Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

СПАМ ТЕМА: Топ компютър от една фирма-възм

Featured Replies

Много си скромен. Пробвай с нещо по-така, пък кой знае. Може да се намери инвеститор. :wors: (не в мое лице :wors: ) А иначе и двете машини са доста добри за парите си.

• Отговори 76
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мики маус
    мики маус

По същата логика може да се постне линк и към alien computers...Как мислиш,дали всичко необходимо за асемблирането е купувано само от едно място,какъвто ми беше въпроса... Моето мнение съм

• мики маус
    мики маус

При пестеливо ползване и без клок-сигурно... Капитане,на това дали ще върви CS?

• мики маус
    мики маус

Аз от една игра се ошашавявам,какво остава за повече от една...Размислих,няма да си го купувам,а и без това сега е неделя...

Публикувани изображения

ПП: За някои хора това може да е смешна машинка, но за моите финансови възможности и реални нужди това е повече от предостатъчно...

Само за сравнение: Х550 радеон и Athlon 4800+ покриват 90% от нуждите ми...

Добре си машинката и аз от доста време се опитвам да си събера нещо подобно но все нещо непредвидено изкача и отлагам за следващата заплата и така вече 4 месеца.

Фирмата, от която се иска топ конфигурацията, трябва ли задължително да има частите в наличност, или е достатъчно да има само конфигуратор? А и той всъщност задължителен ли е?

Какви са тези конфигурации за по 15-20 хиляди? Това изобщо не е реално. Аз под топ конфигурация, разбирам такава, която не само мога, но и бих си купил, т.е. нещо до максимум 3-4 хиляди, нещо реално, не задължително най-скъпото, защото за повечето и една конфигурация за 1500 лв е нещо, което далеч надскача реалните им нужди.

Ето моето предложение, такова, за което бих дал реални пари, ако трябваше сега да купувам:

Lian Li PC-V1010B Black (Midi Case) - 429.00 лв.

CoolerMaster Silent Pro M1000 RS-A00-AMBA-J3 1000W Modular PSU - 299.00 лв.

Intel Core i7 930 (s1366, 2.80GHz) - 579.00 лв.

Prolimatech Mega Shadow CPU Cooler - 149.00 лв.

Gigabyte GA-X58A-UD7 (s1366, DDR3, X58) - 609.00 лв.

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (3 x 2GB. PC2 12800. 7-7-7-20) - 519.00 лв.

Asus 5870 SVGA (PCI-Express, 1GB) - 678.00 лв.

Western Digital Caviar Black 1TB HDD (7200 rpm. Sata 2. WD1001FALS) - 175.00 лв.

Asus 24B1ST DVD-RW +/- Sata Black Bulk - 40.00 лв.

Не е добавена периферия, която може значително да вдигне цената, примерно с още 1000 лв. Не видях опция за избор на SSD, иначе определено бих включил. Разбира се, дори тази конфигурация може да се оскъпи с няколко хиляди, просто като се добавят няколко видеокарти и SSD-та, но се съмнявам в ползата от това.

Топ компютър от една фирма-възможно ли е? за мен, това е топ компютър и е от една фирма, тъй че отговора ми е, да, възможно е.

едит: забравих крайната цена - 3477.00 лв. с ДДС.

п.п. Ако трябва да дам 2000 лв. за процесор, който ще е малко по-бърз от този, който аз съм избрал за 1/3 от тази цена, значи нещо съм се побъркал и компютъра ще ми е най-малкия проблем.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

п.п. Ако трябва да дам 2000 лв. за процесор, който ще е малко по-бърз от този, който аз съм избрал за 1/3 от тази цена, значи нещо съм се побъркал и компютъра ще ми е най-малкия проблем.

