Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с иконите на виста

Featured Replies

Здравейте на всички

в момента съм на един компютър, който е с операционна система на уиндоус виста

собственика на компа казва, че са и били изпратили снимка, но неможела да се отвори и решила да отвори снимката със Paint, но по-по грешка цъкнала Adobe Reader. И така всички икони са се променили като на адобето и със тях се отваря само адобе.

Четох из нета и свалих exefix_cu, но проблема не се отстрани така,че ви моля за помощ

моля помагайте ако може пишете колкото се може по-скоро, че както казах съм на гости

изшинявам се ако проблема ми го има в някоя друга тема, но незнам какво по-точно да търся.

Благодаря предварително!

Здравейте на всички

собственика на компа казва, че са и били изпратили снимка, но неможела да се отвори и решила да отвори снимката със Paint, но по-по грешка цъкнала Adobe Reader. И така всички икони са се променили като на адобето и със тях се отваря само адобе.

Четох из нета и свалих exefix_cu, но проблема не се отстрани така,че ви моля за помощ

моля помагайте ако може пишете колкото се може по-скоро, че както казах съм на гости

изшинявам се ако проблема ми го има в някоя друга тема, но незнам какво по-точно да търся.

Благодаря предварително!

За виста има тема,ама както и да е.Значи цъкаш на старт меню-то и избираш default programs и вече избираш кой вид файл с коя програма да се отвори.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Незнам при Vista как е, но при XP се оправя по следният начин:

С десен бутон на файла (в случая на някоя снимка) избира се Open with (отвори със)/Chose Program (избор на програма) и от новото прозорче се избира с програма която по подразбиране да отваря даден файл (по подразбиране при XP- Windows Picture and fax Viewer за отваряне на снимки) при виста ще избереш програмата от списъка която до сега е отваряла файла.

След това се слага отметка на Always use this program (винаги използвай избраната програма за отваряне на този файл по подразбиране).

Ако в списъка я няма програмата , трябва да е откриеш от Browse къде се намира в диск C.

Успех!

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

благодаря на отзовалите се, но ефекта е нулев мисля да прочета малко повече из интернет и ако не успея да я оправя тая пуста виста да я преинсталирам със хр или 7 ако се съгласят собствениците де

благодаря на отзовалите се, но ефекта е нулев мисля да прочета малко повече из интернет и ако не успея да я оправя тая пуста виста да я преинсталирам със хр или 7 ако се съгласят собствениците де

Тогава върни системата назад с System Restore (ако е включена), в момент (ден) преди проблема с иконите.

Десен бутон на файла---Отвори с---Избор на програма по подразбиране---И избиране на програмката!Не е трудно!

Десен бутон на файла---Отвори с---Избор на програма по подразбиране---И избиране на програмката!Не е трудно!

Човека писа че не става така!!! Чети малко модераторе ;)

Здравейте на всички

Благодаря предварително!

Всички икони ли се промениха или всички снимки?!?! Не е ясно. Ако са иконите, то с десен бутон, персонализе, чендж десктоп икон и се сменят или автоматично или ръчно. Но май става въпрос за снимки или файлове....

• Автор

така започвам с отговора на ieenso значи опитах да го ресторна с 1 ден назад каза, че рестора не е могъл да стане върнах с още един ден назад, но пак не стана и се отказах.

не съм обяснил добре в първото си мнение, че иконите на my computer, internet explorer, recycle bin и тем подобни от уиндолса се отварят, но тези с инсталираните програми и игри иконката им е една и съща и се отваря една и съща програма на която и да се кликне. (Даниел Стоянов позна)

снимката или изображението каквото е било там нещяло да се отвори по нормален начин и затова момичето решило с paint но погрешка цъкнала на адобето и сега аз го мисля.

pataran и това го пробвах не става просто не ми идва на акъла какъв може да е проблема

някой, който се е сблъсквал с нещо подобно нека пише

Редактирано от vxc (преглед на промените)

Иконките на десктопа ти са ShoutCut, нали?

Създай нова къса команда(Десен бутон-New-ShortCut и посочи произволна програма) и виж с какво ще се асоциира за отваряне и дали това ще е пак AdobeReader

Ако е така, използвай Товаза да пооправиш нещата.

Но като цяло това си е много странно...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

благодаря за отговора дано стане макар, че малко ме съмнява ще пиша ако стане де

ако имате други идеи моля пишете

Редактирано от vxc (преглед на промените)

Ако става въпрос за снимки.

Дясно копче върху някоя снимка Properties - change и избираш програмата с която желаеш да се отварят снимките.

По подразбиране се отварят с Windows photo vewer.

Редактирано от Nikola_ss (преглед на промените)

• Автор

нищо не се оправи ето това изписва като се опитвам да инсталирам горният файл.

Cannot import C:\Users\imeto na kompa\Desktop\linkfile_fix.reg: Not all data was successfully written to the registry. Some keys are open by the system or other processes.

май-май ще се преинсталирва смотаната виста

нищо не се оправи ето това изписва като се опитвам да инсталирам горният файл.

Cannot import C:\Users\imeto na kompa\Desktop\linkfile_fix.reg: Not all data was successfully written to the registry. Some keys are open by the system or other processes.

май-май ще се преинсталирва смотаната виста

Щом всичко се отваря с Adobe Reader, деинсталирай го и след рестарт, би трябвало иконите да си намерят картинките, ако останат неразпознати, пробвай да им ги зададеш ръчно с десен бутон.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

снимката или изображението каквото е било там нещяло да се отвори по нормален начин и затова момичето решило с paint но погрешка цъкнала на адобето и сега аз го мисля.

Не случайно питам за формата, за да знаем кой формат е нужно да възстановим да се отваря по стандартния начин. Опитай се да разбереш за какво разширение иде реч - *.jpg, *.png, *.gif и т.н.

Можеш да пробваш File Type Doctor включен в този пакет

167.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.