарта NVIDIA GeForce 6150SE (512 MB)

3D-ускорител nVIDIA nForce 6100-430

Монитор Samsung SyncMaster 206BW/MagicSyncMaster CX206BW (Analog) [20" LCD] (HS3PC03348)

Мултимедия:

Звуков адаптер Realtek ALC662 @ nVIDIA nForce 6100-430 (MCP61P) - High Definition Audio Controller

Съхранение на данни:

IDE контролер NVIDIA nForce Serial ATA Controller

IDE контролер NVIDIA nForce Serial ATA Controller

IDE контролер Standard Dual Channel PCI IDE Controller

Контролер за памет SCSI/RAID Host Controller

Дисково устройство ST325041 0AS SCSI Disk Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Оптично устройство Optiarc DVD RW AD-5200A (DVD+R9:8x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW)

Оптично устройство WA5099U AGR521Z SCSI CdRom Device

Състояние на SMART OK

Раздели:

C: (NTFS) 20002 MB (9907 MB свободно)

D: (NTFS) 99998 MB (80663 MB свободно)

E: (NTFS) 115.7 GB (31.4 GB свободно)

Общ размер 232.9 GB (119.8 GB свободно)

Вход:

Клавиатура HID Keyboard Device

Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

Мишка HID-compliant mouse

Мишка Microsoft PS/2 Mouse

Мрежа:

Основен IP адрес 84.252.12.139

Основен MAC адрес 00-19-66-59-9C-AA

Мрежова карта NVIDIA nForce Networking Controller (84.252.12.139)

Периферни устройства:

Принтер Microsoft XPS Document Writer

Инфрачервен контролер Infrared Port

USB1 контролер nVIDIA nForce 6100-430 (MCP61P) - OHCI USB 1.1 Controller

USB2 контролер nVIDIA nForce 6100-430 (MCP61P) - EHCI USB 2.0 Controller

USB-устройство USB Composite Device

USB-устройство USB Human Interface Device

DMI:

Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc.

Версия на DMI BIOS P1.10

Производител на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

DMI система To Be Filled By O.E.M.

Версия на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

Сериен номер на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

UUID на DMI системата 00020003-00040005-00060007-00080009

Производител на DMI дънната платка

DMI дънна платка ALiveNF6P-VSTA

Версия на DMI дънната платка

Сериен номер на DMI дънната платка

Производител на DMI кутията To Be Filled By O.E.M.

Версия на DMI кутията To Be Filled By O.E.M.

Сериен номер на DMI кутията To Be Filled By O.E.M.

Запазена марка на DMI кутията To Be Filled By O.E.M.

Тип на DMI кутията Desktop Case

DMI общо / свободни слотове памет 2 / 1

Според мен трябва да вземеш назаем някой лев и да вземеш тази - цък :love:

Според мен трябва да вземеш назаем някой лев и да вземеш тази - цък :rolleyes:

Напълно подкрепям!За 7лв извън бюджета си заслужава тази видеокарта!

Като гледам конфигурацията имам съмнения относно захранването. Я кажи каква марка и модел е, пък после ще му мислим за видеокартата. Пък и с тоя 1GB RAM и сравнително слабия вече процесор...

...Пък и с тоя 1GB RAM и сравнително слабия вече процесор...

То важното е, че после може да се използва ;) Като го смени ша го търси без видео. Така че дори и сега да е малко силна за такава конфигурация, после ще му е доста от полза :blink:

Айде малко опозиция. Това форум на ATI ли е? Освен с DX11,с какво друго разполага тая карта? Тя е около и под нивото на 9800GT и 250GTS. Гаранция, че DX11 ефекти трудно ще се ползват в целия им блясък. Тогава смисълът се губи някъде по пътя. Но ако е за идеята, да, тая карта е прекрасна. Кой съм аз, имам велика карта, последно поколение. Само дето се изръсих много парички, ама няма значение.

А от същия сайт, който посочи kmvasilev, има и ето това: GTS250. То е по-бързо в повечето игри, малко по-евтино, макар и без DX11. Мразя да съм голословен. Ето и едно примерно сравнение на двете карти в няколко игри : Цък

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

За GTS250 ти трябва добро захранване и хубаво охлаждане. Пък скоро всичко ще мине на DX11 :baby:.

