Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте на всички!

Тези дни мисля да си закупя този лаптоп Sony VAIO ,но не съм запознат много с пазара на лаптопи, добре ли е като цена и може ли да се вземе нещо по-стойностно за тези пари? Много ще съм Ви благодарен ако ми помогнете при избора:) И също много се чудя дали да не сменя марката? Например с Dell/HP/Toshiba? Какво ще ме посъветвате, на добър лаптоп ли съм се спрял?

С уважение,

Петър.

Редактирано от ahih (преглед на промените)

Ако не е зарад дизайна за кво си избрал Сонито, много скъпо малий! По-добре се насочи към Acer. :cool:

Те колегите са го посъветвали, просто темата е дублаж. :cool: Сега видех.

Опа защо мнението ми и то се дублира. Раздвоение на личността май. Някой да го затрие, ако може.

Редактирано от MRDari (преглед на промените)

За тези пари можеш да си вземеш 3d лаптоп като този

От това малко трудно ще излезне 3Д Лаптоп .. :mad: , но всъщност има модели на Acer, които са 3Д, но това са пари на вятъра .. Все пак е добре 2010 година да се вземе някакъв по-съвременен хардуер.. :cool::speak:

Що пък не добре си се насочил аз да ти кажа. С тези параметри и с това доказано име марката Сони неможе да се сравнява, нито с Acer, на които аз лично никога не бих се доверил. Ако ще купувам за момента лаптоп и ще го ползвам за това, което ччовека иска за тези пари, и за такова доказано, качество това е най-доброто в момента на пазара. Виж все пак и HP също са много добри. Асус и те макар, че не ми вдъхват много доверие. Този лаптоп и точно този модел с тези параметри ако го намеря в сиво или черно веднага си го взимам, но уви е много е трудно. Сонито е много добро ако не ти пречи цвета го взимай въобще не се замисляй, няма да имаш ама никакви абсолютно никакви проблеми, нито откъм загряване при натоварване, нито нищо. Сонито си е здрава машина с тези компоненти направо е "супер". За 3Д приложения въобще не ги мисли както по-горе се изказаха няколко човека.. Ако Сонито се задъха на някакви приложения, то на другите лаптопи бъдете сигурни няма и да тръгнат говоря от този клас. Особенно с високи температури при Сони неможе да се говори.

• Автор

Еми не са ме посъветвали, в другия пост пишат на един друг пич явно:eek: А за ACER, не съм много навит понеже имат отвратителен дизайн (не че за тези пари очаквам нещо супер, но асер са адски грозни лаптопи), работил съм с доста асери и съм отвратен от марката като цяло. Моля Ви, помогнете ми с избора, този Вайо така и не разбрах заслужава ли си парите? Или може би някой DELL,HP или Toshiba за тези пари:????

П.П: Мерси за мнението, Йорданов (сонито е матово бяло, може да мине и за сиво ако решиш и ти...:clap:) Иначе и аз мисля като теб (надявам се не си от екипа на jarcomputers :eek:), но искам да проуча повече нещата...

Редактирано от ahih (преглед на промените)

Пак ти казвам дизайна няма грешка. Йорданов дано си работил със Сони щом така горещо му го препоръчваш. По мое мнение има много по-добри решения на конкурентни на Сонито цени. Пак повтарям или потретвам лично мое мнение. :cool:

Sony имат кошмарна сервизна политика в България , без да преувеличавам , на двама приятели при техните Сони-та при възникнал проблем , единият седя 2 месеца в сервиз , другият 40 дни. Стигна се до комисии за защита на потребителите и .т.н простотии. Избери си марка , която може да е малко по-скъпа но поне да знаеш, че при проблем - 3-4 дни и си готов. Това са DELL и HP , препоръчвам ти 2 варианта до 1300.00 лв:

http://www.pic.bg/laptopi/HP/PROBOOK%204520s/381

http://www.pic.bg/laptopi/Dell/Inspiron%201564%20I3/2484

а в JAR това Sony със сигурност го нямат на склад.

Sony имат кошмарна сервизна политика в България , без да преувеличавам , на двама приятели при техните Сони-та при възникнал проблем , единият седя 2 месеца в сервиз , другият 40 дни. Стигна се до комисии за защита на потребителите и .т.н простотии. Избери си марка , която може да е малко по-скъпа но поне да знаеш, че при проблем - 3-4 дни и си готов. Това са DELL и HP , препоръчвам ти 2 варианта до 1300.00 лв:

Модела е добър, и то много, имат го /имаме го и при нас и то на малко по-къси пари/, днес им закарахме 6 броя... а за сервиз вече се чака около 5-10 дни.

