Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще направиш когато станеш на 18 ?

Featured Replies

Децата,които казват,че ще се махнат от вкъщи на 18 в повечето случай са неблагодарни и разглезени. И макар,че е безкрайно ясно,че няма да могат да се оправят сами и една седмица,те си говорят.. :P

Ами аз лично цял живот съм се оправял сам, няма да е кой знае какво. Ясно е че ще се махна, може няма да е точно на 18, но ще се махна.;) От догодина си търса работа за да спестя малко пари, от сега всичко да ми е готово. Майка ми е дошла, на 15 години в София съвсем сама, щом тя е могла да се оправи и аз мога. :P

• Отговори 51
  • Прегледи 12,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами не мога да прескажа какво ще стане,както беше написала I'm Your Nemesis по-горе,може да ме блъсне някоя кола (пепел ми на устата) и всичко да се свърши много бързо...НО ако доживея до 18,искам да вляза в някой университет,като се изуча да ида да живея в чужбина и да пращам пари на майка ми и на баща ми...да имам хубава къща покрай някоя река със страхотен изглед към нея...та за това си мечтая...толкова много ли искам хаха :cool:

Редактирано от Ku niK (преглед на промените)

Ами аз лично цял живот съм се оправял сам, няма да е кой знае какво. Ясно е че ще се махна, може няма да е точно на 18, но ще се махна.;) От догодина си търса работа за да спестя малко пари, от сега всичко да ми е готово. Майка ми е дошла, на 15 години в София съвсем сама, щом тя е могла да се оправи и аз мога. :hush:

Еми да,разбира се има такива,които могат да се опраеят и сами :nono: И моите родители са започнали по същия начин. Но аз не вярвам,че оп-голямата част от младежта в днешно време може да се оправи,като ги гледам пред блока примерно как се държат и кво говорят. Има си хора и хора,но моето мнение,е че повечето не биха се справили,особено в тази криза,когато всичко е толкова скъпо. Или и да се справят би им било много трудно :clap: Но на теб ти желая успех,явно си устремен,което е супер :)

Ако изобщо доживея то тогава(тей като аз вярвам в Края на Света) ще си купя кола,ще събера пари,ще си намеря приятелка(ако нямам) и ще изляза от тазо държава,наричаща се България.

• 6 месеца по-късно...

ще се махнат от скапаните си родители и ще заживеят по добър живот? бооже какво им е в главата на тез тииинове :Д:Д ще избягат ще си легнат един два дена гладни в некав парк из града и ще се върнат :Д ако им е толкоз акала да избягат наистина де :Д:Д а ина4е кат стана на 18 ще правя каквото правя и сега само 4е ще гледам да си извадя книжката :rolleyes: е па и ще се пусна по големите дискота в мадрид 4е ся само в малките дискотеки ме пускат :Д

Реално не се бях замисля преди да видя темата, а съм на 17. Мислила съм как ще ида да следвам, но грандиозни планове за бягане от вкъщи нямам. Да си на 18 е не само свобода, а и отговорност и аз го виждам повече от тази страна, като че ли. Затова се надявам да си изживея добре последната детска годинка. Сега реално много неща са ми наготово. Е, да чистя понякога, но не ми е основно задължение, а после изведнъж ще трябва да чистя, да уча и може би да работя. Весело, а? Затова не са ми фикс идея тези 18. Никога не са били. Предполагам, че ще се оправя, но пък сега си ми е добре.

На 17 съм ... Като стана на 18, живота ще ми се стъжни ... освен, че ще имам книжка ... :) Никога не съм се влияел от куки или нещо да ме спира, защото човек като иска, всичко става ... :)

Редактирано от radkolud (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Слушайте сега (четете, де... все тая, такъв е израза)... за какво правите планове за след няколко години като не се знае дали ще оживеете дотогава? Ако има нещо, което не разбирам във възрастните, то това е желанието им всяка секунда до смъртта им да е по план. Не казвам да живеете съвсем буквално като за последно без да мислите какви ще бъдат последствията от действията ви, но не може ли леко поне да се успокоите и да спрете да мислите само и единствено за "Ами ако сега направя това, какво ще стане?"И, о, да, знам какво ще кажете... "Точно заради това ваше мислене за живеене за момента, ние трябва да сме сериозни и като за вас..."