И аз клоня към ГТХ 250, все пак 5750 е в категорията "среден клас" на Ати. Не вярвам да работи по-добре дори и с този директ-х 11.

Провери си захранването, ако е 450вата би трябвало да стигне (ако реално е толкова :baby: ).

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Аз не съм фен на някоя от двете марки видеокарти.Просто като човек , който разсъждава мога да кажа следното , че съм за 5750 защото:Първо като гледам конфигурацията , тя е с DualCore AMD Athlon 64 X2 4600+ , което процесорче не е от най-силните.Добре знаем , че нвидиа са по-процесорозависими от ати и ако сложим това 250 едва ли ще успее да покаже какво може.Другото , което е GTS250 си дърпа повече ток , следователно ни трябва по-добро захранване , докато 5750 при натоварвене тегли едва около 70 вата.Атито е по-малка като размери , по-студена , не е чак толкова процесорозависима.Като гледам тестовете никак не отстъпва на GTS250 или ако отстъпва това е при 200 кадъра и тя е на 190 примерно , което едва ли ще се усети.Като още един плюс е директ Х11.За мен това е по-добрият избор! http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=147883

Аз не съм фен на някоя от двете марки видеокарти.Просто като човек , който разсъждава мога да кажа следното , че съм за 5750 защото:Първо като гледам конфигурацията , тя е с DualCore AMD Athlon 64 X2 4600+ , което процесорче не е от най-силните.Добре знаем , че нвидиа са по-процесорозависими от ати и ако сложим това 250 едва ли ще успее да покаже какво може.Другото , което е GTS250 си дърпа повече ток , следователно ни трябва по-добро захранване , докато 5750 при натоварвене тегли едва около 70 вата.Атито е по-малка като размери , по-студена , не е чак толкова процесорозависима.Като гледам тестовете никак не отстъпва на GTS250 или ако отстъпва това е при 200 кадъра и тя е на 190 примерно , което едва ли ще се усети.Като още един плюс е директ Х11.За мен това е по-добрият избор! http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=147883

5750 е карта около нивото на 9800GT или 8800GT, с каквато съм и аз. 450 вата са достатъчни и при максимален овърклок на видеокартата и процесора. Рaзликата в консумираната спрямо 9800GT мощност при GTS 250 е + 20 вата при пълно натоварване. Тия митове за процесорозависимите карти на NVIDIA са ми направо смешни. При съвременните игри, които са подходящи за тоя клас карти, зависимостта от процесора не е толкова ясно изразена. Правил съм много тестове за влиянието на овърклока върху производителността на някои игри. Оказа се, че при съвременните игри при резолюции на които се играе реално, влиянието му е точно НУЛА! Забелязва се прираст в кадрите при ниска резолюция и минимални детайли. Разликата в производителността между HD5750 и 250GTS не е толкова малка, колкото я представяш. Но 250 GTS е малко по-евтина и се вмества в бюджета.

ОФтопик: Понеже съм геймър, никога не ползвам DX10, а си карам все още с XP-то. Така, че за мен тоя спор DX10 или DX11 също е смешен.

5750 е карта около нивото на 9800GT или 8800GT.

Силно казано, въпреки че нямам директни наблюдения как работи 5750, но имам такива с 9800 GT и 8800 GT. Не са лоши картите, но в сцени с много мелета, примерно в игра като WOW /платените сайтове/ GeForce умира. В подобни тестове също кадрите падат драстично надолу. При новото поколение 250, 260, 275 и т.н. нещата са по-различни, но и цените също.

Силно казано, въпреки че нямам директни наблюдения как работи 5750, но имам такива с 9800 GT и 8800 GT. Не са лоши картите, но в сцени с много мелета, примерно в игра като WOW /платените сайтове/ GeForce умира. В подобни тестове също кадрите падат драстично надолу. При новото поколение 250, 260, 275 и т.н. нещата са по-различни, но и цените също.