Core i7 980 срещу другите от серията и7:

http://www.anandtech.com/show/2960/1

Това всичко е хубаво, но да попитам колко хора ще пуснат приложения, които да натоварят 6 ядра и 12 нишки. Аз лично съм се сблъсквал с машини такова чудо (http://en.wikipedia.org/wiki/UltraSPARC_T2) и си имам идея как могат да се използват 8 ядра всяко с по 8 нишки (64 нишки). Но за сървърни приложения. Някак си десктопа не ми се вързва.

По-добър е, спор няма. Ако трябва да направя топ компютър за 15 хиляди, ще е примерно с този процесор, но реално никой от нас няма да даде такива пари за компютър и да ги има, че дори заплатата на месец да му е 15 хиляди. Аз поне въпроса така го разбрах.

А заглавието на темата е : Топ компютър от една фирма-възможно ли е?

И аз казвам да , възможно е и той лично за мен е с процесора , който съм дал.Иначе съм далече от това , че ще дам въобще някога 15000лв за един компютър или 2000лв за процесор , освен ако той не ми трябва и не си вадя хляба с него :handshake:

А заглавието на темата е : Топ компютър от една фирма-възможно ли е?

И аз казвам да , възможно е и той лично за мен е с процесора , който съм дал.Иначе съм далече от това , че ще дам въобще някога 15000лв за един компютър или 2000лв за процесор , освен ако той не ми трябва и не си вадя хляба с него :)

Да ти имам хляба за да имаш нужда от подобна машина :handshake: . И все си мисля че ако ти е такава работата ще имаш служебен такъв. А си мисля че при необходимост от такива мощности се залага по-скоро на клиент-сървър архитектура, не на единична мощна машина.

По-добър е, спор няма. Ако трябва да направя топ компютър за 15 хиляди, ще е примерно с този процесор, но реално никой от нас няма да даде такива пари за компютър и да ги има, че дори заплатата на месец да му е 15 хиляди. Аз поне въпроса така го разбрах.

О, със сигурност има хора, които биха ги дали без да се замислят, но няма да ги ползват така че да ги натоварят

Аз си го представям така;

post-160039-1272261323,14_thumb.jpg

Разбира се ако имах възможност от други фирми бих го доизпипал още...особенно от към охлаждане.

• Автор

Аз си го представям така;

post-160039-1272261323,14_thumb.jpg

Разбира се ако имах възможност от други фирми бих го доизпипал още...особенно от към охлаждане.

Аз пък бих оставил това охлаждане и бих доизпипал паметта.:speak:

Фирмата, от която се иска топ конфигурацията, трябва ли задължително да има частите в наличност, или е достатъчно да има само конфигуратор? А и той всъщност задължителен ли е?

Ами понеже си ми е толкова акъла,зададох въпроса така.Ако се бях позамислил,щях да го задам иначе-получавате пет хиляди за да си купите конфигурация.Единственото условие е да го асемблирате лично,само от един сайт-със или без конфигуратор.Всяка заемка,доставяне от другаде ви дисквалифицира.Ясно,че ще направите конфигурация,но дали даден елемент от нея ще ви дразни и боде очите,защото знаете,че в друг сайт има нещо по-добро ...:cool:

Аз пък бих оставил това охлаждане и бих доизпипал паметта.:speak:

Ами понеже си ми е толкова акъла,зададох въпроса така.Ако се бях позамислил,щях да го задам иначе-получавате пет хиляди за да си купите конфигурация.Единственото условие е да го асемблирате лично,само от един сайт-със или без конфигуратор.Всяка заемка,доставяне от другаде ви дисквалифицира.Ясно,че ще направите конфигурация,но дали даден елемент от нея ще ви дразни и боде очите,защото знаете,че в друг сайт има нещо по-добро ...:cool:

Ако трябваше да избирам може би щях да избера 6GB G.SKILL PC3-16000 (2000MHz / 9-9-9-24 @ 1,6V)обаче в плесио нямат...