О, ами ако питаш мен, предпочитам да мисля, че всеки момент мога да умра, и да живея като за последно, вместо целият ми живот да е част от някакъв график, органайзър или каквото там искате. Да се предполага, че той е като някакъв филм с изтъркан сюжет и че знаеш точно какво ще се случи. И в никакъв случай не искам животът ми да се превърне в монотонно повторение на действия. Всеки ден да бъде абсолютно същия като предния. Съвсем спокойно и сигурно да кажа, че на същата дата след 10 години ще правя абсолютно същото нещо. Както и на следващия ден. Да се предполага, че няма да се случи нищо неочаквано и т.н.Предпочитам да живея за днешния ден и да очаквам с нетърпение утрешния, за да видя какво ще стане. Нека се върна на метафората с филма: предпочитам животът ми да е качествен филм с неочаквани обрати, с щастливи и нещастни моменти. Предпочитам да ми е интересно докато живея, вместо целият ми свят да се върти около някаква конкретна цел. Нямам нищо против целите, и аз имам цели. Но не загърбвам всичко останало стремейки се към едно конкретно нещо...

Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш. ;)

Въх темата е на 3 и повече години, защо я ъпвате. :)

Как защо?

Темата е вечна!!!

А и интересна. Някой отговорил може да си припомни доброто старо време!!!

:) Макар че темата е на повече от 3 години нека пиша и аз  :)  Стана ли на 18 години ще карам колата сиг. ще уча в университет нещо за компютри, но ако има пари де... иии така  :lol6:

Ох, че хубава тема! Какво ще направя, когато стана на 18?!

Сигурно ще откача от кеффф... :)

Ох, че хубава тема! Какво ще направя, когато стана на 18?!Сигурно ще откача от кеффф... :)

Стига бе... Толкова малко ли си постигнала за това време че искаш да го зачеркнеш всичкото? :D

Стига бе... Толкова малко ли си постигнала за това време че искаш да го зачеркнеш всичкото? :D

Понякога човек иска само да е здрав...

п.п. Да поясня в какъв смисъл, за да не се налагат още писаници...

Човек винаги иска да е здрав и това е нормално. Но... в младостта не е осъзнато и е най-естественото нещо на света да има безброй амбиции, желания и планове. Правят се дори заигравания и кокетиране на тема колко е остарял, когато е станал на 27 примерно, а вече не е на 18...

Докато с напредването на възрастта е готов и само на това - да е здрав, без нищо друго. В този смисъл казвам, че понякога човек иска само да е здрав.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

:) Макар че темата е на повече от 3 години нека пиша и аз  :)  Стана ли на 18 години ще карам колата сиг. ще уча в университет нещо за компютри, но ако има пари де... иии така  :lol6:

Приятел много си ми симпатичен (заради VW-на ;) ) и затова ще ти дам един съвет, че като те гледам си тръгнал по моите стъпки. И аз така като бях на 18, преди около 10 години, се явих на едни кандидатстудентски изпити в София и Пловдив. На шега на майтап взех че ги издържах с добра оценка и на двете места - 5.50 и 5.80 . С още по-голяма шега взех че завърших с 5.50. А сега дипломата си лежи вкъщи в едно чекмедже и в близките 5-10 години едва ли ще работя нещо с нея. Вместо да си пилееш годините по унитата, не повтаряй моята грешка и на доста мои връстници, а си намери доходна професия с която ще можеш да дръпнеш пред връстниците си, а така между другото ако искаш ходи задочно на уни. И аз btw учих "нещо за компютри", но записах втори курс и след първия триместър се отказах и записах онова в което бях добър. Основно защото се искаше редовно четене и много смятане. А аз съм много добър в няколко дена четене преди изпита и рязане на пищови...

Не знам каква е тази мания задължително да си в университет даже след него да работиш цял живот нископлатена работа.