Казах "около нивото на 9800GT". И аз имам наблюдения само от 8800GT. Затова и правя заключенията си по разни тестове, публикувани в нета. Както винаги се случва, при едни игри или резолюции, едната карта има предимство, при други - другата. Все пак 9800GT е и на доста по-ниска цена, така, че дори 5750 да има леко предимство в производителността, ценовото предимство на 9800GT компенсира нещата. 170 срещу 207 лева в Sky. Но аз говорих за 250 GTS, която струва 201 лева и според тестовете, които дадох, е малко по-добра при повечето игри, тествани от computerbase. Разбирам разочарованието ти от 9800GT при някои игри, но какво очакваш от карта за 170 лева? Тая карта бе в горния клас преди повече от две години. Сега е доста надолу в йерархията, но за сметка на това хора, които разполагат с малко пари, могат да играят всички или почти всички нови игри на мах. детайли с включен АА в повечето случаи, на резолюция 1024х768 до 1280х1024. Това е нормално за един CRT монитор. Разбира се, слагам и стандартния овърклок от 12 процента. Процесорът при мен не оказва влияние. Овърклокът му влияе на други неща, но не влияе при игрите. Все пак говоря за E6750. Не вярвам AMD 64 x2 4600+ да е чак толкова слаб, че да спъва картите от тоя ценови диапазон.

• Автор

Искам да попитам и още нещо.Значи аз имам 1GB ram,а в Еверест ми показва,че имам само 896MB.Някой знае ли защо става така?

Редактирано от dancho12111 (преглед на промените)

Искам да попитам и още нещо.Значи аз имам 1GB ram,а в Еверест ми показва,че имам само 896MB.Някой знае ли защо става така?

В момента си с вградено видео, то няма собстване памет а ползва от рама.

Направо човек да падне как всяка една такава тема се обръща в АТИ с/у Нвидиа.Странното е че никой не попита колегата какво ще прави с компютъра си и дали ще го ползва за игри,енкодиране,офис или каквото още приложение имат ПЦ-тата.Също така дали има въздух да излезе от бюджета и т.н. Единственият смислен въпрос който видях(ако съм пропуснал нещо,извинявам се) беше за захранване,което също е важничко....

Мисля ,без да съм много сигурен (ирония),че това би дало малко по-конкретна посока на съветите ви :)

Пример:Игри и всеки фпс му е важен без да го интересуват функцийки за подобрячване на картината и ДХ 11 ---->250 gts

Игри,които иска да поразхубави малко или да ги играе под ДХ 11 (човека може да е фен CMR Dirt 2) ---->ATI-to

Работа с видео или просто гледане на Blue-Ray-ки ---->ATI-то (защо е описано в достатъчно теми във форума)

Всеки лев е от значение и не го интересува дали картата му е с морално остаряла архитектура ---->250GTS

Токът и шумът са са от значение (фактори които много често се подценяват,знам го от опит :) ) и т.н.

Колкото до тестовете,наистина е добре човек да се ориентира по тях но не са всичко.Във тези които сте пуснали например моята карта е по бърза от 5870,само че питайте ме ако тогава,когато я купих имах избора дали нямаше да купя 5870.НА евентуален въпрос защо - трябва да чуете поне веднъж вентилатора на 4870 х2 на 100%(затова го смених и заради перманентните 90+°C) или да опитате да играете Far Cry 2 с нея ще разбере :D

По темата за всичко на макс със АА,пробвал съм да пусна Crysis на Enthusiast на 1280х1024 със оптимизация за качество в драйвъра и резултата са макс 40 фпс а през повечето време кълца.Така че и това е вярно но не съвсем и зависи най вече от играта.Ако колегата цъка WoW например която и от двете карти ще му стигне но не и рамта.И под да му стигне имам предвид да може да играе без засечки не да подкара играта.

• Автор

В момента си с вградено видео, то няма собстване памет а ползва от рама.

Значи като си купя нова ще си имам 1ГБ,въпреки че вградената си е вътре?Защото ще използвам новата.

Значи като си купя нова ще си имам 1ГБ,въпреки че вградената си е вътре?Защото ще използвам новата.

Ще си имаш 1ГБ. ;) Просто когато сложиш нова, вградената не се ползва тъй като не си свързал монитора с нея. :whist: Но в бъдеще е добре да помислиш за поне още една плочка Рам 1 ГБ. :) А да те питам какви игри ще играеш ?