Е за това говоря...:blink:Иначе всичко си е точно,но...:blink:

Точно.Значи отговора е не.Според мен ако давап толкова пари за машина е добре да подбереш нещата а не да робуваш на на гаранции и малки отстъпки.

Ако трябваше да избирам може би щях да избера 6GB G.SKILL PC3-16000 (2000MHz / 9-9-9-24 @ 1,6V)обаче в плесио нямат...

http://iskampc.com/4gb-g-skill-pc3-12800-ddr3-1600mhz-7-7-7-24-ripjaws-dual-channel-kit.html

Но тук имат...

• Автор

Точно.Значи отговора е не.Според мен ако давап толкова пари за машина е добре да подбереш нещата а не да робуваш на на гаранции и малки отстъпки.

Това е и моят отговор.И това е във високият клас,а я си представи каква боза става в ниския,където всеки лев има значение...help%20wanted3.gifИначе съм се счупвал да обяснявам,че хардуера има помодулна гаранция,че няма проблем ако ще всяка част да е от различна фирма,че лепенката на кутията е идиотия,ама не..."Не,не,аз си пазарувам често там,доволен съм от тях и искам всичко да си е от тях..."Един вид-говори си,не ми пречиш...:mark:

Ся ще пробвам от една фирма да си развия фантазията:

Процесор:Core i7 Extreme 980X (3.33GHz, 12MB, LGA1366) BOX http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539522 2039лв

Дъно:EVGA X58 Classified 4-Way SLi, X58, LGA1366, DDR3 (up to 24GB), http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539180 912лв

Видеокарта:4хGF GTX 480, 1536MB INNO3D, PCI-E, DDR5, 384bit, 2xDVI & mini HDMI http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539590 4000лв

Памет:3х2x2GB DDR3 2200MHZ, Kingmax Hercules, 3г. гаранция http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=538779 1240лв

Хард диск:1х300GB WD VelociRaptor™, SATA2, 10000rpm, 16MB, 5г http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535344 + 5х2000GB WD Caviar® Black™, SATA2, 7200rpm, 64MB http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539035 2400лв

Кутия:Thermaltake Kandalf (VA9003SWA) http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533920 415лв

Захранване:1200W, Thermaltake Toughpower, Silent, 140mm вентилатор, модулно, Active PFC (PF > 0.9) http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528874 520лв

Ихааааааааа 11526лв.Който ми го купи ще го черпя една бира :angry: Купетееееее ми гоооо моля ви :)

Скръндза, човека ще ти направи подарък за 12000 ти една бира ще го черпиш. ;)

Фирмата, в която работя, не държи складова наличност. Това се отнася и за всички по-малки фирми, а за скъпите компоненти практиката е такава дори и при големите фирми. Когато дойде клиент и иска да закупи конфигурация, му се предлага нещо според бюджета, обикаляме вносителите и на същия, или на следващия ден кошницата е готова. Гаранцията за клиента е само към нашата фирма, като е отделна за всеки компонент, лепенки не слагаме. Ако това се разбира под "топ конфигурация само от една фирма", да, можем всичко да доставим :)

• Автор

Фирмата, в която работя, не държи складова наличност. Това се отнася и за всички по-малки фирми, а за скъпите компоненти практиката е такава дори и при големите фирми. Когато дойде клиент и иска да закупи конфигурация, му се предлага нещо според бюджета, обикаляме вносителите и на същия, или на следващия ден кошницата е готова. Гаранцията за клиента е само към нашата фирма, като е отделна за всеки компонент, лепенки не слагаме. Ако това се разбира под "топ конфигурация само от една фирма", да, можем всичко да доставим :)

Остави складовата наличност,там е ясна работата.Фирмата ви има ли сайт с продукти и цени?От който клиента да си избира хардуер?Ако има,праскаш смело от намиращите се на страниците на сайта продукти и готова работата:cool:.Ама само от там.

Ето едно амд предложение- captureys.jpg

За шест и кусур бона AMD,с тази памет ли го харесваш?Честно?

