Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Духовни причини за болестите

Featured Replies

Ето линкче към един добър автор, който систематически е изложил идеята за финоматериалните причини и аспекти на болестите

Болестта като път

..... но едно ще ти кажа живота има смисъл, а смърта-не ... За мен смърта няма нищо общо с живота а ако има то и живота е безмислен...А това вече е ужас...

Животът щеше да е безсмислен, ако нямаше смърт.

Животът щеше да е безсмислен, ако нямаше смърт.

Кажи го на някое новородено което още преди да започне да живее е намерило смисъл в смърта :)

Кажи го на някое новородено което още преди да започне да живее е намерило смисъл в смърта :)

Щом се е родило - значи ще умре.

Всяко живо същество умира и в това е най-доброто на живота, защото ако не беше така нямаше да има промяна, всичко щеше да е статично, замряло на едно и също ниво.

Животът не обича статичното, животът е непрекъснато в движение, непрекъснато се променя.Това му е целта, а средството да я постигне е смъртта.Ако не можеше да се променя -животът би се задушил, нямаше да е живот, а живуркане.

Заради това е нужна и смъртта - за да обнови животът към новото, към началото, към промяната.

Както за да разбереш какво е светлината ти трябва тъмнина , с която да я сравниш, така и за да разбереш какво е животът ти трябва смъртта.Тя освен, че му е антипод , му е коректив, и приятел.

Придава му смисъл и цел.

Щом се е родило - значи ще умре.

Всяко живо същество умира и в това е най-доброто на живота, защото ако не беше така нямаше да има промяна, всичко щеше да е статично, замряло на едно и също ниво.

Животът не обича статичното, животът е непрекъснато в движение, непрекъснато се променя.Това му е целта, а средството да я постигне е смъртта.Ако не можеше да се променя -животът би се задушил, нямаше да е живот, а живуркане.

Заради това е нужна и смъртта - за да обнови животът към новото, към началото, към промяната.

Както за да разбереш какво е светлината ти трябва тъмнина , с която да я сравниш, така и за да разбереш какво е животът ти трябва смъртта.Тя освен, че му е антипод , му е коректив, и приятел.

Придава му смисъл и цел.

Да дано и родителите му мислят че с безмислената смърт на тяхното дете са помогнали на живота да се развива ...

Ама едва ли ... :)

Да дано и родителите му мислят че с безмислената смърт на тяхното дете са помогнали на живота да се развива ...

Ама едва ли ... :)

Няма нужда от хипотетични родители - аз самият имам едно дете.

То ще умре след време - задължително е.

Моите родители имат две деца -аз и сестра ми.И ние ще умрем.

Но не смятам, че нито моята смърт, нито на сестра ми, нито пък на детето ми смъртта ще е "безсмислена".

Тя просто си съществува.

А и кой обновява живота -децата ...

Какво разбираш под справяне с тъгата? - защото когато съм тъжна, съм просто тъжна и не се боря с тъгата си, всъщност не се боря с никоя своя емоция или действие, породено от емоция, но определено търся корените на това, което чувствам и знам причината на възникването, т.е вървя обратно от следствието-към причината. Успее ли човек да стигне до причината в себе си... защото тя е там и никъде другаде...

С нищо не се боря. Всичко ни е дадено, за да го изживеем и да "върнем" информацията. Аз също намирам причините за всяка своя емоция в себе си. Знам, че имам избор как да почувствам света, в който живея сега. В много трудни моменти благодаря за това, което имам и съм.

А и кой обновява живота -децата ...

Знаеш ли... гледайки едно, не виждаме хиляди други неща.

Това идва от вродения ни егоизъм, Уриеле. Спри се живот, защото мен ме боли!!!

да, ама не!

той няма да спре

и не ни остава нищо друго, освен ние да го следваме(по точно да се слеем с него), да се опитаме да го разберем и да го живеем, в противен случай...

измъчваме не само себе си, но и всичко живо, що е близо до нас(нямам предвид само близките хора)

С нищо не се боря. Всичко ни е дадено, за да го изживеем и да "върнем" информацията. Аз също намирам причините за всяка своя емоция в себе си. Знам, че имам избор как да почувствам света, в който живея сега. В много трудни моменти благодаря за това, което имам и съм.

Мисля, че така е правилно. Трудните моменти са ни мерилото докъде сме стигнали.

Знаеш ли... гледайки едно, не виждаме хиляди други неща.

Това идва от вродения ни егоизъм, Уриеле. Спри се живот, защото мен ме боли!!!

да, ама не!

той няма да спре

и не ни остава нищо друго, освен ние да го следваме(по точно да се слеем с него), да се опитаме да го разберем и да го живеем, в противен случай...

измъчваме не само себе си, но и всичко живо, що е близо до нас(нямам предвид само близките хора)

Нел тук вече ме остави без думи...Да права си напълно ... :cool:

• 14 години по-късно...
на 5.05.2010 г. в 20:06, taniatsiolakidou написа:

Днес дори официалната медицина признава, че поне 75% от всички болести са психосоматични, т.е. имат както физически, така и емоционални или ментални причини.