Направо човек да падне как всяка една такава тема се обръща в АТИ с/у Нвидиа.Странното е че никой не попита колегата какво ще прави с компютъра си и дали ще го ползва за игри,енкодиране,офис или каквото още приложение имат ПЦ-тата.Също така дали има въздух да излезе от бюджета и т.н. Единственият смислен въпрос който видях(ако съм пропуснал нещо,извинявам се) беше за захранване,което също е важничко....

Мисля ,без да съм много сигурен (ирония),че това би дало малко по-конкретна посока на съветите ви :)

Пример:Игри и всеки фпс му е важен без да го интересуват функцийки за подобрячване на картината и ДХ 11 ---->250 gts

Игри,които иска да поразхубави малко или да ги играе под ДХ 11 (човека може да е фен CMR Dirt 2) ---->ATI-to

Работа с видео или просто гледане на Blue-Ray-ки ---->ATI-то (защо е описано в достатъчно теми във форума)

Всеки лев е от значение и не го интересува дали картата му е с морално остаряла архитектура ---->250GTS

Токът и шумът са са от значение (фактори които много често се подценяват,знам го от опит :whist: ) и т.н.

Колкото до тестовете,наистина е добре човек да се ориентира по тях но не са всичко.Във тези които сте пуснали например моята карта е по бърза от 5870,само че питайте ме ако тогава,когато я купих имах избора дали нямаше да купя 5870.НА евентуален въпрос защо - трябва да чуете поне веднъж вентилатора на 4870 х2 на 100%(затова го смених и заради перманентните 90+°C) или да опитате да играете Far Cry 2 с нея ще разбере ;)

По темата за всичко на макс със АА,пробвал съм да пусна Crysis на Enthusiast на 1280х1024 със оптимизация за качество в драйвъра и резултата са макс 40 фпс а през повечето време кълца.Така че и това е вярно но не съвсем и зависи най вече от играта.Ако колегата цъка WoW например която и от двете карти ще му стигне но не и рамта.И под да му стигне имам предвид да може да играе без засечки не да подкара играта.

Прав си за повечето неща, но... след като някой купува карта за 200 лева, обикновено се надява да играе новите игри с някакви приемливи FPS. Качеството едва ли го интерисува. Но намесвайки качеството бих казал, че няма голяма разлика между RV870 и GT200. Поне не такава, която да забележи обикновеният геймър. Ако се взираш половин час в два скрийншота от двете карти, ще забележиш минимални разлики. Дори според мен GT200 предлага по-контрастно изображение. Това не е критерийй за избор на карта. DIRT 2 е игра, която иска над 45 FPS. 5750 ще се изтормози доста под DX11. Oсвен това е осезаемо по-бавна от GTS250, както и от 9800GT при някои шутъри - CoD6, Cryostasis, Stalker... При стратегиите е напред от 9800GT. Все пак ти дадох +, защото мислиш обемно. Това липсва не само в тоя форум, а в цялия свят.

Да изкажа и аз моето мнение. Както ги описвате тия работи... Че са изтина - истина са, но как мислите, че ще играе такива игри с тия 867МБ РАМ :whist:

Моето предложение е следното:

http://sky.bg/Details.aspx?ID=2693

http://sky.bg/Details.aspx?ID=15266

Излиза около 210лв. :)

• Автор

Ще си имаш 1ГБ. ;) Просто когато сложиш нова, вградената не се ползва тъй като не си свързал монитора с нея. ;) Но в бъдеще е добре да помислиш за поне още една плочка Рам 1 ГБ. :) А да те питам какви игри ще играеш ?

Няма да са много тежки.От рода на FIFA 10,но да я играя на Max детайли.

Редактирано от dancho12111 (преглед на промените)

e фифа 2010 аз я играя на макс с ати радеон 9550 ^^ . Само чат пат изключвам 3д тревата

• Автор

Като гледам конфигурацията имам съмнения относно захранването. Я кажи каква марка и модел е, пък после ще му мислим за видеокартата. Пък и с тоя 1GB RAM и сравнително слабия вече процесор...

Захранването ми е Делукс 350W.Надявам се да е достатъчно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.