Фирмата, в която работя, не държи складова наличност. Това се отнася и за всички по-малки фирми, а за скъпите компоненти практиката е такава дори и при големите фирми. Когато дойде клиент и иска да закупи конфигурация, му се предлага нещо според бюджета, обикаляме вносителите и на същия, или на следващия ден кошницата е готова. Гаранцията за клиента е само към нашата фирма, като е отделна за всеки компонент, лепенки не слагаме. Ако това се разбира под "топ конфигурация само от една фирма", да, можем всичко да доставим :cool:

На повечето търговци не им се занимава да търсят частите, колкото пъти съм отишъл да купя всичко от едно място все се е налагало компромис от девет кладенеца вода носят и все нещо не е това което съм искал.И съответно не го купувам.

...Фирмата ви има ли сайт с продукти и цени?...

Има, но е по-добре да нямаше :biggrin:

На повечето търговци не им се занимава да търсят частите...

Основно фирмите работят с големите вносители, които доставят няколко от по-известните марки, затова ако изискванията ти са по-екзотични е нормално.

Основно фирмите работят с големите вносители, които доставят няколко от по-известните марки, затова ако изискванията ти са по-екзотични е нормално.

Какво означава по-екзотични? Не искам памет Patriot Sector 5, макар, че няма да се дърпам ако ми я дават, ама да търся памет А-ДАТА например и да ми кажат "Ми нямаме, ама можем да ви дадем PQI", или нещо от сорта "Ми нямаме ати 5770, вземете си енвидиа GTS 250, на една цена са"...

Друг е въпроса ако ида да търся специфичен модел 5770 тип клокърски модели на гигабайт, или посочения по-горе патриот... Масово фирмите нямат елементарни компоненти и ги заместват с боклуци...

Има, но е по-добре да нямаше :)

Захранване GX 550 ако е екзотика и рам памет DDR3 4G Kit 1333MHz A-Data Plus Series.

С колега опитахме да купим конфигурация от една фирма, ама ударихме на камък.Категорично отказаха да ни намерят частите, не може ли да поемат гаранцията на нещата който не са от тях?

В крайна сметка пазарувах ме онлайн от различни фирми и на човека даже му излезе малко по-евтино.

Какво означава по-екзотични? Не искам памет Patriot Sector 5, макар, че няма да се дърпам ако ми я дават, ама да търся памет А-ДАТА например и да ми кажат "Ми нямаме, ама можем да ви дадем PQI", или нещо от сорта "Ми нямаме ати 5770, вземете си енвидиа GTS 250, на една цена са"...

Друг е въпроса ако ида да търся специфичен модел 5770 тип клокърски модели на гигабайт, или посочения по-горе патриот... Масово фирмите нямат елементарни компоненти и ги заместват с боклуци...

В тези случаи, предполагам, фирмата има в наличност някаква застояла стока и се опитва да пробута нея. Разбираемо, но тъпо, че и даже обидно за клиента.

Захранване GX 550 ако е екзотика и рам памет DDR3 4G Kit 1333MHz A-Data Plus Series.

С колега опитахме да купим конфигурация от една фирма, ама ударихме на камък.Категорично отказаха да ни намерят частите, не може ли да поемат гаранцията на нещата който не са от тях?

В крайна сметка пазарувах ме онлайн от различни фирми и на човека даже му излезе малко по-евтино.

Cooler Master захранванията ги внася Риск. Друго не ги знам дали внасят, затова и малко фирми работят с тях. По-малките фирми работят с вносители, които внасят повече продукти. Принципно не е някакъв особен проблем да се завържат взаимоотношения с даден вносител, но всеки си преценя. Доста по-лесно е да се отиде до МОСТ, примерно и да се накупят всички необходими неща, отколкото да обиколя 5 други вносителя в различни краища на София. А това извинение за гаранцията е глупаво и не виждам особена логика.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.