Аз лично притежавам модел на HP pavilion9550 и Lenovo R61. Работил съм и с Asus (народни цени :offtopic_s: ). Много зависи за какво ще ползвуваш машинката. За работа Lenovo-то примерно ми е перфектно (лек, стабилен корпус, дълъг живот на батерията, "антишок" система на харддиска), но пък на HP-то си играя старкрафт 2 :nono: Като марка бих заложил на HP (Dell също имат стабилна сглобка, или поне с такова впечатление съм останал :D). Параметрите зависят вече от изискванията :wors:

и аз така като ми дадат да разглобявам сони тонишиба хуйлет пакард и почвам да се нервя яко и да псувам какви боклуци са и че дизайна е едно, обаче външния вид е последното нещо което трябва да се гледа... проблема е че той първо се вижда, а какъв боклук е вътре се вижда чак като се отвори - веднага се вижда идиот ли го е мислил или инженер(вътре е технически издържано)... все пак като се погледне от долната страна може да се види дали е боклук - ако има 3-4 капака и има прорези и решетки, които не са на капаците - това е боклук... идеята е като се свали капака да има достъп до вентилатора, процесора и паметта (и отделен капак за диска). ако има повече капаци - 120% боклук (не алкохол)...

и аз така като ми дадат да разглобявам сони тонишиба хуйлет пакард и почвам да се нервя яко и да псувам какви боклуци са и че дизайна е едно, обаче външния вид е последното нещо което трябва да се гледа... проблема е че той първо се вижда, а какъв боклук е вътре се вижда чак като се отвори - веднага се вижда идиот ли го е мислил или инженер(вътре е технически издържано)... все пак като се погледне от долната страна може да се види дали е боклук - ако има 3-4 капака и има прорези и решетки, които не са на капаците - това е боклук... идеята е като се свали капака да има достъп до вентилатора, процесора и паметта (и отделен капак за диска). ако има повече капаци - 120% боклук (не алкохол)...

Това ще го имам впредвид когато реша да сменя сегашното сони след около 2-години му се очертава да го сменя.

Здравейте на всички!

Тези дни мисля да си закупя този лаптоп Sony VAIO ,но не съм запознат много с пазара на лаптопи, добре ли е като цена и може ли да се вземе нещо по-стойностно за тези пари? Много ще съм Ви благодарен ако ми помогнете при избора:) И също много се чудя дали да не сменя марката? Например с Dell/HP/Toshiba? Какво ще ме посъветвате, на добър лаптоп ли съм се спрял?

С уважение,

Петър.

И аз бях за тази марка, но последното, което чух беше "HP и Vaio не си взимай". Така и направих, защото източникът ми не беше някой случаен от форум.

Сега съм с Acer Aspire 5741G и съм много доволен. Новата серия на Intel (по-специално i3) ми показва завидни резултати. Досега съм бил с AMD и честно казано, най-добрата производителност беше в градуси... Това е от мен.

Съветвам те да си земеш Apple Air Mini :D 320HDD 4 GB Ram :whist: 3000лв

Да, Apple са много качествени продукти с голяма производителност. Но помисли за операционната система....

И да вземе да се гръмне после...... :yanim:

Не е нужно да се гръмва! Ако не е с OS на Apple (Leopard 9.0X и прочие), а примерно с OS Windows 7 Extended Version (перфектна) или стария добър XP (с малко update) ще е доволен! :P

Не е нужно да се гръмва! Ако не е с OS на Apple (Leopard 9.0X и прочие), а примерно с OS Windows 7 Extended Version (перфектна) или стария добър XP (с малко update) ще е доволен! :yanim:

Имах в предвид парите .... :down: ! ОС е последващ проблем.

За тези 3000 лв ще вземе къде къде по добра машина.

снобари . Всички робувате на марки, а не гледате цена производителност :yanim:http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539117 за тези пари по - добро няма на къде .

Значи за 1 година се подобриха параметрите на лаптопите в пъти. Този тук (цък) както колегата над мен писа е най-доброто за тези си пари,

ако сега бих си купувал нещо то точно този бих си взел.

Acer си промениха политиката и може би вече дишат във врата на HP по най-продавани персонални компютри,

ако не са ги и задминали, в което не бих се усъмнил :wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.