Приятел много си ми симпатичен (заради VW-на ;) ) и затова ще ти дам един съвет, че като те гледам си тръгнал по моите стъпки. И аз така като бях на 18, преди около 10 години, се явих на едни кандидатстудентски изпити в София и Пловдив. На шега на майтап взех че ги издържах с добра оценка и на двете места - 5.50 и 5.80 . С още по-голяма шега взех че завърших с 5.50. А сега дипломата си лежи вкъщи в едно чекмедже и в близките 5-10 години едва ли ще работя нещо с нея. Вместо да си пилееш годините по унитата, не повтаряй моята грешка и на доста мои връстници, а си намери доходна професия с която ще можеш да дръпнеш пред връстниците си, а така между другото ако искаш ходи задочно на уни. И аз btw учих "нещо за компютри", но записах втори курс и след първия триместър се отказах и записах онова в което бях добър. Основно защото се искаше редовно четене и много смятане. А аз съм много добър в няколко дена четене преди изпита и рязане на пищови...

Не знам каква е тази мания задължително да си в университет даже след него да работиш цял живот нископлатена работа.

Сега какво работиш?

Сега какво работиш?

Камиончета карам по Европа, абе направо са си големи камиони ама са по-послушни от леките коли и моторите. И щъкам в нета и играя игри през свободното време когато съм по командировки. Ама не се залъгвай, че каквато и професия да си избереш от платените и нискоквалифицирани в Европа ще си после като цар в Бг. Едното е за сметката на друго винаги.

Камиончета карам по Европа, абе направо са си големи камиони ама са по-послушни от леките коли и моторите. И щъкам в нета и играя игри през свободното време когато съм по командировки. Ама не се залъгвай, че каквато и професия да си избереш от платените и нискоквалифицирани в Европа ще си после като цар в Бг. Едното е за сметката на друго винаги.

Добре си.. Обикаляш Европа и ти дават пари а?  :D Мен също ме влече тъй нареченото ''тираджииство'', но не знам...Първо мислех да ставам шАфьор на камион ама....  :)  Никой не знае какъв ще стане 

То има доста лафове по този въпрос. Единия за който се сещам е: Абе той е момче ще се оправи. Ще стане международен шофьор (явно е било по престижно преди) в краен случай полицай :)

Вместо да си пилееш годините по унитата, не повтаряй моята грешка и на доста мои връстници, а си намери доходна професия с която ще можеш да дръпнеш пред връстниците си, а така между другото ако искаш ходи задочно на уни. 

И колко по-доходна е работата на един тираджия от тази на един софтуерен разработчик? 

И колко по-доходна е работата на един тираджия от тази на един софтуерен разработчик? 

Ами аз знам конкретно за 2 случая в които взимам 2 пъти повече от приятели които работят в София в сферата на IT . Бих се радвал искрено ако всички тези хора които са учили по над 5 години и реално не са получавали пари тогава да бъдат достойно оценени и да взимат от 1600 евро нагоре в България. Пък и не само за тази професия става въпрос. Защо един даскал трябва да взима 5-6 пъти по-малко от един "тираджия" . TIR карнетите и табелките TIR са доста рядко срещано явление вече с отпадането на границите по Европа, предпочитам камионджия, защото карам камион а не тир.

• 3 месеца по-късно...

1. Гооооолям купон (нищо,че на другия ден ще съм на у-ще)

2. Ще съм взел книжка

3. Купувам си Audi Rs6 ще го оборудвам със яка Sound System-а

4.Ще продължа да уча.

5. Изнасям се от вкъщи, започвам работа и Ще спестявам за апартамент в Бургас.

6. Няма да бързам да се женя, всяко лято ще пълна апартамента със сочни дупенца.

Но със сигурност някоя точка от този план ще се провали :( Само да не е 5 точка :-)

• 5 седмици по-късно...

Я да ви пусна една полезна информация, ако не сте я видяли още :) днес е последният срок за онлайн регистрация, има и томбола за безплатен билет София-Рим.

http://studyinitaly.bg/fair/study-in-italy/

Едва ли ще стана на осемнадесет  :mad: ......................................Защото вече съм бил  :)

Аз бях на 18, и на 2 х 18, и ... айде да не продължавам.

Когато моят син щеше да става на 18 - от 4 години се подготвяше, не за нещо за ..., а за точно определена специалност в няколко университета. Вече завърши бакалавър, предстои му магистратурата. 

Когато аз станах на 18 обаче - почти нищо не ме интересуваше за бъдещето - бях приет в унито, току що се бях "подстригал" и отивах за .... " ... аз ще се върна след 700 дни". Но пък тогава нещата бяха много канализирани.

Всяко нещо с времето си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.