Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лимитирана версия на HAF922

Featured Replies

Компанията Cooler Master е решила да обнови визията на кутията си HAF922 като е оцвети в червен и черен цвят.Тази ATX mid-tower кутия разполага с цветова схема много подобна на тази от HAF 932 AMD Edition.Интериорът е в черен цвят , включително мястото за поставяне на дъното и местата за хард дисковете.Екстериорът е в червен цвят.Разлика може да открием в това , че на страничия панел липсва мястото за 200 мм вентилатор , а на негово място има прозорче.Вентилаторите , които може да поставим са 1х200мм отпред , 1х120мм отзад , 1х200мм отгоре.Предният панел включва конектори за два USB порта , един САТА порт и FP аудио.Цената на кутията ще бъде около 150$.

Cooler_Master_HAF_922_Red_LE_01.jpg

Cooler_Master_HAF_922_Red_LE_02.jpg

Cooler_Master_HAF_922_Red_LE_03.jpg

:baby: Много добра идея на Cooler Master. Много стилно изглежда кутията. Единственото, което не ми харесва е цената. За едното боядисване е много скъпа.

Красива и функционална. Е това ми е мечтаната кутия. Дай боже всекиму.

Красива и функционална.

И с занижени параметри на въздушния поток поради невъзможноста да се монтира опционалната странична 200 мм перка.

П.с: Класическия 922 кефи на макс и цената на която се предлага е повече от изгодна.

И с занижени параметри на въздушния поток поради невъзможноста да се монтира опционалната странична 200 мм перка.

П.с: Класическия 922 кефи на макс и цената на която се предлага е повече от изгодна.

Това че няма странична перка определено ще намали ефективността, но не е болка за умиране. Слагаш другите налични вентилатори и проблема е решен. А колкото до цената няма две мнения.

edit: Като се замисля всеки,които си купи тая кутия, наи-вероятно ще е инвестирал пари в добро охлаждане за процесора или можеби даже водно такова.

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

Това че няма странична перка определено ще намали ефективността, но не е болка за умиране. Слагаш другите налични вентилатори и проблема е решен. А колкото до цената няма две мнения.

При съвременните хардуерни елементи и по специално говоря за графичните карти всеки градус, който повишава температурата на въпросния компонент, както и цялостната температура на конфигурацията влияе пряко срока и на годност.

П.с: Другите налични вентилатори си вървят в комплект с кутията докато страничната 200 мм перка е опционална и тя може да подобри значително охлаждането на графичните карти в кутията, както и на останалите налични хардуерни компоненти.

П.с 1: Важен и избора на правилен охладител за графичните карти различен от оригиналният такъв с който те са оборудвани.

П.с 2: Всеки градус свален от цялостната температура на всички компоненти принципно е важен. Колкото по хладно работи една PC конфгиурация, толкова по добре за нея, като цяло, като последното важи от гледна точка за оптимизиране на живота на компонентите в нея.

При съвременните хардуерни елементи и по специално говоря за графичните карти всеки градус, който повишава температурата на въпросния компонент, както и цялостната температура на конфигурацията влияе пряко срока и на годност.

П.с: Другите налични вентилатори си вървят в комплект с кутията докато страничната 200 мм перка е опционална и тя може да подобри значително охлаждането на графичните карти в кутията, както и на останалите налични хардуерни компоненти.

П.с 1: Важен и избора на правилен охладител за графичните карти различен от оригиналният такъв с който те са оборудвани.

П.с 2: Всеки градус свален от цялостната температура на всички компоненти принципно е важен. Колкото по хладно работи една PC конфгиурация, толкова по добре за нея, като цяло, като последното важи от гледна точка за оптимизиране на живота на компонентите в нея.

Да съгласен съм с теб. Но май не си разбрал какво точно имах в предвит. Мисълта ми беше че CM са пуснали тази лимитирана серия която е насочена към по тесен кръг хора, и се предполага че най-вероятно ще има инсталирано добро водно охлаждане.

безполезен кич, от който за 2 месеца ще се веят паяжини и ще се задръсти с прах... за тия пари ще си купя солидна 9-12 килограмова кутия от стомана и вероятно ще е със захранване, че ще ми останат даже и пари...

Поредният модел на "Cooler Master" след CM-690,който има почити символично охлаждане на харддисковете.Е не го решиха този въпрос и това е!Иначе наблягат на боичките.Как ли ще изглежда една такава конфигурация-червена кутия,червен монитор,червена клавиатура...