Винаги е имало хора, които са се старали да намерят във всички болести и болестни състояния метафизична съставяща, т.е. фактори, които действат извън границите на физическото ниво.

Когато нашето тяло започне да ни говори с езика на болестите, болестните състояния и подобни физически проблеми, то иска ние да осъзнаем и да променим своя начин на мислене или действия. Страдайки, то ни казва, че ние сме достигнали до своята физическа, емоционална или ментална граница, че е необходимо да се избавим от разрушителните вътрешни убеждения и вярвания.

Всяка болест е подарък и възможност да бъде възстановено равновесието на душата. Причината на болестта трябва да се търси не във физическото тяло, тъй като неговото значение само по себе си не е толкова голямо. Животът, който е в него идва от душата, от духа. Физическото тяло само отразява това, което става в душата на човека. Всяка болест показва само, че тялото се опитва да възстанови равновесието, тъй като неговото естествено състояние е здравето.

Нека да се опитаме да изясним как мислите на човека могат да оказват влияние върху неговото здраве.

Учебен курс по физика. Всичко се състои от молекули и атоми. Атомът – това са положително и отрицателно заредени йони. При разпадане на атома се отделя огромно количество енергия – атомна енергия. Т.е. материята изчезва и се образува голямо количество енергия. Значи, в основата на материята лежи Енергия. И всеки обект на нашия физически свят се състои от атоми и молекули. Нашето физическо тяло се състои от атоми и молекули. В основата на атома е Енергията. Извод – в основата на нашето тяло стои енергията (сумарният енергиен потенциал) на всички атоми, които изграждат нашето тяло. Щом съществува реален енергиен потенциал на тялото, той трябва да има реално отражение във физическия свят. И това е аурата на човека.

Циркулирането на енергията в аурата на човека става по определени закони. Съществуват точки на разпределение, чрез които става снабдяване на тялото с енергия.

Тези точки се наричат чакри; основите чакри, които снабдяват всичките органи на тялото с енергия са седем. Всички органи се снабдяват с енергия в зависимост от близостта си до определена чакра. Осъществява се и допълнителен обмен на енергия по меридианите (акупунктура, иглофлексотерапия).

Ако в основата на тялото е енергията, то трябва да има нещо, което да управлява тази енергия и това нещо е Информацията, която в дадения конкретен случай е Мисълта.

“В началото бе Словото...”

Мисълта като информационно начало е способна да изменя течението, направлението и формирането на потоците от енергии.

Мисълта формира световъзприятието.

Всяка секунда от Космоса в човека постъпва Енергия във вид на постоянен непрекъснат поток. Постъпвайки в системата от чакри на човека, чрез меридианите, енергията се разпространява по органите и системите, осигурявайки жизнените им функции. Съзнанието на човека е катофилтър, през който енергията минава в чакрите. Ако съзнанието е ясно, чисто, енергията прониква безпрепятствено в чакрата без да се изкривява. Ако съзнанието на човек по някакви причини е изкривено, замъглено, замърсено (не съответства на Реалността), потокът на Енергията се изкривява и постъпва в чакрата неравномерно, в изменен обем. И в зависимост от неравномерността, в коя чакра има недостатък на енергия , се получават и съответните нарушения в органите, които тази чакра снабдява с енергия, функционирането на органа се нарушава.

Какво представлява ясното, чистото съзнание?

Ако човек вземе чисто прозрачно стъкълце и гледа през него, той вижда обекти, цветове и багри, които съответстват на действителността. Ако вземе червено стъкло, всичките обекти, които се виждат през него, ще са червени. Ако вземе криво стъкло, всички обекти, които се виждат през него, ще бъдат с изменени пропорции и размери. Т.е. съзнанието на човека е призмата (стъкълцето), през което той гледа света. И ако световъзприемането на човека му позволява да види света такъв какъвто Е в действителност, да вижда Реалността на този свят, то обменът на енергия не е нарушен. Стъкълцето–съзнание е чисто и енергиите, които минават през това съзнание не се изкривяват, работата на чакрите не е нарушена и Човек е здрав.

Ако човек възприема света не такъв какъвто е в действителност, а го възприема от позицията на измислени (илюзорни) идеи, догми и стереотипи, неговото стъкълце–съзнание внася изкривяване според обема на илюзорните представи.

Велика е фразата на Изтока: “Болестта - това е изкривено възприемане на Реалността”.

Здрав човек е този, в основата на световъзприемането на когото лежи Реалното, Обективно виждане на Света.

Децата се раждат здрави – с чисто съзнание.

Исус:”...бъдете като децата.[1]

www.hiromantia-ezoterika.com

Самата истина .

• 5 месеца по-късно...

Забелязал съм , че грешниците страдат повече от болести , ако не те , то ги удря в децата . Болестите налитат ако Бога ги прати , когато греховете не се изкупват .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.