Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся тези опций за десктопа

Featured Replies

Начи търся на десктопа да има календар, моят компютър и други . .. сигурно не ме разбирате, ето картинка .. ( със windows xp server pack 2 съм :) ) ако може помогнете :

http://prikachi.com/files/1550922r.jpg

Това са джаджи на виста - има пакети с които ХРто ти ще заприлича на Вистата - потърси си - gadget xp

Търси Vista inspirat 2 с която десктопа може да ти изглежда така 2851242084_fe7d592fe8.jpg Лентата с иконите може да се персонализира във всякакъв цвят,може да сменяш местоположението й и да слагаш каквито си искаш икони там.Много добре изглежда компютъра все едно си с виста аз съм с таз ипрограма и съм адски доволен :)

Аз доколкото си спомнщм има едни такива чудесийки и в ХР-то, но не си спомням как се включваха...Май беше десен бутон на десктопа и нещо имаше за десктопа от опцийте, и нещо си...

Потърси някъде из интернет vista sidebar.

• Автор

Мерси, намерих, но ми трябва това с mycomputer :cool: и local disk D: колко свободни има както и C: .. Моляви се потърсете :speak:

• 2 седмици по-късно...

Мерси, намерих, но ми трябва това с mycomputer :) и local disk D: колко свободни има както и C: .. Моляви се потърсете ;)

Ако си инсталирал пакета даден от мен в предишния пост

http://www.thoosje.com/sidebar.html

Това ти трябва: (кликни върху картинката)

DriveInfo.gadget.jpg

• Автор

B-boy[styLe] Файла завършва на .gagtets а компа не ми го отчита .. как да го отворя ?

B-boy[styLe] Файла завършва на .gagtets а компа не ми го отчита .. как да го отворя ?

Може би е само за оригиналния sidebar на Windows Vista/7

Все пак пробвай по този начин: (трябва Thoosje Vista Sidebar да е инсталиран преди това):

http://www.winmatrix.com/forums/index.php?/topic/12608-how-do-i-add-new-gadgets-to-thoosjes-sidebar/

• Автор

И като го инсталирам ще се пусне програмата за local disk или трябва да сложа .gagtets файла някаде ?

Сори за спаменето, но имам thoose програмата, gadgets файла пак не го отваря :yanim: .. незнам от каде да го добава, повече инфо ?

Търси Vista inspirat 2 с която десктопа може да ти изглежда така 2851242084_fe7d592fe8.jpg Лентата с иконите може да се персонализира във всякакъв цвят,може да сменяш местоположението й и да слагаш каквито си искаш икони там.Много добре изглежда компютъра все едно си с виста аз съм с таз ипрограма и съм адски доволен :speak:

как се казва тази програма лентата в средата горе нои горе в средата

как се казва тази програма лентата в средата горе нои горе в средата

Най-вероятно RockedtDock:

http://rocketdock.com/

или ObjectDock:

http://www.stardock.com/products/objectdock/

И като го инсталирам ще се пусне програмата за local disk или трябва да сложа .gagtets файла някаде ?

Сори за спаменето, но имам thoose програмата, gadgets файла пак не го отваря :speak: .. незнам от каде да го добава, повече инфо ?

Най-вероятно този е само за истинския Windows Vista/7 sidebar.

Виж дали вече можеш да извикаш от Thoosje Sidebar вградения гаджет (с иконата на хардиск) за показване на свободното място с натискане на плюсчето:

108490_large.jpeg

• Автор

Незнам как да добава тоя gagets файл към thoose :S .. за local disk C и D :S

Аддон Windows Sidebar для Windows XP FINAL + Гаджеты

Версия 6.0.6002.18005 (lh_sp2rtm.090410-1830).

Для использования с UpdatePack-XPSP3-Rus (при интеграции в дистрибутив)

Для Windows XP Service Pack 3 (при инсталляции на живую систему)

Windows Sidebar это Боковая панель Windows, (стандартная утилита операционной системы Microsoft Windows Vista, Seven),

которую можно использовать для просмотра фотографий, каналов RSS, слушания радио, музыки, просмотра фильмов,

наблюдения за системой и других многих мелких программ — «гаджетов», которая теперь доступна для установки на Windows XP.

Язык Русский.

Аддон/установщик создает аплет Windows Sidebar в панели управления.

Windows Sidebar начинает работу сразу при входе в систему, или после перезагрузки системы в случае установки программы на живую систему.

Удаление Windows Sidebar доступно из Установка/удаление программ.

Гаджеты могут располагаться на рабочем столе отдельно от самой боковой панели.

Windows Sidebar имеет 5 видов боковой панели:

Clear (прозрачная панель),

Clear with Border (прозрачная панель с рамкой),

Clear Gradient (прозрачная панель с темным градиентом),

Clear Gradient with Border

Clear-Black (прозрачная темная панель).

Скриншот различий панели Windows Sidebar:

9f7d7f9b21d4.jpg

В состав аддона входит Alky for Applications (это необходимые библиотеки для стабильной работы Sidebar), необходимые шрифты Vista для правильного отображения диалогов и 12 стандартных гаджетов (5 гаджетов прописаны в настройках и начнут свою работу при первом запуске программы) .

Для стабильной работы Sidebar и гаджетов также необходимо иметь на компьютере следующие установленные программы:

Обозреватель Windows Internet Explorer 7 или 8 (или аддоны IE7-Reload, IE8-Reload)

Microsoft .NET Framework 2.0

Желательно Microsoft .NET Framework 3.0

източник: oszone.net

Накратко за тези които не са на ти с руския - това е addon за вграждане в инсталационния диск на windows XP, като са използвани оригиналните файлове на Майкрософт за Windows Vista.

предимства - работят 90% от добавките създадени за Виста и 7 - няколко хиляди.

недостатък - по сложна инсталация.

Разахивира се Ricks_WindowsSidebar.7z в папка на компютъра.

Щрака се с десен бутон на sidebar.inf и се избира install.

Отива се в C:\Program files\Gadget Installer и се инсталира намиращия се вътре GadgetInstallerSetup.msi (не съм сигурен за пътя - пиша по памет, но името на файла за инсталиране е точно, ако няма такава папка потърсете нещо подобно в C:\Program files)

Цялата инсталация заема малко повече време от нормалното, но резултата си струва.

Това е за предишната версия на addon-a , сваляне от тук

страничната лента на английски

Новата версия на addon-a - сваляне от тук

разархивира се и се стартира run.cmd от папка WSidebar

страничната лента е на руски...

За всеки случай и самия GadgetInstallerSetup.msi - сваляне от тук

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.