Е,ако 200мм вентилатор,поставен непосредствено пред харддисковете е "почти символично охлаждане",то въпросните дискове вероятно работят не на ток,а на твърдо гориво...;)Признавам,не съм запознат с модела...;)

P.S.Относно това кой какво и за какви пари ще купи-така си е.Един купува ферари,друг-москвич дванайсетка дефорсак и за рестото гарсониера-панелка.Въпрос на стил ,средства и т.н.:cool:

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Поредният модел на "Cooler Master" след CM-690,който има почити символично охлаждане на харддисковете.Е не го решиха този въпрос и това е!Иначе наблягат на боичките.Как ли ще изглежда една такава конфигурация-червена кутия,червен монитор,червена клавиатура...

При 200мм перка пред хардовете,работеща на 600 оборота,температурата не е минала 34 градуса.За мен недостатък е липсата на страничка перка(при мен слагането на такава бутна температурите на мостовете с по 7-8 градуса)

Слагаш 5 бр. WD Black,които са си направо печки.Двата диска най-горе остават над вентилатора,малко задръстен филтър и получаваш 38-40 градуса.А през лятото и бонуси.

Само пет?Не се ограничавай,с редуктори и 5,25" слотовете могат да се използват за хардове...А фул тауър сървърните кутии си ги произвеждат само така,колкото да се каже,че ги произвеждат.

Лично според мен с тази кутия Cooler Master изневеряват на кредото си. По принцип това е марка която залага на ефективността на работа на техните компоненти а не на кича.

Определянето на тази кутия като неефективна заради липсата на един страничен вентилатор ми се вижда несериозно.Доста хора,в това число и аз,свалят страничния вентилатор,заради по-обемен процесорен кулър.И в момента ми се мотаят поне три 230мм вентилатори.А това,което едни определят като кич,други наричат нетрадиционен дизайн и ги привлича.Аз също изпадам в тих потрес пред проявата на отчаян далтонизъм в ризите на Версаче например:(,но това не ги прави по-малко търсени...Като неефективен кич ли се определят,примерно,тази и тази кутии на същият производител?Не мисля...Никъде не е казано,че за да е добра една кутия трябва да има точно определен брой вентилатори и формата и цвета на брикет.Или поне аз не не съм срещал такова правило.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Определянето на тази кутия като неефективна заради липсата на един страничен вентилатор ми се вижда несериозно.Доста хора,в това число и аз,свалят страничния вентилатор,заради по-обемен процесорен кулър.И в момента ми се мотаят поне три 230мм вентилатори.А това,което едни определят като кич,други наричат нетрадиционен дизайн и ги привлича.Аз също изпадам в тих потрес пред проявата на отчаян далтонизъм в ризите на Версаче например:hush:,но това не ги прави по-малко търсени...Като неефективен кич ли се определят,примерно,тази и тази кутии на същият производител?Не мисля...Никъде не е казано,че за да е добра една кутия трябва да има точно определен брой вентилатори и формата и цвета на брикет.Или поне аз не не съм срещал такова правило.

Колега,ето ти една идейка какво да би могъл да направиш следващия път като подпре.Не е много красиво,но е ефективно и единствения недостатък при мен е,че не мога да си се радвам на хубавата решетка отстрани с кичозния надпис.Ма така е то като някой хора не мерят преди да купуват sad.gif

p1110637.th.jpg p1110638.th.jpg

*Offtopic* ех ех Stacker-чето колко мокри сънища ми е създало и като тръгнах да купувам имаше само nVidia edition-a....

Красива и функционална. Е това ми е мечтаната кутия. Дай боже всекиму.

Определянето на тази кутия като неефективна заради липсата на един страничен вентилатор ми се вижда несериозно.Доста хора,в това число и аз,свалят страничния вентилатор,заради по-обемен процесорен кулър.И в момента ми се мотаят поне три 230мм вентилатори.А това,което едни определят като кич,други наричат нетрадиционен дизайн и ги привлича.Аз също изпадам в тих потрес пред проявата на отчаян далтонизъм в ризите на Версаче например:help:,но това не ги прави по-малко търсени...Като неефективен кич ли се определят,примерно,тази и тази кутии на същият производител?Не мисля...Никъде не е казано,че за да е добра една кутия трябва да има точно определен брой вентилатори и формата и цвета на брикет.Или поне аз не не съм срещал такова правило.

+1 някой ден като се замогна повечко...... sad.gif:hush:

Ма така е то като някой хора не мерят преди да купуват sad.gif

:offtopic_s:Не,че не мерят-един 120/140мм вент 1200об/м срещу чипсета върши същата,че и по-добра работа,като един 230 мм 700об/м светещ като булевард Руски нощно време...И като децибели също.Сега,преди някой да е изревал,че големия вент охлажда повече компоненти да поясня,компонент без собствено охлаждане не слагам.Занимавам се предимно със здраво клокнати конфигурации,моите собствени не правят изключение.

:) Имах предвид себе си,защото Prolimatech-a ми подпря в големия вент като го сложих.Бях изходил от мисълта че като е "биг" тауър е и "широк" тауър.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.